Προς το περιεχόμενο

Thermal Pad για vrm heatsinks

Mult1C0r3Cpu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έφτιαξα κάτι vrm heatsinks από ένα παλιό chipset passive heatsink και ψάχνω να βρω το κατάλληλο thermal pad για να τα τοποθετήσω στα vrm. Ενδιαφέρομαι για ένα arctic thermal pad, το οποίο έχει πάχος 0.5mm, και είναι 5x5 cm, ωστόσο δεν ξέρω αν είναι διπλής όψεως το συγκεκριμένο, μιας και με ενδιαφέρει διπλής όψεως, έτσι ώστε να κολλήσουν τα heatsinks με τα mosfet. Είναι λοιπόν τα 0.5 mm αρκετά για vrm coolers ή θέλει πιο παχιά ; Όσο και αν έψαξα άκρη δεν έβγαλα και για αυτό ρωτάω εδώ. Το pad είναι αυτό :

http://www.e-shop.gr/arctic-thermal-pad-50x50x05mm-p-PER.815241

Βρήκα πως το παρακάω akasa είναι double sided, οπότε θα είναι οκ για αυτό που το θέλω και είναι και 0,3mm πάχος, φαίνεται εντάξει, ωστόσο θέλω και μια γνώμη για το αν είναι τελικά διπλής όψεως το arctic και αν αξίζει. Το akasa είναι μεγαλύτερο και πιο λεπτό, φαίνεται να συμφέρει, ωστόσο θέλω γνώμες :

http://www.e-shop.gr/akasa-ak-tt12-80-thermal-adhesive-tape-p-PER.805800

http://www.tomshardware.com/gallery/30-Akasa-Thermal-Adhesive-Tape,0101-396692-0-2-3-1-jpg-.html

(το γράφει στην ετικέτα ότι είναι double sided, από εκεί το είδα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

αν δεν το βιαζεσαι , απο το ebay ειναι τρομακτικα πιο φτηνα.

για να καταλαβεις εμενα μου ειχε παει 1 ευρω με μεταφορικα

Ως προς το παχος ηταν 0.5 χιλιοστα

Επισης δεν νομιζω να εχει κολλα πανω υποτιθεται οτι θα το πιεσεις με καποιο κλπ ή βιδα

Το akasa που είδα τουλάχιστον έχει κόλλα, είναι διπλής όψεως και το γράφει άλλωστε, double sided thermal adhesive tape, το θέμα είναι πως τα βιάζομαι κάπως, θέλω να τα κουμπώσω για να κλοκάρω, η μητρική μου δεν έχει ψύκτρες στα vrm και έτσι έφτιαξα, αλλά τώρα κολλάω στο thermal pad. Το arctic νομίζω με μια ματιά που ρίχνω τώρα στο internet γενικότερα πως δεν είναι double sided αλλά είναι από την μία μεριά και θέλει κούμπωμα όπως είπες και εσύ conkal.

• Like 1

Εγώ θα έβαζα το Akasa, υπόψειν, πιάνει καλά αν δεν είναι πολύ βαρια τα ψυκτράκια. Αν είναι βαρια δεν γνωρίζω αν θα αντέξει.

Δώσε φωτό στον λαό απο τις ψύκτρες-κουστουμιές! :D

• Like 2

Δεν είναι βαριά, γραμμάριο περίπου είναι το καθένα. Ορίστε και μια φωτό και είναι 4 σύνολο μέχρι στιγμής με τα δύο από αυτά σκόπιμα λίγο μικρότερα, δεν τις έχω τελειώσει ακόμη μιας και μένουν άλλα δύο να φτιάξω, θέλουν τρίψιμο να φύγουν τα χοντρά γύρω γύρω και θέλουν και λίγο ίσιωμα τα fins, αλλά βγήκαν καλά θαρρώ :

Έφυγα για παραγγελία του akasa, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση sheo ;).

post-297338-0-12804900-1459169249_thumb.jpg

post-297338-0-03364700-1459169259_thumb.jpg

post-297338-0-80809100-1459169267_thumb.jpg

post-297338-0-86180500-1459169274_thumb.jpg

post-297338-0-23202300-1459169282_thumb.jpg

• Like 4

Και φωτό από το τελικό προϊόν θα ανεβάσω αλλά και φώτο με τα heatsinks τοποθετημένα :). Από ένα chipset heatsink τα έφτιαξα, σαν αυτό παρακάτω, απλά το δικό μου ήταν ασημένιο και πιο διαφορετικό :P. Όσον αφορά την τοποθέτηση των αυτοκολλήτων, δεν πρέπει να πιάνουν όλη την βάση του heatsink ή πρέπει ; Εδώ είναι που σκαλώνω. 

Enzotech-CNB-S1-Passive-Northbridge-Heat

βαλε το Akasha εαν βιάζεσαι.ετσι εχω στα vrm τα μικρά της 290 φτιαγμένα απο τετοιο heat sink που λες.εδω και δυο χρονια κρέμονται ανάποδα ετςι.εαν θελουν ας πεςουν,τα περιμένει ο ανεμιςτηρας απο κατω τους.εαν δεν βιάζεσαι απο eBay οπως σου είπαν για πιο φθηνά.πηρα και τετοια αλλα δεν τα εχω χρησιμοποιήσει ακομα.μην το λυπάσαι ρε συ,εχεις φτιαξει το ψυχτρακι,κόλλα απο κατω το αυτοκόλλητο σε ολο το ψυχτρακι και βαλε το επανω.

• Like 2

Ευχαριστώ τους πάντες που βοήθησαν, μόλις παραλάβω το pad και μόλις ολοκληρώσω την δουλειά που θέλουν τα heatsinks θα επανέλθω με νέες φώτο.

Και σε όλο να μην βάλεις, βάλε στα σημεία που ακουμπάει στα τρανσίστορ. Αλλά αν κάνεις λάθος μπορεί αν βραχυκυκλώσει το γυμνό μέταλλο.

Οπότε βάζεις σε όλο και ησύχασες! ;)

• Like 2

Τι μου θυμησες, τετοια εφτιαχνα το καλοκαιρι για μια gtx 580.

Tωρα.Μην μπερδευεσαι, τα arctic ειναι μαξιλαρακια και οχι ταινια διπλης οψης για μεταφορα θερμοτητας και καταλληλη να κολλας ψυκτρακια οπως η akasa.Με την akasa εχω κολλημενα το ψυκτρακια τις μνημης τις gtx 580 απο το καλοκαιρι και κατι χρονια σε μια gtx 260 χωρις προβλημα και κρεμονται και αναποδα.

post-287124-0-91887700-1459189272_thumb.jpg

• Like 5

Κάτι αριθμούς γράφουν πάνω, δεν λέει μάρκα συγκεκριμένη, όλα ίδια είναι πάντως σε σχήμα / μέγεθος και στο τι γράφουν πάνω. Τα έχω υπολογίσει τα ψυκτράκια έτσι ώστε ένα ψυκτράκι να καλύπτει 2 vrm από τα 8 που έχει σύνολο, δεν τα έχει σε ευθεία, τα έχει περίεργα τοποθετημένα το rev 4 της giga που έχω. Θα ανεβάσω φωτό μόλις τα τοποθετήσω για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...