Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω πως το κανεις εσυ αλλα εγω παντα βαζω πρωτα την μητρικη σκετη πανω στο κουτι της με μια μνημη, το 24πινο και την τροφοδοσια της συνδεω μονιτορ πληκτρολογιο ποντικι μπουταρω να δω αν μπαινει στο bios και μετα συνδεω και τον δισκο να δω αν μπαινει windows (συνηθως βαζω δισκο με windows ηδη εγκατεστημενο απο προηγουμενο μηχανημα) και αφου σιγουρευτω οτι δουλευουν ολα μετα τα βαζω μεσα στο κουτι

ΟΙ μνημες γιατι ειναι 2400 αφου η μητρικη υποστηριζει μεχρι 2133? Την εχω κανει κι εγω την λαλακια και εχω προτεινει κατα λαθος μνημες 2400 σε μηχανημα με μητρικη που υποστηριζει μεχρι 2133 αλλα συνηθως το βλεπω εγκαιρως και το διορθωνω

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και μία ερωτησούλα , η μητρική έχει μία θέση για ανεμιστήρα και μία για τον επεξεργαστή. Το κουτί έχει άλλους 2 μπροστά πώς μπορώ να τους συνδέσω?Πρέπει να βρώ αντάπτορα για να τα κουμπωσω στο τροφοδοτικό?

Επίσης την H55 θα την πάω πίσω δεν κάνει για 1151 socket

Δημοσ.

θα τα συνδέσεις με molex κατευθείαν στο τροφοδοτικό, διαφορετικά θα πάρεις αντάπτορα. Η h55 σου κάνει. Ίδιο είναι το mount τα pin στο socket αλλάζουν με το 1150 που υποστηρίζει.

Μεγειά σου :-)

Δημοσ.

θα τα συνδέσεις με molex κατευθείαν στο τροφοδοτικό, διαφορετικά θα πάρεις αντάπτορα. Η h55 σου κάνει. Ίδιο είναι το mount τα pin στο socket αλλάζουν με το 1150 που υποστηρίζει.

Μεγειά σου :-)

Δεν ξέρω ποια ανεμιστηράκια έχει το κουτί σου, αλλά αν τα συνδέσεις στο molex θα δουλεύουν στο μέγιστο των στροφών και ίσως ακούγονται σαν κινητήρας αεροπλάνου. Αν θες να κάνουν λίγο ησυχία τότε πάρε έναν αντάπτορα για 2 ή για 3 αν σκέφτεσαι να βάλεις έναν ακόμα πίσω. Μόνο πρόσεξε να μην υπερβαίνεις τα A ή Watt που δίνει ο κατασκευαστής για την υποδοχή της μητρικής.

Δημοσ.

Θα μου φέρει φίλος spliterakia αύριο οπότε θα είμαι κομπλέ.

Όσο για την H55 δεν ξέρω αν το 1150 είναι ίδιο με το 1151 , αλλά δεν μπόρεσα να την κουμπώσω με την καμία, πόσο άχρηστος να είμαι ξέρω γω, γύρω γύρω γύρισα το backplate στην καλύτερη ταίριαξα τις 3 απο τις 4 τρύπες

Υ.Γ. Βλέπω το κουτί και αν και το γουστάρω ήμουν λίγο υπερβολικός, πολύ βολικό για να στήσεις μηχάνημα δεν έχω ξανστησει τόσο άνετα, αλλά τελικά είναι λίγο θηριο :S

Δημοσ.

άν τα αγγλικά σου είναι καλά διάβασε το δεύτερο σχόλιο με το σχέδιο που είχε μέσα δεν θα βγάλεις άκρη.

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/3q2pl7/corsair_h55_doesnt_fit_msi_z170a_pc_mate_lga_1151/

@jimmyfis

Όχι και σαν αεροπλάνο ρε 'σύ, άν τα βάλει στα 12v θα κάνει θόρυβο έχει δυνατότητα στα 7v και στα 5v. Εγώ θα έβαζα αυτό άν είναι 3pin τα fans σύνδεση απο πίσω χωρίς να φαίνονται  ούτε καλώδια ούτε τπτ

και τον πίσω ανεμιστήρα στην υποδοχή της μητρικής.

Anyway μπορούσε να πάρει άλλη μητρική επιλέγοντας αυτό το κουτί κλπ κλπ.

Δημοσ.

Όχι και σαν αεροπλάνο ρε 'σύ, άν τα βάλει στα 12v θα κάνει θόρυβο έχει δυνατότητα στα 7v και στα 5v.

Προφανώς υπερβάλω λίγο κι εγώ, αν και στο CM N200 το μπροστινό το είχα βάλει αρχικά στα 12V και το βράδυ έτσι μου ακουγόταν!

Επίσης νομίζω κάποιοι ανεμιστήρες δεν ξεκινάνε στα 5V και έχω διαβάσει ότι τα 7V μπορεί να είναι επικίνδυνα για το τροφοδοτικό αν δεν υπάρχει άλλη συσκευή συνδεδεμένη στα 5V.

Εγώ πάντως θα συνδέσω και τα 3 (όταν έρθουν όλα) στην μητρική για rpm επιστροφή και pwm control και τα 12V και γείωση στο τροφοδοτικό με molex.

Δημοσ.

άν τα αγγλικά σου είναι καλά διάβασε το δεύτερο σχόλιο με το σχέδιο που είχε μέσα δεν θα βγάλεις άκρη.

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/3q2pl7/corsair_h55_doesnt_fit_msi_z170a_pc_mate_lga_1151/

@jimmyfis

Όχι και σαν αεροπλάνο ρε 'σύ, άν τα βάλει στα 12v θα κάνει θόρυβο έχει δυνατότητα στα 7v και στα 5v. Εγώ θα έβαζα αυτό άν είναι 3pin τα fans σύνδεση απο πίσω χωρίς να φαίνονται  ούτε καλώδια ούτε τπτ

και τον πίσω ανεμιστήρα στην υποδοχή της μητρικής.

Anyway μπορούσε να πάρει άλλη μητρική επιλέγοντας αυτό το κουτί κλπ κλπ.

Μόλις τώρα το διάβαζα, πέτυχα και άλλους να λένε το ίδιο, αν είδες την φωτό σε αυτόν που λέει ότι κάνει είναι αυτή :

http://imgur.com/wA6uwii

Ε οκ οτι μπαίνει διαγώνια δεν το λές και ότι το υποστηρίζει

Δημοσ.

Κανονικοτατα το υποστηριζει. Ειναι ακριβως οι ιδιες θεσεις που εχει και για 1150. Αν υποστηριζει το ενα υποστηριζει και το αλλο.

Δημοσ.

Το ότι υποστηρίζει δεν το λέω εγώ αλλά το manual που κρατάς στα χέρια σου. Από την στιγμή που την αγόρασες σου έδωσα μια λύση αν δεν σε καλύπτει και έχεις όρεξη για rma μαζί σου. Στην θέση σου εξαρχής δεν θα έβαζα υδροψυξη αλλά μια εξίσου ίσως και καλυτερη αεροψυξη αφού η κουτάρα σου χωράει ανετα. Από την μια δεν έχεις πολλές επιλογές λόγω `Πλαισιο` από την άλλη δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι με άλλη υδρόψυξη πχ Η60 δεν θα έχεις παρόμοια προβλήματα. Ψάξε λίγο στην μητρική σου τι προτείνουν.

Δημοσ.

Καλα το θέμα πλαίσιο έκλεισε αφού το πήρα το pc, δεν έχω κόλλημα για συγκρεκριμένα κομμάτια, βρίσκω απο όπου θέλω.

Θα κάνω έναν κόπο αύριο να το βάλώ όπως στην φωτό και αν τα καταφέρω έχει καλώς

επειδή θα το είχα στο μυαλό μου όλο το βράδυ έκανα έναν κόπο και την έβαλα, οκ αρκετό ζόρι αλλά μπήκε, καμία σχέση όμως με το manual

Feng shui το νεράκι :)

Καλό βράδυ, αύριο αν βάλω και τα ανεμιστήρια μπορεί να κάνω και κανα benchmark

Δημοσ.

Δεν ξερω πως το κανεις εσυ αλλα εγω παντα βαζω πρωτα την μητρικη σκετη πανω στο κουτι της με μια μνημη, το 24πινο και την τροφοδοσια της συνδεω μονιτορ πληκτρολογιο ποντικι μπουταρω να δω αν μπαινει στο bios και μετα συνδεω και τον δισκο να δω αν μπαινει windows (συνηθως βαζω δισκο με windows ηδη εγκατεστημενο απο προηγουμενο μηχανημα) και αφου σιγουρευτω οτι δουλευουν ολα μετα τα βαζω μεσα στο κουτι

ΟΙ μνημες γιατι ειναι 2400 αφου η μητρικη υποστηριζει μεχρι 2133? Την εχω κανει κι εγω την λαλακια και εχω προτεινει κατα λαθος μνημες 2400 σε μηχανημα με μητρικη που υποστηριζει μεχρι 2133 αλλα συνηθως το βλεπω εγκαιρως και το διορθωνω

Τώρα το είδα το ποστ , είχα βρεί ήδη το πρόβλημα με το boot είχα ξεχάσει το 8πινο.

Όσο για την μνήμη έχεις δίκιο είχα δεί ότι ο i5 είναι μέχρι 2133 αλλά δεν είχε και καμία διαφορά στην τιμή οπότε πήρα αυτές γιατί ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον τι γίνεται, έχει κάποιο άλλο θέμα εκτός του ότι "χάνονται" τα 300Mghz?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H μητρική σου όχι ο i5. Υπήρχε περίπτωση να μην είναι συμβατή με τις ram αλλα συνήθως δεν έχουν πρόβλημα. Τα ανεμιστήρια τα κούμπωσες;

Πες την αλήθεια άσ'τα μελλοντικά, πήρες 2400 γιατί στο πλαίσιο οι μόνες 2133 που έχουν είναι για laptop :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Χαχαχα δεν ξέρω αν έχει 2133 το πλαίσιο αλλά αν δεν έχεις όντως θα έπαιρνα ότι είχε το παραδέχομαι.

Το βράδυ τα ανεμιστήρια αν προλάβω , όσο για την ταχύτητα

Intel® Core™ i5-6500 Processor 
(6M Cache, up to 3.60 GHz) Memory Types DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V
Δημοσ.

Άν είχες z170 με xmp profile θα είχες 2400 κανονικά. Καλή επιτυχία και με τα ανεμιστήρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...