Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!
Τελευταία σκέφτομαι να φτιάξω ένα μικρό κουτάκι για δεύτερο σύστημα που ενίοτε θα μπαίνει στην TV για multimedia λόγους αλλά και θα μετακινείται κατά καιρούς όταν απουσιάζω από το σταθερό pc μου.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου να κάνει είναι χαλαρό gaming τύπου lol, cs, wow, l2. Αν γίνεται να streamarei και games μέσω steam απο το main pc. Αν δεν γίνεται δεν με πειράζει, έρχεται σε δεύτερη μοίρα αυτό.
Θα συνδέεται σε 1080p οθόνες/τηλεοράσεις.

Επειδή θέλω να είναι οικονομικό, και μιας και δεν έχω δοκιμάσει AMD, είπα να κοιτάξω σε APU.
Με μία γρήγορη έρευνα κατέληξα στο παρακάτω σετάκι.
Επειδή είμαι τελείως άσχετος με AMD θα ήθελα την γνώμη σας, αν αυτό που θέλω γίνεται και με φθηνότερο επεξεργαστή, αν η μητρική είναι οκ, αν οι μνήμες είναι οκ.

https://www.skroutz.gr/s/8548934/Asrock-A68M-ITX.html?from=favorites_popup
https://www.skroutz.gr/s/5297856/AMD-A8-7600-Box.html?from=favorites_popup
https://www.skroutz.gr/s/7203024/Mushkin-Blackline-8GB-DDR3-2133MHz-997164F.html?from=favorites_popup

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

1) θα χρειαστείς ψύκτρα γιατί όταν το ζορίζεις θα "τσυρίζει" ο ανεμιστήρας του

2) gaming φυσικά σε 720 μην το διανοηθείς για 1080.

μια χαρά επιλογή έχεις κάνει αρκεί να συμβιβάζεσαι με τα 1 , 2 παρατηρήσεις

θα σου έλεγα καλύτερα τον ποιο ήσυχο και ποιο γρήγορο Ι3 6100 αλλά έχει χαμηλότερες επιδόσεις στο gaming οπότε μάλλον η apu είναι μονοδρομος.

Δημοσ.

1) θα χρειαστείς ψύκτρα γιατί όταν το ζορίζεις θα "τσυρίζει" ο ανεμιστήρας του

2) gaming φυσικά σε 720 μην το διανοηθείς για 1080.

μια χαρά επιλογή έχεις κάνει αρκεί να συμβιβάζεσαι με τα 1 , 2 παρατηρήσεις

θα σου έλεγα καλύτερα τον ποιο ήσυχο και ποιο γρήγορο Ι3 6100 αλλά έχει χαμηλότερες επιδόσεις στο gaming οπότε μάλλον η apu είναι μονοδρομος.

Συμβιβάζομαι βεβαίως, καθώς για τη βαριά χρήση έχω το main σύστημα. Με βάση τα χρήματα ειδικά δεν περιμένω παπάδες.

Η αλήθεια είναι όμως ότι περίμενα τουλάχιστον τα παιχνίδια που ανέφερα να μπορεί να τα παίξει 1080p, έστω και σε low γραφικά.

Δημοσ.

Κοιτα εγω πηρα ενα πακετο μεταχειρισμενα, διπυρηνο Ivy μαζι με Η61 μητρικη στα 70 ευρω,με εγγυηση.Θα βαλω και μια παλιοτερη αλλα καλουτσικη καρτουλα και θα εχω καλυτερα αποτελεσματα. Καλυτερα νομιζω να κοιταγες και εσυ στα μεταχειρισμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα εγω πηρα ενα πακετο μεταχειρισμενα, διπυρηνο Ivy μαζι με Η61 μητρικη στα 70 ευρω,με εγγυηση.Θα βαλω και μια παλιοτερη αλλα καλουτσικη καρτουλα και θα εχω καλυτερα αποτελεσματα. Καλυτερα νομιζω να κοιταγες και εσυ στα μεταχειρισμενα.

Δεν έχω κάρτα γραφικών να μου περισεύει.. Σκέφτηκα για μεταχειρισμένα αλλά νομίζω ότι APU είναι ότι πρέπει για την περίπτωση μου. Απλά δεν ξέρω από AMD προς τα ποια σειρά επεξεργαστών-ποιο socket πρέπει να κοιτάω γι αυτή τη δουλειά.

Γενικά κοιτάω A8-A10 όποιοι και να ναι? FM2+ και FM2 socket τι διαφορά έχει?

Μεταχειρισμένα θα κοιτάξω μόνο εφόσον γλιτώσω πάνω από 50 ευρώ, αλλιώς δεν νομίζω ότι αξίζει στην περίπτωση μου..

Και γενικά κοιτάω AMD γιατί θέλω να έχω και προσωπική εμπειρία επιτέλους μαζί τους. Από χόμπι ας πούμε :)

Δημοσ.

Δεν έχω κάρτα γραφικών να μου περισεύει.. Σκέφτηκα για μεταχειρισμένα αλλά νομίζω ότι APU είναι ότι πρέπει για την περίπτωση μου. Απλά δεν ξέρω από AMD προς τα ποια σειρά επεξεργαστών-ποιο socket πρέπει να κοιτάω γι αυτή τη δουλειά.

Γενικά κοιτάω A8-A10 όποιοι και να ναι? FM2+ και FM2 socket τι διαφορά έχει?

Μεταχειρισμένα θα κοιτάξω μόνο εφόσον γλιτώσω πάνω από 50 ευρώ, αλλιώς δεν νομίζω ότι αξίζει στην περίπτωση μου..

Και γενικά κοιτάω AMD γιατί θέλω να έχω και προσωπική εμπειρία επιτέλους μαζί τους. Από χόμπι ας πούμε :)

Η διαφορα ειναι οτι το fm2 ειναι παλιοτερη τεχνολογια απο το fm2+, απλα.

Εισαι σε λαθος στιγμη γιατι σε λιγο ερχονται οι καινουργιοι apu της amd. Δεν σε συμφερει τωρα,ουτως η αλλως.

Δεν καταλαβα τι εννοεις οτι δεν σου περισσευει,για καρτα γραφικων.Εμενα επεξεργαστης και μητρικη μου κοστισαν 70 ευρω οσο θα σου στοιχισει εσενα μονο ο επεξεργαστης/apu και με το 50αρικο που περισσευει (που εσυ θα δωσεις για μια μητρικη)παιρνω μια μεταχειρισμενη 6850 και δεν συγκρινομαστε καν στα παιχνιδια. :) Παιρνεις περισσοτερη αξια.

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι οτι το fm2 ειναι παλιοτερη τεχνολογια απο το fm2+, απλα.

Εισαι σε λαθος στιγμη γιατι σε λιγο ερχονται οι καινουργιοι apu της amd. Δεν σε συμφερει τωρα,ουτως η αλλως.

Δεν καταλαβα τι εννοεις οτι δεν σου περισσευει,για καρτα γραφικων.Εμενα επεξεργαστης και μητρικη μου κοστισαν 70 ευρω οσο θα σου στοιχισει εσενα μονο ο επεξεργαστης/apu και με το 50αρικο που περισσευει (που εσυ θα δωσεις για μια μητρικη)παιρνω μια μεταχειρισμενη 6850 και δεν συγκρινομαστε καν στα παιχνιδια. :) Παιρνεις περισσοτερη αξια.

Κάτι έχω ακούσει για τον ερχομό των νέων APU, όμως θα πρέπει να περιμένω αρκετά παραπάνω καθώς στην αρχή θα είναι ακριβότεροι και με την πάροδο του χρόνου θα πέσει η τιμή τους. Ή μήπως δεν είναι έτσι και η πτώση της τιμής θα είναι μικρή? Γενικά δεν θα δώσω πολλά χρήματα ώστε να πω ότι θα αξίζει να περιμένω. Κάτι πολύ μικρό και απλό θέλω :)

Όσο για την κάρτα γραφικών δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Θα έχω το νου μου και στις αγγελίες μήπως βρω κάτι που να αξίζει στα ίδια χρήματα που διαθέτω. Έτσι κι αλλιώς σε περίπου 15 ημέρες υπολογίζω να αρχίσω παραγγελίες, αυτό που με απασχολούσε τώρα περισσότερο είναι το προς τα που πρέπει να κοιτάω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Δημοσ.

Κάτι έχω ακούσει για τον ερχομό των νέων APU, όμως θα πρέπει να περιμένω αρκετά παραπάνω καθώς στην αρχή θα είναι ακριβότεροι και με την πάροδο του χρόνου θα πέσει η τιμή τους. Ή μήπως δεν είναι έτσι και η πτώση της τιμής θα είναι μικρή? Γενικά δεν θα δώσω πολλά χρήματα ώστε να πω ότι θα αξίζει να περιμένω. Κάτι πολύ μικρό και απλό θέλω :)

Όσο για την κάρτα γραφικών δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Θα έχω το νου μου και στις αγγελίες μήπως βρω κάτι που να αξίζει στα ίδια χρήματα που διαθέτω. Έτσι κι αλλιώς σε περίπου 15 ημέρες υπολογίζω να αρχίσω παραγγελίες, αυτό που με απασχολούσε τώρα περισσότερο είναι το προς τα που πρέπει να κοιτάω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Ευχαριστηση μου να βοηθησω και ευχομαι καλες αγορες.

• Like 1
Δημοσ.

Στην θέση σου θα περίμενα την καινούργια πλατφόρμα με Socket AM4 και τα καινούργια APU.

Αν θέλεις να δεις τη κάνουν τα APU και ο Α8-7600 δες στα παρακάτω link.

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2420502

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2456159&highlight=

Απλά να προσθέσω ότι με τον A8-7600 άνετα παίζεις τα παιχνίδια που είπες σε 1080p.

• Like 1
Δημοσ.

επειδη το εχω ψαξει αρκετα για apu συστημα θα σου βαλω απο κατω σε φωτογραφιες 3-4 που εχω φτιαξει με τιμες σκρουτζ. 
Στα apu συστημα προσεχεις η ram να ειναι μεγαλης συχνοτητας καθως λειτουργει σαν vram για τα ενσωματωμενα γραφικα. Δεν βλεπω το ποσο οποτε σου αφηνω καποιες εναλλακτικες με διαφορετικους apu και με ssd/hdd.
καθαρα για τα λεφτα που διαθετεις παιρνεις και κατι αντιστοιχο. Οτι χρειαστεις δεχομαι ανοιχτα μηνυματα :)

post-372266-0-85157500-1459198616_thumb.png

post-372266-0-28053200-1459198619_thumb.png

post-372266-0-85208400-1459198621_thumb.png

post-372266-0-32131800-1459198623_thumb.png

post-372266-0-77185600-1459198624_thumb.png

post-372266-0-49142700-1459198626_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Στα 1080ρ παίζω mid high lol για πλάκα με τον a8 6600k. Μην λες ότι θέλεις.

στο 1080 τα παιχνίδια που λες , παίζεις low , αν αυτο σε ικανοποιεί

• Like 3
Δημοσ.

στο 1080 τα παιχνίδια που λες , παίζεις low , αν αυτο σε ικανοποιεί  

Μην λεμε οτι να ναι.!!!

Ανετα θα παιζεις τα παιχνιδια που εχεις γραψει.Και με αρκετα fps.

Δοκιμασμενο και απο εμενα αλλα και απο αλλα πολλα ατομα εδω μεσα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη το εχω ψαξει αρκετα για apu συστημα θα σου βαλω απο κατω σε φωτογραφιες 3-4 που εχω φτιαξει με τιμες σκρουτζ. 

Στα apu συστημα προσεχεις η ram να ειναι μεγαλης συχνοτητας καθως λειτουργει σαν vram για τα ενσωματωμενα γραφικα. Δεν βλεπω το ποσο οποτε σου αφηνω καποιες εναλλακτικες με διαφορετικους apu και με ssd/hdd.

καθαρα για τα λεφτα που διαθετεις παιρνεις και κατι αντιστοιχο. Οτι χρειαστεις δεχομαι ανοιχτα μηνυματα :)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τον κόπο σου. Budget δεν έχω ορίσει. Θέλω το σύστημα να κάνει αυτά που είπα με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Δισκος κουτακι και τροφοδοτικο υπαρχουν προσωρινες λυσεις οποτε για αρχη θα ηθελα μονο το σετακι μητρικης-επεξεργαστη-ram, σε mini-ITX διαστάσεις.

Επεξ/σία από petran91

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...