Gegennazis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σας, Είναι το πρώτο μου ποστ εδώ και δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό θέμα. Μια μέρα που άνοιξα τον υπολογιστή είχα ένα θέμα με την οθόνη. Από τα bios μέχρι τα windows τα γράμματα ήταν θολά. Δοκίμασα print screen και το έστειλα στο φεισμπουκ και φαινόταν καθαρά. Έβγαλα τον μετατροπέα του vga σε hvi και το συνδεσα στην θύρα της μητρικής (έβγαλα την κάρτα γραφικών) και δεν είχε θέμα η οθόνη. Λέτε να φταίει ο μετατροπέας ή η οθόνη. Οθόνη DGM. Thanks in advance.
veteranos123 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Αν μπορείς δοκίμασε τον μετατροπέα και σε κάποιο άλλο pc για να δεις αν κάνει τα ίδια.
Gegennazis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Άλλαξα την κάρτα γραφικών με μια παλιά που είχα και είχε το ίδιο θέμα (συγνώμη που ξέχασα να το αναφέρω)
bazzil Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Εφόσον στην θύρα της μητρικής που είναι vga δεν είχε πρόβλημα, και υποθέτοντας ότι στην δεύτερη κάρτα γραφικών που δοκίμασες η σύνδεση ήταν με τον αντάπτορα, τότε φταίει ο αντάπτορας και όχι η κάρτα γραφικών. Αν όμως η σύνδεση στην δεύτερη κάρτα γραφικών έγινε με vga θύρα τότε το πρόβλημα είναι στην κάρτα. Αν είχε πρόβλημα η οθόνη σου δεν θα έδειχνε καλά και στην περίπτωση που την συνέδεσες στην vga της μητρικής
Gegennazis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Bazill ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για το assistance σου. Έχω ρίξει πάνω από 200 ευρώ αυτόν τον μήνα και άμα χάλαγε η οθόνη θα το παρατουσα. Θα πάω να αγοράσω νέο ανταπτορα αύριο και θα σου πω. Σε ευχαριστώ και πάλι.
bazzil Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Παρακαλω. Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει και μια περίπτωση να έχουν αλλάξει τα Hz της οθόνης στην ρύθμιση της κάρτας γραφικών. Κάνε ενα έλεγχο και σε αυτή την ρύθμιση.
disqualified Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 εγώ θα κοιταγα πρώτα το καλώδιο. δεν υπάρχει εξοδος dvi από το PC;
Gegennazis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Παρακαλω. Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει και μια περίπτωση να έχουν αλλάξει τα Hz της οθόνης στην ρύθμιση της κάρτας γραφικών. Κάνε ενα έλεγχο και σε αυτή την ρύθμιση. Πως το βρήσκω αυτό αλλα εφόσον ισχύει αυτο γιατι στο prin screen φαινεται κανονικά? εγώ θα κοιταγα πρώτα το καλώδιο. δεν υπάρχει εξοδος dvi από το PC; DVI και HDMI εξοδους εχει η καρτα γραφικων αλλα το pc οχι... Δοκίμασα το καλώδιο στην VGA θύρα της μητρικής και δούλευε κανονικά η οθόνη. Περιμένω σήμερα να έρθει ο μετατροπέας της VGA σε HDMI (είπα να δοκιμάσω την HDMI)
disqualified Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Πως το βρήσκω αυτό αλλα εφόσον ισχύει αυτο γιατι στο prin screen φαινεται κανονικά? DVI και HDMI εξοδους εχει η καρτα γραφικων αλλα το pc οχι... Δοκίμασα το καλώδιο στην VGA θύρα της μητρικής και δούλευε κανονικά η οθόνη. Περιμένω σήμερα να έρθει ο μετατροπέας της VGA σε HDMI (είπα να δοκιμάσω την HDMI) Αφού η μητρική έχει θύρα VGA για ποιο λόγο χρησιμοποιείς μετατροπείς; Από το DVI και πάλι αναλογικό σήμα παίρνεις προφανώς η θύρα είναι DVI-I Τι είδους μετατροπέας είναι πάλι αυτός που πήρες. Το HDMI δεν μπορεί να βγάλει αναλογικό σήμα. Δίνεις ένα link να δω τι ακριβώς περιμένεις; Με λίγα λόγια δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις από τη στιγμή που η μητρική έχει θύρα VGA 1
veteranos123 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Αφού η μητρική έχει θύρα VGA για ποιο λόγο χρησιμοποιείς μετατροπείς; Από το DVI και πάλι αναλογικό σήμα παίρνεις προφανώς η θύρα είναι DVI-I Τι είδους μετατροπέας είναι πάλι αυτός που πήρες. Το HDMI δεν μπορεί να βγάλει αναλογικό σήμα. Δίνεις ένα link να δω τι ακριβώς περιμένεις; Με λίγα λόγια δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις από τη στιγμή που η μητρική έχει θύρα VGA Ναι αλλά αν χρησιμοποιεί ανεξάρτητη κάρτα γραφικών τότε η θύρα vga της μητρικής δεν λειτουργεί
disqualified Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Ναι αλλά αν χρησιμοποιεί ανεξάρτητη κάρτα γραφικών τότε η θύρα vga της μητρικής δεν λειτουργεί ναι έχεις δίκιο μπορεί να χρησιμοποιεί ξεχωριστη κάρτα και αυτή να μην εχει vga. Όμως μετατροπέας ο οποιος κάνει μετατροπή ψηφιακού σε αναλογικό σήμα δε νομίζω πως θα έχει αποτέλεσμα που θα του αρεσει 1
Gegennazis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 ναι έχεις δίκιο μπορεί να χρησιμοποιεί ξεχωριστη κάρτα και αυτή να μην εχει vga. Όμως μετατροπέας ο οποιος κάνει μετατροπή ψηφιακού σε αναλογικό σήμα δε νομίζω πως θα έχει αποτέλεσμα που θα του αρεσει Η θυρα της καρτας γραφικων εχει VGA και DVI θυρα. Το καλοδιο που εχω ειναι VGA-VGA. Ο μετατροπεας που ειχα ηταν απο VGA σε DVI. Και τωρα παρηγγειλα απο VGA σε HDMI. Απο κατω ειναι αυτο ακριβως που πηρα. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00J63HWD0/ref=s9_simh_gw_p23_d1_i2?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=12A2RVDBVX6AMF3P50J5&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=867551827&pf_rd_i=desktop Αλλα ναι οντως αυτο με το αναλογικο και το ψηφιακο δεν το γνωριζα να σου πω την αληθεια....Οποτε λογικα θα πρεπει να ξαναγορασω VGA-DVI.
Gegennazis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Η οθόνη σου δεν έχει βύσμα vga? Ναι. Απλως σκεφτηκα οτι θα αγορασω μετατροπεα VGA σε HMDI και θα το βαλω στην VGA θυρα της καρτας. Ισχυει κατι τετοιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα