Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φήμες λένε οτι υπάρχουν paper με άτομα που έπιναν 3 λίτρα νερό την ημέρα (κάθε μερα) και στα 30τους είχαν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Μακρυά απο εμάς.

Πέρα απο τις μαλακιες, ούτε τα 2 λίτρα ούτε οι 2 ούτε οι 4 καφέδες θα σου πειράξουν τα νεφρά. Το μονο φυσικό συμπλήρωμα για τα νεφρά ειναι το Η2Ο

ΟΚ το Η2Ο, το χλώριο όμως (πάει πακέτο με το νερό της πόλης) κάνει καλό στα νεφρά;

Δημοσ.

Εγω που παω πριν τον υπνο γυρω στις 7-8 φορες και βγαζω λιγα λιγα τι εχω;

1. Υψηλό λογαριασμό ύδρευσης

2. Εκνευρισμένο σύντροφο/συγκάτοικο/αδερφό/αδερφή

• Like 2
Δημοσ.

πήγαινε σε γιατρό να σε κοιτάξει , αν έχεις συχνοουρία με 2 καφέδες και 2-3 λίτρα νερό τη μέρα κάτι άλλο πρόβλημα υπάρχει
τσέκαρε τον προστάτη σου μη πάθεις τίποτα και τρέχεις κ δε φτάνεις , πίνω τα διπλάσια+++ τουλάχιστον απο εσένα και πάω 3 φορές άντε 4 τη μέρα τουαλέτα 

αλάτι τρως ? ή το έχεις ρίξει ΄στις ότι νάνε δίαιτες κ στα ανάλατα? αν ναι παίζει κ αυτό 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρες...

Πίνω αρκετό καφέ, όχι υπερβολικά πράγματα, αλλά 1-2 την ημέρα σχεδόν σίγουρα. Το κακό είναι ότι έχω το συνήθειο να συμπληρώνω νερό στον καφέ μου με αποτέλεσμα το 1 ποτίρη να γίνεται... 1 λίτρο που λέει ο λόγος...

Μ' αυτά λοιπόν πηγαίνω συχνά-πυκνά στην τουαλέτα. Σε διάφορες συζητήσεις που έχω κατά καιρούς για το θέμα, άλλοι μου είπαν ότι αυτό είναι καλό γιατί ο οργανισμός αποτοξινώνεται συχνά και φυσικά λαμβάνει ικανοποιητική ποσότητα νερού, ενώ άλλοι μου είπαν ότι είναι κακό γιατί αναγκάζονται να υπερλειτουργούν τα νεφρά.

Προσωπικά νομίζω ότι αγγίζουν τα όρια του υπερβολικού και οι 2 απόψεις, αλλά εν τέλη αυτή η "τεχνητή" συχνουρία που προκαλείται μέσω του καφέ είναι κάτι καλό, κακό ή αδιάφορο?

Ευχαριστώ.

ο καφες απο μονος του ειναι διουριτικος. αν πινεις και αρκετο νερο λογικο ειναι να θες να πηγαινεις για κατουρημα καθε 1-2 ωρες. επισης αυτο που λενε για τα 2 λιτρα νερο την ημερα ειναι ψεματα και προπαγανδα των εταιριων εμφιαλωσης νερου για να πουλανε περισσοτερο. πινεις οσο νερο ζηταει ο οργανισμος σου, το φαγητο επισης περιεχει νερο. τωρα για την υπερλειτουργια των νεφρων ναι μπορει να συμβει αλλα μιλαμε να πινεις 5-7 λιτρα νερο την ημερα το οποιο υπο φυσιολογικες συνθηκες δεν γινεται αν δεν πιεστεις επι τουτου για να το καταφερεις. Αν υπαρχει αδιαγνωστος σακχαρωδης διαβατης τοτε ναι μπορει να καταναλωνεις 5-7 λιτρα νερο την ημερα και να νιωθεις οτι διψας ακομα. καταλαβαινεις οτι σε αυτη την περιπτωση πρεπει να σε δει γιατρος.

αν νιωθεις οτι θες να πηγαινεις για κατουρημα καθε 5 λεπτα τοτε μαλλον εχεις καποια ουρολημωξη.

ΟΚ το Η2Ο, το χλώριο όμως (πάει πακέτο με το νερό της πόλης) κάνει καλό στα νεφρά;

ξερεις τι δεν κανει καλο στα νεφρα; τα κοψιδια και τα λιπαρα.

• Like 1
Δημοσ.

ξερεις τι δεν κανει καλο στα νεφρα; τα κοψιδια και τα λιπαρα.

ΟΚ αυτά, αλλά εγώ ρώτησα συγκεκριμένα για το χλώριο. Δεν κάνει κακό στον οργανισμό;

Δημοσ.

πήγαινε σε γιατρό να σε κοιτάξει , αν έχεις συχνοουρία με 2 καφέδες και 2-3 λίτρα νερό τη μέρα κάτι άλλο πρόβλημα υπάρχει

τσέκαρε τον προστάτη σου μη πάθεις τίποτα και τρέχεις κ δε φτάνεις , πίνω τα διπλάσια+++ τουλάχιστον απο εσένα και πάω 3 φορές άντε 4 τη μέρα τουαλέτα 

αλάτι τρως ? ή το έχεις ρίξει ΄στις ότι νάνε δίαιτες κ στα ανάλατα? αν ναι παίζει κ αυτό 

Με πρόλαβες, αν και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να είναι και κάτι κακό, μπορεί να το δει σε γιατρό (ουρολόγο) και να είναι ελαφρώς διογκωμένος ο προστάτης και να πιέζει την ουροδόχο κύστη με αποτέλεσμα να πας συχνότερα για ούρηση. Πάντως 2-3 λίτρα, συν καφέδες, συν ότι άλλο κατά τη διάρκεια της μέρας, δεν είναι μικρή ποσότητα.

ΟΚ αυτά, αλλά εγώ ρώτησα συγκεκριμένα για το χλώριο. Δεν κάνει κακό στον οργανισμό;

Ακούγονται τα τελευταία χρόνια πολλά για το χλώριο, το οποίο όμως έχει σώσει και κοινωνίες ολόκληρες, καθώς είναι φθηνό και αποτελεσματικό. 1-1.5 ppm έχει το νερό. Πιο πολύ φοβάμαι για το δίκτυο ύδρευσης παρά για το χλώριο.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω ένα προαίσθημα ότι το νήμα θα γυρίσει σε σκατά.

Ον τοπικ, εμένα μου φέρνει ολίγον τι συχνοουρία ο καφές. Το χειρότερο είναι το πρωινό κατούρημα. Να θες να πας και να βαριέσαι και να τα κρατάς μέχρι να κάνεις μπαμ.

Δημοσ.

Μόνο 1-1.5 ppm; Αν ήταν τόσο λίγο, δεν θα μύριζε χλώριο το νερό...

η ανθρωπινη μυτη πιανει ουσιες σε πολυ μικρες ποσοτητες δεν εχει να λεει.

Δημοσ.

Μόνο 1-1.5 ppm; Αν ήταν τόσο λίγο, δεν θα μύριζε χλώριο το νερό...

Το dosing τόσο πρέπει να είναι, αν δεν ελέγχεται, άλλο θέμα. Πισίνες 4, jacuzzi 7, αλλά πρέπει να έχεις και το σωστό ph για σωστή δράση της χλωρίνης (οκ χλωρίου

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, τι γίνεται με το τσάι, μπορεί να προκαλέσει ίδια συχνοουρία; Πίνω 3 με 6 κούπες την ημέρα, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιώ κάτι μεγάλες κούπες με χεράκι που είναι για σούπες. Παρατηρώ ότι πηγαίνω τουαλέτα αρκετά συχνά, ακόμα και 6-7 φορές καμιά φορά. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο το βράδυ, αφού ο οργανισμός προσπαθεί πολλές φορές να με προστατέψει. Θυμάμαι να βλέπω σε όνειρο ότι πήγα, μαζί με μια ανώνυμη αμαζόνα, να βοηθήσω τον Χίτλερ σε μια μετακόμιση που έκανε, αλλά δεν είχαμε πολύ χρόνο. Όπως είχαμε ξεκινήσει να μεταφέρουμε κάτι κούτες με πράματα κάτω, βλέπω στον ορίζοντα έναν πύραυλο να κατευθύνεται κατά πάνω μας και ο Χίτλερ, που ήταν ήδη έξω μαζί με την αμαζόνα, μου φωνάζει ότι έχουμε μισή ώρα μέχρι την πρόσκρουση. Αυτοί τελικά ανέβηκαν σε μια μηχανή με καρότσα που είχε αυτός κι εγώ έμεινα στο μπαλκόνι να αγωνιώ για το αν θα προλάβω ή όχι. Τότε ήταν που ξύπνησα και κατάλαβα ότι πρόλαβα. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, τι γίνεται με το τσάι, μπορεί να προκαλέσει ίδια συχνοουρία; Πίνω 3 με 6 κούπες την ημέρα, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιώ κάτι μεγάλες κούπες με χεράκι που είναι για σούπες. Παρατηρώ ότι πηγαίνω τουαλέτα αρκετά συχνά, ακόμα και 6-7 φορές καμιά φορά. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο το βράδυ, αφού ο οργανισμός προσπαθεί πολλές φορές να με προστατέψει. Θυμάμαι να βλέπω σε όνειρο ότι πήγα, μαζί με μια ανώνυμη αμαζόνα, να βοηθήσω τον Χίτλερ σε μια μετακόμιση που έκανε, αλλά δεν είχαμε πολύ χρόνο. Όπως είχαμε ξεκινήσει να μεταφέρουμε κάτι κούτες με πράματα κάτω, βλέπω στον ορίζοντα έναν πύραυλο να κατευθύνεται κατά πάνω μας και ο Χίτλερ, που ήταν ήδη έξω μαζί με την αμαζόνα, μου φωνάζει ότι έχουμε μισή ώρα μέχρι την πρόσκρουση. Αυτοί τελικά ανέβηκαν σε μια μηχανή με καρότσα που είχε αυτός κι εγώ έμεινα στο μπαλκόνι να αγωνιώ για το αν θα προλάβω ή όχι. Τότε ήταν που ξύπνησα και κατάλαβα ότι πρόλαβα. 

Εισαι σιγουρος οτι ηπιες τσαι??  :ph34r:

• Like 4
Δημοσ.

Όλα τα αφεψήματα είναι διουρητικά και πόσο μάλλον όταν πίνεις νερό μαζί.

Θυμάμαι παλιότερα έπινα φραπέ με την παρέα κατά τις 6:30-7:00 και μετά το γυρίζαμε σε μπύρες ...εκεί να δεις, να ξαλαφρώνεις και να πονάνε τα νεφρά σου.

Δημοσ.

Μείωσε ή αύξησε την μεση καταναλωση φραπεδαρας και την αντιστοιχη ποσότητα νερου για μια εβδομαδα ώστε το feedback του οργανισμου σου να μας προτείνει την καταλληλη αγωγή για σένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...