alexotic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Γεια σε ολους, θα θελα τα φώτα σας για να με βοηθήσετε να επιλέξω μια απο τις κόμπακτ που έχω μέχρι τώρα σαν επιλογές,θέλω να μου πείτε πια πιστεύετε οτι είναι καλύτερη απο τις 4 και να αξίζει τα χρήματα της.Λοιπον ταβάνι είναι τα 1000 παραπάνω δε θελω να δώσω επίσης δε θα θελα κάποια mirrorless θα θελα κόμπακτ απλα πολυ καλη.Η πιο συχνη χρήση θα είναι φωτογραφίες τοπία κλπ και βιντεο..οι κομπακτ που εχω ως τωρα στο μυαλο μου ειναι οι εξής που θα αναφερω παρακατω.Η τελευταία ειναι λιγο πανω απο το bugdet αλλα αν αξιζει δεν υπαρχει προβλημα, 1. Nikon COOLPIX P900 από 579,00 € 2.Canon Powershot G3 X από 772,00 € 3.Panasonic Lumix FZ1000K από 725,00 € 4.Sony Cyber-shot RX100 IV από 1.080,40 € Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Εδώ είσαι https://www.skroutz.gr/s/7006241/Sony-%CE%B16000-Kit-16-50-PZ-OSS-55-210-OSS.html Είναι η ποιο future proof λύση, mirrorless και φακό όποιον θες, και μικρή στο μέγεθος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexotic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 ευχαριστω για την απαντηση .μια εναλλακτικη σε κομπακτ? δεν προκειτε να ασχοληθω με φακους κλπ .. οποτε καλυτερα μια κομπακτ με αριστη εικονα και ας μην εχει τοσες λειτουργιες κλπ οπως η μιρορ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) δεν ειναι θεμα λειτουργιων ειναι θεμα αισθητηρα, οι compact εχουν αρκετα μικρους αισθητηρες με αποτελεσμα να μην μπορεις να βγαλεις καλες αφλασες φωτογραφιες το βραδυ οποτε ειτε παρεις καποια με 200 ευρω ειτε καποια με 800 δεν θα δεις μεγαλη διαφορα λογικα για αυτο κιολας δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα σε αυτην την κατηγορια. Αν παλι θες να μεινεις σε αυτην την κατηγορια νομιζω υπερχει η rx100 Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2016 από snik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexotic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 σε μερικα συγκριτικά που διαβασα απεναντη στην α6000 η rx100iv δν ειναι πισω...γενικα δεν εχουν διαφορες μεγαλες απλα η rx100iv εχει το 4κ βιντεο...επισης θεωρω πολυ σημαντικη λειτουργια το slow motion καποια στιγμη ειχα δει καπου οτι η rx100iv εχει...γενικα ειμαι πιο κοντα σαυτη απλα ανεφερα κ τις αλλες 3 πανω μηπως ειναι καποια απο αυτες πιο αξια...επισης ενας φιλος μου ειπε μακρυα απο sony γιαυτο ειμαι λιγο αναποφασιστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Εδώ είσαι https://www.skroutz.gr/s/7006241/Sony-%CE%B16000-Kit-16-50-PZ-OSS-55-210-OSS.html Είναι η ποιο future proof λύση, mirrorless και φακό όποιον θες, και μικρή στο μέγεθος! Αυτο Οσο για τον φιλο σου, καλο θα ειναι να σου τεκμηριωσει το γιατι το λεει αυτο καθως εχω κι εγω πολλους φιλους που λενε το ακριβως αντιθετο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexotic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 σωστο αυτο..ωραια οποτε αν αποφασισω και παρω μιρορ θα παρω αυτην αν αποφασισω κομπακτ ρχ100... το οτι σκαλωνω πιο πολυ εδω φταιει οτι η ρχ100 ειναι 2 χρονια πιο καινουρια και το οτι δε θα μπαινα ποτε σε κοπο να αλαξω φακους κλπ αλλα θα το σκεφτώ καλα και αν τελικα καταλήξω για μιρορ θα παω για τν α6000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 μην σκεφτεαι μονο το θεμα των φακων. Πολυ βασικο ρολο παιζει το μεγεθος του αισθητηρα (2 φορες μεγαλυτερος αν θυμαμαι καλα). Μπορεις να σηκωσεις πολυ παραπανω ISO (βοηθαει στις νυχτερινες φωτογραφιες), εχει περισσοτερα focus points, κτλπ. Γενικα ειναι πιο σοβαρο μηχανημα....Εν κατακλειδι θα σου πω το εξης: Γενικα δεν θελεις ποτε να ασχοληθεις λιγο παραπανω με το θεμα φωτογραφια, θα την εχεις μονιμα στο auto, γεγονοτα που δεν ειναι απαραιτητα ασχημα γιατι δεν εχουμε ολοι την πολυτελια χρονου ουτε την ορεξη ισως καλυτερη επιλογη για σενα να ειναι η RX-100 Αν θες να το πας λιγο εως πολυ παραπερα, χωρις απαραιτητα να αλλαζεις φακους a6000 απλα πρεπει να ξερεις και λιγο τον εαυτο σου, και να βλεπεις λιγο πιο μακρυα.... γιατι κι εγω για μια Dslr ξεκινησα με αυστηρα ενα φακο και τπτ αλλο, μη σου πω που εχω φτασει τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Φιλε και εγω προσωπικα συμφωνω με τα υπολοιπα παιδια και προτεινα να κλεισεις σε mirrorless-dslr συστημα,αλλα πολλα ατομα(ισως και εσυ)θελουνε να αγορασουνε μια καλη φωτογραφικη μηχανη και να μην ξανασχοληθουνε,με αγορα εξτρα φακων,κλπ...,ειτε ισως επειδη δεν εχουνε χρονο,η ενδιαφερον για να ασχοληθουνε με το αντικειμενο. Τοτε ναι πηγαινε σε compact. Οι προτασεις μου. https://www.skroutz.gr/s/7815531/Canon-Powershot-G5-X.html https://www.skroutz.gr/s/5765161/Panasonic-Lumix-DMC-LX100.html https://www.skroutz.gr/s/8235037/Fujifilm-X70.html αν ενδιαφερεσαι πολυ για βιντεο παρε η τις rx100 mark 3,η mark 4.η αυτην https://www.skroutz.gr/s/5191254/Panasonic-Lumix-FZ1000K-4K.html και αν θες να δωσεις"λιγα"παραπανω αλλα σε μηχανη που θα αξιζει και με το παραπανω.(Αλλα μην ελπιζεις τιποτα εξαιρετικο για βιντεο σε σχεση με καποιες φτηνοτερες της λιστας αυτης) https://www.skroutz.gr/s/5833770/Fujifilm-Finepix-X100T.html Αμα η προτεραιοτητα σου ειναι το μεγεθος του αισθητηρα,οκ θα πας σε aps-c αισθητηρες,η σε m4/3. Εγω προσωπικα θα επελεγα η την g5x η την lx100.Και αν ετρεχε το παραδακι απευθειας x100T χωρις να το ξανασκεφτω.Η ποιοτητα εικονας που δινει ειναι αξεπεραστη....για την τιμη αυτη και παλι,επειδη υπαρχουνε και κατι full frame compact,αλλα μην μπαινουμε σε τετοια λεφτα καλυτερα. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2016 από armin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsourakis13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Αν είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα ασχοληθείς πότε λίγο περισσότερο με τη φωτογραφία και δεν θα παίξεις με φακούς τότε κοίτα την Sony RX10. Δεν έχει τόσο μεγάλο ζουμ αλλά από ποιότητα εικόνας νομίζω είναι πάνω κάτω τα ίδια με την RXIV. Φυσικά το μέγεθος της είναι σαν μια μικρή dslr αλλά σε αυτά τα λεφτά και σε αυτό που ζητάς ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2016 από tsourakis13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggelosTz Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) fuji X100s , fuji x70, sony rx100III. Mε 1000ευρώ (βασικά με πάνω από 500) δεν θα τα έδινα σε compact. Χίλιες φορές να αγοράσεις olympus micro 4/3 και δύο φακούς (έναν ζούμ και ένα πράιμ αν θες ελαφριά)ή την α6000 με sigma (19,30 ή 60) αλλιώς η καλύτερη για μένα pont and shoot είναι η X100s (ή X100T όποια βρεις μέχρι 1000 ευρώ). Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2016 από AggelosTz 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Βίντεο που σταματά σήμερα στα 1080p είναι περιορισμένου βεληνεκούς απλά ξεχνάμε οτιδήποτε δεν μας παρέχει 4k αλλιώς κοροϊδεύουμε τον εαυτόν μας. Μιας και το μέγεθος δεν είναι ζητούμενο ή τουλάχιστον δεν το εκλαμβάνει έτσι ο ενδιαφερόμενος θα πρότεινα τη Panasonic G7 https://www.youtube.com/watch?v=zKUZoV_xVYg και το συζητάμε για υπέρ και κατά ανάλογα με το ενδιαφέρον. Μια απρόσμενη σύγκριση με θηρίο https://www.youtube.com/watch?v=GeG8Ky73MyE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Εγω θα επερνα το κουκλι που λεγεται rx100iv, σε σχεση με τις κακασχημες αλλες προτασεις. Κορυφαιος κατασκευαστης,κορυφαιο μηχανακι-πανεμορφο-ποιοτικο-κομπακτ- καλη ποιοτητα φωτογραφιας και βιντεο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Sony a6000. Μονο και μόνο το ότι έχει 3 φορές μεγαλύτερο εμβαδό αισθητήρα είναι αρκετό. Απο κει και πέρα όταν η α6000 έχει 600€, όσα λεφτά και να δώσεις περισσότερα, τσάμπα λεφτά θα είναι γιατί δεν θα δεις ΚΑΜΙΑ διαφορά. Μη σου πω πως και η α5000 θα σου ήταν αρκετή με τα 330€ που έχει. Απο τα παραπάνω τι καταλήγουμε? Πως ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ και αν έχεις, τη διαφορά εφόσον έχεις μια μηχανή που δεν είναι χάλια, θα την κάνει ο φωτογράφος και το πόσο έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία. Όταν εσύ δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς / να φας ώρες μελέτης και απλά θα τραβάς φωτο χωρίς να έχεις καμία τεχνική άποψη, τότε ακόμα και τα 600 της α6000 είναι παντελώς άχρηστα. Βασικά η λογική μου θυμίζει φίλη μου που έτυχε και αυτή να έχει λεφτά και έφτιαχνε νύχια. Ε ήθελε να δώσει 700€ για dslr για να τραβάει τα νύχια φωτό να τα βάζει στο facebook.... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Υπάρχει η samsung nx500 σε χαρακτηριστικά ίδια με τη panasonic g7 που πρότεινα πιο πάνω όπως 4k βίντεο οθόνη αφής καλό για το βίντεο εξαιρετικά ταχύτατο σύστημα εστίασης αλλά με μεγαλύτερο αισθητήρα σε μέγεθος και σε ανάλυση μόνη απουσία για τη nx500 το evf και το ότι το φλας δεν είναι πάνω στη κάμερα αλλά πρόσθετο. ίδια κατηγορία τιμής Μπορεί να συνοδευτεί με ένα φακό με μεγάλο διάφραγμα για να μη σε κρεμάει όταν το φως είναι λίγο κι όλα αυτά κάτω από το χιλιάρικο. Αν η έλλειψη του evf δεν τη θεωρείς πρόβλημα τότε πλεονεκτεί της sony a6000 με τη ποιότητα του αισθητήρα της, των kit φακών της άσε που όπως μαθαίνουμε θα δοθεί αναβάθμιση σε βίντεο για να χρησιμοποιεί όλο τον αισθητήρα σε 4k λήψη και μεγαλύτερο bitrate όπως η μεγάλη nx1. Δεν είναι ώρα να πουλάς τέτοια μηχανή αν επαληθευτούν αυτά κι ας αφήνει η samsung τις κάμερες. Για τη sony και το βίντεο codec μετάδοση μέγεθος μέλλον κάτι σχετικό https://www.youtube.com/watch?v=xtzGYtkJT-g Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα