Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες , ισχυει οτι τα προιοντα τεχνολογιας ειναι προγραμματισμενα να χαλανε απο μονα τους ;

hardware υπολογιστων , smartphones , routers ,tv και αλλα

Δημοσ.

Οχι δεν ειναι προγραμματισμένα όπως το θέτεις ΑΛΛΑ η επιλογή των υλικών και ο τρόπος κατασκευής ειναι υπολογισμένα ώστε να "βγαίνει" η εγγύηση με χαμηλά ποσοστά αποτυχιών. Να στο πω διαφορετικά. Για το Χ προϊόν εχουν επιλεγεί υλικά και τρόπος κατασκευής ωστε να κοστίζουν το λιγότερο δυνατό μέχρι να βγει η εγγύηση (και σε αυτό το κόστος ειναι υπολογισμένες οι αντικαταστάσεις/επισκευές από εγγύηση). Από εκεί και πέρα δε σε συμφέρει να φτιαχτεί. 

Στα παραπάνω εισέρχονται και άλλοι παράγοντες ανα είδος συσκευής. Π.χ. ένα smartphone θα αρχίσει να κολλάει μέτα απο 2-3 χρόνια, ΟΧΙ γιατί χάλασε αλλά γιατί οι εφαρμογές και το λειτουργικό θα γίνονται βαριά για το hardware που διαθέτει. Άλλος παράγοντας ειναι οι εξωγενείς επιδράσεις, π.χ. κακό ρεύμα (router που ψήνονται), πτώσεις (στατιστικά ΣΙΓΟΥΡΟ για ένα κινητό), κλπ.

Με λίγα λογια στη σημερινή εποχή, έξυπνη αγορά είναι να αγοράζεις κάτι με 30% περισσότερες δυνατότητες απο οτι χρειάζεσαι, να το προσέχεις μέχρι να βγει η εγγύηση και μετά να παρακαλας να σου βγάλει άλλο ένα ισοποσο χρόνο εγγύησης. Τοτε εισαι μέγιστα κερδισμένος. 

Τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν για πολύ απλές συσκευές, πχ ενα feature phone που ειναι φτιαγμένο μόνο για κλήσεις

• Like 10
Δημοσ.

εσεις καλα τα λετε αλλα εγω οταν ανοιξα το παλιο μου μπλεντερ ειχα βρει μεσα τσιπακι! που γι αυτο χαλασε το μπλεντερ ενα ατομικο δευτερολεπτο αφου εληξε οι εγγυηση. Προσεχετε μαγκες τι αγοραζετε

• Like 1
Δημοσ.

Για να σας κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, ένας ξάδερφος μου που δούλευε σε αντιπροσωπία ηλεκτρικών συσκευών,μου είπε ότι βγαζανε την ρύθμιση που είχε για να βγάλει βλάβη με το πέρας της εγγύησης (εκείνη την εποχή αλλαζανε τον φπα)

Δημοσ.

Μονο τα γερμανικα αυτοκίνητα ειναι προγραμματισμένα να χαλανε μετα την εγγυηση :confused:

Ακριβώς.Είμαι παθών...

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες , ισχυει οτι τα προιοντα τεχνολογιας ειναι προγραμματισμενα να χαλανε απο μονα τους ;

Ναι,με διαφορους τροπους.

Δημοσ.

Μονο τα γερμανικα αυτοκίνητα ειναι προγραμματισμένα να χαλανε μετα την εγγυηση :confused:

Αν θες υπαρχουν και τα γαλλικα σαν το δικο μου που χαλανε αμεσως  :P .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι ''προγραμματισμενα'', αλλα υπολογισμενα οχι ομως το ιδιο σε ολα τα προιοντα.Καποια μπορουν να διαρκεσουν 10ετια και περισσοτερο. Κυριως το εχουν σχεδιασει για πραγματα που αλλαζει ο καταναλωτης πιο ευκολα για να μην υποψιασθει η εξοργιστει. Για παραδειγμα οι καρτες γραφικων και ειδικα των λαπτοπ. Εχει παρατηρηθει οτι με το τελος της εγγυησης πεθαινει μεγαλος αριθμος,οχι ολες φυσικα.Και εξαρταται αν τις προσεχες,τις καθαριζες απο σκονη,τους αλλαζες παστα, κ.τ.λ.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.

Προγραμμάτισμενα να χαλάνε οχι δεν ειναι και δεν χαλάνε ολα απλα οπως ολα τα πράγματα εχουν ενα χρόνο ζωής , ανάλογα την χρήση που τους κάνεις αλλα πράγματα σου κρατάνε περισότερο και αλλα λίγότερο. Και ναι έχω πράγματα απο ηλεκτρονικά πάντα πανω απο μια 12ετια και λειτουργούν οπως ηταν απο την 1η ημέρα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...