Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Σχηματική αναπαράσταση παρακάτω, ο καθένας από τους παρακάτω κωδικούς αναγράφεται σε διαφορετικά vrm, δεν είναι ο ίδιος για όλα. Έτσι όρισα ένα χρώμα για κάθε κωδικό και σύμφωνα με το χρώμα που είναι κυκλωμένο κάθε vrm ξεχωριστά καταλαβαίνει κανείς τον κωδικό του, από το να καθόμουν να λέω πχ το vrm δεξιά έχει τον τάδε κωδικό το έκανα κάπως απλούστερα : K0393 (Πράσινα) K03B7 (Κόκκινα) K03B7 (Μπλέ) 4E1 4G2 4G2 6073 60WN 60L7 Όσον αφορά τα vrm παρατήρησα πως το rev 4.0 έχει λιγότερα vrm από το rev 3.0 στην κάθετη μεριά της mobo αριστερά του socket ενώ στην οριζόντια πάνω από το socket έχει τα ίδια, το rev 3.0 έχει 3 vrm δίπλα από κάθε mosfet, το rev 4.0 έχει 2, άρα η giga έκοψε από vrm για να είναι ίδια η τιμή και κότσαρε δήθεν χρυσούς πυκνωτές στην onboard κάρτα ήχου, τώρα το βλέπω στην πράξη αυτό που η gigabyte ρίχνει την ποιότητα σε κάθε revision. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Επειδη το ακασα ειναι πολυ λεπτο, βαλτο διπλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δεν το έχω πάρει ακόμη στα χέρια μου, από βδομάδα θα παραλάβω, ωστόσο θέλω γνώμες για αυτό που είπες, δεν μου έκοψε εξαρχής να ρωτήσω εάν πρέπει να το βάλω διπλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fubar.gr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Επειδη το ακασα ειναι πολυ λεπτο, βαλτο διπλο. Το οτι είναι λεπτό είναι καλό, το υλικό μεταξύ case και heatsink πρέπει να είναι όσο πιό λεπτό γίνεται, αλλιώς αυξάνεται το thermal resistance και δέν μεταφέρεται το ίδιο εύκολα η θερμότητα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Το οτι είναι λεπτό είναι καλό, το υλικό μεταξύ case και heatsink πρέπει να είναι όσο πιό λεπτό γίνεται, αλλιώς αυξάνεται το thermal resistance και δέν μεταφέρεται το ίδιο εύκολα η θερμότητα. Ακριβώς! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Ξέρει κανείς ποιας εταιρείας είναι τα vrm της mobo που έχω ; Οι αριθμοί αυτοί βοηθάνε καθόλου ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Ξέρει κανείς ποιας εταιρείας είναι τα vrm της mobo που έχω ; Οι αριθμοί αυτοί βοηθάνε καθόλου ; Ο λογος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, απλή περιέργεια, γιατί είναι κάτι το απόρρητο να ρωτήσω το vrm vendor της μητρικής μου ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
underdogg Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Παιδιά μια τεχνική ερώτηση, σόρρυ αν βγαίνω off-topic, γιατί βάζουμε αυτοκόλλητο και όχι λίγη θερμοαγώγιμη; επειδή δεν ξέρουμε αν είναι μονωμένα? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Παιδιά μια τεχνική ερώτηση, σόρρυ αν βγαίνω off-topic, γιατί βάζουμε αυτοκόλλητο και όχι λίγη θερμοαγώγιμη; επειδή δεν ξέρουμε αν είναι μονωμένα? Ευχαριστώ Η θερμοαγώγιμη δεν κολλάει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
underdogg Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Η θερμοαγώγιμη δεν κολλάει. ω καϊλα μου, σόρρυ γενικά ξέρουμε αν είναι μονωμένα ή το κοιτάμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δεν είναι μονωμένα στην άκρη στα ποδαράκια. οπότε δεν το ρισκάρουμε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Σύμφωνα με μια πρόχειρη αναζήτηση, τα mosfets της f2 a78m d3h rev 4.0 είναι κατασκευασμένα από την εταιρεία ημιαγωγών renesas. Πρώτη φορά την ακούω, ωστόσο είναι αξιόπιστη σαν εταιρεία ; http://www.s-manuals.com/smd/k0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Εγω θα το εβαζα δοπλο παντως, ειναι πολυ λεπτο και θα σχιστει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fubar.gr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Όσον αφορά τα vrm παρατήρησα πως το rev 4.0 έχει λιγότερα vrm από το rev 3.0 στην κάθετη μεριά της mobo αριστερά του socket ενώ στην οριζόντια πάνω από το socket έχει τα ίδια, το rev 3.0 έχει 3 vrm δίπλα από κάθε mosfet, το rev 4.0 έχει 2, άρα η giga έκοψε από vrm για να είναι ίδια η τιμή και κότσαρε δήθεν χρυσούς πυκνωτές στην onboard κάρτα ήχου, τώρα το βλέπω στην πράξη αυτό που η gigabyte ρίχνει την ποιότητα σε κάθε revision. Το ελάχιστο είναι 2 mosfet ανα φάση. Σε αυτή την περίπτωση το ένα είναι απο την μεριά της υψηλής τάσης (12 Volt) και το άλλο στην πλευρά της χαμηλής τάσης (η τάση τροφοδοσίας της CPU, τυπικά 1 με 2 Volt) Όταν υπάρχουν 3 mosfet ανα φάση τότε το ένα είναι απο την μεριά της υψηλής τάσης και τα άλλα δύο είναι τοποθετημένα παράλληλα στην πλευρά της χαμηλής τάσης, ωστε να μοιράζονται μεταξύ τους το ρεύμα Επειδή το ρεύμα στην πλευρά της χαμηλής τάσης είναι χοντρικά 12 φορές μεγαλύτερο απο το ρεύμα που έρχεται απο το τροφοδοτικό, τα mosfet της χαμηλής τάσης είναι αυτά που τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι, και σχεδόν πάντα αυτά καίγονται. Τα mosfet της υψηλής τάσης διαχειριζονται πολύ μικρότερα ρεύματα και δέν χαλάνε σχεδόν ποτέ. Στη δική σου μητρική, τα πράσινα (K0393) είναι τα χαμηλής τάσης και είναι μόνα τους. Τα κόκκινα και μπλέ (είναι ίδια μοντέλα, K03B7) είναι της υψηλής τάσης. Αν τα ψάξεις με τον κωδικό τους στο google θα δείς οτι τα K03B7 έχουν λίγο χειρότερα χαρακτιριστικά, καθώς έχουν μικρότερες απαιτήσεις. Πάντως δέν μπορείς να κρίνεις ενα VRM μόνο και μόνο απο τον αριθμό των mosfet. Υπάρχουν πολύ βαρβάτα mosfet τα οποία μόνα τους μπορούν να διαχειριστούν μεγαλύτερο ρεύμα απ ότι αλλα mosfet σε ζευγάρι. Επιπλέον, καθώς αυτά ουσιαστικά χρησιμοποιούν την ίδια την πλακέτα σαν heatsink, έχει μεγάλη σημασία πώς είναι σχεδιασμένη η μητρική, τί πάχος χαλκού έχει απο κάτω κτλ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα