Προς το περιεχόμενο

firewire pci για Asrock H97m pro4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα ,θελω να βαλω καρτα firewire στο pc μου , η μητρικη που εχω ειναι αυτην εδω 

http://www.asrock.com/mb/Intel/H97M%20Pro4/   ποια καρτα απο τις παρακατω κανει ;

α. https://pc-evolution.gr/con-pci-firewire-logilink-31-port-el.html?sl=EL

β. http://www.e-shop.gr/digitus-ds-30201-3-ieee-1394a-firewire-pci-express-card-p-PER.611663

Επισης καποιο προγραμμα για να κανω την εγγραφη απο παλια καμερα εχετε να προτεινεται; 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι δυο κανουν απλα η μια ειναι σκετη παλιακου τυπου απλο PCI και η αλλη ειναι PCIe

Εγω σου προτεινω να παρεις αυτη που αγορασα και εγω για το δικο μου pc

http://www.e-shop.gr/startech-4-port-pci-1394a-firewire-adapter-card-with-digital-video-editing-kit-p-PER.813471

...ειναι σκετη PCI

Ο λογος που την προτιμησα σε σχεση με τις απειρες καρτες firewire ειναι οτι εχει καλωδιο που συνδεεις κατευθειαν την καρτα firewire με την sony handycam mininiDV/digital8 χωρις καμια ασυμβατοτητα... ωστε να περασεις ολες τις κασετες....προγραμμα χρησιμοποιω το WinDV απλα το καλυτερο για μενα

Επισης αν εχεις συγκεκριμενο μοντελο της σονυ μπορεις να συνδεσεις ακομα και βιντεο(VCR VHS) στο av in τις βιντεοκαμερας και να στειλει εικονα μεσω firewire στο pc για ψηφιοποιηση παλιων αναμνησεων

Αν παρεις σκετη PCI μπαινει οπως ανοιγεις το κουτι κατω κατω ειδα στη φωτο απο την motherboard σου..τερμα κατω απο την καρτα γραφικων

Εαν ενδιαφερεται καποιος πως γινεται μπορω να γραψω τον αντιστοιχο οδηγο

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 1
Δημοσ.

Λεω να παρω αυτην https://pc-evolution.gr/con-pci-firewire-logilink-31-port-el.html?sl=EL ,εχει τα μισα χρηματα ,δε θα κανω δουλεια ;ειναι Plug and Play ,αυτην ειναι παλιου τυπου που λες; την συγκεκριμενη που αναφερω πρεπει να την δωσω και ρευμα με καποιο καλωδιο; αν θελεις και εχεις χρονο κανε εναν οδηγο ,windv ποιο προγραμμα ειναι αυτο;

Οσο αφορα την καμερα μια sony digital 8 εχω ,ευχαριστω.

Δημοσ.

Ναι αυτη που ποσταρες ειναι και αυτη σκετη PCI οχι PCIe (pci express) οχι πως παιζει και καποιο ρολο...ιδια ταχυτητα θα εχουν και η μεταφορα του βιντεο απο την καμερα στο PC ειναι σε πραγματικο χρονο.

Ολες αυτες οι καρτες την ιδια δουλεια κανουν απλα εγω αγορασα αυτη που σου προτεινα γιατι διαβασα σε forum/site  μετα απο ερευνα οτι παιζει 100% με sony και εχει και καλωδιο μεσα οποτε δεν χρειαζεται να αγορασεις....

Αν εχεις ηδη καλωδιο firewire απο sony δοκιμασε μια απο τις φτηνες καρτες (αν δεν κανει δουλεια γυρνα την πισω και παρε αλλη) αλλα εγω ηθελα κατι να ξερω οτι δουλευει απο την αρχη απροβληματιστα

(απο τη μια μερια ειναι μικρο βυσμα μπαινει στην καμερα iLink out/dv out/firewire out λεγεται και απο την αλλη μερια ειναι πιο μεγαλο το αρσενικο βυσμα και κουμπωνει στην pci καρτα)

Ειναι plug n play...τουλαχιστον η δικια μου δουλευει με τους μαμισιους drivers απο Win8.1

Για το ρευμα που ρωτησες δεν χρειαζεται extra παροχη...συνδεεις την καμερα sony με την firewire καρτα στο PC.

Εαν μεταφερεις πολλες κασετες καλο ειναι να εχεις μονιμα την καμερα στη πριζα ή αν εχεις full μπαταρια και παλι κομπλε εισαι για μικρη μεταφορα.

Link.png Site: WinDV

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι ωραιος φιλε ,ναι εχω καλωδιο ,την ειχα συνδεσει πριν 5-6 χρονια στο προηγουμενο μου pc που ειχε τετοια θυρα , θα παρω αυτην την φθηνη και αν δεν κανει δουλεια οπως λες θα την γυρισω πισω , αυτο το προγραμμα σε τι μορφη εισαγει το βιντεο; μετα πρεπει να το κανω μετατροπη για να παιζει σε dvd player; ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Ναι το μεταφερει σε μορφη dv-avi

To μεγεθος ειναι 12-13 Gigabyte για καθε ωρα βιντεο και δεν εχεις καθολου απωλεια ποιοτητας οπως με κατι αλλες μεθοδους με κατι usb sticks elgato κλπ που ειναι απαραδεκτα σε θεματα ποιοτητας..

Για μεταφορα σε dvd μπορεις να χρησιμοποιησεις πχ το ConvertXtoDVD αλλα θα εχεις  απωλεια ποιοτητας ειδικα αν γραψεις σε δισκακια 4.7 μονης στρωσης.

Εγω λεω να κρατησεις τα master αρχεια σε εξωτερικο δισκο η οπου αλλου θες backup και κρατα και τα dvd για ευκολια

Εξαρταται ποσο απαιτητικος/ψειρας εισαι..κανε τις δοκιμες σου.

Link.png Site: Οδηγιεςγια WinDV

Επισης αν εχεις καποιο προγραμμα τυπου Premiere / Final Cut γινεται και απο εκει το capture αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα ,ok φιλε ,απο βδομαδα που θα παραλαβω την καρτα θα κανω τις δοκιμες ,εχω αρκετες κασετες για εγγραφη

Εσυ με ποιο προγραμμα τα μεταφερεις σε dvd ; θελω να τα περασω σε dvd και να παιζουν σε ολες τις συσκευες player 

Δημοσ.

Εγω παλιοτερα χρησιμοποιουσα το ConvertXtoDVD(για να παιζει σε ολα τα επιτραπεζια dvd)

Aλλα πλεον μετατρεπω τα μεγαλα αρχεια avi σε mp4/mkv (h.264) και τα βλεπω στη τηλεοραση με στικακι.... οι πιο πολλες τηλεορασεις παιρνουν usb πλεον.Tο προγραμμα για να τα κανω mp4/mkv που χρησιμοποιω ειναι το 

Handbrake.

Δημοσ.

Κανω εδω επικολληση τον οδηγο οπως τον ειχα γραψει για αλλο γνωστο forum..αν θελουν οι mod μπορουν να το μεταφερουν σαν ξεχωριστο thread.

Οδηγος μεταφορας αναλογικου βιντεο απο VHS σε PC μεσω firewire (Ισχυει για vhs-c αν εχετε τον ανταπτορα vhs-c to vhs)

Η αλυσιδα εχει ως εξης: 

Να ξεκαθαρισουμε οτι χρειαζεσαι λειτουργικη συσκευη βιντεο πρωτα δλδ vhs player.

Συνδεεις με scart το βιντεο με μια καμερα αν εχεις (εγω ειχα μια sony minidv αλλα βολευεσαι και με digital8 που μερικες ειχαν av in==>firewire out ) που να εχει εισοδο AV και εξοδο firewire (προσοχη να εχει AV IN/OUT γιατι μερικες εχουν μονο AV OUT).Αν δεν εχεις βιντεοκαμερα που να προσφερει αυτου του ειδους το passthrough (δηλαδη αναλογικο να παιρνει η καμερα και να στελνει στο PC ψηφιακο) πρεπει να παρεις καποια εξειδικευμενη συσκευη/καρτα capture που γραφω στο τελος του αρθρου.

Αναλυτικα τα βηματα :

1)Αγοραζεις ενα scart adapter το βαζεις πισω απο το βιντεο...αυτος ο ανταπτορας απο τη μια μερια συνδεεται με το βιντεο (αρσενικο) και απο πισω εχει θηλυκα εισοδο για καρφια rca/composite (τα γνωστα κιτρινο κοκκινο ασπρο).

Το καλωδιο που εχει η βιντεοκαμερα μεσα (το καλωδιο που σου παρεχει η βιντεοκαμερα απο τη μια μερια εχει τα γνωστα rca εγχρωμα καρφακια και απο την αλλη μερια ενα μονο καρφι 3.5" που κουμπωνει πανω στη καμερα στην τρυπα/εισοδο AV)...αφου συνδεσεις την καμερα με το βιντεο υστερα συνδεεις με καλωδιο firewire την βιντεοκαμερα με το PC (αν εχεις firewire θυρα).Το καλωδιο αυτο το βρισκετε online με ονομα 4pin to 6pin firewire.Εαν εχετε firewire καρτα στο PC που δεχεται και 4pin καλυτερα δοκιμαστε 4pin to 6pin και οχι το αντιστοιχο καλωδιο 4pin to 4pin (4pin μικρη θυρα σαν micro usb ειναι).

2)Πηγαινεις στο μενου της βιντεοκαμερας(γυρνα τη γλωσσα στα αγγλικα αν δεν βρισκεις το επιμαχο σημειο) ...επιλεγεις menu-->standard set-->( Αv->Dv out το επιλεγετε να ειναι ΟΝ).

3)Κλεισε την καμερα.Συνδεσε το vhs με την βιντεοκαμερα οπως περιγραφω παραπανω.

(Προσοχη: Το βιντεο μπορει να εχει και δυο σκαρτ...εσεις θα κανετε την συνδεση στο σκαρτ που γραφει      av out η κατι τετοιο ..μπορει να γραφει και σκετο out.Αν εχει μονο ενα σκαρτ επελεξε στον scart                ανταπτορα το διακοπτη out...μπορει να μην δουλεψει οποτε δοκιμαστε και τον επιλογεα στη θεση in

αν και ακουγεται κουφο ομως μπορει να βγαλει απο τη δυσκολη θεση.)            

Μετα συνδεσε την καμερα με το PC μεσω firewire.

Ανοιγεις την βιντεοκαμερα και την γυρνας την καμερα σε playback mode.

4)Κατεβαζεις το δωρεαν προγραμμα WinDV(το πρωτο αποτελεσμα στο google) και το εγκαθιστας ....ειναι ευκολο προγραμμα και υπαρχουν δωρεαν tutorial πως δουλευει online.

5)Ανοιξε το WinDV και διαλεξε που θες να αποθηκευτει το capture..δες εκει που λεει capt. file (μην κλεισεις το προγραμμα).

6)Αφου εκανες ολα τα παραπανω βαζεις τη κασετα στο βιντεο .... πατας play και θα δεις οτι την εικονα της κασετας την δειχνει και στο PC στο παραθυρο του WinDV

7)Πατας capture στο WinDV και εισαι ετοιμος respekt.gif Το αφηνεις να γραφει και ειναι σε πραγματικο χρονο

Η ποιοτητα ειναι για μενα ιδια με το original υλικο καμια σχεση με κατι αθλια usb στικακια που κυκλοφορουν για αυτη τη δουλεια .
Τα αρχεια αποθηκευονται σαν αρχεια .dv σημαντικο ειναι το γεγονος οτι ειναι interlaced (προσοχη καθε ωρα εγγραφης ειναι γυρω στα 12/13 Gigabytes).
Aν θες να τα μετατρεψεις /συμπιεσεις σε αλλο φορμα μπορεις με το Handbrake οπου και εκει μπορεις να επιλεξεις να γινει deinterlace ωστε να ειναι πλεον progressive.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το scart adapter πρεπει να εχει πανω του και εναν διακοπτη IN/OUT αλλιως μπορει να μην δουλεψει η ολη διαδικασια και ας εχεις συνδεσει το ανταπτορα στην θυρα scart av out της συσκευης βιντεο...

δες εδω--->https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?from=catspan&keyphrase=scart+adapter

Αν δεν εχεις βιντεοκαμερα με αυτα τα χαρακτηριστικα χρειαζεσαι αυτο εδω (αλλα ειναι ακριβο οποτε συνιστω να αγορασεις μια μεταχειρισμενη καμερα και ξαναπουλα την μετα).Κανει την ιδια δουλεια...εχει εισοδο καρφια κοκκινο κιτρινο ασπρο και εχει εξοδο firewire

---- > Link.png Site: Canopus/GrassValley ADVC-110

O οδηγος ισχυει και για αλλες πηγες αναλογικου βιντεο αρκει να εχει εξοδο η συσκευη αυτη scart ή rca composite καρφια.

• Like 1
Δημοσ.

εγω ψιλο μπερδευτηκα ,αν εχω μικρες κασετες και τις παιζω με την καμερα απευθειας το video γιατι το χρειαζομαι;

Δημοσ.

Τον οδηγο τον εγραψα και για γενικη βοηθεια  :mellow:

Επισης παλια υπηρχαν και βιντεοκαμερες που γραφανε σε vhs-c (μινι βιντεοκασετες) οποτε καποιος μπορει να βοηθηθει.Η δικια σου εγραφε σε 8mm/Hi8/Digital8.

Εσενα σε αφορα το κομματι απο το βημα 3 και κατω.Προσοχη ποτε μην συνδεσεις/αποσυνδεσεις το firewire απο τη βιντεοκαμερα με αυτην να ειναι ανοιχτη .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιποοον ,παρελαβα την καρτα ,την εγκατεστησα κανονικα και την αναγνωρισαν τα win 10 ,(επανω στο κουτι εγραφε πως ειναι συμβατο με τα win10)

Ezuso.jpg

Μεσα στο κουτι ειχε και το καλωδιο για να συνδεσω την συσκευη

Ολα καλα μεχρι εδω αλλα δεν αναγνωριζει την καμερα μου ,μπηκα και στις ρυθμισεις της καμερας αλλα δεν βλεπω φως στο pc

Az5xP.jpg

yEZUG.jpg

y2WSt.jpg

Τι κανουμε τωρα; πως θα δω αν δεν υπαρχει θεμα στην εισοδο fireware της καμερας;

το μοντελο που εχω ειναι της SONY DCR TRV235E

Πριν πολλα χρονια που την ειχα σε αλλη motherboard δουλευε κανονικα, δεν θυμαμαι τοτε τι ειχα κανει ομως

αυτο που εχω σημαδεψει τι δουλεια κανει ;

vafRi.jpg

η καρτα δεν μπηκε στην μητρικη τερμα κατω αλλα διπλα απο αυτης των γραφικων 

IDkyL.jpg

Επεξ/σία από arma1
Δημοσ.

Αμα στην αναγνωρισαν τα windows την εβαλες στη σωστη θυρα 

Το θεμα ειναι γιατι δεν παιζει στο PC

Ηταν ενας απο τους λογους που επελεξα το μοντελο που σου ειχα πει απο το eshop γιατι ηξερα οτι σιγουρα θα δουλεψει

Το σημαδακι ειναι για να συνδεσεις εσωτερικα καλωδιο firewire για το κουτι σε front pannel κλπ

Απο οτι βλεπω εχουμε και τον ιδιο driver 

lu0mPWT.png

Συνεδεσε την καμερα στο PC με firewire

Aνοιξε το WinDV.....πατα play στην καμερα

Βλεπεις εικονα στο παραθυρο του WinDV ;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...