Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Live Tiles έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα Windows 8, και παρόλο που αποτελούν βασικό στοιχείο και της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας Windows 10, έχουν παραμείνει σχεδόν απαράλλαχτα, τόσο σε επίπεδο διαδραστικότητας και εμφάνισης όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Microsoft αναμένεται στο επερχόμενο συνέδριο Build 2016, που ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 30 Μαρτίου, να ανακοινώσει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά στα Live Tiles.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, την 1η Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ένα keynote session με τον τίτλο “What’s New for Tiles and Toast Notifications”, και στην περιγραφή του περιλαμβάνεται το εξής: τα Live Tiles για τα Windows 10 “εξελίσσονται με δύο εκπλήξεις που ζητήσατε πολλοί, και που δεν θα θέλατε να χάσετε”.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 10 που δεν κατάφερε να φτάσει στην τελική έκδοση ήταν τα Live Tiles με διαδραστικά χαρακτηριστικά, που ενδεχομένως περιλάμβαναν διαδραστικές ειδοποιήσεις, που δεν απαιτούσαν από τους χρήστες να αφήσουν την εφαρμογή που εργάζονταν εκείνη την ώρα.

Μία άλλη πιθανότητα μπορεί να είναι κάτι που μοιάζει με το νέο slide-over χαρακτηριστικό του iOS, όπου μία εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μικρό τμήμα της οθόνης, ενώ ο χρήστης διατηρεί το βασικό app ανοιχτό στο προσκήνιο. Φανταστείτε σαν ένα Tile για emails, που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει scrolling στo inbox του απαντώντας αν χρειαστεί σε μεμονωμένα μηνύματα.

Link.png Site: SlashGear

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Προσωπικά στο Note ανοίγω συνέχεια παράθυρα με εφαρμογές για να μην χρειαστεί να αφήσω τον browser ή αντίστροφα. Βέβαια η Ms με ρυθμούς χελώνας θα κάνει συνέδριο για κάτι που έχουν οι άλλοι χρόνια.

Δημοσ.

Προσωπικα στα 8 ειχα third party start menu και δεν εβλεπα ποτε τα live tiles, ενω στα 10 παλι τα εχω βγαλει ολα απο to start. Με εξαιρεση μερικα, τα περισσοτερα τα βρισκω εξαιρετικα αχρηστα. Οποτε ανατριχιασαμε παλι. Αυτο που επιμενουν ομως ακομα στα καρογκιοζηλικια της εποχης Balmer ειναι προβλημα.

• Like 4
Δημοσ.

Καταπληκτικά νέα! Αν και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να τρέχει καλά τα παιχνίδια, γιατί πλέον μόνο για αυτή τη χρήση έχω τα windows.

Αλλά μπράβο!

• Like 4
Δημοσ.

Προσωπικα στα 8 ειχα third party start menu και δεν εβλεπα ποτε τα live tiles, ενω στα 10 παλι τα εχω βγαλει ολα απο to start. Με εξαιρεση μερικα, τα περισσοτερα τα βρισκω εξαιρετικα αχρηστα. Οποτε ανατριχιασαμε παλι. Αυτο που επιμενουν ομως ακομα στα καρογκιοζηλικια της εποχης Balmer ειναι προβλημα.

Τώρα αν σου πω ότι εσύ (επι)μένεις στο 90, θα σε τρομάξω;

• Like 6
Δημοσ.

Με το nick που εχεις θα περιμενα εσυ να εισαι στα 90s.

Αλλα ειμαι και εγω στην ιδια φαση με τον bender83. Απο windows7 προσπερασα λογω tiles τα 8 ( ακομη και με third party start menu ηταν δυσλειτουργικα) και εχω βαλει τα 10 απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας τους. Εχω να δω tile απο την ημερα εγκαταστασης και η μονη modern app που χρησιμοποιω ειναι το AoE οταν η γυναικα εχει το tablet...

• Like 1
Δημοσ.

Εχω να δω tile απο την ημερα εγκαταστασης και η μονη modern app που χρησιμοποιω ειναι το AoE οταν η γυναικα εχει το tablet...

Και τα settings,λογικα!

• Like 1
Δημοσ.

Και τα settings,λογικα!

Λογικα...πρεπει να τα ειδα οταν τα εγκατεστησα για πρωτη φορα τα 10. Να μπω να κανω στα settings μετα τι; α ναι και το calculator χρησιμοποιω. Αλλα δεν βρισκω λογο γιατι εγινε modern app...

Δημοσ.

Εχω ακουσει και χειροτερα. Αλλα τωρα μη μου πεις οτι αυτη η παπαρδελα ειναι πιο πρακτικη απο το κλασσικο μενου. Το dash του  ubuntu ειναι πολυ καλυτερο. Προσωπικα στα 8 ετρεχα rainmeter, object dock και ενα start menu για να κανω αυτα που θελω οπως θελω. Αν αυτο ειναι απο το 90 δεν ξερω.

Δημοσ.

Τα tiles είναι ψιλοάχριστα και δεν μπορώ να βρω φοβερή χρησιμότητα στα περισσότερα. Ισως κανα καιρό, ή κανενα νέο αλλα πάλι σιγά τα ωά.

Αλλά και έτσι προτιμώ την παλαιότερη υλοποίηση της ίδιας λειτουργικότητας με τα tiles που δεν ήταν κάτι άλλο από τα κλασσικά widget ή ειδοποιήσεις στο ρολόι δίπλα. Πιο όμορφα και πιο λειτουργικά ήταν έτσι τα πράγματα από τα tiles. Εντάξει υπάρχει ένα όφελος να είναι στο start αλλά η αυστηρή γραμμή να είναι τετράγωνα είναι άσχημη όπως και γενικά τα 10άρια (και 8άρια).

Ακόμα και τώρα προτιμώ να μην μου τρώνε χώρο τα tiles αλλα να έχω στη θέση τους αυτά που είχε το παλιό tar (ο υπολογιστής μου, έγγραφα, επανεκκίνηση κτλ) που τώρα είναι στο δεξί κλικ. Δε λέω δεν γίνεται η δουλειά μου γίνεται. Αλλα πιο άσχημα. Επίσης στο νέο start (αφού το πιάσαμε) το "όλα τα προγράμματα" είναι επιεικώς άθλιο και δεν βρίσκεις τίποτα. 

Σε ένα από τα μηχανάκια μου με 10άρια έχω βάλει πάλι classic shell (τρέχει και σε 10άρια) και ναι το προτιμώ λειτουργικά από το νέο start και ας χάνω τα πλακάκια.. (που δεν χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου). 

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης στο νέο start (αφού το πιάσαμε) το "όλα τα προγράμματα" είναι επιεικώς άθλιο και δεν βρίσκεις τίποτα. 

Καλα αυτο δε παλευεται. Ειδικα αμα εχεις και καμια σουιτα adobe ή  autodesk αστα να πανε.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Προσωπικά στο Note ανοίγω συνέχεια παράθυρα με εφαρμογές για να μην χρειαστεί να αφήσω τον browser ή αντίστροφα. Βέβαια η Ms με ρυθμούς χελώνας θα κάνει συνέδριο για κάτι που έχουν οι άλλοι χρόνια.

Για κατι που εχουν οι αλλοι χρονια στα μετριοτατα mobile λειτουργικα τους. Σου λεει κατι αυτο? Η' προτιμας mobile OS αντι για ενα λειτουργικο που μπορεις να κανεις τα παντα φιλε?

Δημοσ.

Για κατι που εχουν οι αλλοι χρονια στα μετριοτατα mobile λειτουργικα τους. Σου λεει κατι αυτο? Η' προτιμας mobile OS αντι για ενα λειτουργικο που μπορεις να κανεις τα παντα φιλε?

Κατ' αρχάς στα σχεδόν άψογα mobile λειτουργικά τους. Από εκεί και πέρα στο pc μου windows έχω και με windows θα παραμείνω. Τί σχέση έχει ένα full desktop λειτουργικό με ένα mobile? Καμία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...