Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θα ηθελα μια βοηθεια σε μια απορια μου, παρολου που νομιζω οτι δεν γινεται, μια δευτερη γνωμη παντα αξιζει. Σκεφτομουν να περασω αρχεια σε δισκους dvd 4.7Gb για back up. Μετα μου ηρθε η ιδεα γτ να μην χρησιμοποιησω μεγαλυτερη χωριτηκοτητας DVD. Οποτε βρηκα στα ebay καποια dvd BD-R 25GB ή 50GB (bluray).

Για να μπορεσω να μεταφερω εκει τα αρχεια μου πρεπει να εχω και το αντιστοιχο DVD BD recorder μηχανημα ή γινεται με την χρηση dvd recorder.

.

Δημοσ.

Καλησπέρα, φίλε !

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με απλό DVD Recorder. Χρειάζεσαι Blue Ray Recorder όπως αυτό στο παρακάτω Link. Δυστυχώς τα Blue Ray Recorders είναι ακριβότερα απ' τα κοινά DVD Recorders και επιπλέον οι ταχύτητες εγγραφής είναι μικρότερες, αλλά κάνεις τη δουλειά σου πολύ πιο άνετα

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=50519&cat=9

Φιλικά,
Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά τα δισκάκια BluRay τα κενά, να ξέρεις ότι μπορείς να βρεις μάρκας @work από το Plaisio σε πολύ καλή τιμή BD-R 25GB. Για 50GB μπορείς να καταφύγεις σε TDK από Ebay Ιαπωνία σε καλές τιμές, αλλά γενικά στα πενηντάρια οι τιμές ξεφεύγουν και δεν σε συμφέρει. Το LG Drive που παρέθεσε ο φίλος από πάνω είναι από τα πιο οικονομικά internal drives. Εγώ έχω ένα external Turbo-x που είχα πάρει από το πλαίσιο περίπου στην ίδια τιμή. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, παρότι πρόκειται για την προαναφερθείσα μάρκα. Back-up καλό είναι να γίνεται σε εξωτερικούς σκληρούς και όχι σε μικρής χωρητικότητας δισκάκια πάντως. Γνώμη μου.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Δεν συμφερει να παρω recorder ειναι ακριβο περνεις σκληρο δισκο. Οποτε συνεχηζουμε να γραφουμε στα 7.5gb

Δημοσ.

Ναι συνεχίζεις έτσι. Αν και το recorder είναι χρήσιμο και σε άλλα πράγματα, άσχετα βέβαια με αυτό που θες. Εγώ αρχικά το είχα πάρει για να γράφει Untouched BDMV/CERTIFICATE κατεβασμένα από Internet, αλλά πολύ λίγες ταινίες έβρισκα έτσι και σε site όπως το ιταλικό film-mkv θέλει συνδρομή σε EasyBytez, οπότε δεν συνέχισα. Αλλά είναι καλό να έχεις να διαβάζεις όλα τα δισκάκια. Σε λίγο καιρό θα βγουν BluRay πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας, οπότε εκεί θα είναι μονόδρομος η αγορά.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα εγω ολα τα Back-up τα εχω και σε σκληρο δισκο και σε blu ray (και ναι ειναι blu δεν ειναι ορθογραφικο λαθος απλα πολλοι απο εσας πχ Ο Άσπρος Γάτος ακομα το γραφει λαθος- flame mode off-) και γενικα αν εχεις το recorder(εγω το εχω) ναι κραταω ορισμενα Back-up εκει μιας και που θελω λιγοτερα δισκακια.Oσον αφορα την μαρκα προτιμω την taiyo yuden για τον μονο λογο οτι το πρατηριο της ειναι κοντα μου.

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά τα δισκάκια BluRay τα κενά, να ξέρεις ότι μπορείς να βρεις μάρκας @work από το Plaisio σε πολύ καλή τιμή BD-R 25GB. Για 50GB μπορείς να καταφύγεις σε TDK από Ebay Ιαπωνία σε καλές τιμές, αλλά γενικά στα πενηντάρια οι τιμές ξεφεύγουν και δεν σε συμφέρει. Το LG Drive που παρέθεσε ο φίλος από πάνω είναι από τα πιο οικονομικά internal drives. Εγώ έχω ένα external Turbo-x που είχα πάρει από το πλαίσιο περίπου στην ίδια τιμή. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, παρότι πρόκειται για την προαναφερθείσα μάρκα. Back-up καλό είναι να γίνεται σε εξωτερικούς σκληρούς και όχι σε μικρής χωρητικότητας δισκάκια πάντως. Γνώμη μου.

Αυτά τα @work δισκάκια είναι σαν τα μελάνια? Της ίδιας ποιότητας?

Δημοσ.

Μελανια δεν εχω δοκιμασει, παιρνω παντα τα αυθεντικα hp. Οποτε δεν μπορω να απαντησω. Ειναι καλα παντως τα δισκακια. Απλα στο imgburn η μεγιστη ταχυτητα εγγραφης ειναι μικροτερη απο αυτη που αναγραφεται στο προιον.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι !

Ο χρήστης FasTaker φυσικά και έχει απόλυτο δίκιο ότι το blue έπρεπε κανονικά να το 'χω γράψει χωρίς το e. Αυτό που λέει σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ flame και δεν ήταν ανάγκη να γράψει flame mode off :-)
Τα δισκάκια αυτά ονομάζονται έτσι γιατι η ακτίνα που χρησιμοποιείται κατά την εγγραφή τους είναι πράγματι χρώματος μπλε κι όχι ερυθρού η υπερύθρου όπως συμβαίνει με τα CD/DVD. Γι' αυτό πήραν κι αυτό το όνομα.
Όμως σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ -και ίσως πολλών άλλων χωρών- δεν μπορεί η λέξη blue να καταχωρηθεί ως εμπορική ονομασία, γιατί είναι μία λέξη πολύ κοινή και χρησιμοποιείται συνέχεια στην καθημερινότητα. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι πολύ λογικό γιατί για φανταστείτε π.χ. εγώ να είμαι φούρναρης και να φτιάχνω ένα δικό μου ψωμί. Άμα ζητήσω απ' το πρωτοδικείο να καταχωρήσει ως προστατευόμενη εμπορική ονομασία τη λέξη "ψωμί" δεν θα το δεχτούνε για προφανείς λόγους. Έτσι, μια λύση είναι να γράψω ας πούμε τη λέξη ψωμί με ύψιλον. Ακριβώς αυτό έγινε και στην περίπτωση των blue ray. Κόψανε το e για εμπορικούς και μόνο λόγους.
Εγώ θα συνεχίσω να το γράφω ως blue ray από άποψη. Θεωρώ λάθος να παραβιάζουμε τους ορθογραφικούς κανόνες μιας γλώσσας, μόνο και μόνο επειδή έτσι το θελησε μία εταιρεία.
Παρά το ότι σπούδασα πληροφορική, ανέκαθεν αγαπούσα τη γλωσσολογία και την αναζήτηση της καταγωγής των λέξεων. Γι' αυτό έχω προσπαθήσει κι όσο μπορώ να μην κάνω ορθογραφικά λάθη στα μηνύματα που γράφω στο Insomnia. Μέχρι τώρα έχω γράψει κάπου 140 μηνύματα.
Όσοι θέλουν ας κάνουνε μία αναζήτηση περιεχομένου κι άμα με τσακώσουνε με κανένα χοντρό ορθογραφικό λάθος, πολύ θα χαρώ να με διορθώσουνε.

Σας ευχαριστώ πολύ,
Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια, στην αρχη που αρχησα να κοιταω για δισκακια και εγω σαν blue το εγραψα, μαλλον γτ το ακουμε συνεχεια και στο μυαλο μας μενει το ακουσμα προφορας (blue) μπλε. :)

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι !

Ο χρήστης FasTaker φυσικά και έχει απόλυτο δίκιο ότι το blue έπρεπε κανονικά να το 'χω γράψει χωρίς το e. Αυτό που λέει σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ flame και δεν ήταν ανάγκη να γράψει flame mode off :-)

Τα δισκάκια αυτά ονομάζονται έτσι γιατι η ακτίνα που χρησιμοποιείται κατά την εγγραφή τους είναι πράγματι χρώματος μπλε κι όχι ερυθρού η υπερύθρου όπως συμβαίνει με τα CD/DVD. Γι' αυτό πήραν κι αυτό το όνομα.

Όμως σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ -και ίσως πολλών άλλων χωρών- δεν μπορεί η λέξη blue να καταχωρηθεί ως εμπορική ονομασία, γιατί είναι μία λέξη πολύ κοινή και χρησιμοποιείται συνέχεια στην καθημερινότητα. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι πολύ λογικό γιατί για φανταστείτε π.χ. εγώ να είμαι φούρναρης και να φτιάχνω ένα δικό μου ψωμί. Άμα ζητήσω απ' το πρωτοδικείο να καταχωρήσει ως προστατευόμενη εμπορική ονομασία τη λέξη "ψωμί" δεν θα το δεχτούνε (δεχτούν) για προφανείς λόγους. Έτσι, μια λύση είναι να γράψω ας πούμε τη λέξη ψωμί με ύψιλον. Ακριβώς αυτό έγινε και στην περίπτωση των blue ray. Κόψανε (Έκοψαν) το e για εμπορικούς και μόνο λόγους.

Εγώ θα συνεχίσω να το γράφω ως blue ray από άποψη. Θεωρώ λάθος να παραβιάζουμε τους ορθογραφικούς κανόνες μιας γλώσσας, μόνο και μόνο επειδή έτσι το θελησε μία εταιρεία.

Παρά το ότι σπούδασα πληροφορική, ανέκαθεν αγαπούσα τη γλωσσολογία και την αναζήτηση της καταγωγής των λέξεων. Γι' αυτό έχω προσπαθήσει κι όσο μπορώ να μην κάνω ορθογραφικά λάθη στα μηνύματα που γράφω στο Insomnia. Μέχρι τώρα έχω γράψει κάπου 140 μηνύματα.

Όσοι θέλουν ας κάνουνε μία αναζήτηση περιεχομένου κι άμα με τσακώσουνε (τσακώσουν) με κανένα χοντρό ορθογραφικό λάθος, πολύ θα χαρώ να με διορθώσουνε. (διορθώσουν)

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ο Άσπρος Γάτος

Offtopic

Τα κόκκινα είναι του ορθογράφου και τυπικά έχει δίκιο. Καθόλου χοντρό λάθος πάντως.

Offtopic    

Καθ' όλα σεβαστή η άποψή σου αλλά όταν μιλάμε για εμπορικό σήμα, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος (είτε νομικός είτε επειδή έτσι σ' αρέσει) που επιλέγεις να το γράψεις "ανορθόγραφα", πρέπει να γράφεται "ανορθόγραφα". Δεν έχει σχέση με την ορθογραφία. Μπορεί να ονομάσεις ένα προϊόν ή μια εταιρεία με τρόπο που η ανορθογραφία να κάνει κάποιο λογοπαίγνιο σε σχέση με το αντικείμενο της εταιρείας. Ή μπορεί να δημιουργήσεις μια ανύπαρκτη λέξη ή έναν αδόκιμο όρο. Δεν υπάγονται στους κανόνες ορθογραφίας τα εμπορικά σήματα αλλά όπως είπα, σεβαστή η άποψη, γράφε το blue και μια χαρά θα συνεννοούμαστε.

Ontopic

Είναι τόσο φθηνότερα τα BD που αξίζει η ταλαιπωρία και ο χρόνος σε σχέση με τους εξωτερικούς δίσκους; Μου φαίνεται τελείως τρελό να ασχοληθώ με δισκάκια πια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...