Alchemist` Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλησπέρες... Πίνω αρκετό καφέ, όχι υπερβολικά πράγματα, αλλά 1-2 την ημέρα σχεδόν σίγουρα. Το κακό είναι ότι έχω το συνήθειο να συμπληρώνω νερό στον καφέ μου με αποτέλεσμα το 1 ποτίρη να γίνεται... 1 λίτρο που λέει ο λόγος... Μ' αυτά λοιπόν πηγαίνω συχνά-πυκνά στην τουαλέτα. Σε διάφορες συζητήσεις που έχω κατά καιρούς για το θέμα, άλλοι μου είπαν ότι αυτό είναι καλό γιατί ο οργανισμός αποτοξινώνεται συχνά και φυσικά λαμβάνει ικανοποιητική ποσότητα νερού, ενώ άλλοι μου είπαν ότι είναι κακό γιατί αναγκάζονται να υπερλειτουργούν τα νεφρά. Προσωπικά νομίζω ότι αγγίζουν τα όρια του υπερβολικού και οι 2 απόψεις, αλλά εν τέλη αυτή η "τεχνητή" συχνουρία που προκαλείται μέσω του καφέ είναι κάτι καλό, κακό ή αδιάφορο? Ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλό κάνει.Πρεπει να πίνουμε τουλ.2 λίτρα υγρών τη μέρα. (Επίσης 1-2 καφέδες τη μέρα είναι οκ, δεν είναι πολλοι)
HALF EVIL Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Κάπου σε χάνουμε. Πίνεις αρκετό καφέ, 1-2 την ημέρα !! Αυτός δεν λέγεται αρκετός. Τι καφές είναι που ρίχνεις τόσο νερό; Σ' αυτή την περίπτωση λέγεται καφέπλυμα , όχι καφές. Το κατούρημα εν προκειμένω σίγουρα δεν προέρχεται από τον καφέ. 4
Alchemist` Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Κάπου σε χάνουμε. Πίνεις αρκετό καφέ, 1-2 την ημέρα !! Αυτός δεν λέγεται αρκετός. Τι καφές είναι που ρίχνεις τόσο νερό; Σ' αυτή την περίπτωση λέγεται καφέπλυμα , όχι καφές. Το κατούρημα εν προκειμένω σίγουρα δεν προέρχεται από τον καφέ. Φραπές, πίνω καφέπλυμα λοιπόν.... Μ'αρέσει και μπράβο μου.. Προφανώς και δεν το προκαλεί ο καφές ως ουσία αλλά η μεγάλη κατανάλωση νερού, λόγω του "καφέ". Αρκετό είπα ότι πίνω όχι υπερβολικό... έβαλα ένα μέσο όρο που είναι παραπλανητικός γιατί σήμερα ήπια 4, αύριο μπορεί να πιώ 1... Το 1 λίτρο νερό τρόπος του λέγειν επίσης... Απλά το 1 ποτήρη καφέ π.χ. γίνεται 1,5...
j0hnn1e Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Φήμες λένε οτι υπάρχουν paper με άτομα που έπιναν 3 λίτρα νερό την ημέρα (κάθε μερα) και στα 30τους είχαν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Μακρυά απο εμάς. Πέρα απο τις μαλακιες, ούτε τα 2 λίτρα ούτε οι 2 ούτε οι 4 καφέδες θα σου πειράξουν τα νεφρά. Το μονο φυσικό συμπλήρωμα για τα νεφρά ειναι το Η2Ο
HALF EVIL Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Άρα λοιπόν το ερώτημα μετατίθεται στο " πίνω πολύ νερό με διαλυμένο νες καφέ" Καλά κάνεις και πίνεις πολύ νερό, 2 λίτρα τουλάχιστον την ημέρα. Τώρα αν σου αρέσει το νερό με γεύση καφέ, περί ορέξεως .... Πόσες φορές πας στην τουαλέτα σύντροφε;
underdogg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 νορμάλ είναι, η καφεϊνη είναι διουρητική από μόνη της. 2
Alchemist` Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλά δε μέτρησα και πόσες φόρες την ημέρα πάω για κατούρημα... Περισσότερες από το κανονικά πάντως...Απλώς και τις 2, αντικρουόμενες (σχετικά), απόψεις, βιολόγοι μου τις ανέφεραν (καθηγητές) και θεωρητικά φαίνεται να έχουν βάση. Εξου και το ερώτημα-νήμα.
vsl Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Εμένα πάλι ο καφές μου φέρνει χέσιμο Απ' το... στόμα μου το πήρες. 1
FilipposMD Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Alchemist, πόσο είναι το συχνά; 5 φορές τη μέρα; 10, 15 φορές;
φραμπάλα Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Εγω που παω πριν τον υπνο γυρω στις 7-8 φορες και βγαζω λιγα λιγα τι εχω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα