Technology fan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, Γράφω μια εφαρμογή με σκοπό να την κάνω site, σε κανα μήνα πιστεύω θα τελειώσω το back-end το οποίο είναι γραμμένο σε java και hibernate με mysql. Έχω ακούσει πάρα-μα-παρα πολλά frameworks, και πριν διαβάσω το θέμα http://www.insomnia.gr/topic/604481-δεν-θελω-να-ειμαι-developer/θα πήγαινα σε angular. Όπως λέω και στην υπογραφή μου, ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός που ξέρεις, στη προκειμένη όμως περίπτωση δεν έχω καθόλου γνώσεις front-end και δεν με πειράζει να μάθω αρκεί να μην αλλάζω συνέχεια "δρόμους", απλά θέλω την βοήθεια κάποιου που ξέρει τον δρόμο για να με κατευθύνει. Τονίζω οτι δεν ξέρω τίποτα απο front-end και όπως είπα το back-end θα τελειώσει σε κανα μήνα, πιστεύω μέχρι τότε να έχω πάρει απόφαση στο ποιο εργαλείο/framework να επιλέξω. Ευχαριστώ.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Αν θα κάνεις angular ξεκίνα με Angular2 + Typescript + Redux. Όχι μόνο επειδή η Angular1 έχει ψοφήσει αλλά και γιατί η Angular2 χρησιμοποιεί ποιό "μοντέρνα" design patterns. Διαφορετικά κοίτα και Ext.js το οποίο έχει και έτοιμα components, είναι λίγο πιo High Level απο Angular και είναι σχεδιασμένο για Enterprise Application...αλλά κλασικά πρεπει να κάνεις τα πάντα "The ExtJS way"...με λιγα λόγια δεν θα μάθεις Javascript (δεν χάνεις και τίποτα ).
Predatorkill Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Τι διαβασες απο το εν λογω thread και σε απετρεψε απο το να ξεκινησεις Angular? Η Angular ειναι πολυπλοκο framework αλλα μολις το μαθεις μπορεις να φτιαξεις οτι σου κατεβασει ο νους, ιδιαιτερα τωρα που στην εκδοση 2 τα πραγματα εχουν παρει αλλη κατευθυνση (μπηκε σφηνα και η Microsoft με το Typescript) . Αν ξεκινουσες τωρα, εισαι στη κοψη του ξυραφιου καθως η 2 ειναι σε beta και δεν ειναι γνωστο μεχρι που θα φτασει η google με την 1 οσον αφορα τη συντηρηση της. Απο εκει και υστερα, υπαρχουν πολλα frameworks οπως React, Ember, Meteor, jquery, Backbone και πολλα αλλα. Πρεπει ομως να ξεκινησεις με τη σειρα HTML, CSS (μετα SaSS ή LESS), Javascript για να πας σε frameworks. Αμα αντεχεις να κανεις και γραφικα τοτε SVG (ειναι το νεο trend) με Illustrator ή παρομοιο προγραμμα. Αν επεκταθεις και σε mobile τοτε με Ionic 2 (θελει Angular 2) μπορεις με κοινο code base να εχεις εφαρμογες σε ολες τις πλατφορμες. Στο backend σου εχεις χτισει API ;
Technology fan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Τι διαβασες απο το εν λογω thread και σε απετρεψε απο το να ξεκινησεις Angular? Η Angular ειναι πολυπλοκο framework αλλα μολις το μαθεις μπορεις να φτιαξεις οτι σου κατεβασει ο νους, ιδιαιτερα τωρα που στην εκδοση 2 τα πραγματα εχουν παρει αλλη κατευθυνση (μπηκε σφηνα και η Microsoft με το Typescript) . Αν ξεκινουσες τωρα, εισαι στη κοψη του ξυραφιου καθως η 2 ειναι σε beta και δεν ειναι γνωστο μεχρι που θα φτασει η google με την 1 οσον αφορα τη συντηρηση της. Απο εκει και υστερα, υπαρχουν πολλα frameworks οπως React, Ember, Meteor, jquery, Backbone και πολλα αλλα. Πρεπει ομως να ξεκινησεις με τη σειρα HTML, CSS (μετα SaSS ή LESS), Javascript για να πας σε frameworks. Αμα αντεχεις να κανεις και γραφικα τοτε SVG (ειναι το νεο trend) με Illustrator ή παρομοιο προγραμμα. Αν επεκταθεις και σε mobile τοτε με Ionic 2 (θελει Angular 2) μπορεις με κοινο code base να εχεις εφαρμογες σε ολες τις πλατφορμες. Στο backend σου εχεις χτισει API ; Με απέτρεψε ο @defacer... Όποιος μου λέει "καλά γιατί δε μαθαίνεις angular" του λέω "γιατί δε θέλω να γίνω χαμστεράκι στον τροχό". Προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή JS frameworks = ok λεφτά αλλά long term απλά καμένα χρόνια από την καριέρα σου. Και όπως λες και εσύ τα frameworks είναι πλέον πολλά, πως ξέρω να διαλέξω το σωστό? (Η απάντηση είναι οτι δεν ξέρω... ) Ύστερα το angular 2 είναι σε beta, είναι δόκιμο να αρχίσω να κάνω develop τώρα και να μην περιμένω να γίνει stable? Τι θεωρείς API ? Ουσιαστικά από το Front-End σκέφτομαι οτι θα γίνονται περίπου 15-20 πράγματα, Η java θα παίρνει εντολές του τύπου ποιος user? θέλει τι? και ενδεχομένως κάποιο input για αυτό. Απλά πράγματα απτο front, τα δύσκολα τα κάνω εσωτερικά. Και όχι γενικά τα γραφικά τύπου SVG δεν μου αρέσουν επειδή έχουν να κάνουν με καλλιτεχνία, από την άλλη, τα γραφικά τύπου opengl μου αρέσουν αλλά ίσως είναι too much για αυτό το site, αν και ίσως κάποια στιγμή κάνω κάποια animations αλλά βασικά πράγματα (e.g ορθογώνια που σπάνε σε δύο μικρότερα) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2016 από Technology fan 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Με απέτρεψε ο @defacer... Κοίταξε, εσύ είσαι ένας Back-end developer ο οποίος θέλει να κάνει εύκολα και γρήγορα συγκεκριμένα πράγματα μπροστά. Για κάτι τέτοια είναι ιδανικά τα Frameworks. Ούτε θα κάτσεις να γράψεις CSS με το χέρι, θα χρησιμοποιήσεις Bootstrap/MaterialCSS/SemanticCSS etc. Προφανώς και δεν θα μάθεις Javascript ούτε CSS. Αλλά δεν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει σαν Back-end. Αν ποτέ πρέπει να κάνεις κάτι πολύ σοβαρό, θα υπάρχει front-end developer μπροστά και εσύ μπορείς να βοηθάς. Τώρα οκ, και εγώ έπιασα Angular 1 πριν 2 χρόνια και τώρα είναι ξεπερασμένη...άχρηστη γνώση. Ε θα μάθω καλά Angular2, αλλά δεν νομίζω αυτό να μπορείς ναι το αποφύγεις εύκολα στον χώρο μας. Πάντως ότι ισχύει για Angular ισχύει για Ember/Backbone/React/Whatever, και αυτά μετά απο Χ χρόνια ξεπερασμένη/άχρηστη γνώση είναι. 1
vadou Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Κοίταξε, εσύ είσαι ένας Back-end developer ο οποίος θέλει να κάνει εύκολα και γρήγορα συγκεκριμένα πράγματα μπροστά. Για κάτι τέτοια είναι ιδανικά τα Frameworks. Ούτε θα κάτσεις να γράψεις CSS με το χέρι, θα χρησιμοποιήσεις Bootstrap/MaterialCSS/SemanticCSS etc. Προφανώς και δεν θα μάθεις Javascript ούτε CSS. Μάλλον έχεις παρεξηγήσει το λόγο ύπαρξης των Frameworks ( ή εγώ το έχω παρεξηγήσει, δεν ξέρω ). Δε νομίζω ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος, όπως και οποιοδήποτε εργαλείο άλλωστε, χωρίς να ξέρει πως λειτουργούν. Κάθε τρεις και λίγο θα ψάχνει βοήθεια από εδώ και από εκεί, γιατί θα θέλει να αλλάξει κάτι εδώ, θα του σπάει κάτι εκεί και δε θα ξέρει πώς και γιατί. Τα Frameworks είναι για αυτούς που ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, ξέρουν πώς να το κάνουν και απλά τα χρησιμοποιούν για να γλυτώσουν χρόνο. Αυτή είναι η άποψή μου τουλάχιστον...
alou Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό με την JS από ότι με άλλες γλώσσες: αν δεν ξέρεις σε βάθος τη γλώσα, το ταβάνι είναι πολύ χαμηλά ότι framework και να χρησιμοποιήσεις. Κάποιος που ξέρει πολύ περισσότερα από εμένα λέει ότι τα (highly oppinionated / monolithic) framework τύπου Angular / Ember (αφήνω react γιατί είναι άλλη φιλοσοφία) είναι μόνο για quick prototyping. Σε ώριμη φάση τα πετάς τελείως. Οπότε, κατά την γνώμη μου, προχώρα με ότι βρίσκεις να ταιριάζει στη λογική σου περισσότερο και επανέρχεσαι - ίσως - πολύ αργότερα να σκεφτείς τι μπορεί να γίνει καλύτερα.
ParhsG Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό με την JS από ότι με άλλες γλώσσες: αν δεν ξέρεις σε βάθος τη γλώσα, το ταβάνι είναι πολύ χαμηλά ότι framework και να χρησιμοποιήσεις. Κάποιος που ξέρει πολύ περισσότερα από εμένα λέει ότι τα (highly oppinionated / monolithic) framework τύπου Angular / Ember (αφήνω react γιατί είναι άλλη φιλοσοφία) είναι μόνο για quick prototyping. Σε ώριμη φάση τα πετάς τελείως. Οπότε, κατά την γνώμη μου, προχώρα με ότι βρίσκεις να ταιριάζει στη λογική σου περισσότερο και επανέρχεσαι - ίσως - πολύ αργότερα να σκεφτείς τι μπορεί να γίνει καλύτερα. Και ποιο framework προτείνεις;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μάλλον έχεις παρεξηγήσει το λόγο ύπαρξης των Frameworks ( ή εγώ το έχω παρεξηγήσει, δεν ξέρω ). Δε νομίζω ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος, όπως και οποιοδήποτε εργαλείο άλλωστε, χωρίς να ξέρει πως λειτουργούν. Κάθε τρεις και λίγο θα ψάχνει βοήθεια από εδώ και από εκεί, γιατί θα θέλει να αλλάξει κάτι εδώ, θα του σπάει κάτι εκεί και δε θα ξέρει πώς και γιατί. Τα Frameworks είναι για αυτούς που ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, ξέρουν πώς να το κάνουν και απλά τα χρησιμοποιούν για να γλυτώσουν χρόνο. Αυτή είναι η άποψή μου τουλάχιστον... Τα frameworks απευθύνονται σε όλους. Ο άσχετος μπορεί να κάνει κάτι εύκολα και γρήγορα...και προφανώς θα έχει ταβάνι και ψάχνοντας δεξιά και αριστερά σιγά σιγά θα μάθει. Ο junior dev μπορεί να μπεί σε ένα project και απλά να αντιγράφει patterns. Ε ο έμπειρος θα κάνει πράγματα ακόμα καλύτερα. Δεν σε εμποδίζει κανείς να χρησιμοποιήσεις το Χ framework και παράλληλα να δεις πως π.χ. κάνει μαγικά το 2 way data binding. Αν το δείς απο management perspective τα Frameworks πάλι έχουν λογική. Τί είναι πιό εύκολο να φέρεις έναν dev και να κάτσεις να του μάθεις το "Zakkwylde framework" ή να ζητήσεις κάποιον που ξέρει Angular και αμέσως να είναι παραγωγικός. Απο την άλλη δεν εξαρτάσαι απο τον "Zakkwylde" ο οποίος είναι ο μόνος που ξέρει τι στο καλό έχει γίνει στο Χ project. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα