Προς το περιεχόμενο

Επιλογη dslr καμερας για αρχαριους

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο φορουμ.Οπως προανεφερα ειμαι αρχαριος στον τομεα της φωτογραφιας αλλα θα ηθελα να ασχοληθω πολυ με αυτον.ΓΙ αυτο ζηταω να με βοηθησεται στην επιλογη καμερας dslr.Το budget Μου ειναι 350 ευρω.Θελω κατι κυριως για βιντεο.Ακομη αν υπαρχει κανενα καλο kit με φακο θα με ενδιεφερε.Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θες δες την Nikon d3200 ειναι καλη για αρχαριους με μετριο-καλο βιντεο

ο φακος του κιτ δεν ειναι καλος και αν μπορεις να παρεις το κιτ με τον μεγαλυτερο φακο ή να βρεις εναν μτχ αλλο θα ειναι καλη φαση.

Εγω την πηρα τα χριστουγεννα ειναι εξαιρετικη για αυτο που την ηθελα αν και εχω ποικιλια καλων/καλουτσικων φακων απο τον πατερα μου .

Για βιντεο καλυτερα να αναζητήσεις κάτι σε Canon, είναι πολυ πιο μπροστα στο βίντεο από τη Nikon.....

Δεν γνωριζω τις απαιτησεις σου στο βιντεο αλλα το budget για βιντεο έιναι αρκετά χαμηλό

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας μονο που λογω τυπογραφικου ζητησα λαθος μηχανη εχω γραψει κυριως για βιντεο αλλα εννοωουσα κυριως για φωτογραφιες.Συγνωμη

επαναλαμβανω παντως , ενω η 3200 εχει πολυ περισσοτερες δυνατοτητες απο αυτες που θα θελει ενας αρχαριος , καλο θα ηταν οταν θα σου φυγει ο πρωτος ενθουσιασμος να αρχισεις να ψαχνεις και εναν σοβαρο φακο. ο φακος που εχει πανω κανει 70-80 ευρω καινουργιος και ειναι οτι πιο φτηνο εχει η nikon

Παρε το πακετο που τον εχει ( το ειχα παρει 349 νομιζω απο το public) αλλα εχε το και στο πισω μερους του μυαλου σου για την επομενη αγορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρότεινα να αποφύγεις τον φακό του kit και να πας σε συνδυασμό D3200 και nikkor 50mm f/1.8

Eίναι ο οικονομικότερος αξιοπρεπής φακός για nikkon

Αν θεωρείς ότι το budget ξεφεύγει (287+129=416€) τότε πας σε αντίστοιχο συνδυασμό canon 1200d με Canon 50mm f/1.8

Θα βγει στα 282+79=361€

Άποψη μου είναι ότι αξίζει να δώσεις τα επιπλέον 55€ και να πας στη Nikkon

Επεξ/σία από solution1

Θα πρότεινα να αποφύγεις τον φακό του kit και να πας σε συνδυασμό D3200 και nikkor 50mm f/1.8

Eίναι ο οικονομικότερος αξιοπρεπής φακός για nikkon

Η επιλογη αυτη ενεχει θετικα αλλα και αρνητικα

Θετικα:

- Αρκετα καλο Value For Money (ακομα καλυτερο εχει ο 35 1.8)

- Πολυ καλη ποιοτητα εικονας, σχεδον ασυλυπτη σε σχεση τουλαχιστον με αυτη που παρεχει ο κιτ

- αρκετα καλο bokeh (εστιασμενο αντικειμενο, θολο backround)

Αρνητικα:

- τα 50mm μονο ευεληξια δεν προσφερουν καθως διαθετει πολυ στενο Field Of View ειδικα σε DX

- Πρακτικα κυριως μονο για πορτραιτα και κυριως σε εξωτερικο χωρο (λογω του στενου πεδιου θεασης)

- Σχεδον πληρως αχρηστο για τοπια και γενικη all around φωτογραφια.

γνωμη μου:

Οταν καποιος αρχαριςο ξεκιναει ειτε πρεπει να παρει τον κιτ που ναι ειναι πεταμενα λεφτα αλλα ειναι φτηνια. Θα μαθεις τι σε ελκυει στον κοσμο της φωτογραφιας και θα προσανατολιστεις μελλοντικα στη σωστη επενδυση.....

Αλλιως παιρνεις ενα ρισκο και παιρνεις τον sigma 17-50 2.8 επειδη στο ειπανε και εισαι πολυ καλα και για πολυ καιρο :)

Παρεμβαίνω στο νήμα αλλά το θέμα μου είναι παρεμφερές.

Αρχάριος στη φωτογραφία πήρα πρόσφατα την canon 1200d με τον 18-55 IS ΙI και ήδη σκαλίζω τις δυνατότητές της.

Επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλους φακούς (απλά ακούω ότι οι κιτ είναι χάλια), τί φακό πιστεύετε ότι θα πρέπει να προγραμματίσω να αγοράσω ώστε να δώ ορατές διαφορές? Δε φωτογραφίζω κάτι συγκεκριμένο, αλλά περισσότερο οικογενειακές στιγμές.

Ευχαριστώ.

Παρεμβαίνω στο νήμα αλλά το θέμα μου είναι παρεμφερές.

Αρχάριος στη φωτογραφία πήρα πρόσφατα την canon 1200d με τον 18-55 IS ΙI και ήδη σκαλίζω τις δυνατότητές της.

Επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλους φακούς (απλά ακούω ότι οι κιτ είναι χάλια), τί φακό πιστεύετε ότι θα πρέπει να προγραμματίσω να αγοράσω ώστε να δώ ορατές διαφορές? Δε φωτογραφίζω κάτι συγκεκριμένο, αλλά περισσότερο οικογενειακές στιγμές.

Ευχαριστώ.

Για σενα φρονω πως ειναι καλυτερη λυση ενας prime φακος (δλδ με fix mm χωρις ζοομ).... δε θυμαμαι ποιος ειναι ο αντιστοιχος στην cannon. όμως πριν επιλεξεις σου προτεινω το εξης:

Αν πχ θελεις τον EF50mm 1.8 , βαλε τον κιτ φακο που εχεις στα 50mm και δες αν σε βολευει το πεδιο θέασης γιατι μετα δεν αλλαζει

Αν σου ειναι στενο δλδ θελεις και αλλο χωρο αριστερα δεξια (και ισως πανω κατω) σημαινει πως πρεπει να κατεβεις mm πχ στα 30mm

Αν επιλεξεις prime η ποιοτητα στις φωτογραφιες σου και το τελικο αποτελεσμα θα αλλαξει αρδην

Παιδια συγγνωμη και για την δικη μου παρεμβαση αλλα επειδη βρηκα αρκετα χρησιμο το συγκεκριμενο thread και προς καποιες προσωπικες μου αναζητησεις θα θελα να ρωτησω τα εξης:

Βρισκομαι και εγω προσωπικα στην αναζητηση μιας DSLR camera και ο κυριος σκοπος μου ειναι η φωτογραφιση φιγουρων (μικρης εως και μεσαιας κλιμακας) για προωθηση τους. Τι θα μου προτεινατε ως λυση? Αν καταρχας θα επρεπε να παω σε DSLR η μπορει και μια compact να κανει την συγκεκριμενη δουλεια, και αν DSLR τοτε ποιος φακος θα μπορουσε να βοηθησει?

Παιδια συγγνωμη και για την δικη μου παρεμβαση αλλα επειδη βρηκα αρκετα χρησιμο το συγκεκριμενο thread και προς καποιες προσωπικες μου αναζητησεις θα θελα να ρωτησω τα εξης:

Βρισκομαι και εγω προσωπικα στην αναζητηση μιας DSLR camera και ο κυριος σκοπος μου ειναι η φωτογραφιση φιγουρων (μικρης εως και μεσαιας κλιμακας) για προωθηση τους. Τι θα μου προτεινατε ως λυση? Αν καταρχας θα επρεπε να παω σε DSLR η μπορει και μια compact να κανει την συγκεκριμενη δουλεια, και αν DSLR τοτε ποιος φακος θα μπορουσε να βοηθησει?

Νομιζω πως θα χρειαστεις κατι με δυνατοτητα macro, αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει με μακροφωτογραφιση καλυτερα να σε βοηθησει καποιο αλλο παιδι με περισσοτερη πειρα

Κύριο ρόλο για αυτού του είδους τις φωτογραφίσεις παίζει ο φακός που πρέπει να είναι macro και ο φωτισμός, studio flash, προβολείς, τρίποδα κτλ. Σχετικά με το φακό πρέπει να δείς ποιά απόσταση σε βολεύει καλύτερα και στη συνέχεια να επιλέξεις. Ίσως είναι καλύτερα αν ανοίξεις ένα καινούριο θέμα στο φόρουμ για να πάρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Κύριο ρόλο για αυτού του είδους τις φωτογραφίσεις παίζει ο φακός που πρέπει να είναι macro και ο φωτισμός, studio flash, προβολείς, τρίποδα κτλ. Σχετικά με το φακό πρέπει να δείς ποιά απόσταση σε βολεύει καλύτερα και στη συνέχεια να επιλέξεις. Ίσως είναι καλύτερα αν ανοίξεις ένα καινούριο θέμα στο φόρουμ για να πάρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Προς το παρον χρησιμοποιω ενα υποτυπωδες Lightbox (custom) οχι κατι ιδιαιτερο cardbox κλπ. Απο φωτα πιστευω καλυπτω τις απαιτησεις που χρειαζεται τριποδο επισης backdrops κλπ. Απλα μεχρι στιγμης χρησιμοποιω το Galaxy Note 4 μου που ναι μεν με καλυπτει αλλα οταν χρειαζεται περισσοτερη λεπτομερεια η καποιο βιντεο showcasing μου τα χαλαει λιγακι. Θα το μεταφερω σαν νεο thread thanks!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...