Laurelien Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Είναι θέμα προτεραιοτήτων καμιά φορά. Εγώ πχ δεν αγοράζω gadgets (μόνο ένα κινητό από τα φθηνά), ούτε και ξοδεύω πολλά σε ρούχα και παπούτσια ή καλλυντικά. Τα μαζεύω και τα τρώω στα ταξίδια. Υπάρχουν χώρες (πχ στην Ασία) που είναι πάνφθηνες σε σχέση με την Ευρώπη, οπότε μην νομίζεις οτι χρειάζεται να ξοδέψεις και μια περιουσία. Αυτό^ Αλλά είναι και θέμα περιστάσεων καμιά φορά.
φραμπάλα Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Τα αεροπορικά όμως όταν αγγίζουν το 500άρικο ε, είναι κάπως δύσκολο για μένα. Δεν πειράζει. Να είναι καλά το youtube, το google maps και το street view. Χάρη σε αυτά έχω γυρίσει όλον τον κόσμο. 7
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Ε τι σ'αρεσει;;; Έγραψα τι θα ήθελα να δω Τα αεροπορικά όμως όταν αγγίζουν το 500άρικο ε, είναι κάπως δύσκολο για μένα. Δεν πειράζει. Να είναι καλά το youtube, το google maps και το street view. Χάρη σε αυτά έχω γυρίσει όλον τον κόσμο. Έχει και Ευρώπη με πολύ φτηνά εισιτήρια πάντως
Norone92 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Νιώθω πολύ άσχημα..τόσο λεφτάδες είστε όλοι; Αμερικές, Ασίες.. ούτε πρόκειται να καταφέρω να πάω τα επόμενα 10 χρόνια Με couchsurfing αν το ψάξεις μπορείς να βρεις πολύ φθηνές λύσεις. Πήγα με ένα φίλο μου 2 φορές, ο οποίος πάει κάθε μήνα και αλλού και δεν πληρώσαμε καν μεταφορικά. Αυτός έχει ξεφύγει και φεύγει από Ελλάδα με 2 ευρώ (χωρίς υπερβολές) αλλά δε νομίζω να θέλουν και πολλοί άλλοι να τα αφήσουν όλα στην τύχη. Λεφτάδες δε σημαίνει ότι είναι όλοι, θέμα προτεραιοτήτων είναι. Στη δική μου περίπτωση πριν 3 χρόνια δούλευα όλο το χρόνο, για ~2 μήνες είχα και δεύτερη, και πλήρωνα μόνο τα βασικά (καφέδες, περιττά ψώνια κλπ κομμένα).
φραμπάλα Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Ε καλά ναι. Αλλά μόνο Ευρώπη έχω πάει. Θα ήθελα να πάω Ιαπωνία, Νότιο Αφρική και Μεξικό όμως.
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Με couchsurfing αν το ψάξεις μπορείς να βρεις πολύ φθηνές λύσεις. Πήγα με ένα φίλο μου 2 φορές, ο οποίος πάει κάθε μήνα και αλλού και δεν πληρώσαμε καν μεταφορικά. Αυτός έχει ξεφύγει και φεύγει από Ελλάδα με 2 ευρώ (χωρίς υπερβολές) αλλά δε νομίζω να θέλουν και πολλοί άλλοι να τα αφήσουν όλα στην τύχη. Λεφτάδες δε σημαίνει ότι είναι όλοι, θέμα προτεραιοτήτων είναι. Στη δική μου περίπτωση πριν 3 χρόνια δούλευα όλο το χρόνο, για ~2 μήνες είχα και δεύτερη, και πλήρωνα μόνο τα βασικά (καφέδες, περιττά ψώνια κλπ κομμένα). !!!
Laurelien Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Έγραψα τι θα ήθελα να δω Ναι εννοω περα απο αυτα! Δηλαδη τι ψαχνεις περισσοτερο σε μια χωρα αν οχι την κουλτουρα και την αρχιτεκτονικη.
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Ναι εννοω περα απο αυτα! Δηλαδη τι ψαχνεις περισσοτερο σε μια χωρα αν οχι την κουλτουρα και την αρχιτεκτονικη. Τίποτα...να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω κι αυτή τη μανία που έχουν πολλοί με τα ταξίδια. Θα μου έφτανε να κάνω βόλτες εντός Ελλάδας δηλαδή.
nickarmy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 ^όχι θέλω να πιστεύω πως σε 3 χρόνια θα πάω ιαπωνια για καμια 20-30 μέρες ελπίζω το θέμα ειναι οτι δεν θα θέλω να φύγω και μετά σκέφτομαι είναι αυτό που κάποια όνειρα πρέπει να μείνουν όνειρα...
Laurelien Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Τίποτα...να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω κι αυτή τη μανία που έχουν πολλοί με τα ταξίδια. Θα μου έφτανε να κάνω βόλτες εντός Ελλάδας δηλαδή. Ε γουστα ειναι αυτα. Εμενα μ'αρεσει να βλεπω καινουρια μερη αν και δεν μπορω τη διαδρομη xD Βεβαια τα μισα απο αυτα τα ταξιδια αναγκαστικα τα εκανα, ομως αξιζαν. Δεν θα αλλαζα τις εμπειριες με τιποτα και για μενα ηταν πολυ καλυτερες απο αυτες που εχω ζησει στην Ελλαδα. Επισης, παιζει ρολο και για τον λογο που ταξιδευεις. Απο τη στιγμη που δεν σ'ενδιαφερει τιποτα σε μια χωρα λογικο να μην σε τραβαει να ταξιδεψεις. 1
LongTom Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Σεμνά και ταπεινά σε Ευρώπας και Βαλκάνια(και ολίγη από τουρκιά μια φορά πριν χρόνια)... Κάποια μέρα θα δούμε και την Αμέρικη,Αμερική καλά με το είπαν μερικοί ότι είσαι χώρα μαγική... Επίσης θέλω να πάω Ισλανδία-Γροιλανδία να δω τις αποικίες (που λεν εδώ ). Τέλος έχω μακρινό άχτι Αουστράλια και -Νησίες του Ειρηνικού(πριν βυθιστούν). Αφρικές,Ασίες και Ν.Αμερικές ελπίζω μόνο από φωτό,(με εξαίρεση ίσως την Αργεντινή-Χιλή),αν και έχω προσκλήσεις από Κίνα(Σανγκάη) και Σιγκαπούρη(δεν ξέρω τι παίζει εκεί).
duende Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 εχουμε και λεμε.. ΗΠΑ, Καραιβικη, Αγγλια, Γαλλια, Γερμανια, Ισπανια, Ιταλια, Ολλανδια, Βελγιο, Ελβετια, Ρουμανια, Βουλγαρια, Ουκρανια, Τουρκια, Μαλτα, Κυπρος, Αιγυπτος, Ισραηλ, Εμιρατα, Μαλαισια, Σιγκαπουρη, Κινα, Ιαπωνια, Κορεα.. ολα τα παραπανω λογω δουλειας, δε μας περισσευουν.. θα μπορουσα να ζησω μονιμα σε: Ελβετια, Κυπρο, Σιγκαπουρη θα ηθελα να μεινω ενα σεβαστο διαστημα Ιαπωνια μια φορα και να επισκεφτω Σκωτια, Ισλανδια και Ιρλανδια.. αυτα 1
FilipposMD Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δεν χρειάζεται να είσαι λεφτάς για να ταξιδέψεις. Όπως αναφέρθηκε, είναι κυρίως θέμα προτεραιοτήτων. Π.χ. αντί να πληρώνεις τα τσιγάρα ενός έτους, πας ταξίδι εκτός Ευρώπης. Εντάξει, τώρα έχουν δυσκολέψει και οι εποχές στην Ελλάδα, αλλά τα πιο πολλά δικά μου ταξίδια τα έκανα όταν ήμουν φοιτητής συνδυάζοντας πχ καλοκαιρινή δουλειά στο εξωτερικό και ταξίδι, την ώρα που οι συμφοιτητές μου ξόδευαν τα διπλά στα ελληνικά νησιά. Φυσικά δεν το μετανιώνω καθόλου, οι εμπειρίες που ζεις όταν ταξιδεύεις είναι πολύτιμες.
*nenya* Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Ναι, είναι πολυτέλεια πλέον τα ταξίδια στο εξωτερικό όταν μιλάμε για ανθρώπους που ζουν κ εργάζονται Ελλάδα με μισθούς πείνας. Προφανώς δεν μιλάω για όσους βγάζουν 800+ αλλά για όσους βγάζουμε λιγότερα και έχουμε και σπίτι να πληρώνουμε και λογαριασμούς κλπ. και δεν έχουμε χορηγούς τους γονείς να δίνουν έξτρα χρήμα. Ξέρετε πόσους μήνες πρέπει να κάνουμε οικονομίες για να πάμε ένα ολιγοήμερο ταξίδι; Μια αρρώστια π.χ. να τύχει σε αυτούς τους μήνες και θα πρέπει να διαλέξουμε ή τα έξοδα του γιατρού ή το ταξιδάκι. Μην μας το παρουσιαζετε απλό, εύκολο και φθηνό το ταξίδι στο εξωτερικό γιατί ΔΕΝ είναι με τα σημερινά δεδομένα εφικτό για την πλειοψηφία των κατοίκων Ελλάδος. Καλή συνέχεια! Και καλά ταξίδια όσοι μπορείτε! 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα