Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νέα δεδομένα φαίνεται να υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός πλανήτη, στο μέγεθος του Ποσειδώνα, στα εξωτερικά όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Ένας από τους επιστήμονες που είχαν διατυπώσει τον Ιανουάριο τον ισχυρισμό για την ύπαρξη του "Planet Nine" (όπως αποκαλείται προς το παρόν ο πλανήτης), υποστηρίζει ότι υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία.

Ο Mike Brown, planetary astronomer του Caltech University, είχε καταλήξει αρχικά στο συμπέρασμα ότι ο Planet Nine υπάρχει, μελετώντας τη συμπεριφορά έξι αντικειμένων που βρίσκονται στην Kuiper Belt. Σύμφωνα με τον Brown και έναν συνάδελφό του, τα αντικείμενα κινούνται με τρόπο που υποδεικνύει ότι ένα μεγάλο σώμα έχει επηρεάσει την τροχιά τους. Άλλωστε, παρόλο που κανένας δεν έχει δει άμεσα τον εν λόγω πλανήτη, για δεκαετίες διατυπώνονται υποθέσεις για την ύπαρξή του.

Ο Brown λοιπόν ισχυρίζεται ότι ακόμη ένα αντικείμενο από την Kuiper Belt υποστηρίζει τη θεωρία του, καθώς δείχνει παρόμοια συμπεριφορά με τα άλλα έξι αντικείμενα. Το αντικείμενο εντοπίστηκε από το Canada France Hawaii Telescope, το οποίο πραγματοποιεί την Outer Solar System Origins Survey (OSSOS). Πληροφορίες σχετικά με την κίνηση του σώματος παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την αστρονόμο Michele Bannister, στο SETI Institute.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ισχυρισμούς, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν εξεταστεί από επιπλέον ειδικούς του χώρου. Ωστόσο, στην ομιλία της η Bannister ανέφερε ότι η OSSOS θα εξετάσει, εάν είναι σωστή η θεωρία του Brown.

Link.png Site: TheVerge

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Όταν κάποιος αντισυμβατικός επιστήμονας αναφέρει πιθανή ύπαρξη 9ου πλανήτη (10ου για τη παλιά σχολή) είναι "συνωμοσιολόγος" και "burn the witch" και δε ξέρω 'γω τι άλλο....

Όταν όμως βγάζει ένα βιντεάκι το Verge ή το Vice ή όποιο άλλο χαζογκλαμουράτο κανάλι στο youtube ( V for Vlakeia άραγε ? ) ε τότε μιλάμε για καθαρή επιστήμη..

ετοιμαστείτε γαλάτες.. θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας!

• Like 9
Δημοσ.

επειδη εγώ ειμαι άσχετος ρε παιδί μου με τα αστρονομικά...Ακουω τακτικά οτι ανακαλυπτουν earth like πλανητες σε τροχια γυρω απο αστέρια  στου διαόλου την μανα.... και μεις ειναι δυνατόν να μην ξέρουμε τι έχουμε στην γειτονιά μας?

Χάνω κάτι?

Δημοσ.

Όταν κάποιος αντισυμβατικός επιστήμονας αναφέρει πιθανή ύπαρξη 9ου πλανήτη (10ου για τη παλιά σχολή) είναι "συνωμοσιολόγος" και "burn the witch" και δε ξέρω 'γω τι άλλο....

Όταν όμως βγάζει ένα βιντεάκι το Verge ή το Vice ή όποιο άλλο χαζογκλαμουράτο κανάλι στο youtube ( V for Vlakeia άραγε ? ) ε τότε μιλάμε για καθαρή επιστήμη..

Δεν υπάρχουν συμβατικοί και αντισυμβατικοί επιστήμονες. Υπάρχουν αυτοί που εξετάζουν τα δεδομένα με επιστημονική μεθοδολογία, εξάγουν συμπεράσματα και τα δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικά. Υπάρχουν και άλλοι που κάνουν υποθέσεις με το μυαλό τους, γράφουν βιβλία και τα πουλάνε στον κόσμο.

• Like 8
Δημοσ.

επειδη εγώ ειμαι άσχετος ρε παιδί μου με τα αστρονομικά...Ακουω τακτικά οτι ανακαλυπτουν earth like πλανητες σε τροχια γυρω απο αστέρια  στου διαόλου την μανα.... και μεις ειναι δυνατόν να μην ξέρουμε τι έχουμε στην γειτονιά μας?

Χάνω κάτι?

Ναι χάνεις οτι οι αποστάσεις-χώροι ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και κοιτάμε-παρακολουθούμε απειροελάχιστο μέρος. Φαντάσου εσύ οτι μένεις Κυψέλη και ο άγνωστος πλανήτης του ηλιακού ειναι μια πέτρα σε ενα βουνό της Βενεζουέλας. 

• Like 4
Δημοσ.

μια απορία αν μπορεί κάποιος να μου την λύση,

αν κατάλαβα καλά κάνει μια πλήρη περιστροφη σε 10.000 με 20.000 χιλιάδες χρόνια (λογικά δεν μπορούμε να το εξακριβώσουμε ακόμα επακριβώς ) ,και έρχεται το ερώτημά μου : ΠΩΣ είναι δυνατόν αφού απομακρύνεται τόσο πολύ ώστε ο ένας χρόνος του (δηλαδή μια πλήρη περιστροφή απο τον ήλιο μας ) να κρατάει τόσες χιλάδες χρόνια ,να παραμένει σε βαρυτηκή τροχιά γύρω απο τον ήλιο ? κανονικά δεν θα έπρεπε να χανόταν στο διάστημα ?

Δημοσ.

Ναι χάνεις οτι οι αποστάσεις-χώροι ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και κοιτάμε-παρακολουθούμε απειροελάχιστο μέρος. Φαντάσου εσύ οτι μένεις Κυψέλη και ο άγνωστος πλανήτης του ηλιακού ειναι μια πέτρα σε ενα βουνό της Βενεζουέλας. 

συμφωνοι για τις αποστάσεις, συμφωνοι και στο οτι κοιταμε σε ελάχιστο μέρος του ουρανού... απλά κάτι που ειναι δίπλα μας* και ειμαστε υποψιασμένοι περίμενα να μην το ψάχνουμε ακομα.

* συγκριτικά με άλλα χαοτικά μακρύτερα που έχουμε βρει δλδ.

Δημοσ.

Μήπως πριν 15.000 -20.000 χιλιάδες χρόνια που η τροχιά του είχε πλησιάσει κοντά στον ήλιο μετακομίσαμε απο τον πλανήτη Χ στην γή ?

Μήπως τελικά ο άνθρωπος είναι εξωγήινος ?

Μήπως η κιβωτός του Νώε ήταν το διαστημόπλοιο που μας έφερε στην γή ?

• Like 1
Δημοσ.

μια απορία αν μπορεί κάποιος να μου την λύση,

αν κατάλαβα καλά κάνει μια πλήρη περιστροφη σε 10.000 με 20.000 χιλιάδες χρόνια (λογικά δεν μπορούμε να το εξακριβώσουμε ακόμα επακριβώς ) ,και έρχεται το ερώτημά μου : ΠΩΣ είναι δυνατόν αφού απομακρύνεται τόσο πολύ ώστε ο ένας χρόνος του (δηλαδή μια πλήρη περιστροφή απο τον ήλιο μας ) να κρατάει τόσες χιλάδες χρόνια ,να παραμένει σε βαρυτηκή τροχιά γύρω απο τον ήλιο ? κανονικά δεν θα έπρεπε να χανόταν στο διάστημα ?

Η βαρύτητα που ασκεί ο ήλιος (και το ηλιακό σύστημα) μπορεί να είναι μικρή αλλά υπάρχει.Θεωρητικά η έκταση της βαρύτητας είναι άπειρη (αλλά για τεράστιες αποστάσεις δε θα προλάβει να επηρεάσει κάποια σώματα λόγω διαστολής του χώρου).Το απαντάει πολύ σωστά ο verylittle εδώ:

https://www.reddit.com/r/askscience/comments/42m28l/does_the_gravity_of_everything_have_an_infinite/?sort=confidence

"In theory, yes. Gravity has an infinite range. However, it also takes some time to propagate - information about local changes in the gravitational field will propagate at the speed of light. So if a supernova goes off and creates a black hole, we won't feel the gravitational disturbance until we see the light from the supernova.

Additionally, since the universe is expanding there are distances such that we will never receive information from. Anything that happens beyond that horizon will not be able to effect us."

• Like 3
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν συμβατικοί και αντισυμβατικοί επιστήμονες. Υπάρχουν αυτοί που εξετάζουν τα δεδομένα με επιστημονική μεθοδολογία, εξάγουν συμπεράσματα και τα δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικά. Υπάρχουν και άλλοι που κάνουν υποθέσεις με το μυαλό τους, γράφουν βιβλία και τα πουλάνε στον κόσμο.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές αν και για τα επιστημονικά περιοδικά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.. μερικές δημοσιεύσεις δεν προσδίδουν εγκυρότητα πιστεύω, λόγο του ότι κυκλοφορούν πολλά δήθεν επιστημονικά περιοδικά που ζούνε από τον κάθε πικραμένο που θέλει να κάνει μια δημοσίευση.

άλλα κακά τα ψέματα.. μέχρι αποδείξεως του εναντίου... αυτό :D ---> 

Δημοσ.

lol, ο καθένας μπορεί να πετάει οτι θεωρία θέλει χωρίς σοβαρές αποδείξεις και δίκιο να έχει ο λιάκο και ο κάθε λιάκο, έπεσε απο τύχη μέσα δεδομένων των ελάχιστων στοιχείων που είχε, βλ. Μάγιας κτλ οι οποίοι μπορεί πριν χιλιάδες χρόνια να τον παρατήρησαν λόγο του οτι η τροχιά του -ίσως- τον έκανε ορατό στη Γή, αλλά αν δεν το αποδείξουμε με σοβαρή επιστήμη, δεν είναι λογικό να το καταπιούμε αμάσητο.

Άλλο "Πίστευε ή μη, ερεύνα" και άλλο "Πίστευε και μη ερεύνα" ;)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...