Προς το περιεχόμενο

Nikon d3300 vs Nikon d5200


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Μια συγγενής μου προτίθεται να αγοράσει dslr κάμερα, ειναι αρχάρια οποτε κοιτάζει κατι προσιτό στη χρήση και απο σχόλια που εχω διαβάσει οι 2 πιο πανω που εχω αναφέρει ειναι αρκετά καλές για "νέους" στο χώρο της φωτογραφίες.

Πριν ποστάρω διάβασα ορισμένα threads αλλα λόγω έλλειψης γνώσεων πανω στο θέμα φωτογραφίας ζήτω τα φώτα σας, απλα επειδη σε κάποια θέματα που παρατήρησα θα παρακαλούσα να μην υπάρξει "γιουχάρισμα" κλπ για τους λόγους χρήσης της κάμερας. Ειναι καθαρά για θέμα χόμπι(οπως πορτρέτα κ τοπία) και πιθανή μελλοντική εξέλιξη.

Το ερώτημα λοιπόν ειναι, πια η διαφορά μεταξύ των προαναφερθέντων και τι θα μπορούσε να επιλέξει!

Ευχαριστώ για το χρονο σας!

Επεξ/σία από pazarhs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

 

 

Με πολυ απλά λόγια:

για πορτρετα και 2 ειναι πολυ καλες δεν θα υπάρξει διαφορα, για τοπια η 5200 παρέχει παραπάνω δυνατότητες, αλλά μόνο σε αυτόν που θα ασχοληθεί και θα το εξελήξει.Η 5200 επίσης έχει και την σπαστή οθόνη που εξυπηρετεί σε διάφορες περιστάσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε θέματα ανάλυσης-εστίασης υπάρχουν διάφορες; Τι θα επιλέγατε εσείς για κάποιον "νέο" στο χώρο της φωτογράφιας;

Επεξ/σία από pazarhs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο θέμα ανάλυσης δεν νομιζω ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Στο θέμα εστίασης η D5200 είναι λίγο καλύτερη αλλά και παλι είναι σαν να λέμε ότι ένα όχημα έχει τελική 280km/h και ένα άλλο 250km/h. Δεν πιστεύω ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο για έναν αρχάριο αυτό.

Γενικότερα η D5200 μπορεί να σου δώσει κάποια επιπλέον πράγματα στην περίπτωση που θελήσεις να ασχοληθείς περισσότερο με τη φωτογραφία. Παρ' όλα αυτά καλύτερη επιλογή για κάποιον που ξεκινάει τώρα και δεν ξέρει αν και κατά πόσο θέλει να εμβαθύνει, θεωρώ την D3300 (ή και D3200, μιας και διαφέρουν σε λίγα πράγματα).

Να μην ξεχνάς επίσης ότι πλέον τις ψηφιακές μηχανές δεν τις "παντρεύεσαι" όπως γινόταν κάποτε με τις αναλογές, επειδή η τεχνολογία προχωράει συνεχώς, όταν έρθει η ώρα, πουλάς ένα σώμα και αγοράζεις κάποιο καλύτερο. Σε αυτή τη λογική μπορεί να κινηθεί και η συγγενής σου, ξεκινάει με την D3300 τώρα και αν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να θέλει περισσότερα από τη μηχανή της μπορεί εύκολα να την πουλήσει και να πάει στο πιο ακριβό-εξελιγμένο μοντέλο.

Επεξ/σία από Skopelos_Island
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...