SIP1995 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Και πάλι όμως οι amoled της Samsung έχουν ρυθμίσεις που αλλάζουν τα χρώματα, κάτι που ποσταρίστηκε παραπάνω. Ήδη από την εποχή του Note 3 που έχω εγώ αν όχι από το S4. Άλλες πιο συνθέτες έχει ? Στο Lumia 930 που έχω στο color profile έχει custom color temperature/saturation και tint. Αντίθετα στο Tab S μου δε βρήκα κάτι παρόμοιο εκτός από τις 4 επιλογές ειπώθηκαν νωρίτερα.
Belisarius Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Άλλες πιο συνθέτες έχει ? Στο Lumia 930 που έχω στο color profile έχει custom color temperature/saturation και tint. Αντίθετα στο Tab S μου δε βρήκα κάτι παρόμοιο εκτός από τις 4 επιλογές ειπώθηκαν νωρίτερα. Πιο σύνθετες δεν έχει από default. Οι περισσότεροι όμως αγνοούν έστω και την ύπαρξη αυτών των 4.
sakekosan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 http://www.macrumors.com/2016/03/26/kuo-iphone-2017-oled-curved-glass/ Τυχαίο; Δεν νομίζω. Περιμένω το επόμενο Apple event όπου ο Schiller θα μας μιλήσει για τις καινοτομίες ($$$$) της amoled οθόνης.
Black Demis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Και πάλι όμως οι amoled της Samsung έχουν ρυθμίσεις που αλλάζουν τα χρώματα, κάτι που ποσταρίστηκε παραπάνω. Ήδη από την εποχή του Note 3 που έχω εγώ αν όχι από το S4. ναι αλλα πως αλλάζουν το natural τους (profile) είναι επιπέδου μιας οθονης απο συσκευη των 60 ευρω κοινός καθόλου καλά profiles δεν εχουν στο note 4 Που είχα ειχα περάσει ένα kernel (perseus kernel αν θυμάμαι καλα) που σου δινει δυνατότητα για manual calibration με βοήθεια ενος εργαλείου (βασικά σχεδον ολη την διαδικασία έχει κάνει ενας φίλος γραφίστας) ειχαμε κανει calibration της οθόνης..... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα αποτελέσματα ηταν εκπλικτικα καμία σχέση με το default profile που λει natural (που μονο natural δεν ειναι αλλα απλα ενα low... η το dynamic που απλα oversaturated ειναι) για αυτο λέω oled οθόνες ειναι πολύ καλες πλέον ,όλα ειναι θεμα calibration (και φιλτρα δεν κανουν και λιγη δουλεια για προβολή στους εξωτερικούς χώρους) samsung απλα παιζει παιχνίδι στων εντυπώσεων... και καλα κάνει αφού κόσμος ειναι χαζος και εύκολα κανει wow αν και το ασπρο δεν ειχα καταφερει ποτε να κανω πραγματικα ασπρο (η λιγο κίτρινο ήταν η λίγο μπλε ανάλογα με το profile και αν καταφερνα τοτε το μαυρο γινοταν γκρι και ποτε δεν έσβηναν τα pixels ξεσκίζοντας την μπαταρια )
Belisarius Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 ναι αλλα πως αλλάζουν το natural τους (profile) είναι επιπέδου μιας οθονης απο συσκευη των 60 ευρω κοινός καθόλου καλά profiles δεν εχουν στο note 4 Που είχα ειχα περάσει ένα kernel (perseus kernel αν θυμάμαι καλα) που σου δινει δυνατότητα για manual calibration με βοήθεια ενος εργαλείου (βασικά σχεδον ολη την διαδικασία έχει κάνει ενας φίλος γραφίστας) ειχαμε κανει calibration της οθόνης..... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα αποτελέσματα ηταν εκπλικτικα καμία σχέση με το default profile που λει natural (που μονο natural δεν ειναι αλλα απλα ενα low... η το dynamic που απλα oversaturated ειναι) για αυτο λέω oled οθόνες ειναι πολύ καλες πλέον ,όλα ειναι θεμα calibration (και φιλτρα δεν κανουν και λιγη δουλεια για προβολή στους εξωτερικούς χώρους) samsung απλα παιζει παιχνίδι στων εντυπώσεων... και καλα κάνει αφού κόσμος ειναι χαζος και εύκολα κανει wow αν και το ασπρο δεν ειχα καταφερει ποτε να κανω πραγματικα ασπρο (η λιγο κίτρινο ήταν η λίγο μπλε ανάλογα με το profile και αν καταφερνα τοτε το μαυρο γινοταν γκρι και ποτε δεν έσβηναν τα pixels ξεσκίζοντας την μπαταρια ) Κατ αρχάς όταν μια φωτογραφία είναι πιο ωραία στο μάτι δεν σημαίνει οτι ο κόσμος είναι χαζός. Απλά του αρέσει. Χαζός θα ήταν αν κάτι δεν του άρεσε και το υποστήριζε ή συνέχιζε να το αγοράζει.
Black Demis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Κατ αρχάς όταν μια φωτογραφία είναι πιο ωραία στο μάτι δεν σημαίνει οτι ο κόσμος είναι χαζός. Απλά του αρέσει. Χαζός θα ήταν αν κάτι δεν του άρεσε και το υποστήριζε ή συνέχιζε να το αγοράζει. καλά τότε αφελής θα έλεγα(λάθος έκφραση χαζός)... όταν βγαζω μια φώτο θελω να είναι ετσι όπως είναι (πώς θα την δω στο pc όπως θα την δουν άλλοι κλπ κλπ)
Retromaniac Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Οκ το μαυρο ειναι μαυρο.αλλα σε μία φώτο με τοπια η προσωπα το μαύρο δεν ειναι το χρωμα που επικρατει.οι amoled εκ των πραγματων δεν μππρει να ειναι το ιδιο φωτεινη,περα του οτι το ασπρο το δειχνουν κιτρινο σε σχεση με τα καλα ips.το ιδιο και στις γωνιες θεασης βγάζουν ξατι πρασινηλες.τεσπαεδω που φτασανε οι οθονες ειναι θεμα γουστου ποια θα επιλεξεις.απο εκει και περα την συγκεκριμενη τεχνολογια χρησιμοποιει η samsung και οχι σε ολα τα μοντελα,η microsoft που θα σταματήσει 4ην παραγωγη σε δυο χρονια και ποια αλλη?νομιζω καμια.πως υπερτερει σε παραγωγη λοιπον?στις τηλεορασεις μπορει να μπηκαν για τα καλα,νομιζω ομως πως στα κινητα το μελλον ειναι στα ips Μόνο για τα χρώματα θα σου πω, ότι αποτελούνται από Red, Green, Blue. Όταν θες να δείξεις αποχρώσεις του κόκκινου, πρέπει το green και το blue να είναι μαύρο. Στην ips όμως δεν μπορούν ποτέ να είναι τελείως μαύρα, άρα δεν έχεις και καθαρό κόκκινο. Όταν θες κίτρινο πρέπει το μπλε να είναι κλειστό. Και γενικά όταν κάποιο subpixel θες να έχει χαμηλό φωτισμό για να κάνεις ένα από τα εκατομμύρια χρώματα, τότε η ips αποτυγχάνει στην ακρίβεια και στην ποιότητα.
radicalx Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Έχω ένα Alcatel Idol x+, το οποίο έχει φοβερή οθόνη με ζωντανά χρώματα αλλά και καθαρό λευκό (γενικά άψογη). Παράγγειλα λοιπόν ένα LG g flex 2 για τον αδερφό μου και είπα να το δοκιμάσω, LG με αρχική 700 ευρώ λέω... O-led λέω... Ξενέρωσα! Το μόνο που ήταν καλύτερο ήταν το μαύρο. Υπερτονισμενα χρώματα με μια τεχνητή αίσθηση (σε όποια ρύθμιση και να το έβαλα). Και το χειρότερο όλων ήταν το λευκο,σου έδινε την αίσθηση ότι η οθόνη ήταν γεμάτη κίτρινο-γκρι "λεκέδες",ειδικά όταν ζεσταινόταν. Τουλάχιστον κατά τη γνώμη σε ένα κινητό θες το λευκό να αποδίδεται σωστά, ώστε να μπορείς διαβάσεις μια ιστοσελίδα σαν άνθρωπος και μην σου βγαίνουν τα μάτια. Τέλος πάντων, θεωρώ ότι μια καλή LCD είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε Led.
gdriver Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Και πάλι όμως οι amoled της Samsung έχουν ρυθμίσεις που αλλάζουν τα χρώματα, κάτι που ποσταρίστηκε παραπάνω. Ήδη από την εποχή του Note 3 που έχω εγώ αν όχι από το S4. από s3 εποχές
vdeseris Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Πάμε άλλη μία φορά: 1.) Οι amoled έχουν ψεύτικα χρώματα: "The Most Accurate Colors The Galaxy Note 5 Basic screen mode has the most accurate display colors for reproducing all standard consumer content (sRGB / Rec.709) of any Smartphone or Tablet display that we have ever tested, with a measured Absolute Color Accuracy of 1.4 JNCD, which is visually indistinguishable from perfect, and is very likely considerably better than your living room TV. The previous record holder was the Galaxy Note 4. 2.) Οι amoled καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τις LCD: The Galaxy Note 5 is 37 percent more power efficient than the iPhone 6 Plus for mixed content, which includes text together with image content like photos, videos, and movies that generally have a 50 percent (or less) Average Picture Level, APL 3.) Οι amoled δεν είναι πολύ φωτεινές: When Automatic Brightness is turned On, the Galaxy Note 5 reaches an impressive maximum screen Brightness of up to 861 nits in high Ambient Light, where high screen Brightness is really needed – it is the Brightest mobile display that we have ever tested. Σημείωση όλα τα παραπάνω είναι με μετρήσεις από εδώ, και όχι το είδα με το μάτι και μου φάνηκε καλύτερο. 4
disqualified Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 καλά τότε αφελής θα έλεγα(λάθος έκφραση χαζός)... όταν βγαζω μια φώτο θελω να είναι ετσι όπως είναι (πώς θα την δω στο pc όπως θα την δουν άλλοι κλπ κλπ) ούτε χαζός ούτε αφελής είναι. Απλά του αρέσει. Η τέχνη της φωτογραφίας δεν έχει να κάνει πάντα με την ακριβή απεικόνιση είναι και η τέχνη της εξαπάτησης. Η συγκεκριμένη σου άποψη είναι εξαιρετικά απλοϊκή. Σε καμία οθόνη δεν θα δεις την ίδια ακριβώς φωτογραφία, αφελές είναι να πιστεύεις το αντίθετο
vagelisda Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δεν ειναι μονο αυτο ειναι οτι στα 2 χρονια το πολυ θα αναγκαζει να επισκευασουν τα iphonια τους οι χρηστες ή να αγορασουν καινουργιο μιας και οι amoled εχουν burn-in αρα μιλαμε για πολλα παραπανω χρηματα. Αυτό πες στο στο note 2 μου, που ακόμα η οθόνη ειναι super crisp και αν θέλω υπερκορεσμός για ομορφιά έχω, αν θέλω πιο true χρώματα αλλαζω μια ρυθμιση και παλι εχω. Κάπως η κακώς δεν υπάρχει αμφιβολία για την ανωτερότητα των oled , και θα το δειτε λιαν συντομως οτι στα κινητα δε θα υπαρχουν αλλες.
disqualified Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 πάντως ένα πράγμα είναι που με προβληματιζει στις amoled, το Burn in που βλέπω συνεχώς σε εκθεσιακά μοντέλα
sepsekasan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Αυτό πες στο στο note 2 μου, που ακόμα η οθόνη ειναι super crisp και αν θέλω υπερκορεσμός για ομορφιά έχω, αν θέλω πιο true χρώματα αλλαζω μια ρυθμιση και παλι εχω. Κάπως η κακώς δεν υπάρχει αμφιβολία για την ανωτερότητα των oled , και θα το δειτε λιαν συντομως οτι στα κινητα δε θα υπαρχουν αλλες. Αν ωριμασει η τεχνολογια να βγαινουν ολες οι amoled ιδιες και να μη τις σπανε σε Α,Β,Γ ποιοτητας και να εχουν αντοχη στο χρονο... τοτε και εγω μαζι σου αλλα αυτο δεν γινετε διχως την αυξηση το ογκου μιας και το υλικο που εχουν μεσα απλα μετα απο ενα διαστημα στεγνωνει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα