Προς το περιεχόμενο

Πόσο ...open source/privacy freaks είστε?

stratos_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή ένα νήμα που είχα δει πριν καιρό (και βαριέμαι να ψάχνω) που ρωτούσε για απεξαρτηση από Google κλπ καταχραστες προσωπικών δεδομένων, θέλω να δω πόσοι από τους αναγνώστες της ενότητας αυτής είναι λιγο/μερικως/πολυ φαν του ανοιχτού λογισμικού και της ιδιωτικοτητας στο Internet, καθώς και τι χρησιμοποιούν για αυτό.

Πολλοί σίγουρα θέλουν απλά μια διανομή για να αναστησουν ένα παλιό pc, και είναι απόλυτα λογικό. Κι εγώ έτσι θυμάμαι να ξεκίνησα!

Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο linux περίπου 6 χρόνια, ξεκινώντας από Ubuntu το οποίο ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο και με είχε απογοητεύσει, γυρνώντας πάλι σε windows τότε. Όταν αποφάσισα πάλι να βάλω debian σε ένα παλιό λαπτοπ τότε και δεν υπήρξε γυρισμος :)

Αφού κράτησα κανένα χρόνο το Debian, άλλαξα σε arch το οποίο χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα!

Πλέον χρησιμοποιώ arch σε όλα τα pc

Owncloud για cloud,caldav,cardav

Custom domain μέσω του tutanota για mail και openmailbox με openpgp κλειδιά για υποστήριξη imap (το Gmail το έχω για σπαμομειλ πλέον)

BlackBerry σαν κινητό για να ξεφύγω και από

εκεί από την Google (αν και μπορεί να πάρω ένα android για multimedia χωρίς να αφήσω το ΒΒ μάλλον!)

Bitcoin χρησιμοποίησα με τα capital controls και χρησιμοποιώ ακόμα όταν χρειαστεί.

Facebook έχω κλείσει προ πολλού...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ναι mozilla με scripts (ghostery, self destr. cookies κλπ) εννοείται!

Protonmail έχω κι εγώ αλλά ρε γμτ το paid plan που έβγαλαν είναι 4 φορές πιο ακριβό από το tutanota, και ας μου αρέσει περισσότερο

Ωραία όλα αυτά. Αλλά αν θέλουμε να παίζουμε κανένα παιχνίδι

αναγκαζόμαστε να έχουμε νταραβέρια με τα χολεριασμένα , συφιλιδικά , οροθετικά παράθυρα ...

Ωραία όλα αυτά. Αλλά αν θέλουμε να παίζουμε κανένα παιχνίδι

αναγκαζόμαστε να έχουμε νταραβέρια με τα χολεριασμένα , συφιλιδικά , οροθετικά παράθυρα ...

Μόνο fm παίζω οπότε είμαι κομπλε!

και εγώ παιδιά κατά 90% είμαι open source. Γενικά μου κάθονται κάπως όλα τα closed source προγράμαμτα και γενικά η κλειστού κώδικα αντίληψη. Αφού μέχρι και στο χρήμα πλέον χρησιμοποιώ πάρα πολύ και το bitcoin για αγορές ιδίως από το εξωτερικό αλλά και στα εδώ καταστήματα στα ελάχιστα που το δέχονται. 

Και στα games αν υπάρχει σε linux όχι μόνο θα προτιμήσω να το αγοράσω αλλά και τον περισσότερο μου χρόνο παίζω εκεί.

Το μόνο foul μου είναι ο chrome broswer που χρησιμοποιώ και δεν έχω αξιωθεί να πάω τουλάχιστον σε chromium :P

Και φυσικά duckduckgo για search engine αν και εκεί στις Ελληνικές αναζητήσεις παίζει πολύ το !g. 

Γενικά είναι δύσκολο ο δρόμος του open source :D

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς εννοείς ιδιωτικότητα. Αν με τον όρο εννοείς το να μη μπαινοβγαίνει κανείς στο δίκτυο/pc σου τότε ναι είμαι ctrlfreak. Απο τη στιγμή που έχεις public ip και σερφάρεις με browser στο διαδίκτυο ή στέλνεις μειλ τότε εννοείται ότι οι κινήσεις σου μπορούν να καταγραφούν είτε απο σαιτ που επισκέπτεσαι είτε απο άλλους.

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς εννοείς ιδιωτικότητα. Αν με τον όρο εννοείς το να μη μπαινοβγαίνει κανείς στο δίκτυο/pc σου τότε ναι είμαι ctrlfreak. Απο τη στιγμή που έχεις public ip και σερφάρεις με browser στο διαδίκτυο ή στέλνεις μειλ τότε εννοείται ότι οι κινήσεις σου μπορούν να καταγραφούν είτε απο σαιτ που επισκέπτεσαι είτε απο άλλους.

Προφανώς και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Αυτό που προσπαθώ είναι τουλάχιστον τα αρχεία/φωτογραφιες/επαφες/συζητησεις/ συναλλαγές μου και ότι άλλο μπορώ να προστατεψω, να μου ανήκουν πραγματικά, και όχι στην κάθε google/m$.

Μακάρι να σκεφτονταν όλοι παρόμοια, και όχι μόνο η συντριπτική μειοψηφία, αφού δεν θα ήμουν υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω πχ whatsapp αλλά κάποιο open source πρόγραμμα. Το πρόβλημα αυτό θα παραμένει πάντα λόγω των 'άλλων'

Ένιωσα τέλεια όταν μια μέρα είχε πέσει το whatsapp και είπα στην κοπέλα μου που ήταν στο γραφείο να λογκαριστει στο owncloud μου και μιλούσαμε μέσω του conversations.

Το ξέρουμε όλοι ότι από την στιγμή που θα συνδεθούμε στο Web είμαστε εκτεθειμενοι, αλλά πάντα κάτι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε...

flashplayer δεν εχω, matlab υπάρχει στο /opt αλλά σπάνια το χρησιμοποιώ, intellij idea Ultimate και pycharm professional τρέχουν καθημερινά. nouveau για τη καρτα γραφικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...