Diego1908 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Την καλησπερα μου στο forum... Τον τελευταιο καιρο αντιμετωπιζω ενα θεμα με την γραμμη μου..Καταρχην ο παροχος μου ειναι η wind (αναθεμα την ωρα και την στιγμη που την εβαλα) και η γραμμη μου ειναι σε fastpath.Ο προηγουμενος παροχος ηταν η forthnet και με το tg585v8 κλειδωνα στα 13.Με το που αλλαξα σε wind και εβαλα το ΖΤΕ αυτοματως επεσα στα 8...παει αυτο.Εδω και ενα μηνα περιπου το SNR ειναι στο οριο (δηλαδη στο 6) και καποιες φορες το εχω δει να πεφτει μεχρι και στο 3.5...αλλαζω ρουτερ και βαζω ενα ολοκαινουριο του ΟΤΕ και η μονη διαφορα που βλεπω ειναι οτι κλειδωνει στα 12mbps και το SNR παραμενει στα ιδια επιπεδα.... Τους πηρα τηλεφωνο μου κλεισανε ραντεβου και απλα περιμενω....Η γραμμη μου δεν ειχε ποτε θεμα,μπορει καποιος να μου εξηγησει τι μπορει να συμβαινει...Υποψιν,το σπιτι δεν εχει συναγερμο αλλα ουτε και 2η πριζα τηλεφωνου ετσι ωστε να επηρεαζουν.. Ευχαριστω προκαταβολικα.
dbconan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δεν νομιζω οτι κατι εχει η γραμμη σου.... Απλα το ρουτερ της wind,ανοιξε το καπακι με τα σκουπιδια και ριξε το μεσα,απλα πραγματα...Ασε του ΟΤΕ πανω... Το θεμα σου ειναι το ρουτερ,οχι η γραμμη.. (Μα και εσυ απο ΟΤΕ σε wind.???) ειπαμε....χαχαχα (σορρυ που γελαω,αλλα) 1
Diego1908 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Ρε καλα κανεις και γελας τα ηθελα και τα επαθα....Απλα δεν γυρισα απο ΟΤΕ σε Wind αλλα απο Forthnet....και να φανταστεις η Forthnet ηταν οτι καλυτερο.Δυομιση χρονια και δεν χρειαστηκε να τους παρω ουτε για το παραμικρο...Ωστε λες οτι το ρουτερ την κανει ε?Μου κινει την περιεργεια ομως γιατι και του ΟΤΕ το ρουτερ μπορει να κλειδωνει πιο ψηλα αλλα το SNR παραμενει στα ιδια...αυτο πως το εξηγεις?
dbconan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Ρε καλα κανεις και γελας τα ηθελα και τα επαθα....Απλα δεν γυρισα απο ΟΤΕ σε Wind αλλα απο Forthnet....και να φανταστεις η Forthnet ηταν οτι καλυτερο.Δυομιση χρονια και δεν χρειαστηκε να τους παρω ουτε για το παραμικρο...Ωστε λες οτι το ρουτερ την κανει ε?Μου κινει την περιεργεια ομως γιατι και του ΟΤΕ το ρουτερ μπορει να κλειδωνει πιο ψηλα αλλα το SNR παραμενει στα ιδια...αυτο πως το εξηγεις? Tα ιδια εκανε και της hol αυτο που μου εστειλαν... Εδειχνε πιο χαμηλο snr και κλειδωνε πιο χαμηλα. Εδειχνε τελειως διαφορετικο margin. Τους λογους ακριβως δεν τους ξερω (μονο ο Πουλινος) απο εδω μεσα θα ξερεις ακριβως,αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι εχουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορα τα μοντεμ μεταξυ τους... Μα θες να ανεβει και αλλο η ταχυτητα σου,ζηταν να σου κατεβασουν και αλλο το snr η αν μπορεις και το κανει το ρουτερ σου,το κανεις και εσυ ο ιδιος... Απλα μετα παιζουν θεματα σταθεροτητας της γραμμης...Δοκιμασε το,δεν χανεις κατι...
Diego1908 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Ακου εδω τωρα τι παιχτηκε...Ηρθε ο τεχνικος εκανε τις μετρησεις του,του ειπα τι παιζει με τα ρουτερ (οτι με αυτο της wind κλειδωνω στα 8.770 και με αυτο του ΟΤΕ στα 12.500 οτι το SNR ειναι στα ορια και καποιες φορες παει ακομα παρακατω κτλ) και τι μου απανταει ο Θεος...ειναι λογικο να εχεις χαμηλο SNR αφου η γραμμη σου ειναι σε fastpath...χαμηλο Ping ισουται με χαμηλο SNR.Του λεω με συγχωρεις αλλα απαντησε μου στο εξης:Ο προηγουμενος παροχος ηταν η forthnet...Πως γινεται με την συγκεκριμενη εταιρια να κλειδωνω στα 13.500 η γραμμη να ειναι σε fastpath και το SNR στο 14?Και πηρα την εξης απαντηση:H wind απο μονη της κλειδωνει τα ρουτερ στο 6,δηλαδη οριακα στην αποσυνδεση...Του λεω συγνωμη αλλα αυτο πρωτη φορα το ακουω,σε ευχαριστω παρα πολυ που εκανες τον κοπο και ηρθες,τα εξοδα αποδεσμευσης τα γνωριζω,καλη σου μερα. Ειλικρινα σιχαθηκα φιλε μου....ΑΧΡΗΣΤΟΙ με ολη την σημασια της λεξης
GREGKERKYRA Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Το snr έχει να κάνει εκτός από την ποιότητα της γραμμής και με το dslam και την παραμετροποίηση των προφίλ ταχύτητας της κάθε εταιρείας. Επίσης ότι η γραμμή σου δούλευε κάποτε "τέλεια" δεν πάει να πει ότι θα δουλεύει για πάντα, χαλκός είναι έχει φθορά. Αν οι μετρήσεις του τεχνικού δεν έδειξαν κάτι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όσο για τα ρούτερ, το zte σκουπίδια, αν έχεις το speedport του οτε άσε αυτό πάνω. Αν το snr πέφτει τόσο χαμηλά (3-4) σίγουρα έχεις θέμα στη γραμμή, δεν έχεις αποσυνδέσεις;
dbconan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Κλειδωνει το μοντεμ σε 6αρι.??? γινετε κατι τετοιο.?? πρωτη φορα το ακουω...Να σου ελεγε οτι το κανουν απο την καμπινα και την καρτα σε αυτην μεσα ,να πω το εχω ξανα ακουσει.... Αλλα η wind να δινει τετοιο μοντεμ.??? χλωμο..τι να πω,δεν ξερω..Επλεξες βασικα..Κουραγιο..δες αν παει σταθερα και αν η γραμμη σου δεν εχει αλλα θεματα και χεστους,κανε την δουλεια σου και βαλε ενα καλο μοντεμ πανω,ειτε με την wind,ειτε με αλλο παροχο η αγορα ειναι δυστηχως βασικο κομματι σε ολο το πακετο συνδεσης... Το snr έχει να κάνει εκτός από την ποιότητα της γραμμής και με το dslam και την παραμετροποίηση των προφίλ ταχύτητας της κάθε εταιρείας. Επίσης ότι η γραμμή σου δούλευε κάποτε "τέλεια" δεν πάει να πει ότι θα δουλεύει για πάντα, χαλκός είναι έχει φθορά. Αν οι μετρήσεις του τεχνικού δεν έδειξαν κάτι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όσο για τα ρούτερ, το zte σκουπίδια, αν έχεις το speedport του οτε άσε αυτό πάνω. Αν το snr πέφτει τόσο χαμηλά (3-4) σίγουρα έχεις θέμα στη γραμμή, δεν έχεις αποσυνδέσεις; Μαζι σου σε ολα....Απλα αυτο που μου φαινετε λιγο περιεργο,οτι ολες η ξαφνικες βλαβες,εξασθενηση γραμμης,ξαφνικες πτωσεις της γραμμης,ολα αυτα εγιναν με την ελευση των νεων καμπινων τους vdsl2 και στην αναζητηση νεων πελατων για αυτες...Τυχαιο,μπορει.. Τι να πω,πειτε με περιεργο,πειτε με στραβο,αλλα ολα (μαζι) εγιναν αυτα στις συνδεσεις adsl.... Η φθορα εσκασε πολυ ξαφνικα σε παρααα πολλους...Χαχαχα
Diego1908 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Το snr έχει να κάνει εκτός από την ποιότητα της γραμμής και με το dslam και την παραμετροποίηση των προφίλ ταχύτητας της κάθε εταιρείας. Επίσης ότι η γραμμή σου δούλευε κάποτε "τέλεια" δεν πάει να πει ότι θα δουλεύει για πάντα, χαλκός είναι έχει φθορά. Αν οι μετρήσεις του τεχνικού δεν έδειξαν κάτι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όσο για τα ρούτερ, το zte σκουπίδια, αν έχεις το speedport του οτε άσε αυτό πάνω. Αν το snr πέφτει τόσο χαμηλά (3-4) σίγουρα έχεις θέμα στη γραμμή, δεν έχεις αποσυνδέσεις; Η αληθεια ειναι οτι αποσυνδεση δεν εχω αλλα...βλεπω τεραστια διαφορα στα online games...λαθος αποκρισεις (καθυστερημενες) καθολου hosting και πολλες λεπτομερειες που πρεπει να τις δεις με τα ματια σου για να τις εμπεδωσεις....Τις προαλλες και πριν ερθει ακομα ο τεχνικος ηρθε ενας φιλος ο οποιος ειναι του επαγγελματος και εκανε μια ρυθμιση στο ρουτερ (ΖΤΕ) την οποια δεν πολυκαταλαβα...αλλαξε το adsl2 σε κατι αλλο και απλα μειωθηκε η ταχυτητα....εκει ψιλοισορροπισε.Αλλα για πολυ λιγο Αυτη την στιγμη η φωτο....
dbconan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Κανε μια δοκιμη με G.dmt ,αλλαξε το...Μπορει να παει πιο καλα και πιο σταθερα..
Diego1908 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Κανε μια δοκιμη με G.dmt ,αλλαξε το...Μπορει να παει πιο καλα και πιο σταθερα.. Δες σε παρακαλω αυτο και πες μου αν γνωριζεις...μπορω να αλλαξω κατι απο'δω?
dbconan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Οταν ειχα adsl ,παντα επερνα τηλ και το αλλαζα απο τον παροχο αυτο,μεσα σε 4 λεπτα το ειχαν κανει..Τωρα για αρχη ,ξεκινα και ξετσεκαρισε ολα εκτος απο αυτο και δοκιμασε να κλειδωσεις με αυτο μονο...Κια μαλιστα περιμενε να δει κιολας που κλειδωνω και πως παει ο τυπος απο τον παροχο μου.. Πιστευω οτι πρεπει να γινει και απο τον παροχο,αλλα δοκιμασε απο το ρουτερ πρωτα.. Ασε τσεκαρισμενο μονο αυτο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα