burb22 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα Εχουμε ενα εξοχικό που κάθε σχεδόν μηνα το επισκέπτομαι προσφατα ρώτησα των γείτονα για τον κωδικο του wifi θα ήθελα λοιπόν να ρωτησο αν γίνετε να συνδεσω με κάποιον τροπο ενα ρουτερ και να κανω wifi σύνδεση στο σπιτι μ ξεχωριστά
corsair04 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα Εχουμε ενα εξοχικό που κάθε σχεδόν μηνα το επισκέπτομαι προσφατα ρώτησα των γείτονα για τον κωδικο του wifi θα ήθελα λοιπόν να ρωτησο αν γίνετε να συνδεσω με κάποιον τροπο ενα ρουτερ και να κανω wifi σύνδεση στο σπιτι μ ξεχωριστά δεν είσαι ξεκάθαρος με το τι θες να κάνεις να βάλεις internet για βασατοκυριακα και αργίες να πάρεις internet από τον γείτονα και να το έχει μέσο wifi γίνε ποιο ξεκάθαρος 1
isay Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Τι εννοείς ξεχωριστά; Δηλαδή να παίρνεις από το internet/wifi του γείτονα και να το διαμοιράζεις στο υπολοιπο σπιτι σου; Μια λύση ειναι να πάρει ένα wifi repeater (άλλοι το λένε extender) και να το βάλεις σε σημείο που αναμεταδίδει. Αν τώρα εχεις μακρόστενο σπιτι ή περιεργη διαρυθμιση τοτε το θέμα μπερδέυει. Π.χ. ένα router σαν client (δηλαδη κάνει το wifi -> ενσύρματο) και μετά με καλώδια ή powerlines όπου θες στο σπιτι (ασύρματα ή ενσύρματα) 1
burb22 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Γενικος θελω να εχω wifi στο σπιτι μ αλλα με δικο μ ρουτερ με ξεχωριστό ssid και ξεχωριστο ρουτερ Εχω δοκιμάσει μερικα turbox repeaters αλλα με αποτυχία και χωρις να γινει κατι isay τα ρεπετερς δύστυχος δν ειναι λυση..δν μπορω να τα συνδέσω στην υπαρχων συνδεση wifi
corsair04 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Γενικος θελω να εχω wifi στο σπιτι μ αλλα με δικο μ ρουτερ με ξεχωριστό ssid και ξεχωριστο ρουτερ Εχω δοκιμάσει μερικα turbox repeaters αλλα με αποτυχία και χωρις να γινει κατι isay τα ρεπετερς δύστυχος δν ειναι λυση..δν μπορω να τα συνδέσω στην υπαρχων συνδεση wifi Λύσεις υπάρχουν το θέμα του κόστους είναι εάν συμφέρει? 1. Λύση πρώτη καλώδιο από το ένα σπίτι στο άλλο και μετά modem ως access point 2. Κεραία και μετά σύνδεση με access point Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ο γείτονας να σου έδωσε τον κωδικό για απλή χρήση και εσύ να κανείς κατάχρηση βάζοντας δικό σου μόντεμ και χρήση ταυτοχρόνων συσκευών προκαλώντας του προβλήματα ταχύτητας 1
burb22 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Η δεύτερη λυση με βολεύει παρα πολύ εχεις να μ προτείνεις κατι και να μ δώσεις περισοτερς οδηγίες και επισης τον εχω ενημέρωση και η απαντιση ηταν ολο δικο σου
corsair04 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Η δεύτερη λυση με βολεύει παρα πολύ εχεις να μ προτείνεις κατι και να μ δώσεις περισοτερς οδηγίες έχω χρησιμοποιώ αυτήν και βλέπω όλα(περισσότερα) τα δίκτυα του χωρίου επίσης μπορείς να πάρεις μια τέτοια και να κουμπώσει μια κεραία για επέκταση στο access point αλλά όλα αυτά μπορεί να είναι άχρηστα σε περίπτωση που σε καταλάβει ο γείτονας ότι κανείς κατάχρηση και όχι χρίση χωρίς να έχεις την σύμφωνη γνώμη του (κάποια στιγμή είχα ζητήσει από κάποιον τον κωδικό και ότι θα έβαζα εξοπλισμό και του πλήρωνα ένα μικρο αντίτιμο κάθε μήνα) 1
isay Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλά αν μιλάμε για tuvlox μου αρέσει που θες και να παιζει. Το repeater δεν θα συνδεεται αν δεν εχεις δυνατό σήμα ή αν δεν το εχεις ρυθμίσει σωστα. Εστω οτι δεν θες repeater, τοτε καλώδιο ή client Το router client είναι ΚΕΡΑΙΑ που καταλήγει σε θύρα ethernet. Μετά από εκεί μπορεί να συνδεσεις πολλά πράγματα να μοιράσουν το δίκτυο μεσα στο σπιτι σου. Π.χ. με ένα client και ένα ζευγαρι powerlines που το ενα θα ειναι wifi πας το NEO wifi όπου θες μεσα στο σπιτι σου Εμένα κάτι μου λεει οτι ο γείτονας εχει ευάλωτο wifi key, καλά τα λεω; 1
burb22 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Isay Δεν θα το ελεγα ιδιαίτερα αρκετα δυσκολο wind wifi.... το ρουτερ client τι ακριβώς ειναι μπορείς να με φωτίσεις Σε αυτο εδω. http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL-Modem-Rouwww.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/TP-Link-W μπορω να κουμποσω την outdoor το ειχα δοκιμασει σκετο αλλα με αποτυχία για σύνδεση..
isay Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Isay Δεν θα το ελεγα ιδιαίτερα αρκετα δυσκολο wind wifi... Δεν καταλαβαίνω . το ρουτερ client τι ακριβώς ειναι μπορείς να με φωτίσεις Σου ειπα νωρίτερα. Ενδεικτικά http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm όπου (αφου το ρυθμίσεις) "πιάνει" το ασύρματο σήμα και στο κάνει ενσύρματο (καλώδιο). Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ζευγαρι powerlines Ενδεικτικά http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/powewrlines/TP-Link-Powerline-Wireless-N-Kit-TL-WPA4220.htm Από την έξοδο του client οδηγείς καλώδιο στο μικρό απο τα powerline και μετά το μεγάλο (που ειναι και πομπός wifi) το βάζεις οπου θες στο σπιτι Τονίζω οτι ολα αυτά ΔΕΝ ειναι κουμπώνω και παίζει. Ολα θέλουν σκάλισμα και ρυθμίσεις Σε αυτο εδω. http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL-Modem-Rouwww.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-adsl-modem-router/TP-Link-W μπορω να κουμποσω την outdoor το ειχα δοκιμασει σκετο αλλα με αποτυχία για σύνδεση.. Εχεις κανει λάθος στο link. Δεν φαινεται τιποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα