Προς το περιεχόμενο

Icewind Dale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος με ενέπνευσε και έβαλα το Icewind Dale: Enhanced Edition για ένα playthrough να θυμηθώ τα παλιά (σε hard μάλιστα). Η δουλειά της  Beamdog είναι μετριότατη, για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Δε συμφωνώ καθόλου με τη χρήση της προσαρμογής του Baldur's Gate 2 στην Enhanced Edition και του Baldur's Gate 1 και του Icewind Dale 1. Δημιουργεί περιπλοκές και αλλάζει το παιχνίδι με περίεργους τρόπους, όπως πχ τις αλλαγές στα συστήματα dual class/ multiclass, την εισαγωγή prestige classes και classes που δεν έχουν κάτι αντίστοιχο στη 2nd edition και δε λειτουργούν σωστά (Sorcerer, Monk - ειδικά ο πρώτος είναι έκτρωμα, δεν έχει καν base attribute), και πράγματα διαφορετικά απ'ότι τα θυμάμαι. Κόβω το κεφάλι μου πως στα original οι πανοπλίες είχαν Dexterity bonus cap σε AC / AR (πχ αν είχες +1 AC από Dex και φόραγες heavy plate mail με 0 το έχανες) και το θυμάμαι να αναγράφεται. Ή έχω μπει κανονικά στη ζώνη του Αλτσχάιμερ ή έχουν πειράξει πράγματα που δε θα έπρεπε. Όπως και να έχει το πράγμα, ακόμα και οι αισθητικές αλλαγές στο interface βαράνε στο μάτι, πόσο μάλλον η ομογενοποίηση τριών ξεχωριστών παιχνιδιών, το καθένα με τα δικά του στοιχεία.

Η μουσική λειτουργεί πολύ περίεργα, έφαγα μια ώρα στην Kuldahar και δεν έπαιξε καθόλου το Kuldahar theme.

Κάτι έχουν κάνει με τον τρόπο που επιλέγονται οι φράσεις των χαρακτήρων. Οι επιθετικές/ ειρωνικές φράσεις ακούγονται με ΤΡΟΜΕΡΗ συχνότητα. Θα ακουστώ σα γεροπαράξενος αλλά δε γίνεται να σε προσβάλλει κυριολεκτικά το παιχνίδι λέγοντάς σε "idiot" και άλλα χαριτωμένα την ώρα που κάνεις micromanagement και καθοδηγείς τους χαρακτήρες σου ή να σε ειρωνεύονται διαρκώς χωρίς προφανή λόγο.

Γελάω πικρά με την αλλαγή του "townsman/ townswoman" στο gender neutral "townsperson". Δηλαδή αυτό τους μάρανε, όλα τα άλλα θέματα που είχε από την κυκλοφορία τα είχανε λύσει...Ε ρε ξύλο που θέλουν.

Στα θετικά, τα σωστά μενού και journal.

Ευτυχώς που έχω το παιχνίδι αυθεντικό και ευτυχώς που η πρωτότυπη έκδοση του GOG είναι διαθέσιμη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλιώς, ξύλο.

(Σε πιο gaming λεπτομέρειες, Human Berserker 2-weapon, Elven Fighter/ Thief 2-weapon, Half-Elf Fighter/ Mage two-handed γιατί έτσι είναι νταής, Human Wild Mage, Human Archer, Dwarf cleric of Lathander και εμπρός καλό μου party).

• Moderators
Δημοσ.

Είναι γνωστή η πάγια θέση μου, το μόνο θετικό των ΕΕ είναι ότι μπορείς να τα παίζεις στο κινητό/tablet σου την ώρα του διαλογισμού στην τουαλέτα.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι μάλλον βεβήλωση είναι να παίζεις BG και Torment την ώρα του χ*σίματος. :(

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...