christs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Kαλημερα! Χρειαζομαι λιγη βοηθεια με την εγκατάσταση των Windows 7 απο φλασάκι σε no dos laptop. Το επιχειρω για πρωτη φορα, και εχω σκαλώσει. Έχω μετατρέψει το φλασάκι σε bootable μέσω του rufus. Οταν ανοιγω το λαπτοπ, μου εχει επιλογη να κανω boot απο το σκληρο, το dvd/rw και το usb που εχω εισάγει. Επιλεγω το φλασάκι, ξεκινάω την εγκατάσταση, περνάω το βημα της γλώσσας, και στο αμέσως επομενο βημα της εγκατάστασης, μου λεει οτι δε μπορει να βρει το προγραμμα οδηγησης που προκειται να εγκατασταθει. Στις 2 επιλογες που εχω κατω (Αναζητηση και Επανεξεταση), στην Αναζητηση μου εμφανιζει τον FD_BETA9SR2 (C:) , Τοπικο Δισκο (D:) , Μονάδα CD (E:), και το Boot (X:) Τα φωτα σας παρακαλω!!
salida Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Αν το laptop έχει θύρα usb3 και usb2 δοκίμασε να βάλεις το φλασάκι σε usb2 θύρα.
christs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Αν το laptop έχει θύρα usb3 και usb2 δοκίμασε να βάλεις το φλασάκι σε usb2 θύρα. Μολις το δοκιμασα σε usb2, τιποτα δυστυχως...
TheELF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Επειδή για το πρώτο ξεκίνημα ευθύνεται το bios ενώ για την φάση που λες εσύ τα windows είναι πιθανόν να μην βλέπει το usb σου, μιας και τους δίσκους τους εμφανίζει,οπότε πάνε στην σελίδα του laptop και κατέβασε τους driver ότι έχει σχέση με chipset,usb και storage αποσυμπίεσε τα και γράψε τα και αυτά στο usb αν όντως δεν σου το βγάζει σαν επιλογή το Usb από ότι λες τότε περιπλέκονται τα πράγματα. Από το rufus το έφτιαξες σε mbr ή σε uefi;Αξίζει να προσπαθήσεις και με την άλλη επιλογή,όπως και να ψάξεις για iso που να έχει περασμένα driver για το laptop σου. Στην έσχατη θα πρέπει να βγάλεις τον δίσκο από το laptop και να κάνεις την διαδικασία με άλλον Η/Υ Κατέβασε τα waik tools, αν τα θες από την Microsoft είναι πάρα πολλά GB, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το imagex,υπάρχει ένα μικρό εργαλείο το getwaik που με αυτό κατεβάζεις μόνο αυτό που χρειάζεσαι, με αυτό περνάς την εγκατάσταση απευθείας στον δίσκο https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744531(v=ws.10).aspx Η μόνη εντολή που χρειάζεσαι εσύ είναι αυτή imagex /apply N:\Images\my-windows-partition.wim 1 W:\ αλλάζοντας μόνο της διαδρομές, αν το dvd σου( ή το iso που το έχεις κάνει mount) είναι π.χ. στο D: και ο δίσκος του lap είναι στο E: τότε βάζεις imagex /apply D:\sources\install.wim 1 E: Με το που θα τον βάλεις ξανά στο lap και κάνεις εκκίνηση θα αρχίσει κατευθείαν η εγκατάσταση. (και μάλιστα σε χρόνο dt αφού δεν έχει ούτε αντιγραφές ούτε αποσυμπιέσεις ούτε τίποτα,είναι σαν ένα λίγο μεγαλύτερο boot στο οποίο σου ζητάει ρυθμίσεις) 1
spyros4776 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Γιατί να κάνει όλο αυτό και να χάσει την εγγύηση (αν έχει), μπορεί πολύ απλά να τα γράψει σε dvd γιατί κατά 99.9% φταίνε τα driver των usb!
christs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Σ ευχαριστω πολυ για τις αναλυτικες οδηγιες, αλλα οντας λιγο ασχετος με τη διαδικασια, μου φανηκε καπως βουνο ολο αυτο. Οπότε αποφασισα να κάψω το iso αρχειο των Windows σε ενα DVD και να φορτωσω το λογισμικο απο εκει, σαν τον παλιο καλο καιρο. Τώρα ομως μου βγαζει αλλο θεμα. Oταν φτανω εδω, μου βγαζει αυτο τι πρεπει να κανω? σωστε με! EDIT: Βρηκα εδω https://www.pcsteps.gr/162-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-windows-7/ στο Σεναριο 4ο τη λυση στο προβλημα. Υπαρχει καποιος κινδυνος/θεμα να κανω clean το σκληρο δισκο? θα χασω κατι που εχει ηδη μεσα και το χρειαζομαι? * το λαπτοπ ειναι ολοκαινουριο, ηρθε με no dos. Τελικα το προβλημα λυθηκε, χαρη στις αναλυτικες οδηγιες του salida μεσω PM .Ηλια να εισαι καλα φιλε, εξαιρετικος! Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2016 από christs
Grim Ripper Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Πήγαινες να κάνεις UEFI install, γι' αυτό και το error. Τουλάχιστον λύθηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα