Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Πριν καιρό έδωσα στον γείτονά μου τον κωδικό του wifi μου ώστε να μπαίνει κι αυτός. Υπάρχει ένα θέμα βέβαια. Θα ήθελα να ορίσω από τον υπολογιστή μου με κάποιον τρόπο να μπαίνει ο γείτονάς μου στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας ανώτατο όριο ταχύτητας, ώστε να μην επιβαρύνει τις διάφορες συσκευές που χρησιμοποιούν το ίντερνετ στο δικό μου σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ρούτερ; Εάν ναι, υπάρχει αναλυτικός οδηγός; Το ρούτερ μου είναι το ΖΤΕ του ΟΤΕ. Υπάρχει κάποια βοηθητική εφαρμογή με φιλικό και απλό περιβάλλον που να το ορίζεις εύκολα αυτό; Το έψαξα στο google αλλά με εντολές dos,  διαχείριση i.p. πελαγώνω. Μπορεί αυτό να γίνει με πιο απλά βήματα και σε φιλικό περιβάλλον; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά υπάρχει αυτό το feature αλλά δεν το έχω δει κάπου. Μόνο να αποκλείεις ή να επιτρέπεις κάποιον βάσει της MAC Address του. Καποιος πιο σχετικός ας βοηθήσει.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Πριν καιρό έδωσα στον γείτονά μου τον κωδικό του wifi μου ώστε να μπαίνει κι αυτός. Υπάρχει ένα θέμα βέβαια. Θα ήθελα να ορίσω από τον υπολογιστή μου με κάποιον τρόπο να μπαίνει ο γείτονάς μου στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας ανώτατο όριο ταχύτητας, ώστε να μην επιβαρύνει τις διάφορες συσκευές που χρησιμοποιούν το ίντερνετ στο δικό μου σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ρούτερ; Εάν ναι, υπάρχει αναλυτικός οδηγός; Το ρούτερ μου είναι το ΖΤΕ του ΟΤΕ. Υπάρχει κάποια βοηθητική εφαρμογή με φιλικό και απλό περιβάλλον που να το ορίζεις εύκολα αυτό; Το έψαξα στο google αλλά με εντολές dos,  διαχείριση i.p. πελαγώνω. Μπορεί αυτό να γίνει με πιο απλά βήματα και σε φιλικό περιβάλλον; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υπάρχουν τρεις επιλογές (δες ποια σε βολέυει): 

Πρώτη να αγοράσεις ΑΛΛΟ router που επιτρέπει bandwidth balance ανα συσκευή

Δευτερη να αγοράσεις ΑΛΛΟ router που να επιτρέπει να φτιάξεις δευτερο wifi ssid με περιορισμό ταχύτητας. Π.χ. εσύ να μπαινεις στο kotsos1 με απεριοριστο bandwidth και ο γειτονας στο kotsos2 με περιορισμο τα 300k. Τα kotsos1 και 2 θα εχουν διαφορετικό password

Τρίτη να εγκαταστήσεις σε όλες τις συσκευές του γείτονα το netlimiter και να ορίσεις μεγιστη ταχύτητα

Λογικά υπάρχει αυτό το feature αλλά δεν το έχω δει κάπου. Μόνο να αποκλείεις ή να επιτρέπεις κάποιον βάσει της MAC Address του. Καποιος πιο σχετικός ας βοηθήσει.

Το λογικά από το υπάρχει και σε τι modem υπάρχουν ειναι απόστασεις Αθήνα-Λονδίνο-Όσλο.

Επισης ΔΕΝ θέλει να αποκλείσει με mac block γιατί λεει οτι του εδωσε ήδη τον κωδικό wifi. Επισης εχε κατά νου οτι το wifi ειναι αστείο τρόπος προστασίας. Αν εχω wifi κωδικό και airmon-ng τοτε αλλαξω την mac της συσκευής μου και μπαινω. 

Δημοσ.

Δεν είπα ότι θέλει να κάνει αυτό. Anyway, bandwidth balance λέγεται η δυνατότητα για την οποία επικαλέστηκα κάποιον πιο σχετικό.

Δημοσ.

Γινεται σε συσκευες που μπορουν να παρουν to ddwrt η το tomato

http://superuser.com/questions/434885/how-to-set-up-multiple-ssids-with-bandwidth-limiting-on-a-single-wireless-router

Ποιο zte εχεις

Σαν συσκευη το κανει το archer c7 η c9 αλλα ειναι ακριβο >100 ευρω

http://www.overclock.net/t/1505766/router-qos-bandwidth-limitation-per-ssid-mac-adress

Ενδιαφερον topic παντως

Το vigor 2700 με to original firmware σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις την ταχυτητα που θα παρει το wifi

Aλλα σε περιοριζει να χρησιμοποιεις to ethernet για τις δικες σου αναγκες

(Λυση των 30 ευρω αν βρεις καποιο vigor που μπορει να ξεκλειδωθει)

Θα μπορουσες να την πας και λιγο μακρυτερα τη βαλιτσα και να συνδεσεις το vigor με το zte σε bridge για να εχεις δυο δικτυα

αλλα οπως σου ειπα παει μακρυα η βαλιτσα

DD wrt  compatible router νομιζω ειναι οτι ποιο φθηνο μπορεις να κανεις

Δημοσ.

Δεν μπορεις να κανες κατι με το συγκεκριμενο zte

Θα πρεπει να επενδυσεις σε αλλο ρουτερ η καποιο access point

Εδωειναι μια λιστα με τις συσκευες που παιρνουν το dd wrt

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices#Supported_Devices

Δημοσ.

Οι επιλογές που έχεις είναι αυτές που έγραψε συγκεντρωτικά ο isay. Υπάρχουν πολλές συσκευές με την δυνατότητα που θέλεις, απλά αυτές που προτείνω παρακάτω είναι οι πλέον οικονομικές και VFM.

Φθηνότερη λύση είναι να πάρεις ένα ασύρματο router TL-WR841N, που έχει δυνατότητα να κάνει bandwidth management.

Θα του ορίσεις το SSID να είναι ίδιο με αυτό του ΖΤΕ και τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις ασφάλειας, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει ο γείτονας. Στο ΖΤΕ θ' αλλάξεις το SSID και τις ρυθμίσεις ασφάλειας, ώστε να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και αλλάζοντας το ΖΤΕ με άλλο DSL router. Π.χ. το TD-W8968. Ακόμη καλύτερα τα Archer D20 ή TD-W9970 που έχουν Guest WiFi με δυνατότητα περιορισμού της ταχύτητας.

• Like 1
Δημοσ.

Το bandwidth control των συγκεκριμενων tp link γινεται ελεγχοντας την ταχυτητα που θα παρει καθε ip (το ιδιο σκεπτικο εχει και το bc του vigor)

Οποτε θα πρεπει να κρατησεις καποιες ip για τα δικα σου μηχανηματα

Το guest wifi ειναι λυση

Δημοσ.

Αν πάρει τον WiFi router, εννοείται ότι θα είναι σε άλλο υποδίκτυο με τον δικό του DHCP, άρα θα έχει περιορισμό σε όλες τις συσκευές που θα συνδέονται σε αυτόν και όχι στο ΖΤΕ.

Αν πάρει κάποιο DSL router που έχει Guest Control, εννοείται ότι ο περιορισμός θα ισχύει μόνο σε όσους συνδέονται μέσω του Guest και οι άλλες συσκευές που συνδέονται στο κανονικό SSID δουλεύουν ανεξάρτητα.

Μόνη περίπτωση που αναφέρεις, να γίνει χρήση κάποιου DSL router που έχει μόνο γενικό περιορισμό, αλλά και πάλι μπορεί στα δικά του μηχανήματα να δίνει σταθερή ΙΡ είτε χειροκίνητα στην κάρτα δικτύου τους είτε αυτόματα (μέσω της λειτουργίας IP Binding ή Address Reservation του DHCP) έξω από τον περιορισμό.

Δημοσ.

Εαν είναι αρκετά φιλικό σου πρόσωπο και ντρέπεσαι να του πεις το πρόβλημα που σου δημιουργεί , θα μπορούσες για αρχή να χαμηλώσεις αρκετά τo σήμα του WiFi στο 20% ώστε να κλειδώσει σε χαμηλή ταχύτητα.Εαν σου παραπονεθεί για αποσυνδέσεις και χαμηλές ταχύτητες , κάνε την κουκουβάγια.

Το να μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις καινούριο router όπως σου πρότειναν παραπάνω , δεν το βλέπω ορθή λύση.Και εν τέλη , ας βάλει και το χεράκι στην τσέπη ο γείτονας να έχει τη δική του σύνδεση.

Επίσης να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι που πολλοί παίρνουν ελαφρά τη καρδία: Σε περίπτωση (λέμε τώρα) , που ο γείτονας μπαίνει σε επικίνδυνα site τύπου (πως να κατασκευάσετε πχ μια βόμβα ή σε περιεχόμενα ασέλγειας σε ανήλικους) , ξέρεις φαντάζομαι σε ποιανού το σπίτι θα κάνουν έρευνα αν ο μη γέννητο ένας εισαγγελέας κινήσει διαδικασίες.....

Δημοσ.

Επίσης να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι που πολλοί παίρνουν ελαφρά τη καρδία: Σε περίπτωση (λέμε τώρα) , που ο γείτονας μπαίνει σε επικίνδυνα site τύπου (πως να κατασκευάσετε πχ μια βόμβα ή σε περιεχόμενα ασέλγειας σε ανήλικους) , ξέρεις φαντάζομαι σε ποιανού το σπίτι θα κάνουν έρευνα αν ο μη γέννητο ένας εισαγγελέας κινήσει διαδικασίες.....

Το πρόβλημα αυτό είναι υπαρκτό αλλά σε ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, καθώς δεν γνωρίζεις ποιος συνδέεται στο δίκτυό σου.

Όταν όμως μου δίνεις τους κωδικούς, είναι αργότερα πανεύκολο από τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρεθεί και με ποια συσκευή συνδέθηκα για να κάνω τις όποιες παρανομίες.

Δημοσ.

Το πρόβλημα αυτό είναι υπαρκτό αλλά σε ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, καθώς δεν γνωρίζεις ποιος συνδέεται στο δίκτυό σου.

Όταν όμως μου δίνεις τους κωδικούς, είναι αργότερα πανεύκολο από τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρεθεί και με ποια συσκευή συνδέθηκα για να κάνω τις όποιες παρανομίες.

Και ποιος πιστοποιεί οτι εγώ που σου έδωσα τους κωδικούς δεν γνώριζα για τις παράνομες πράξεις που τελέσθηκαν; Αν με πάνε μέσα για συνέργεια , άντε να αποδείξω εγώ μετά οτι δεν γνώριζα τι έκανε και που έμπαινε αυτός που του είχα δώσει τους κωδικούς...

Μια λαϊκή παροιμία λέει "Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" , και ειδικά στη χώρα μας όπου το νομικό πλαίσιο σε τέτοιου είδους ζητήματα μπάζει από παντού, καλό θα ήταν να λαβαίνουμε τα μέτρα μας...

Από την άλλη , εαν ο φίλος ή οποιοσδήποτε άλλος εμπιστεύεται τέτοιου είδους τακτικές , μπορεί ελεύθερα να κάνει οτι του λέει το κεφαλάκι του.

Δημοσ.

Αν πάρει τον WiFi router, εννοείται ότι θα είναι σε άλλο υποδίκτυο με τον δικό του DHCP, άρα θα έχει περιορισμό σε όλες τις συσκευές που θα συνδέονται σε αυτόν και όχι στο ΖΤΕ.

Αν πάρει κάποιο DSL router που έχει Guest Control, εννοείται ότι ο περιορισμός θα ισχύει μόνο σε όσους συνδέονται μέσω του Guest και οι άλλες συσκευές που συνδέονται στο κανονικό SSID δουλεύουν ανεξάρτητα.

Μόνη περίπτωση που αναφέρεις, να γίνει χρήση κάποιου DSL router που έχει μόνο γενικό περιορισμό, αλλά και πάλι μπορεί στα δικά του μηχανήματα να δίνει σταθερή ΙΡ είτε χειροκίνητα στην κάρτα δικτύου τους είτε αυτόματα (μέσω της λειτουργίας IP Binding ή Address Reservation του DHCP) έξω από τον περιορισμό.

Σε συνδυασμο με το zte λες(bridge?)

Ναι ναι ετσι γινεται

Δημοσ.

Και ποιος πιστοποιεί οτι εγώ που σου έδωσα τους κωδικούς δεν γνώριζα για τις παράνομες πράξεις που τελέσθηκαν; Αν με πάνε μέσα για συνέργεια , άντε να αποδείξω εγώ μετά οτι δεν γνώριζα τι έκανε και που έμπαινε αυτός που του είχα δώσει τους κωδικούς...

Με το ίδιο σκεπτικό μην δίνεις σε κανένα φίλο που έρχεται στο σπίτι σου πρόσβαση, διότι δεν γνωρίζεις που μπαίνει και τι κάνει. Ισχύει βέβαια και το ανάποδο, να μην σου δίνει κανένας γνωστός πρόσβαση από την δικιά του σύνδεση.

Σε συνδυασμο με το zte λες(bridge?)

Ναι ναι ετσι γινεται

Όχι, δεν αναφέρω πουθενά να μπει το ZTE σε bridge.

O άλλος router απλά θα παίρνει σύνδεση από το ΖΤΕ και θα δημιουργεί δικό του ανεξάρτητο δίκτυο, άσχετα που σε αυτό θα συνδέεται μόνο ο γείτονάς σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...