for4 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη όσον αφορά το στήσιμο του οικιακού μου δικτύου. Η ιδέα είναι η εξής: να βάλω ένα nas server στο οποίο θα γίνεται το κατέβασμα των ταινιών/σειρών (το οποίο να μπορεί να ορίζεται και εξ αποστάσεως πχ από το γραφείο να το βάζει να κατεβάζει μια ταινία). Μετά το nas θα τα στριμάρει είτε στα 2 laptop του σπιτιού (win 10 και mac os) είτε στις τηλεοράσεις [lg web os 2 και turbo x (όχι smart, τι στικάκι θα χρειαστώ να αγοράσω για να συνδεθεί miracast κλπ]. Χρήσιμη στα εξτρά θα ήταν η λειτουργία να στριμάρει και σε εκτός οικιακού δικτύου π.χ. όταν θα είμαι στο εξοχικό. Επίσης θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν back up των αρχείων του γραφείου. Να μπορώ σίγουρα να τα μεταφέρω με ένα στικακι και να τα περνάω απευθείας και στα συν αν υπάρχει λειτουργία να τα ανεβάζω από το γραφείο κάποια νεκρή ώρα (αν και φοβάμαι ότι με το upload της σύνδεσης μου θα είναι λίγο δύσκολο αυτό). Δεν με ενδιαφέρει κάποια raid λύση αν έχω καταλάβει καλά κιόλας τι είναι η καθεμία από το διάβασμα που έχω κάνει. Δηλάδη με ενδιαφέρει και μια λύση με έναν δίσκο μόνο. Στα προτερήματα που θα κοιτάξω είναι σίγουρα η τιμή (δεν θέλω να ξεφύγω) και η ευκολία χρήσης του λογισμικού του nas και του στησίματος του δικτύου (πχ plex, υπότιτλοι ελληνικοί) Τι θα προτείνατε για όλα αυτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα