markostas13 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Θέλω να δημιουργήσω μία εφαρμογή χρησιμοποιώντας το Android Studio και επειδή είμαι αρκετά noobie έχοντας κάποιες γνώσεις σε java, θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις πάνω στο τι είδους Database πρέπει να χρησιμοποιήσω και πώς?? Η εφαρμογή θέλω να κάνει Register ένα User και να έχει την δυνατότητα ο user να κάνει εγγραφή μέσω λογαριασμών facebook , twitter etc.. Στη βάση δεδομένων εκτός από όνομα και κωδικό πρέπει να αποθηκεύονται και κάποιες φωτογραφίες όπως επίσης και τοποθεσία.. Μερικές από αυτές τις πληροφορίες πρέπει να τις βλέπουν διάφοροι χρήστες δηλαδή θέλω μία database που να μπορουν να αλληλοεπιδρούν όλοι οι χρήστες μ αυτή κάνοντας download μια φωτογραφία μέσω notifications π.χ. απο ένα άλλο user. Έχοντας ψάξει λίγο έχω καταλήξει σε cloud database(χωρίς να είμαι και σίγουρος) αλλα χάθηκα ψάχνοντας κάποιο tutorial για να με βοηθήσει σε αυτό. Ελπίζω να μπορέσει το forum. Ευχαριστώ!
ALLisCHAOS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δυστυχώς ή ευτυχώς απαυθείας επικοινωνία το android δεν κάνει με οποιαδήποτε βάση (πέρα απο τη sqlite που στη ουσία είναι μόνο local) οπότε θα πρέπει να δημιουργήσεις(πέρα από τη βάση τους πίνακες κτλ ) σε έναν server και ένα web service(restful πχ) το οποίο θα το ρωτάει η εφαρμογή και θα της απαντά με τα κατάλληλα αποτελέσματα.
markostas13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Έχω βρει το firebase : https://www.firebase.com/ που αν κατάλαβα καλά κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά μια απευθείας επικοινωνία εφαρμογής και βάσης, να και ένα βίντεο για να το δείτε στην πράξη https://www.youtube.com/watch?v=B1rlT5KQ0yE&list=PLRJ2BluHqh8JzP5xP6LKwfc8I704kPFnU (στο τελευταίο λεπτό του βίντεο φαίνεται καθαρά). Το θέμα είναι ότι είναι κάτι καινούριο και είναι λίγο δύσκολο στο να καταλάβω αν πρέπει να στήσω την εφαρμογή μου πάνω σ' αυτό όπως και πως ακριβώς αυτό θα γίνει.. Όσον αναφορά το web service(restful πχ) που μου προτείνατε πως μπορώ να μάθω περισσότερα για το πως δουλεύει πως θα χρησιμοποιηθεί και πως θα γίνει η ένωση με την εφαρμογή υπάρχει κάποιο link ? Όπως είπα και πιο πάνω είμαι εντελώς αρχάριος στο συγκεκριμένο θέμα και θ' ήθελα πιο συγκεκριμένα πράματα για να καταγράψω αρχικά όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν με πιο τρόπο θα χρησιμοποιηθούν αυτά τι γνώσεις χρειάζεται για το καθένα.. Σαν σχεδιάγραμμα υλοποίησης π.χ.Ευχαριστώ και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός !
ALLisCHAOS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Στη περίπτωση που χρησιμοποιήσεις το firebase αυτό θα παίξει το ρόλο του 'web service' (θα μπορείς να μιλάς με τη βάση μέσω του api του φαντάζομαι), θα σε βγάλει απο τον κόπο να το γράψεις εσύ από τη αρχή και λογικά θα σε βολέψει μιας κ δεν θες κατι εξυζητημένο. Βέβαια δε ξέρω τι γίνεται με τις χρεώσεις σε αυτό αλλά είναι άλλη ιστορία. Το κακό που έχει είναι ότι ψιλό εξαρτάσαι από αυτό μετά, δηλάδη έτσι και κλείσει αυτό αύριο θα τρέχεις να ψάχνεις να βρεις κάτι παρόμοιο, ενώ αν είχες εξ αρχής κάτι δικό σου δε θα σε έβαζε σε αυτό το μπελά(βέβαια μπορεί και να μην κλεισεί ποτέ αλλα προσωπικά το τελευταίο διάστημα την πάτησα έτσι με το parse οπότε από τότε φυλάω τα ρούχα μου).Συγκεκριμένα το firebase το έχω ακουστά μόνο σαν όνομα δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε δε ξέρω πως δουλεύει. Όπως είπα παραπάνω φαντάζομαι πως λογικά θα ανεβάζεις τη βάση σου εκει, θα έχει κάποιο δικό του API μέσω του οποίου θα μπορείς να μιλάς απευθείας με τη βάση απο το app σου. Επίσης πιστέυω πως υπάρχει μπόλικο υλικό και στο ίντερνετ με οδηγούς tutorials.Εάν θες να το κάνεις με δικό σου web service και είσαι αρχάριος όπως λες, θα πρεπει να ψάξεις για αρχή τι είναι και πως υλοποιείες ένα restful web service. Σε πολύ γενικές γραμμές ακολουθούν τη λογική server-client. Εχεις έναν server(εστω php/python/java εδώ) ο οποίος περιμένει ερωτήσεις τις οποίες κάνει ο client(το android app) και του στέλνει τις απαντήσεις.
M2000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δεν θα μπορεί να έχει τον server στο τηλέφωνό του...
ALLisCHAOS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δεν θα μπορεί να έχει τον server στο τηλέφωνό του... Δεν σε πιάνω...
markostas13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Θα ψαχτώ λίγο ακόμα σίγουρα μέχρι να καταλήξω .. Σε ευχαριστώ ALLisCHAOS
M2000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Νομίζω ήθελε ο OP να έχει τις φωτογραφίες στο τηλέφωνό του (εκεί που παίζει το Android) και να έχει ένα VPN server για να μπαίνουν οι γνωστοί του με VPN client.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα