ckrystall Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Γειά σας παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί δυστυχώς δεν το κατέχω το θέμα. Έχω ένα modem που είναι στο σαλόνι αλλά δυστυχώς το σήμα του wifi είναι ανύπαρκτο στο υπόλοιπο σπίτι. Ποιά επιλογή είναι καλύτερη για να έχω full wifi σε όλο το σπίτι? Να σημειώσω οτι έχω αγοράσει ένα wifi extender αλλά μετά διάβασα οτι αυτά μειώνουν την ταχύτητα του ίντερνετ, κάτι που δεν θέλω γιατί δεν έχω και την πιο γρήγορη σύνδεση. Επιπλέον και με το extender στο ένα το δωμάτιο δεν πιάνει καθόλου σήμα (3 υπνοδωμάτια, κουζίνα και σαλόνι είναι όλο το σπίτι). Οπότε διάβασα στο ίντερνετ για τις άλλες 2 επιλογές αλλά δεν ξέρω ποιά είναι καλύτερη. To powerline απ'οτι διάβασα το θετικό είναι οτι δεν χρειάζεται να συνδεθεί με καλώδιο ενώ το access point πρέπει να συνδεθεί με καλώδιο με το modem στο σαλόνι. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω full σήμα σε όλο το σπίτι και full ταχύτητα. Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε και καλές και αξιόπιστες μάρκες θα με βοηθούσατε πάρα πολύ! Ευχαριστώ!
Lolarikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Εμένα δεν θα μου άρεσε να βάλω σε όλο το σπίτι repeaters , powerlines, access points και τα σχετικά. Θα μου άρεσε να είχα ένα δυνατό dsl router σε κεντρικό ψηλό σημείο. Αυτό κάνω και δεν έχω κανένα θέμα.
karaLRS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Γειά σας παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί δυστυχώς δεν το κατέχω το θέμα. Έχω ένα modem που είναι στο σαλόνι αλλά δυστυχώς το σήμα του wifi είναι ανύπαρκτο στο υπόλοιπο σπίτι. Ποιά επιλογή είναι καλύτερη για να έχω full wifi σε όλο το σπίτι? Να σημειώσω οτι έχω αγοράσει ένα wifi extender αλλά μετά διάβασα οτι αυτά μειώνουν την ταχύτητα του ίντερνετ, κάτι που δεν θέλω γιατί δεν έχω και την πιο γρήγορη σύνδεση. Επιπλέον και με το extender στο ένα το δωμάτιο δεν πιάνει καθόλου σήμα (3 υπνοδωμάτια, κουζίνα και σαλόνι είναι όλο το σπίτι). Οπότε διάβασα στο ίντερνετ για τις άλλες 2 επιλογές αλλά δεν ξέρω ποιά είναι καλύτερη. To powerline απ'οτι διάβασα το θετικό είναι οτι δεν χρειάζεται να συνδεθεί με καλώδιο ενώ το access point πρέπει να συνδεθεί με καλώδιο με το modem στο σαλόνι. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω full σήμα σε όλο το σπίτι και full ταχύτητα. Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε και καλές και αξιόπιστες μάρκες θα με βοηθούσατε πάρα πολύ! Ευχαριστώ! Βασικά έχεις διαβάσει λάθος σχετικά με τα wifi extender. Δεν μειώνουν την ταχύτητα. Ειδικά αν η σύνδεση που έχεις στο ιντερνετ είναι μικρή δεν θα δεις διαφορά. τώρα αν έχεις vdsl ναι είναι λίγο δύσκολο να έχει 50 Mbps σε όλο το σπίτι σταθερά. η λύση που θα σου πρότεινα είναι wifi extender σε Powerline όμως.γιατί είναι πιο καλό αυτό; γιατί παίρνει ενσύρματα το ιντερνετ μέσω μπριζών και σου βγάζει wifi εκεί που έχεις βάλει τον adapter. δηλαδή θα πάρεις ένα κιτ που θα το ένα θα το βάλεις στην πρίζα που είναι το router και θα συνδέσεις λαν καλώδιο σε μια θύρα του router. το άλλο θα το βάλεις στο σαλόνι και θα σου έχει wifi ακριβώς σαν να είσαι δίπλα στο router. ταυτόχρονα την μια έξοδο που έχει σε ενσύρματο θα την βάλεις σε κάποια τηλεόραση που θες πχ streaming Που πρέπει να έχεις καλή σύνδεση. http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/tp-link-powerline-av500-tl-wpa4226kit-wifi-extender-kit/prod6570204pp/ Εμένα δεν θα μου άρεσε να βάλω σε όλο το σπίτι repeaters , powerlines, access points και τα σχετικά. Θα μου άρεσε να είχα ένα δυνατό dsl router σε κεντρικό ψηλό σημείο. Αυτό κάνω και δεν έχω κανένα θέμα. παίζει ρόλο το σπίτι. εγώ έχω το linksys wrt1200ac και έχω και vdsl 50 άρα και στον κάτω όροφο δεν πιάνω μέγιστες ταχύτητες με το router ακριβώς από πάνω φαντάσου. γίνεται να το βάλεις να εκπέμπει ένα watt αλλά γιατί να καίω το κεφάλι μου όταν είμαι στον πάνω όροφο;
isay Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 @ts Δεν ξέρουμε πως ειναι η τοπογραφία του σπιτιού σου για να σου προταθεί η βέλτιστη λύση. Στα γενικά το καλώδιο είναι η βέλτιστη λύση (π.χ. σύνδεση με υπολογιστή). Μετά το access point γιατί παρεμβάλεται καλώδιο μεχρι το σημείο αναμετάδοσης. Ελάχιστα χειρότερα (τονίζω το ελάχιστα) τα powerlines ΕΚΤΟΣ αν η απόσταση πομπου-δέκτη ειναι πολύ μακριά (π.χ. ενα όροφο πάνω αντιδιαμετρικά) που μειώνεται η ταχύτητα. Τα powerlines από την άλλη εχουν το πλεονέκτημα οτι μπορείς να στήσεις ευκολα 2-3 ασύρματα access points. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το full σημα που αναφέρεις.
Lolarikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Σε διαφορετικούς ορόφους δεν τα πάει καλά το ασύρματο. Αυτό γιατί μεσολαβεί το πάτωμα, το οποίο δεν διαπερνάται τόσο εύκολο όσο οι εσωτερικοί τοίχοι ενός διαμερίσματος.
ckrystall Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Παιδιά το modem (αυτό που μου έδωσε η εταιρεία παροχής ίντερνετ) είναι στο σαλόνι και μου το εγκατάστησαν στο σαλόνι, οπότε αυτό είναι δύσκολο να το μετακινήσω γιατί συνδέεται και με την κεραία με καλώδιο που βγαίνει μέσα από τον τοίχο (internet k tv πακέτο). Βλακεία μου που τους είπα να το βάλουν στο σαλόνι αλλά εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα οτι θα υπήρχε πρόβλημα με το wifi. Και για να μου αλλάξουν σημείο εγκατάστασης μου είπαν οτι χρεώνουν 60 ευρώ ανά ώρα. Isay, τo full σήμα που λέω είναι πχ στο κινητό, στο εικονίδιο του wifi να είναι όλες οι γραμμές φωτισμένες και όχι καθόλου ή η μια μόνο. Στο access point/ router/ poweline δεν θέλω να συνδέσω κάποιο computer ή tv, απλά θέλω να εκπέμπει wifi και στα υπνοδωμάτια, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα. Το σπίτι είναι παλιό, ένα επίπεδο.
isay Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Full σήμα θα εχεις μόνο αν ο πομπός wifi είναι στον ίδιο χώρο και κοντά στο κινητό/tablet/κλπ Πάρε ένα powerline και βάζε το wifi σε οποιο δωμάτιο εισαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα