Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοροϊδεύετε αλλά ο (ακραίος) φεμινισμός σαρώνει σε άλλες χώρες. Τέτοια διαφήμιση δε θα άντεχε πάνω από 2-3 μέρες στη Βρετανία, βασικά δε θα έβγαινε καν. Θα έβαζαν (και) έναν άντρα αντί για γυναίκα

Επεξ/σία από Skylined
  • Like 2
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ ότι η διαφήμιση είναι σεξιστική. Είμαι άντρας, μαγειρεύω και επιδεικνύω το ίδιο ακριβώς επίπεδο ενθουσιασμού όταν βλέπω μαγειρικά σκεύη. Γιατί δηλαδή σε αυτές τις διαφημίσεις βάζουν πάντα γυναίκες και δεν προβάλουν ποτέ ένα πρότυπο που να συμβαδίζει με μένα;

Επίσης, είμαι μαύρος και θα έπρεπε στη διαφήμιση να είναι μαύρος.

Αλλά να μην παίζει καλό μπάσκετ, γιατί δε θα μας τσουβαλιάσετε και όλους στο ίδιο σακί.

Δημοσ.

Είναι τα λεγόμενα double standards. και εμένα με προσβάλει να ταυτίζομαι με τον καγκουρα της διαφήμισης της amstel ή με αυτούς που ασχολούνται με πειραγμένα αμάξια αλλά δεν το κάνω και θέμα.

Δημοσ.

Γεια σας είμαι vegan

Εγώ είμαι σε gluten-free δίαιτα.

Τέτοια διαφήμιση δε θα άντεχε πάνω από 2-3 μέρες στη Βρετανία,

Οι περισσότερες γυναίκες φυσικά δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα, μερικοί social justice warriors και μια μειοψηφία αγάμ..ων μισανδριστριών "φεμινιστριών" θα είχαν, αλλά θα έκαναν τόσο ντόρο που στο τέλος θα αποσύροταν η διαφήμιση.

Στο κάτω κάτω, το να μην δέχεσαι τίποτα άλλο από άνδρα πρωταγωνιστή σε τέτοια διαφήμιση είναι από μόνο του σεξιστικό...

• Like 1
Δημοσ.

Τελευταία ξύνω το κεφάλι με το φεμινισμό, που αν και μικρή μειοψηφία κανείς δεν τολμάει να τα βάλει μαζί τους. Π.χ. μετά από καμπάνια θα καταργήσουν το φόρο στα ταμπόν στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί "είναι εκμετάλλευση ανθρώπινης ανάγκης" οπότε οι γυναίκες θα γλιτώσουν €2-€3/μήνα? Το φαγητό, για παράδειγμα, δεν είναι ανθρώπινη ανάγκη;

Είναι σε εξέλιξη ένας φεμινιστικός καταιγισμός απ'όλες τις μεριές, έχουν όλα τα μεγάλα media με το μέρος τους, και ενώ σε μερικά έχουν δίκαιο τα περισσότερα είναι σεξιστικές παλαβομάρες, παράδειγμα αυτό το νήμα. Είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα σε δέκα χρόνια

• Like 2
Δημοσ.

Τελευταία ξύνω το κεφάλι με το φεμινισμό, που αν και μικρή μειοψηφία κανείς δεν τολμάει να τα βάλει μαζί τους. Π.χ. μετά από καμπάνια θα καταργήσουν το φόρο στα ταμπόν στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί "είναι εκμετάλλευση ανθρώπινης ανάγκης" οπότε οι γυναίκες θα γλιτώσουν €2-€3/μήνα? Το φαγητό, για παράδειγμα, δεν είναι ανθρώπινη ανάγκη;

Είναι σε εξέλιξη ένας φεμινιστικός καταιγισμός απ'όλες τις μεριές, έχουν όλα τα μεγάλα media με το μέρος τους, και ενώ σε μερικά έχουν δίκαιο τα περισσότερα είναι σεξιστικές παλαβομάρες, παράδειγμα αυτό το νήμα. Είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα σε δέκα χρόνια

Μα, τα μεγάλα media "σπρώχνουν" τον φεμινισμό, τόσο απλά. Οι singles και ειδικά οι single κοπέλες ξοδεύουν περισσότερα, οπότε τι καλύτερο από τον συγκεκαλυμμένο μισανδρισμό; Ευτυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι (άνδρες και γυναίκες) δεν νοιάζονται.

Η τελευταία μπαρούφα των μεγάλων media ακούει στο όνομα fat positive/fat acceptance, ώστε να πουλάνε body care προϊόντα και στις χοντρούλες και να αρπάξουν και από κει, λες και αν η άλλη δεν μπορεί να μαζέψει το σώμα της σε αποδεκτά -όχι τέλειο BMI αλλά αποδεκτά- επίπεδα θα βρει τον γκόμενο των ονείρων της αν χρησιμοποιεί σαπούνι dove (λέω "η άλλη" και όχι "ο άλλος" γιατί το κίνημα για κάποιο μεταφυσικό λόγο απευθύνεται μόνο σε γυναίκες). Και φυσικά όσο πιο πολύ την κάνουν να πιστέψει ότι δεν έχει πρόβλημα ή ότι δεν φταίει αυτή, τόσο δεν θα το διορθώσει και θα μείνει single (νομίζω ότι βρήκα τον ορισμό του φεμινισμού, πάντα στην εκδοχή που τον πλασάρουν τα μεγάλα media)

• Like 1
Δημοσ.

Μια που το αναφέρεις επίσης πέτυχαν να πείσουν τη ματέλ να βγάλει πιο "γήινες" μπάρμπι με καμπύλες με οποίο συμφωνώ. Δε τους φτάνει όμως. Διάβαζα πριν λίγες μέρες σε άρθρο στο BBC ότι οι μπάρμπι εξακολουθούν να είναι λεπτότερες από το μέσο όρο του (παχύσαρκου) πληθυσμού. Τα μεγάλα media όντως σπρώχνουν πολύ

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

μετά από καμπάνια θα καταργήσουν το φόρο στα ταμπόν στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί "είναι εκμετάλλευση ανθρώπινης ανάγκης" οπότε οι γυναίκες θα γλιτώσουν €2-€3/μήνα? Το φαγητό, για παράδειγμα, δεν είναι ανθρώπινη ανάγκη;

Πολύ καλή κίνηση αν ισχύει (και ισχύσει πραγματικά) στο μέλλον κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα τα ταμπόν φορολογούνταν ως είδος πολυτελείας (κάτι που δεν ισχύει για το φαγητό που αναφέρεις), πράγμα εντελώς απαράδεκτο. Με το καλό να γίνουν αντίστοιχες κινήσεις και για περισσότερα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζουμε αρνητικά τα λίγα που γίνονται.

Δημοσ.

Ο φόρος πολυτελείας στα ταμπόν είναι 5% στη Βρετανία και για να διορθώσω αυτό που έγραψα παραπάνω οι γυναίκες γλιτώνουν μέχρι και 30 pence το μήνα (αν πάρουν τα πιο ακριβά), ποσό ίσο με μισό ευρώ. Οτι όλα τα μεγάλα media είχαν άρθρα για την άδικη "φορολόγηση των περιόδων" και ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με ξεπερνάει 
vice.com
independent.co.uk

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο φόρος πολυτελείας στα ταμπόν είναι 5% στη Βρετανία και για να διορθώσω αυτό που έγραψα παραπάνω οι γυναίκες γλιτώνουν μέχρι και 30 pence το μήνα (αν πάρουν τα πιο ακριβά), ποσό ίσο με μισό ευρώ. Οτι όλα τα μεγάλα media είχαν άρθρα για την άδικη "φορολόγηση των περιόδων" και ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με ξεπερνάει 

vice.com

independent.co.uk

Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημά σου. Δηλαδή "ε, δεν είναι και πολλά λεφτά, ας τους τα παίρνουν" για ένα προϊόν που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν και όχι μόνο αυτό δε συνέβαινε, αλλά φορολογούνταν κιόλας; Δηλαδή σε πείραξε που τα media αναφέρθηκαν σε ένα βήμα που έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση; Διαφωνείς ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση; Θεωρείς ότι κατακλύστηκαν τα media από αυτήν την είδηση και έμειναν άλλα θέματα πιο πίσω;

Το κατά πόσο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει σε κάτι, δε σημαίνει τίποτα. Και εγώ θα μπορούσα να δίνω 0,5€ φόρο το μήνα για να έχω δικαίωμα να φοράω κάλτσες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έπρεπε να το αποδεχθούμε ή να μην απασχολεί τα media;

Δημοσ.

Ποια ειναι αυτή η "σωστή κατεύθυνση" προς την οποία έγινε ένα βήμα; Γλιτωσαν από 20 λεπτά μέχρι και 50 λεπτά του ευρώ το μήνα, δηλαδή μηδέν

Φόρο πληρώνουμε όλοι για όλες τις ανθρώπινες ανάγκες μας. Φαγητό, νερό, ρουχισμό, ρεύμα, κατοικία, υγεία, η λίστα είναι προφανώς μεγάλη οπότε τί ξεχωριστό έχουν τα ταμπον; Καπιταλιστικό σύστημα έχουμε οπότε οι συναλλαγές γίνονται με λεφτά. Γιατί εκμεταλλεύονται την τριχοφυία μου ή την ανάγκη μου για αφόδευση; Γιατί να πληρωνω για να κάνω σεξ; Ας καταργήσουν το φόρο στα είδη ξυρίσματος που είναι ακριβά, τα κολόχαρτα και τα προφυλακτικά. Η ας μου τα δωσουν δωρεαν. Εδώ εκμεταλλεύονται τη δίψα μου! Μου ζητανε λεφτά και φόρο για νερό! (χάσαμε την κοινή λογική εντελώς)

Δημοσ.

Δεν έχεις καταλάβει. Ο φόρος ως αγαθό πολυτελείας θα ακυρωθεί, όχι γενικότερα ο φόρος που υπάρχει παντού και σε όλα. Δεν υπάρχει λόγος να τους παίρνει αυτά τα λεφτά ένα κράτος, όσο λίγα και τίποτα και αν σου φαίνονται. Αυτά που γράφεις δεν είναι είδη πολυτελείας και δεν φορολογούνται ως είδη πολυτελείας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...