Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν φλάσαρα GA-8S648FX-L  από F5 σε F8 μέσω του bios των windows (έκανα μ@#$#@ το ξέρω) και από τότε ο υπολογιστής

με βγάζει στην οθόνη που φαίνεται από κάτω

όπου μένει για 3 περίπου δευτερόλεπτα και στην συνέχεια κάνει ξανά επανεκκίνηση και με βγάζει στο ίδιο σημείο. Η διαφορά με το youtube είναι ότι εμένα μου γράφει scan hdd for bios image και δεν ψάχνει καθόλου σε δισκέτα και φλασάκι, πιθανώς και cd

Τι έχω κάνει μέχρι στιγμής...

Έβγαλα μπαταρία για να καθαρίσει το cmos

Κράτησα πατημένο το power αλλά και το reset μαζί ή και χωριστά όπως προτέινουν σε μερικά site μήπως και δουλέψει

Έβγαλα την 1 από τις 2 ram μπας και γίνει τίποτα

Αποσύνδεσα σκληρό, drive κλπ αλλά χωρίς τύχη

Όλα απέτυχαν...

Τώρα προσπαθώ να φτιάξω ένα boot μέσο σε ένα άλλο υπολογιστή με xp για να περάσω το bios και με αυτό να φλασάρω εκ νέου την μητρική.

Αυτό πρέπει να γίνει ή με partition στο hdd ή με cd πιθανότατα...

Μπορεί να με καθοδηγήσει κάποιος ή την πάτησα και θέλει άλλαγμα η μητρική;

Η ορολογία νομίζω είναι ότι πλέον η μητρική είναι bricked.

Αν δεν μπορέσουμε να βγάλου,ε άκρη, μπορεί να την ξεμπλοκάρει η εταιρία στην ελλάδα και αν ναι έχουμε αντιπροσωπεία εδώ;

Δημοσ.

Ή μητρική αυτή έχει dual bios ? Αν έχει γύρνα το διακοπτακι αλλιώς πριν κάποια χρόνια όταν είχα gigabyte θυμάμαι ότι στο manual έλεγε σε περίπτωση bad flash βάζεις το cd-dvd που έρχεται με την μητρική και περνάει μόνο του το bios που είχε όταν έκανε release.

Ελπίζω να βοηθησα.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικα με καποιο boot image θα μπορεσεις να φλασαρεις εκ νεου την μητρικη εκτος και το sequence ειναι σκληρο κα μετα το χαος :)

H συγκεκριμενη μητρικη δεν ειναι dual bios.

Δημοσ.

Φιλε μου την πατησα παλαιοτερα με μια μητρικη,ακριβως το ιδιο.Δοκιμασα τα παντα αλλα δεν...Για να μην χανεις χρονο παραγγειλε ενα τσιπακι με bios απο Γερμανισ.Μου στοιχισε 9 € με μεταφορικα.Δεν θυμαμαι το site,google it

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή και την βοήθεια παιδιά! Γι αυτό αγαπώ το insomnia!

Λοιπόν να το πιάσω με την σειρά...

Την λύση με το CD της μητρικής δεν την γνώριζα την δοκίμασα βέβαια αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι...

Η μητρική έχει 1 bios δυστυχώς παρόλο που στο κάτω μέρος του κουτιού μες στο οποίο την αγόρασα έγραφε ότι περιέχει μια νέα καινοτομία γνωστή ως dual bios το οποίο προφανώς όμως, πρέπει να ανήκει στα χαρακτηριστικά του προϊόντος που μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.... :mad:

Την λύση με την αλλαγή chip είδα ότι την προτείνουν και σε μερικά ξενόγλωσσα site αλλά το δικό μου δεν είναι αποσπώμενο και θέλει συγκόλληση το καινούργιο για να μπει... Αξίζει τον κόπο;

Το boot sequence επειδή μόλις είχα κάνει format είναι cd και μετά σκληρός... Φαντάζομαι όμως ότι επειδή έβγαλα την μπαταρία για να καθαρίσω to cmos υπάρχει πιθανότητα να άλλαξε ξανά...

Δοκίμασα boot με φλασάκι (fat - fat32) και δισκέτα αλλά δεν ανάβει καν το λαμπάκι οπότε προφανώς δεν ελέγχει τις συγκεκριμένες συσκευές...

Αν κάνω cd εκκίνησης έχω πιθανότητες;

Επιπλέον αφού λεει ότι διαβάζει μόνο σκληρό δεν μπορω να βγάλω τον σκληρό και να κάνω partition σε fat32 σε άλλον υπολογιστή και να περάσω εκεί το boot? Λέτε να δουλέψει;

Και πάλι ευχαριστώ για τις προτάσεις σας! :-)

Δημοσ.

φίλε μου μετά από ανανέωση bios τα πάντα επιστρέφουν στις εργοστασιακες  ρυθμίσεις  αν ο δίσκος που έχεις τα windows πχ είναι στην σατα 3 θήρα και όχι στην 1 μετά από το bios update παει να διάβαση την σατα 1 και με αποτέλεσμα να μην σου κάνει το pc  boot μπαίνεις λιπών στο bios θα πας στις ρυθμίσεις   boot και  θα επιλέξεις το δίσκο που έχεις περασμένο τα windows ως πρώτο επίσης αν είχες περάσει τα windows σε achi mode  και όχι σατα η το αντίστροφο ρύθμισε και αυτό ... δεν έχεις πάθει κανένα πρόβλημα :) άπλα ρύθμισε ξανά το  bios σου ελπίζω να σε βοήθησα :-D  

συγνώμη για το ποστ  μετά είδα ότι σου λέει error νόμιζα ότι το μόνο πρόβλημα σου ήταν το boot  γράψε λάθος :wacko:  

Δημοσ.

φίλε μου μετά από ανανέωση bios τα πάντα επιστρέφουν στις εργοστασιακες  ρυθμίσεις  αν ο δίσκος που έχεις τα windows πχ είναι στην σατα 3 θήρα και όχι στην 1 μετά από το bios update παει να διάβαση την σατα 1 και με αποτέλεσμα να μην σου κάνει το pc  boot μπαίνεις λιπών στο bios θα πας στις ρυθμίσεις   boot και  θα επιλέξεις το δίσκο που έχεις περασμένο τα windows ως πρώτο επίσης αν είχες περάσει τα windows σε achi mode  και όχι σατα η το αντίστροφο ρύθμισε και αυτό ... δεν έχεις πάθει κανένα πρόβλημα :) άπλα ρύθμισε ξανά το  bios σου ελπίζω να σε βοήθησα :-D  

συγνώμη για το ποστ  μετά είδα ότι σου λέει error νόμιζα ότι το μόνο πρόβλημα σου ήταν το boot  γράψε λάθος :wacko:  

Και που το ακουσες αυτο φιλε? Εμενα μετα απο 10 bios updates ολο στη sata 2 τον διαβαζει.

Δημοσ.

Και που το ακουσες αυτο φιλε? Εμενα μετα απο 10 bios updates ολο στη sata 2 τον διαβαζει.

Στο δικό μου σύστημα έβαλα κοντά το αυτί μου .. ;) ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ  10 φόρες και στο προηγούμενο που είχα ...και δεν μου δούλευε αν δεν το ξανά ρύθμιζα από την αρχή oc και όλα τα μηδένιζε..   και ναι δεν έκανε boot με τίποτα ..

τώρα για το post πριν διαβάσω καλά και βλέποντας   την φωτογραφία που φαίνεται νόμιζα ότι ο φίλος παθαίνει  το ίδιο που παθαίνω και εγώ... μετά πρόσεξα τι έχει πάθει γιαυτό και είπα συγνώμη για την απάντηση μου  φίλε rfc me τους υπολογιστές τα έχω δει όλα και τα έχω πάθει όλα είχα και ίντερνετ καφέ πότε μην λες πότε και να μην είσαι σίγουρος για τίποτα φιλικά το λέω.. καλή επιτυχία στο φίλο ελπίζω να σώσει  την μητρική του 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά! Να στε καλά!

Μου φαίνεται πως δεν γλιτώνω την νέα μητρική...

Αφήστε που αφού επιθεώρησα το εσωτερικό είδα 1-2 φουσκωμένους πυκνωτές...

Μου περνάει και από το μυαλό ότι μπορεί να πέρασα λάθος bios μετά από συζήτηση με φίλο από το forum. Δηλαδή μπορεί να πέρασα bios για την GA-8S648FX αντί για την GA-8S648FX-L που είναι η δικιά μου...

Οπότε θα τα σκάσω αφού την έκανα την βλακεία... :mad: 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους παιδιά για την συμμετοχή και την βοήθεια! :-)

Δημοσ.

Στο δικό μου σύστημα έβαλα κοντά το αυτί μου .. ;) ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ  10 φόρες και στο προηγούμενο που είχα ...και δεν μου δούλευε αν δεν το ξανά ρύθμιζα από την αρχή oc και όλα τα μηδένιζε..   και ναι δεν έκανε boot με τίποτα ..

τώρα για το post πριν διαβάσω καλά και βλέποντας   την φωτογραφία που φαίνεται νόμιζα ότι ο φίλος παθαίνει  το ίδιο που παθαίνω και εγώ... μετά πρόσεξα τι έχει πάθει γιαυτό και είπα συγνώμη για την απάντηση μου  φίλε rfc me τους υπολογιστές τα έχω δει όλα και τα έχω πάθει όλα είχα και ίντερνετ καφέ πότε μην λες πότε και να μην είσαι σίγουρος για τίποτα φιλικά το λέω.. καλή επιτυχία στο φίλο ελπίζω να σώσει  την μητρική του 

Αλλο το o/c και τα settings και αλλο να σου αλλαζει απο μονο του την sata θυρα. Αυτο δε γινεται πουθενα φιλε.

Δημοσ.

φίλε μου ότι πεις δεν το συνεχίζω άλω αυτό πρώτα γιατί το παιδί ψάχνει λύση και σπαμαρουμε άκυρα....  δεν σου είπα αλλάζει  την σατα Θήρα ... είπα ότι αν έχω την 3 θήρα πχ  το δίσκο me ta windows για να μου κάνει boot πρέπει να διαλέξω στο  bios μου πως είναι πρώτος χειροκίνητα διαφορετικά δεν μου  κάνει boot...!!! καλή συνεχεία  

Δημοσ.

φίλε μου ότι πεις δεν το συνεχίζω άλω αυτό πρώτα γιατί το παιδί ψάχνει λύση και σπαμαρουμε άκυρα....  δεν σου είπα αλλάζει  την σατα Θήρα ... είπα ότι αν έχω την 3 θήρα πχ  το δίσκο me ta windows για να μου κάνει boot πρέπει να διαλέξω στο  bios μου πως είναι πρώτος χειροκίνητα διαφορετικά δεν μου  κάνει boot...!!! καλή συνεχεία  

Οντως καπου εδω σταματουν τα ακυρα και η συζητηση γενικως επειδη δε μπορω να ακολουθησω, καλη συνεχεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...