Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα λοιπόν,
Το πρόβλημα είναι το εξής όπως λέω και στον τίτλο έχω τα ηχεία της Sony SA-VA10 αν θυμάμαι καλά αγορασμένα το 96. Τα ηχεία δουλεύουν με καρφί jack σε κάρτα ήχου Η/Υ και μέχρι πρότινος δουλεύαν άψογα, μια ωραία πρωία όμως παρατήρησα έναν συνεχόμενο θόρυβο (σαν να είναι στο τέρμα και ακούγεται το φύσημα από το ρεύμα) ο ήχος όσο δυναμώνεις την ένταση αυξάνεται και αυτός, τον κάνει ακόμα και όταν δεν παίζει τίποτα και με αποσυνδεδεμένο το jack τελείως από το input έχω μια υποψία ότι θα μπορούσε να είναι τροφοδοσία, να έχει κάψει κάποια ασφάλεια??? (όχι?) 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε συμβουλή η άποψη στο τι μπορεί να συμβαίνει και πως να το διορθώσω.

Δημοσ.

Μπορεί να ειναι η τροφοδοσία μπορεί ομως να ειναι και το jack μπορεί να εχει πρόβλημα ... μου έχει τύχει και εμένα το άλλαξα και περιέργως ναι σταμάτησε ο ήχος , ωστόσο μπορεί να μην ειναι ίδια περίπτωση

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε σε άλλη μπριζα και σε άλλο δωμάτιο αν είναι δυνατόν και να μην συνδεετε άλλη συσκευή στην συγκεκριμένη μπριζα επίσης μπορεί να είναι από τα καλώδια των δορυφόρων. Παρόμοιο πρόβλημα σε ενισχυτή λύθηκε αφού τον ανοιξα και τον φυσηξα με αέρα, πολλά μπορεί να είναι...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ο ήχος συνεχίζει με η χωρίς το jack δοκίμασα άλλο jack δοκίμασα να το βγάλω τελείως από το input του mainboard στα ηχεία πάλι το ίδιο κάνει σαν να υπερτροφοδοτητε δεν ξέρω ίσως είναι φυσιολογικό μετά από 20 χρόνια αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος απ αυτά και δεν θέλω να τα αλλάξω παρότι έχω ένα σετ creative. 

Δοκίμασε σε άλλη μπριζα και σε άλλο δωμάτιο αν είναι δυνατόν και να μην συνδεετε άλλη συσκευή στην συγκεκριμένη μπριζα επίσης μπορεί να είναι από τα καλώδια των δορυφόρων. Παρόμοιο πρόβλημα σε ενισχυτή λύθηκε αφού τον ανοιξα και τον φυσηξα με αέρα, πολλά μπορεί να είναι...

Το δοκίμασα σε άλλη μπρίζα μονό του πάλι τα ίδια κάνει άνοιξα και το mainboard από πίσω απ το main speaker δεν μου μύρισε καμένο αλλά δεν έχω εύκολη πρόσβαση στην καλωδίωση των ηχείων οπότε δεν ξέρω πως γίνεται αυτό με τον αέρα, δηλαδή λες να μην κάνει καλή επαφή? ναι άλλα είναι pair και το κάνουν και τα 2.

Δημοσ.

λογικά από κάποια μεριά κάπου θα έχει βίδες για να τις ξεβιδωσεις και να βρεθείς μπροστά στις συνδεσμολογιες των καλωδίων, εκεί πολύ πιθανών να έχει σκόνη και με την υγρασία άμα υπάρχει τμήμα γυμνού καλωδίου εκεί που συνδεετε το πάνελ με τους δορυφόρους ή γενικά σε κάποια συνδεσμολογία να προκαλεί αυτόν τον ηχο, γενικά άμα υπάρχουν τρύπες για να πέρνει αέρα βάλε το πιστόλι του αέρα και φυσα μήπως και καθαρίσει, απλά με προβληματίζει ότι λες ότι είναι σαν θόρυβος και όχι το τζιζζζζζ που ακούγεται σαν να περνάει ρεύμα όπου θα ήταν κάποιος πυκνωτής που είναι στα τελευταία του. Γενικά ψάξε κανέναν παλιό ηλεκτρονικό συνήθως με μικρό κόστος της τάξης 10-15 ευρώ φτιάχνουν παρόμοια προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

λογικά από κάποια μεριά κάπου θα έχει βίδες για να τις ξεβιδωσεις και να βρεθείς μπροστά στις συνδεσμολογιες των καλωδίων, εκεί πολύ πιθανών να έχει σκόνη και με την υγρασία άμα υπάρχει τμήμα γυμνού καλωδίου εκεί που συνδεετε το πάνελ με τους δορυφόρους ή γενικά σε κάποια συνδεσμολογία να προκαλεί αυτόν τον ηχο, γενικά άμα υπάρχουν τρύπες για να πέρνει αέρα βάλε το πιστόλι του αέρα και φυσα μήπως και καθαρίσει, απλά με προβληματίζει ότι λες ότι είναι σαν θόρυβος και όχι το τζιζζζζζ που ακούγεται σαν να περνάει ρεύμα όπου θα ήταν κάποιος πυκνωτής που είναι στα τελευταία του. Γενικά ψάξε κανέναν παλιό ηλεκτρονικό συνήθως με μικρό κόστος της τάξης 10-15 ευρώ φτιάχνουν παρόμοια προβλήματα.

Σ ευχαριστώ θα κάνω ένα φύσημα με αέρα και αν δε τότε θα προβώ σε κάποιον ηλεκτρονικό όπως λες. Να σε κάλα

Δημοσ.

Τίποτα, να είσαι καλά,απλα προσπάθησε να βγάλεις ότι γίνετε να βγει ώστε να περάσει περισσότερος αέρας, μήπως και οφείλετε σε αυτην την αιτία. Καλή συνέχεια να έχεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...