Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό έκανα ένα come back σε κινηματογράφο, εννοείται σε επιλεγμένες ταινίες που εχουν γραφικά, ήχο, γενικά αξίζει να τις δεις στη μεγαλοθόνη. Τις περισσότερες απο αυτές (συντριπτική πλειοψηφία) τις εχω δει στο odeon starcity στη Συγγρου. Παρατήρησα λοιπον οτι πολλές ταινίες είναι λίγο σκοτεινές και ελαφρά θολές. Γενικά δεν έχουν τη φωτεινότητα ή την αντίθεση ώστε να φαίνονται όλα τα χρώματα στο βαθμό που πρέπει. Ακόμα και σε σκηνές που ειναι σχετικά "φωτεινές" κάτι με χάλαγε. 

Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν ιδέα μου αλλά έφτασα στο σημείο να βλέπω όλες τις ταινίες (αυτές που ειδα βέβαια) με σκοτεινό "ύφος". Ρώτησα κάποιους συνεθεατές και μου ειπανε οτι γενικά ειναι ελαφρά σκοτεινή η εικόνα αλλά "ηταν οκ". Άλλαξα θέσεις θέασης, το ίδιο.

Σε "νερόβραστες ταινίες" αυτό δεν με ενοχλεί ή ενδιαφέρει αλλά σε ταινίες με εφέ (π.χ. πρακτοράτζα, το λονδίνο έπεσε, batman-superman, deadpool) δεν μπορώ τόσο σκοτεινά πλανα. Εφτασα λοιπον στο σημείο να αναρωτιέμαι αν φταίνε τα μάτια μου (*), αν φταίει η ταινία (**), αν φταίει ο τρόπος προβολής (τεχνολογία) ή αν είναι όντως χαμηλομένη η ένταση φωτός (π.χ. οικονομία).

ΕΔΩ λοιπον θέλω τη γνώμη σας γιατί δεν έτυχε προσφατα να πάω σε άλλη αίθουσα και λίγο απιθανο να παω σε αλλη αίθουσα και να δω το ίδιο εργο για σύγκριση. 

Αν τώρα έχετε να προτείνετε αλλο σινεμά που όντως να εχει σωστό φωτισμό ΧΑΡΑ μου να το μάθω.

(*) Πολύ προσφατα εκανα προληπτικό έλεγχο στα μάτια - κανενα προβλημα

(**) Κάποιες ταινίες είναι όντως σκοτεινές, π.χ. το παλιό sin city ή τα batman αλλά ακομα και στο batman superman στη σκηνή στην έρημο (στην αρχή με τη δημοσιογράφο) που υποτίθεται ειναι έρημος, ήλιος, φως τα πλάνα ήταν σκοτεινά.

Δημοσ.

Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ. Μάλιστα αν πας να δεις ταινία 3D τα πράγματα είναι χειρότερα. Εγώ η τελευταία ταινία σε 3D που πήγα και είδα ήταν το Terminator Genisys που είχε και αρκετές σκοτεινές σκηνές. Από τότε είπα ότι δεν θα ξαναπάω να δω ταινία 3D. Επειδή μένω σε χωριό και πηγαίνω σε μικρό κινηματογράφο στην επαρχία, στην αρχή νόμιζα ότι  δεν θα είναι και τόσο σόι οι κάμερες που χρησιμοποιούν εκεί αλλά αφού λες ότι και εσύ έχεις πρόβλημα τότε κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.

Χμμ παίζει να είναι θέμα του προβολέα, για να λες ότι είναι και κάπως θολή η εικόνα. Κανονικά δε θα έπρεπε, σε έναν σύγχρονο κινηματογράφο.

Εκτός κι αν έχεις συνηθίσει σε συνθήκες ultra HD + υπερβολικής φωτεινότητας στην οθόνη σου στο σπίτι...

Δημοσ.

Τσου

οι οθόνες μου (pc,tv,κλπ) ειναι σε χαμηλή-μέτρια φωτεινότητα. Αν είχα uhd τηλεόραση, σιγά μην πήγαινα σινεμα. 

Βασικώ ψάχνω κάποιον να μου πει οτι στο τάδε σινεμα εχει πολύ καλή φωτεινότητα/αντίθεση/χρώματα κι ας να παω να δω το ιδιο εργο δυο φορες. 

Δημοσ.

Για Αθήνα προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία... Στο Αθήναιον και στα Village στο Mall που είχα πάει πιο παλιά πάντως δε θυμάμαι να είχαν κάποιο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...