Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ,

Χρειάζομαι τη βοηθεια σας , πανε να σπάσουν τα νεύρα μου ...

Μετα την αναβάθμιση του asus vivobook s500ca σε Windows 10 . Μετα απο καποιο καιρο άρχισε να κολλάει τρέλα στο boot

Με το που ανοιγει κανει περιπου 5 λεπτά στη πρώτη μαύρη , σελίδα με το logo της asus, και ενα κυκλακι απο κατω που δείχνει οτι φορτώνει ... Μετα απο τα 5 λεπτά περνάει στην οθονη των μπλε των Windows φορτώνει μερικά δευτερόλεπτα και μετα απο κεί ολα καλα ..

Εχω καεί disk defragment - optimization

Έκανα search me αντmalware

Και με cccleaner - slim cleaner αλλα τιποτα ..

Καμια ιδέα ?

Επεξ/σία από manosbr
Δημοσ.

Απενεργοποιησε ότι ξεκινά στην εκκίνηση και επίσης επέλεξε στις υπηρεσίες μόνο αυτές της μικρομαλακης. http://www.techrepublic.com/blog/windows-and-office/use-windows-7-event-viewer-to-track-down-issues-that-cause-slower-boot-times/

Αναλυτικός οδηγός για να δεις τι αργεί να φορτώσει. Είναι για 7 αλλά είναι το ίδιο στα 10

Δημοσ.

Το εκανα και το boot time ειναι 300 sec , με main boot time 281 sec ..

Ομως πχ στο boot degradation δεν μου βγάζει κατι τις 3 τελευταίες μερες που εξακολουθεί να αργεί να φορτώσει ..

Δημοσ.

Ναι στο boot degradation (101-109) δεν βγάζει κάποιου πρόβλημα ή καποιο που να καθυστερεί , ενώ ο υπολογιστής θελει 5min να κανει boot ..

Rfc , δεν ειναι καθόλου μια χάρα , πριν 1 μήνα έκανε boot σε 30 sec .

Επισης η αδερφή μου που εχει το ίδιο κανει περιπου 40 sec !

Δημοσ.

Τσέκαρε και bios.Ενεργοποίησε fast boot.Απενεργοποίησε csm compatibility support module.Δες στην καρτέλα boot τυχόν delays.Βάλε uefi driver first,ignore boot from network adapter ή usb.

Δημοσ.

Θα πρέπει να μπείς στο bios του laptop και ανάλογα το τι bios έχει ίσως έχει κάποιες απο τις επιλογές που ανέφερα πιο πάνω για να αλλάξεις.Για να μπεις στο bios, πατάς συνήθως ή del ή f10 μόλις ανοιξεις το υπολογιστή κατά τη δειάρκια του post  ή άμα δεν δου βγάλει το bios έτσι κάνε μια ερώτηση στο google για το τι πατάνε για το συγκεκριμένο λάπτοπ για να μπείς στο bios. :) 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ασφαλή λειτουργία μπαίνει γρήγορα σχετικά;

θα με τρελανει...

έκανα επανεγκατάσταση των windows 10 (μe την επιλογή που έχει να διατηρήσω τα αρχεία μου)\

και μετά τηνεπανεγκατάσταση \πάλι το ίδιο boot πρόβλημα!!!!

Να είναι θέμα hardware τελικά???

UPDATE

Εκανα 2 format , με διατήρηση των αρχειων πρώτα, και το 2ο με κατάργηση όλως και boot απο usb.

και πάλι επιμένει το πρόβλημα...

κολλάει στην εικόνα του boot που δέιχνει το logo ASUS για πάνω απο 5 λεπτά..

μήπως φτάει ο σκληρός που είναι τύπου SSHD (περιέχει και κάποια gb που λειτουργούν σαν SSD για boot και εκίνηση εφαρμογών ).

Επεξ/σία από manosbr
Δημοσ.

Μετά απο πολύ ψάξιμο στο internet είδα πως μάλλον φταει ο cache 24gb ssd που εχει το laptop. 

τι να κανω , να δοκιμάσω να τον αφαιρέσω? 

ή αρκεί κάποια ρύθμιση px bios κτλ ...

Δημοσ.

επίσης δε μπορώ να βρώ στη device manager τον cache ssd 24gb , λέτε να είναι εκεί το πρόβλημα?

επίσης δε μπορώ να βρώ στη device manager τον cache ssd 24gb , λέτε να είναι εκεί το πρόβλημα?

νεότερα δεδομένα-->

αφαίρεσα τον 24gb cache ssd και βελτιώθηκε το πρόβλημα!!!!

άρα ήταν χαλασμένος ο cache ssd?!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...