Προς το περιεχόμενο

Reinstall - Mac os El Capitan

perisian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγω των πολλών προβλημάτων του El Capitan θέλω να το ξαναεγκαταστήσω (όχι clean install) χωρίς να πειράξω τα έγγραφά μου.

Αν το κάνω αυτό το time machine που έχω θα λειτουργεί;

Μπορώ δηλαδή αν δε μείνω ευχαριστημένος να γυρίσω πίσω στο Mavericks που ήταν το προηγούμενο λειτουργικό που είχα πριν το el capitan και το έχω σώσει στο  Time Machine;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάνε μεταφορά τα αρχεία σου σε ένα σκληρο δίσκο και κάνε clean install αυτο προτείνω εγώ. 

τώρα για τα υπόλοιπα ας σε ενημερώσει κάποιο παλικαρι γτ μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το time machine 

Ποια είναι τα προβλήματα ;.

Να παρατηρήσω ότι με το reinstall θέλεις  να αντιμετωπίσεις το σύμπτωμα αντί να εντοπίσεις πρώτα  το αίτιο.  Αν λοιπόν το όποιο πρόβλημα προκαλείται από σφάλμα στο hardware ή από εφαρμογή τρίτου developer, το reinstall δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Για reinstall δεν χρησιμοποιείς το  backup του Time Machine αλλά τρέχεις στο Recovery Partition την ρουτίνα "Reinstall OS X" που θα επισκευάσει τυχόν σφάλματα του OS X και εφαρμογών του ή θα περάσει μια φρέσκια κόπια του πάνω από την υφιστάμενη εγκατάσταση αν προτιμάς. Ενώ δεν θα θίξει τα αρχεία σου και τις προσωπικές σου ρυθμίσεις. 

Νια, με το Time Machine backup του Mavericks, μπορείς να γυρίσεις πίσω.

Έβαλα σε φλασάκι το El Capitan για εγκατάσταση. Το έτρεξα πατώντας το alt στην εκκίνηση και μου έβγαλε μόνο την επιλογή install και όχι Reinstall Os X. Πάτησα το σκέτο install. Έκανε εγκατάσταση για κανένα 20 λεπτο και στο τέλος ο υπολογιστής ξεκίνησε όπως τον είχα πριν. Θεωρητικά δηλαδή έκανε re install.

Τα προβλήματα συνεχίζονται και τώρα σκέφτομαι το clean install. Αν κατάλαβα με το φλασάκι για να κάνω clean install θα πρέπει πρώτα να σβήσω το δίσκο. Νομίζω λέγεται 'format extended joun ... ' κάτι τέτοιο.

Επίσης υπάρχει κάποια εφαρμογή να τεστάρει τον υπολογιστή για τυχών προβλήματα; Πάντως τα προβλήματα ξεκίνησαν με την εγκατάσταση του  El Capitan. Ο υπολογιστής μου είναι macbook pro late 2011.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

1. Απ' ότι φαίνεται έκανες reinstall os x. Πάντως η εγγενής διαδικασία είναι· startup και μόλις ακούσεις τον ήχο εκκίνησης πατάς τα πλήκτρα cmd-R για boot στο OS X recovery. Στο interface των OS X Utilities τρέχεις την ρουτίνα reinstall os x.

2. Ποια προβλήματα συνεχίζονται ;. Θα πρέπει να τα περιγράψεις με κάθε λεπτομέρεια, διαφορετικά πως μπορεί άραγε να σε βοηθήσει κανείς ;. Μήπως -μεταξύ άλλων- το μηχάνημα κάνει και αυτόβουλα restarts ;.

Επειδή δε φαίνεται να είσαι αρχάριος, έχεις ενεργοποιήσει το Time Machine backup ;.

Ευχαριστώ Ozelot για το ενδιαφέρον

Έχω macbook pro 2011 late.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την εγκατάσταση του El Capitan πριν 2 μήνες. και χειροτέρεψαν όσο περνούσε ο καιρός.

Είχα τα λεγόμενα Kernel Panics. Είτε με πετούσε έξω στο login menu. Ή έκανε restart από μόνο του και έβγαζε την οθόνη με τις πολλές γλώσσες.

Τα πράγματα όμως όσο πάνε χειροτερεύουνε. Σήμερα ο υπολογιστής δεν μπουτάρει ούτε από το recovery mode ΚΑΙ από του bootable usb που έχω φτιάξει.

Ναι έχω κάνει backup και χειροκίνητο και μέσω time machine.

Αν καταφέρω να μπω και να κάνω εγκατάσταση φοβάμαι μήπως αργήσει το restore από το time machine γιατί ο δίσκος μου είναι πολύ αργός. Επίσης φοβάμαι να κάνω ξανά εγκατάσταση μια που ήδη έχει κολλήσει πάνω στην εγκατάσταση.

Αφού το μηχάνημα δεν boot-άρει πλέον, ο πρώτος ύποπτος είναι ο δίσκος. Για προσπάθησε λοιπόν για boot σε Single-User mode, αν μπεις τρέχεις πλέον την επισκευαστική εντολή.

• Power-up το μηχάνημα με πατημένα τα πλήκτρα cmd-S, οπότε ενεργοποιείται το mode και αρχίζουν να τρέχουν γραμμές με λευκά γράμματα για να καταλήξουν στο command line prompt  bash-3.2#.

• Πληκτρολογείς τη  εντολή /sbin/fsck –fy και Enter. Θα τρέξουν διάφορες επισκευαστικές ρουτίνες και ίσως να εμφανισθεί σαν προ-τελευταία η ένδειξη :

** The volume Macintosh HD was repaired successfully

15786524806_aea271ebe0_o.jpg

Οπότε όλα καλά, στο prompt πληκτρολογείς Exit και Enter για να επιστρέψεις στο σύστημα σου.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντοτε έτσι, αφού ενδέχεται στο report να λείπει η ένδειξη successfully αλλά σαν τελευταία να εμφανίζεται η πιο κάτω ένδειξη που υποδεικνύει ότι η εντολή προσπάθησε ανεπιτυχώς να τροποποιήσει, επισκευάσει, αποκαταστήσει κάτι.

*****The volume was modified *****

Πληκτρολογείς λοιπόν επανειλημμένα  την εντολή και μέχρις ότου εμφανισθεί  η ένδειξη successfully.

Όμως, αν μετά από 5-6 ή περισσότερες προσπάθειες δεν εμφανισθεί, αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος δεν θα ανακάμψει.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...