Ironfox Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Γεια χαρά παιδιά. Ψάχνω πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που να αφαιρεί τον ήχο από το βίντεο (από 2 ήχους να έχει μόνο έναν). Επίσης ψάχνω για κανονικό video converter που να έχει υποστήριξη h.265. Χρησιμοποιώ το divx converter free αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος, ιδίως όταν δεν μπορεί να επεξεργαστεί τον ήχο σε άλλη μορφή και ζητάει codecs (από π.χ. dts ή ac3 να γίνει aac). Έχετε τίποτα υπόψιν σας? Ιδίως για το πρώτο δεν ξέρω με τι όρους να το ψάξω στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ironfox Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Respect to Handbrake. Δεν περίμενα να έχει τόσο γρήγορα υποστήριξη για h.265. Τα συγχαρητήρια μου. Στα αρνητικά είναι ότι μου φαίνεται πιο αργό από τα άλλα αντίστοιχα προγράμματα του είδους και ότι δεν ξέρω αν έχει υποστήριξη gpgpu για πιο γρήγορη επεξεργασία των βίντεο. Όσο για το format factory είναι σίγουρα πολυεργαλείο αλλά δεν είχα αυτό στο νου μου. Στο βίντεο δείχνει να γίνεται ξανά επεξεργασία του βίντεο από ένα φορμάτ σε ένα άλλο για να γίνει αφαίρεση του ήχου και όχι επεξεργασία για να γίνει μόνο αφαίρεση του ήχου. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. Αν έχετε στο νου σας κανένα άλλο πρόγραμμα παρακαλώ να με ενημερώσετε.
micos000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Με το mkvtoolnix μπορείς να επεξεργαστείς τα track από ένα container π.χ. από mkv και χωρίς re-encofing.. 2
Ironfox Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα σαν το mkvtoolnix αλλά μόνο για επεξεργασία του ήχου? Θέλω να ρίξω την ανάλυση του ήχου και αν γίνεται και τον τύπο από dts or ac3 to aac.
accipio Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δες το TEncoder. Για μετατροπή μόνο του ήχου, βάλε το Video Codec στη ρύθμιση Direct Copy. 1
micos000 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα σαν το mkvtoolnix αλλά μόνο για επεξεργασία του ήχου? Θέλω να ρίξω την ανάλυση του ήχου και αν γίνεται και τον τύπο από dts or ac3 to aac. mkv2ac3 Θα το κάνει εύκολα και χωρίς πολλά-πολλά. Βέβαια η μετατροπή του ήχου θέλει re-encoding (του καναλιού του ήχου μόνο) και αυτό θέλει κάποιο χρόνο, ανάλογα με τον υπολογιστή. Πάντως, πάνω από 20-25 λεπτά δεν πιστεύω να σου κάνει και εάν το Pc είναι αρκετά γρήγορο, θα σου κάνει την μετατροπή πολύ γρήγορα. 1
Ironfox Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Έχω επεξεργαστή fx 8320 αλλά για αλλαγή του ήχου σε μία ταινία 90 λεπτών περίπου με το tencoder φαντάζομαι ότι θέλει κανά 30λεπτο +. Δεν θυμάμαι χρόνους αλλά σίγουρα θέλει τον χρόνο του. Όσο για το mkv2ac3 δεν το ξέρω αλλά σίγουρα θα το δοκιμάσω. Επίσης, ξέρει κανείς τίποτα για το σφάλμα "το αρχείο ffImage.dll λείπει από το format factory και η επανεγκατάσταση ίσως λύσει το πρόβλημα" (χοντρικά τώρα). Μου βγάζει αυτό το σφάλμα παρότι που το ξαναφόρτωσα. Έχει κανείς καμία ιδέα?
accipio Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Ο χρόνος που αναφέρεις για το TEncoder είναι υπερβολικός. Έκανα τώρα μια δοκιμή σε μια ταινία διάρκειας 2 ωρών και 20 λεπτών αλλάζοντας τον ήχο από DTS σε AC3 και χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα για τη μετατροπή (σε παλιό σύστημα με Q6600 επεξεργαστή). Αντίστοιχα η μετατροπή σε ήχο AAC χρειάστηκε 15 λεπτά. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2016 από accipio
Ironfox Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Έβαλα ταινία 90 λεπτών για να αλλάξει ο ήχος από ac3 to aac και σίγουρα πήρε κανα 20λεπτό. Ακριβώς χρόνο δεν μπορώ να πω γιατί δεν ήμουν παρών όταν τελείωσε η επεξεργασία του ήχου και δεν γράφει στο τέλος όταν τελειώσει πόσο χρόνο χρειάστηκε για να τελειώσει τη διεργασία.
Ironfox Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Παιδιά έχετε να προτείνεται κανένα πρόγραμμα που να κάνει εξαγωγή τους υπότιτλους από ένα βίντεο και μετά να τους κάνει ξανά εισαγωγή? Αν δεν γίνεται με 1 πρόγραμμα τότε πείτε μου 2 προγράμματα. Προσπάθησα να αλλάξω ποιότητα ήχου στα βίντεο που ήθελα με το TEncoder και ενώ άλλαζα την επιλογή για να μείνουν οι υπότιτλοι, αντιθέτως σβηνόντουσαν. Τι μπορώ να κάνω?
accipio Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Για να γίνει εξαγωγή υποτίτλων από την ταινία αυτοί δεν πρέπει να είναι "καμμένοι" πάνω στην εικόνα, αλλά ενσωματωμένοι με δυνατότητα εμφάνισης και απόκρυψης, όπως συμβαίνει με τα αρχεία mkv. Για αρχείο mkv, μπορείς να τους εξαγάγεις με το gMKVExtractGUI, και να τους εισαγάγεις πάλι σε αρχείο mkv με το MKVToolnix. 1
Ironfox Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Για να γίνει εξαγωγή υποτίτλων από την ταινία αυτοί δεν πρέπει να είναι "καμμένοι" πάνω στην εικόνα, αλλά ενσωματωμένοι με δυνατότητα εμφάνισης και απόκρυψης, όπως συμβαίνει με τα αρχεία mkv. Για αρχείο mkv, μπορείς να τους εξαγάγεις με το gMKVExtractGUI, και να τους εισαγάγεις πάλι σε αρχείο mkv με το MKVToolnix. Όταν το δοκιμάσω θα σου πω πως πήγε. Ευχαριστώ πολύ.
Ironfox Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δυστυχώς οι υπότιτλοι είναι καμένοι πάνω στο αρχείο. Τι κάνω για αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα