Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε υπολογιστή που λειτουργούσε κανονικά με Windows 10 Pro σε μητρική ASRock P45R2000 (που έχει περασμένο το τελευταίο BIOS) μετά από αλλαγή του επεξεργαστή από Pentium Dual Core 930 σε Core 2 Duo E8600 εμφανίστηκε μήνυμα κατά την πρώτη εκκίνηση, ότι θα γίνει προσπάθεια αυτόματης επιδιόρθωσης του λειτουργικού.

Καμιά από τις προταθείσες 9 επιλογές δεν έφερε αποτέλεσμα. Το BIOS αναγνώριζε κανονικά το νέο επεξεργαστή και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Προσπάθησα να επανεγκαταστήσω τα 10 από στικάκι αλλά και πάλι εμφανίζονταν οι ίδιες 9 επιλογές όπως πριν.

Επανέλαβα τη διαδικασία με χρήση DVD χωρίς διαφορά.

Σε καμιά περίπτωση δεν εμφανιζόταν η δυνατότητα να διαχειριστώ τις κατατμήσεις για να προχωρήσω σε εγκατάσταση.

Αντικατέστησα το σκληρό (IDE 80GB) με άλλον (SATA2 320GB) και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Προσπάθησα να εγκαταστήσω ΧΡ αλλά και πάλι δεν προχωρούσε η εγκατάσταση και πολλές φορές έβγαινε BSOD με μη αναγνώσιμους χαρακτήρες και μόνο σε δυο σημεία η λέξη BIOS.

Στην προσπάθεια εγκατάστασης Windows 7 και 8.1 έβγαινε μήνυμα για χρήση του αρχικού μέσου εγκατάστασης για επιδιόρθωση του ανύπαρκτου στο σκληρό λειτουργικού.

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω Linux Live DVD αλλά και πάλι δεν ολοκληρωνόταν η φόρτωση του λειτουργικού ούτε γινόταν εγκατάσταση.

Έβγαλα το σκληρό και έκανα εγκατάσταση Windows 10 στον υπολογιστή της υπογραφής μου και έβαλα πάλι το σκληρό στον υπολογιστή με το πρόβλημα. Πάλι ίδια συμπεριφορά όπως στην πρώτη εκκίνηση.

Καμιά ιδέα (εκτός από επανατοποθέτηση του 930);

Δημοσ.

Σε υπολογιστή που λειτουργούσε κανονικά με Windows 10 Pro σε μητρική ASRock P45R2000 (που έχει περασμένο το τελευταίο BIOS) μετά από αλλαγή του επεξεργαστή από Pentium Dual Core 930 σε Core 2 Duo E8600 εμφανίστηκε μήνυμα κατά την πρώτη εκκίνηση, ότι θα γίνει προσπάθεια αυτόματης επιδιόρθωσης του λειτουργικού.

Καμιά από τις προταθείσες 9 επιλογές δεν έφερε αποτέλεσμα. Το BIOS αναγνώριζε κανονικά το νέο επεξεργαστή και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Προσπάθησα να επανεγκαταστήσω τα 10 από στικάκι αλλά και πάλι εμφανίζονταν οι ίδιες 9 επιλογές όπως πριν.

Επανέλαβα τη διαδικασία με χρήση DVD χωρίς διαφορά.

Σε καμιά περίπτωση δεν εμφανιζόταν η δυνατότητα να διαχειριστώ τις κατατμήσεις για να προχωρήσω σε εγκατάσταση.

Αντικατέστησα το σκληρό (IDE 80GB) με άλλον (SATA2 320GB) και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Προσπάθησα να εγκαταστήσω ΧΡ αλλά και πάλι δεν προχωρούσε η εγκατάσταση και πολλές φορές έβγαινε BSOD με μη αναγνώσιμους χαρακτήρες και μόνο σε δυο σημεία η λέξη BIOS.

Στην προσπάθεια εγκατάστασης Windows 7 και 8.1 έβγαινε μήνυμα για χρήση του αρχικού μέσου εγκατάστασης για επιδιόρθωση του ανύπαρκτου στο σκληρό λειτουργικού.

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω Linux Live DVD αλλά και πάλι δεν ολοκληρωνόταν η φόρτωση του λειτουργικού ούτε γινόταν εγκατάσταση.

Έβγαλα το σκληρό και έκανα εγκατάσταση Windows 10 στον υπολογιστή της υπογραφής μου και έβαλα πάλι το σκληρό στον υπολογιστή με το πρόβλημα. Πάλι ίδια συμπεριφορά όπως στην πρώτη εκκίνηση.

Καμιά ιδέα (εκτός από επανατοποθέτηση του 930);

κοιτα θα πω πρωτα τη χαζομαρα μου γιατι δε μουρχεται κατι αλλο.. default στο bios εκανες να φανταστω ?

απο εκει και περα ολα δειχνουν οτι κατι πεζει με το bios αποψη μου .. τωρα τι θα σε γελασω...

Δημοσ.

Για να περάσεις τα 10 θα πρέπει το δισκάκι/Usb να είναι φτιαγμένο να ξεκινάει σε mbr διαφορετικά δεν το βλέπει σαν μονάδα εκκίνησης.

(το ότι συνέχιζε να βγάζει της 9 επιλογές με safe mode κτλ,δείχνει ότι συνέχιζε να ξεκινάει από τον σκληρό)

Για τα XP πρέπει να υπάρχει ο ide δίσκος και ακόμα και τότε αν δεν υπάρχει ο σωστός driver στο δισκάκι θα βγάζει το blue screen που λες αμέσως πριν την οθόνη όπου κανονικά επιλέγεις δίσκο,για αυτό έχει το press f6 to load driver,αν υπάρχει floppy είναι εύκολα.

Δημοσ.

Για να περάσεις τα 10 θα πρέπει το δισκάκι/Usb να είναι φτιαγμένο να ξεκινάει σε mbr διαφορετικά δεν το βλέπει σαν μονάδα εκκίνησης.

(το ότι συνέχιζε να βγάζει της 9 επιλογές με safe mode κτλ,δείχνει ότι συνέχιζε να ξεκινάει από τον σκληρό)

Για τα XP πρέπει να υπάρχει ο ide δίσκος και ακόμα και τότε αν δεν υπάρχει ο σωστός driver στο δισκάκι θα βγάζει το blue screen που λες αμέσως πριν την οθόνη όπου κανονικά επιλέγεις δίσκο,για αυτό έχει το press f6 to load driver,αν υπάρχει floppy είναι εύκολα.

σωστο και αυτο

μηπως απλα δεν εχεις βαλει απο το βιος να bootari π.χ απο το dvd πρωτα κλπ ? η οτι αλλο θες τεσπα...

Δημοσ.

@Ghost007 Το πρώτο πράγμα που έκανα μετά την πρώτη αποτυχημένη εκκίνηση ήταν Reset στο BIOS σε συνδυασμό με τρίλεπτη αφαίρεση της μπαταρίας.

@TheELF Για την εγκατάσταση των ΧΡ χρησιμοποίησα δισκάκι με ενσωματωμένους SATA drivers αλλά μετά την πρώτη επανεκκίνηση εμφάνισε BSOD. To στικάκι με τα 10 το έχω φτιάξει με rufus. Με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω να ξεκινά μόνο σε mbr? Τώρα εμφανίζεται το μπλε παράθυρο, χωρίς τις μπίλιες που ανακυκλώνονται και μετά από τρία λεπτά εμφανίζονται οι 9 επιλογές.

Δημοσ.

@Ghost007 Το πρώτο πράγμα που έκανα μετά την πρώτη αποτυχημένη εκκίνηση ήταν Reset στο BIOS σε συνδυασμό με τρίλεπτη αφαίρεση της μπαταρίας.

@TheELF Για την εγκατάσταση των ΧΡ χρησιμοποίησα δισκάκι με ενσωματωμένους SATA drivers αλλά μετά την πρώτη επανεκκίνηση εμφάνισε BSOD. To στικάκι με τα 10 το έχω φτιάξει με rufus. Με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω να ξεκινά μόνο σε mbr? Τώρα εμφανίζεται το μπλε παράθυρο, χωρίς τις μπίλιες που ανακυκλώνονται και μετά από τρία λεπτά εμφανίζονται οι 9 επιλογές.

φιλε μου ξανακανω τη χαζη μου ερωτηση γιατι δεν απαντησες να σιγουρευτουμε...αν και φενεται να τα ξερεις τα βασικα ..απλα επειδη καμια φορα η απλη λυση μπορει να ειναι το προβλημα....επειδη ειπες δοκιμασες και με dvd... το  εχεις βαλει πρωτευον το  dvd rom π.χ για να bootaris απο εκει ?

Δημοσ.

φιλε μου ξανακανω τη χαζη μου ερωτηση γιατι δεν απαντησες να σιγουρευτουμε...αν και φενεται να τα ξερεις τα βασικα ..απλα επειδη καμια φορα η απλη λυση μπορει να ειναι το προβλημα....επειδη ειπες δοκιμασες και με dvd... το  εχεις βαλει πρωτευον το  dvd rom π.χ για να bootaris απο εκει ?

Η μητρική ASRock P45R2000 έχει τη δυνατότητα (όπως και οι περισσότερες μητρικές άλλων κατασκευαστών) πατώντας το πλήκτρο F11 να επιλέγεις από ποιον οδηγό θέλεις να εκκινήσεις. Παρά ταύτα, επειδή είχα να κάνω πολλές δοκιμές για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ώρισα κατά σειρά προτίμησης στο BIOS: USB-CD or DVD-HDD. Συνήθως όταν ολοκληρώσω τις ρυθμίσεις ενός υπολογιστή μου, αφήνω στο τέλος τον σκληρό σαν μοναδική επιλογή στη σειρά προτίμησης στο BIOS. Ευχαριστώ πάντως για την υπόδειξη!

Δημοσ.

Η μητρική ASRock P45R2000 έχει τη δυνατότητα (όπως και οι περισσότερες μητρικές άλλων κατασκευαστών) πατώντας το πλήκτρο F11 να επιλέγεις από ποιον οδηγό θέλεις να εκκινήσεις. Παρά ταύτα, επειδή είχα να κάνω πολλές δοκιμές για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ώρισα κατά σειρά προτίμησης στο BIOS: USB-CD or DVD-HDD. Συνήθως όταν ολοκληρώσω τις ρυθμίσεις ενός υπολογιστή μου, αφήνω στο τέλος τον σκληρό σαν μοναδική επιλογή στη σειρά προτίμησης στο BIOS. Ευχαριστώ πάντως για την υπόδειξη!

ε ειπα μηπως...τι να πω δε μπορω να καταλαβω τι ζορι τραβαει..κανονικα απο οσο ξερω ουτε καν εγκατασταση κλπ χρειαζεται να κανεις ουτε τπτ επρεπε να τον αναγνωρισει κατευθειαν(που το κανει μεν) και να μπει μεσα στα  windows...

εκτος ποια αν η μητρικη δεν κανει για αυτο τον επεξεργαστη παρολο που λεει οτι τον υποστηριζει ...τι να πω...

η μηπως ταπεξε κιολας....δοκιμασες να ξαναβαλεις τον αλλο να δεις αν λειτουργουν ολα κανονικα ?

Δημοσ.

Αυτό προσπαθώ να αποφύγω διότι για την αλλαγή πρέπει να βγει η μητρική από το κουτί (αλλιώς η ψύχτρα δεν μπορεί να αφαιρεθεί), διαφορετικά θα το είχα κάνει ήδη.

Φυσικά στο τέλος αυτό θα κάνω αν δεν τα καταφέρω με άλλο τρόπο.

Το παράδοξο είναι ότι το σύστημα λειτουργούσε κανονικά με Windows 10 και το μόνο που άλλαξα ήταν ο επεξεργαστής.

Θα κάνω και μια προσπάθεια να εγκαταστήσω τα 10 στον IDE στον υπολογιστή της γυναίκας μου που έχει τα ίδια chipsets και τον  E8500.

post-98859-0-16346000-1459004921_thumb.jpg

post-98859-0-76355600-1459005119_thumb.jpg

Δημοσ.

Μήπως κατά την εγκατάσταση των XP είχες επιλεγμένο το ahci στο BIOS? Θέλει IDE.

Δημοσ.

Μήπως κατά την εγκατάσταση των XP είχες επιλεγμένο το ahci στο BIOS? Θέλει IDE.

Σε IDE το είχα ρυθμίσει αλλά και πάλι μόλις κάνει την αντιγραφή των αρχείων στο σκληρό και επανεκκινεί βγάζει πρόβλημα και δεν ολοκληρώνεται η εγκατάσταση.

Δημοσ.

Ξανά βάλε τον παλιό επεξεργαστή και αν καταφέρεις και εγκαταστήσεις τα win τότε κάτι τρέχει μαλλον με τον Ε8600.

Δημοσ.

Τελικά βρήκα κάποια λύση.

Με τη βοήθεια του Hirens BootCD ξεκίνησε ο υπολογιστής σε Mini Windows XP, διέγραψα τις κατατμήσεις του IDE HDD και επανεγκατέστησα την τελευταία έκδοση BIOS (Ευτυχώς η ASRock δίνει εργαλείο για το σκοπό αυτό, αλλιώς θα ήταν αδύνατο ελλείψει δισκέτας).

Έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο BIOS και στη συνέχεια τα Windows 10 εγκαταστάθηκαν χωρίς περεταίρω εκπλήξεις.

Ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν!

• Like 3
Δημοσ.

bios update για να δει ποιο νέους επεξεργαστές...

(Ευτυχώς η ASRock δίνει εργαλείο για το σκοπό αυτό, αλλιώς θα ήταν αδύνατο ελλείψει δισκέτας).

Αφού μπορεί και ξεκινάει από usb μπορείς να φορτώσεις dos και να την κάνεις την διαδικασία από εκεί.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...