afterhours Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Αυτη τη στιγμή έχω ένα FX 4300-16GB ddr3 και ati 7790 και χρησιμοποιώ το adobe premiere τελείως ερασιτεχνικά και ένα βίντεο 45λεπτά το κάνω export σε 45 λεπτά. Σε games δεν είμαι απαιτητικός αρκεί να έχει 30+ frame. To ερώτημα είναι να πάω σε 1)I5 6500 μητρική h170 k 16gb ram ddr4 2)Fx 8320e θα κάνω και overcloking μητρική socket 970 και να κρατήσω τις ddr 3 3)αντι για socket 1151 να πάω σε 1150 με ddr3 που ήδη έχω ? Σε ποιο απο τα 2 θα έχω καλύτερα χρονικά αποτελέσματα στο adobe premiere? To PC θα το κρατήσω σίγουρα 4-5 χρόνια εκτός απροόπτου. Σας ευχαριστώ. Εχω τον fx 8320 κλοκαρισμενο στα 4.1ghz... Δουλευω premiere ερασιτεχνικα και δουλευει υπεροχα το συστημα με τις μνημες κλοκαρισμενες στα 1866 απο 1600 Επισης αν εχεις nvidia καρτα εχει και επιταχυνση mercury το βαφτιζει(cuda compute) Βεβαια αν εχεις προτζεκτ 4K δεν ξερω ποσο γρηγορα παει...τα δικα μου προτζεκτ γινονται εξπορτ σε 1080p25p / 1080p50p Κυριως κανω color grading και ραψιμο/κοψιμο...εκει που υπαρχει καποια καθυστερηση στο rendering ειναι σε denoising ειδικα αν χρησιμοποιεις καποιο βαρυ..εκει μπορει να εχει καποιο πλεονεκτημα σε intel ΕDIT: Τωρα ειδα οτι δεν μπορεις να βαλειες fx cpu αλλα μπορει να το δουν και αλλοι το νημα που ενδιαφερονται οποτε το αφηνω.
TEOKOS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Στην 3η ενναλακτική με κλειδωμένο 4790 πας σε Η97 και γλυτώνεις κάνα 20αρι και από εκεί
dreaming123 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 afterhours για πάρτη μου κάνω κάποια κόψε-ράψε και export μέγιστο 1080p50p σε πόση ώρα κάνει το export απο video 1 ώρας. Θα με βοηθήσει και θα μου εξοικονομήσει αρκέτα χρήματα η απάντηση σου. ΤΕΟΚΟS απο τι βλέπω αν δεν πάω σε fx θα πάω σε i7 4790k 345euro και σε μητρική σε z79 pro 4 η msi z97s sli krait edition όχι οτι θα το κάνω ovecloking απλά απο τι βλεπω οι τιμές συμφέρει ο 4790k.
21cm Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Εχω τον fx 8320 κλοκαρισμενο στα 4.1ghz... Δουλευω premiere ερασιτεχνικα και δουλευει υπεροχα το συστημα με τις μνημες κλοκαρισμενες στα 1866 απο 1600 Επισης αν εχεις nvidia καρτα εχει και επιταχυνση mercury το βαφτιζει(cuda compute) Βεβαια αν εχεις προτζεκτ 4K δεν ξερω ποσο γρηγορα παει...τα δικα μου προτζεκτ γινονται εξπορτ σε 1080p25p / 1080p50p Κυριως κανω color grading και ραψιμο/κοψιμο...εκει που υπαρχει καποια καθυστερηση στο rendering ειναι σε denoising ειδικα αν χρησιμοποιεις καποιο βαρυ..εκει μπορει να εχει καποιο πλεονεκτημα σε intel ΕDIT: Τωρα ειδα οτι δεν μπορεις να βαλειες fx cpu αλλα μπορει να το δουν και αλλοι το νημα που ενδιαφερονται οποτε το αφηνω. Αν μπορείς φίλε μου δώσε μου χρόνους σε απλό rendering στα 1080p και σε συγκεκριμένη ροή δεδομένων στο premiere για να το συγκρίνω με τον δικό μου 5820Κ.
dreaming123 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 21cm θα σε παρακαλέσω να μην κάνεις άνω κάτω το θέμα μου... Σε ευχαριστώ και sorry για τη παρατήρηση αλλά επειδή διάβασε αρκετά θέματα πριν ανοίξω το δικό μου σε όσα έγραψες κάτι κατα περίεργο λόγο γίνεται <μάχη>.Σε ευχαριστώ.
afterhours Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) afterhours για πάρτη μου κάνω κάποια κόψε-ράψε και export μέγιστο 1080p50p σε πόση ώρα κάνει το export απο video 1 ώρας. Θα με βοηθήσει και θα μου εξοικονομήσει αρκέτα χρήματα η απάντηση σου. ΤΕΟΚΟS απο τι βλέπω αν δεν πάω σε fx θα πάω σε i7 4790k 345euro και σε μητρική σε z79 pro 4 η msi z97s sli krait edition όχι οτι θα το κάνω ovecloking απλά απο τι βλεπω οι τιμές συμφέρει ο 4790k. Μπορω να κανω τωρα ενα παρομοιο τεστ αλλα εξαρταται ποσο μεγαλο σε διαρκεια ειναι το τελικο βιντεο που θα κανεις εξπορτ σε λεπτα/ωρες κλπ Πες μου ενα παραδειγμα να το τρεξω στο pc και σου γραφω το αποτελεσμα (export σε h264 1080p50p) ΕDIT: Τωρα ειδα οτι λες για μια ωρα...το τρεχω και σου γραφω EDIT2: Εβαλα καποια βιντεο απο βιντεοκαμερα τα οποια σαν source ηταν h264 1080p50p με average bitrate 22-24Mbit και τοποθεσια μηχανικος δισκος...Τα εκοψα και εραψα σε random σημεια ωστε βγηκε τελικο βιντεο διαρκειας 30 λεπτων χωρις καποια αλλη επεξεργασια σε χρωμα η κατι αλλο Τον επεξεργαστη τον εριξα στα 3.7ghz για να μιμηθει stock 8320...καρτα γραφικων nvidia 760 Εκανα export σε SSD με match source και : 1080p50p h264 (4.1 level high) με επιλογη : VBR 1pass average bitrate 24mbit και max bitrate 35mbit ( οι πηγες βρισκονταν σε δισκο μηχανικο 7200rpm western digital)..τρεχω το premiere cc εκδοση 2015.2 (9.2.0.41) Χρονος για export: 6 λεπτα Ξαναδοκιμασα με αλλο βιντεο πηγη 1080p25p h264 ...κοβω σε σημεια και ραβω...το κανω εξαγωγη ιδια αναλυση και fps στα 25mbit average και τωρα μου βγαζει χρονο 40 λεπτα...δεν μπορω να βγαλω ακρη κατι παιζει με το gpu acceleration Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2016 από afterhours 1
SpirosZ68 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Στην 3η ενναλακτική με κλειδωμένο 4790 πας σε Η97 και γλυτώνεις κάνα 20αρι και από εκεί Στην τριτη εναλλακτικη που προτεινα υπηρχε συγκεκριμενος λογος για την επιλογη της μητρικης και αυτος ηταν η θυρα Μ.2 που σε αντιθεση με τις περισσοτερες 1150 μητρικες που εχουν τετοια θυρα, αυτη υποστηριζει τους SM951 της Samsung σε πληρη ταχυτητα. απο τι βλέπω αν δεν πάω σε fx θα πάω σε i7 4790k 345euro και σε μητρική σε z79 pro 4 η msi z97s sli krait edition όχι οτι θα το κάνω ovecloking απλά απο τι βλεπω οι τιμές συμφέρει ο 4790k. Δες αυτο που εγραψα γιατι το θεωρω πολυ σημαντικο. Οι ταχυτητες των NVMe ειναι σε αλλη κατηγορια και αν θελεις να τις πιασεις οι περισσοτερες μητρικες θα σε προδωσουν.
21cm Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μπορω να κανω τωρα ενα παρομοιο τεστ αλλα εξαρταται ποσο μεγαλο σε διαρκεια ειναι το τελικο βιντεο που θα κανεις εξπορτ σε λεπτα/ωρες κλπ Πες μου ενα παραδειγμα να το τρεξω στο pc και σου γραφω το αποτελεσμα (export σε h264 1080p50p) ΕDIT: Τωρα ειδα οτι λες για μια ωρα...το τρεχω και σου γραφω EDIT2: Εβαλα καποια βιντεο απο βιντεοκαμερα τα οποια σαν source ηταν h264 1080p50p με average bitrate 22-24Mbit και τοποθεσια μηχανικος δισκος...Τα εκοψα και εραψα σε random σημεια ωστε βγηκε τελικο βιντεο διαρκειας 30 λεπτων χωρις καποια αλλη επεξεργασια σε χρωμα η κατι αλλο Τον επεξεργαστη τον εριξα στα 3.7ghz για να μιμηθει stock 8320...καρτα γραφικων nvidia 760 Εκανα export σε SSD με match source και : 1080p50p h264 (4.1 level high) με επιλογη : VBR 1pass average bitrate 24mbit και max bitrate 35mbit ( οι πηγες βρισκονταν σε δισκο μηχανικο 7200rpm western digital)..τρεχω το premiere cc εκδοση 2015.2 (9.2.0.41) Χρονος για export: 6 λεπτα Ξαναδοκιμασα με αλλο βιντεο πηγη 1080p25p h264 ...κοβω σε σημεια και ραβω...το κανω εξαγωγη ιδια αναλυση και fps στα 25mbit average και τωρα μου βγαζει χρονο 40 λεπτα...δεν μπορω να βγαλω ακρη κατι παιζει με το gpu acceleration Οι χρόνοι που δίνεις δεν είναι ολοκληρωμένοι;Εννοώ οτι έχεις πάρει χρονόμετρο και μετράς όλη την διαδικασία από την αρχή ως το τέλος ή ξεκινάς την διαδικασία βλέπεις την ένδειξη του χρόνου που σου δίνει το πρόγραμμα και το σταματάς; Ξέρεις τι σημαίνει συντελεστής 0,2 για 1080p 50fps με ροή δεδομένων στα 24mbps; Δηλαδή να υποθέσω για τα 2160p στα 24mbps έχεις συντελεστή 0,6 ή 0,8 και για τα4320p γύρω στα 2,5 Με άλλα λόγια για 90 min 2160p/50fps σε 24mbps θέλεις 60 min πάνω κάτω για rendering και για 90 min 4320p γύρω στις 4 ώρες; αν αυτοί οι χρόνοι λαμβάνονται από την 760 και από τον fx 8320,τότε μια 980ti και ένας 5960Χ τι χρόνους δίνουν; Η 760 έχει 1152 cores και η 980ti 2816 cores,1664 cores περισσότερο.Η φαντασία μου τώρα τι εικόνα να πλάσει; Οτι η 980ti ρεντάρει 90 min 1080p στα 24mbps σε 10 λεπτά; και ένα απλό dvd 90 min 720χ576 στα 10mbps σε πόσο χρόνο το ρεντάρει; Σε 3 λεπτά μήπως; Υ.Γ.:Μετά κάποιοι με κατηγορούν οτι αναστατώνω τα topic αναίτια
afterhours Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Οι χρονοι που παρεθεσα ειναι με χρονομετρο. Το τεστ με τα 6 λεπτα (σαν συμπερασμα και απο αλλα επαναλαμβανομενα τεστ που εκανα σημερα) ειναι outlier/ακυρο...καποιο λαθος πρεπει να εκανα χτες το βραδυ και αντι να κανει ολο το entire sequence export εκανε καποιο subclip....αρα λυθηκε το "μυστηριο" Στο premiere κανω κυριως αρχικα export το master σε intraframe format για ευκολοτερο color grading/γρηγοροτερο rendering Τα παραπανω mbit ηταν για το προχειρο τεστ..δεν ακολουθηθηκε καποιο προτοκολλο/αλγοριθμος για την επιλογη βελτιστου encoding bitrate. Κυριως οταν θελω καλο encoding δουλευω Handbrake και CRF τιμες τετοιες ωστε να παρω transparent αποτελεσμα Οσον αφορα για το συντελεστη που εγραψες να υποθεσω οτι αφορα το Qf(Bits/pixel) Επιπλεον οσον αφορα το gpu acceleration επειδη διαβασα αναλυτικα τις απαντησεις των developer της Adobe,το cuda compute engine acceleration αφορα συγκεκριμενα πραγματα στο rendering (πχ γρηγοροτερο scaling κ.α) και σε καμια περιπτωση δεν επιταχυνει το encoding...αρα μου λυθηκε και αυτη η απορια. Για επιταχυνση στο encoding υπαρει ενα πειραματικο nvenc encoder plugin που δουλευει απο Kepler και πανω Για οποιαδηποτε αλλη καλοπροαιρετη ερωτηση εδω ειμαστε.
21cm Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Οι χρονοι που παρεθεσα ειναι με χρονομετρο. Το τεστ με τα 6 λεπτα (σαν συμπερασμα και απο αλλα επαναλαμβανομενα τεστ που εκανα σημερα) ειναι outlier/ακυρο...καποιο λαθος πρεπει να εκανα χτες το βραδυ και αντι να κανει ολο το entire sequence export εκανε καποιο subclip....αρα λυθηκε το "μυστηριο" Στο premiere κανω κυριως αρχικα export το master σε intraframe format για ευκολοτερο color grading/γρηγοροτερο rendering Τα παραπανω mbit ηταν για το προχειρο τεστ..δεν ακολουθηθηκε καποιο προτοκολλο/αλγοριθμος για την επιλογη βελτιστου encoding bitrate. Κυριως οταν θελω καλο encoding δουλευω Handbrake και CRF τιμες τετοιες ωστε να παρω transparent αποτελεσμα Οσον αφορα για το συντελεστη που εγραψες να υποθεσω οτι αφορα το Qf(Bits/pixel) Επιπλεον οσον αφορα το gpu acceleration επειδη διαβασα αναλυτικα τις απαντησεις των developer της Adobe,το cuda compute engine acceleration αφορα συγκεκριμενα πραγματα στο rendering (πχ γρηγοροτερο scaling κ.α) και σε καμια περιπτωση δεν επιταχυνει το encoding...αρα μου λυθηκε και αυτη η απορια. Για επιταχυνση στο encoding υπαρει ενα πειραματικο nvenc encoder plugin που δουλευει απο Kepler και πανω Για οποιαδηποτε αλλη καλοπροαιρετη ερωτηση εδω ειμαστε. ο συντελεστής είναι (χρονος ρενταρισματος/χρονος αρχικού βίντεο) Γνωρίζοντας τον συντελεστή ξέρεις τον ακριβή χρόνο που θα απαιτηθεί για ρεντάρισμα σε οποιασδήποτε χρονικής διάρκειας βίντεο Είδα στην αρχή ένα 0,2 και τινάχτηκα απο την καρεκλα. Ενδεικτικά να σου πω κάποιες μετρήσεις που έχω κάνει στο παρελθον στον 5820Κ Στα 1080 12 mbps 24fps είχα συντελεστή 0.65, στα 3840χ2160 90mbps 30fps είχα συντελεστή 3,8 και στα 3840χ2160 135mbps 30fps είχα συντελεστή 5,1. Με την gtx780 στα 1080 12 mbps 24fps έπιασα συντελεστή 0,57. Βέβαια για να θεωρούνται αξιόπιστες οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνουν πολλές φορές και σε διαφορετικής χρονικής διάρκειας βίντεο. Π.χ. τα βιντεάκια UHD ήταν ολιγόλεπτα.Απλα εγω σου τα αναφέρω ενδεικτικά Επίσης,οι μετρήσεις έγιναν στο premiere cc 2014,στο cc2015.2 δεν έχω κάνει ακόμη μετρήσεις 1
afterhours Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Α τωρα καταλαβα τι εννουσες. Εμενα εινα μεγαλοι οι συντελεστες συνηθως γιατι δεν κοβω/ραβω απλα που εκει τα πραγματα ειναι χαλαρα Περναω και αλλα φιλτρα καθε φορα διαφορετικα που κοστιζουν παρα πολυ και δεν ξερω σιγουρα ποια απο αυτα ειναι gpu accelerated και ποια τρεχουν μονο στη cpu ...οποτε καθε φορα που κανω ρεντερ δεν μπορω να ξερω απο πριν τον συντελεστη επακριβως πχ με neat video denoise και rolling shutter repair 100% το συστημα γονατιζει αλλα τα τρεχω βραδυ που κοιμαμαι και μου ζεσταινει και το δωματιο
21cm Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Α τωρα καταλαβα τι εννουσες. Εμενα εινα μεγαλοι οι συντελεστες συνηθως γιατι δεν κοβω/ραβω απλα που εκει τα πραγματα ειναι χαλαρα Περναω και αλλα φιλτρα καθε φορα διαφορετικα που κοστιζουν παρα πολυ και δεν ξερω σιγουρα ποια απο αυτα ειναι gpu accelerated και ποια τρεχουν μονο στη cpu ...οποτε καθε φορα που κανω ρεντερ δεν μπορω να ξερω απο πριν τον συντελεστη επακριβως πχ με neat video denoise και rolling shutter repair 100% το συστημα γονατιζει αλλα τα τρεχω βραδυ που κοιμαμαι και μου ζεσταινει και το δωματιο Για να κάνω λίγη πλακίτσα δεν μου λες; Το καλοκαίρι το γυρίζεις στο κρύο για να έχεις δρόσιά; Πατάς κανα switch πάνω στο pc και γυρίζει το κύκλωμα ανάποδα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα