Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τις παροχες ισχυει οτι λεει το συμβολαιο που υπεγραψες αν λεει ζεστο νερο πρεπει να εχεις μονιμα ζεστο νερο ,αν λεει θερμοσιφωνα πρεπει να εχεις θερμοσιφωνα.Μην φυγεις απο το σπιτι αν δεν υπογραψετε λυση συμβολαιου......Sorry κιολας αλλα εχεις πεσει σε λαμογιο και πολυ φοβαμαι οτι αμα φυγεις ετσι απλα ειναι ικανος να σου ζηταει ενοικια μετα....

Δημοσ.

Με τα ενοικια ειμαι υπερ ανταξει αλλα δεν θα τον αφησω να μου φαει και την εγγυηση και οντως δεν τον ξαναπληρωνω αν δεν παρω αποδειξη για το προηγουμενο. Σκασιλα του βεβαια. Μαλλον για αυτο απειλει να φυγω τον μηνα της εγγυησης και να μην μπλεξει . Σημερα θα μαθω και τι συμβαινει με τη δεη. Απο την τσεπη μου βεβαιως βεβαιως ο ηλεκτρολογος. Ρε κατι λαμογια!!!!

Για τις παροχες λεει απλα παροχες(δεη, ευδαπ, κοινοχρηστα) τιποτα αλλο 70 ευρω.

Αλλα αυτο με τη λυση συμβολαιου που πρεπει να το κανω? Δεν θα παραδεχτει οτι εχει παρει κατι τετοιο , ουτε εννοειται θα υπογραψει

Δημοσ.

Μεγαλεια!!! Πρεπει να αλλαξω τον τιτλο! 3 σπιτια μια παροχη. Ο τυπος παιρνει ρευμα και για μενα και για τους διπλανους απο τριτο διαμερισμα στην πολυκατοικια σε αλλο οροφο! Ειναι και το δικο μου και το διπλα προφανως αυθαιρετα! Το δικο μου ειναι; σηκωνει; αν καταλαβα καλα 16 αμπερ, σαν να εχεις λεει μια μπαλαντεζα.

Σχετικα με την πασυπε, που αναφερε καποιος, φιλη πριν 2 χρονια μου ειπε ειχε πολυ ασχημη εμπειρια . Πηγε για μια πληροφορια και ετρεχε και δεν εφτανε με δικες κ.λ.π. και δεν εβγαλε και τιποτα στο τελος. Θα την ρωτησω για περισσοτερα.

Ξερει καποιος για τη λυση συμβολαιου που?

Δημοσ.

Καλυτερα συβουλεψου εναν δικηγορο .... ή κανε καμια ερωτηση στην πασυπε γιατι το θεμα παει απο το κακο στο χειροτερο....

Δημοσ.

Μεγαλεια!!! Πρεπει να αλλαξω τον τιτλο! 3 σπιτια μια παροχη. Ο τυπος παιρνει ρευμα και για μενα και για τους διπλανους απο τριτο διαμερισμα στην πολυκατοικια σε αλλο οροφο! Ειναι και το δικο μου και το διπλα προφανως αυθαιρετα! Το δικο μου ειναι; σηκωνει; αν καταλαβα καλα 16 αμπερ, σαν να εχεις λεει μια μπαλαντεζα.

Σχετικα με την πασυπε, που αναφερε καποιος, φιλη πριν 2 χρονια μου ειπε ειχε πολυ ασχημη εμπειρια . Πηγε για μια πληροφορια και ετρεχε και δεν εφτανε με δικες κ.λ.π. και δεν εβγαλε και τιποτα στο τελος. Θα την ρωτησω για περισσοτερα.

Ξερει καποιος για τη λυση συμβολαιου που?

Ο όρος "αυθαίρετο" σημαίνει κάτι άλλο, στην δική σου περίπτωση υπάρχει "παράνομη ρευματοδότηση".

Όσο για τη "λύση συμβολαίου", δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η εφορία έχει απαντήσει ήδη σε αυτό το ερώτημα:

19. Τι κάνουμε στην περίπτωση Λύσης υπάρχουσας μίσθωσης;

Δεν χρειάζεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html

Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να υπογράψεις μαζί με τον ιδιοκτήτη ένα χαρτί που να λέει πως η συγκεκριμένη μίσθωση λύνεται κοινή συναίνεση.

Δημοσ.

Τι σημαινει ορος 'αυθαιρετο'?

Αλλωστε το αν ειναι αυθαιρετο η οχι ειτε το δικο μου ειτε το διπλανο δεν το ξερουμε. Αν ηταν νομιμα γιατι ρισκαρει να κλεψει ρευμα? Αλλωστε για να πω την αληθεια δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα γιατι ψαχνω για σπιτι. Ο μονος λογος που το ψαχνω οκομη ειναι ,επειδη ο τυπος ειναι μεγαλο λαμογιο, και παρα την τεραστεια ταλαιπωρια που εχω φαει και θα φαω , θελω μονο να μου δωσει την αποδειξη του μηνα που εχω ηδη πληρωσει, να μην μου φαει την εγγυηση και να υπογραψει το χαρτι που αναφερετε ωστε να μην υσχυριστει στη συνεχεια οτι εφυγα απο δικη μου υπαιτιοτητα.

Ουτε που θα σκεφτομουν να φυγω αν δεν υπηρχε αυτο το σοβαρο θεμα με τη δεη που τελικα μου φανερωσε ποσο απατεωνας ειναι. Δεν κλεβει μονο ρευμα, που απο μονο του ειναι σοβαρο, ζηταει ενα μεγαλο ποσο για παροχες που δεν δινει( τοσο καιρο χωρις θερμανση , χωρις κουζινα, δεν πληρωνει κοινοχρηστα και τελικα σε αναγκαζει εκ των υστερων να βολευτεις ουσιαστικα με μια μπαλαντεζα.και αν παραπονεθεις σου λεει να φυγεις απο το σπιτι και απειλει και απο πανω. Ευχαριστω παρα πολυ ολόυς.

Αν θελετε εξηγησε μου για το θεμα του αυθαιρετου. Εχω κλεισει ραντεβου και με δικηγορο

Δημοσ.

Τι σημαινει ορος 'αυθαιρετο'?

Αλλωστε το αν ειναι αυθαιρετο η οχι ειτε το δικο μου ειτε το διπλανο δεν το ξερουμε. Αν ηταν νομιμα γιατι ρισκαρει να κλεψει ρευμα? Αλλωστε για να πω την αληθεια δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα γιατι ψαχνω για σπιτι. Ο μονος λογος που το ψαχνω οκομη ειναι ,επειδη ο τυπος ειναι μεγαλο λαμογιο, και παρα την τεραστεια ταλαιπωρια που εχω φαει και θα φαω , θελω μονο να μου δωσει την αποδειξη του μηνα που εχω ηδη πληρωσει, να μην μου φαει την εγγυηση και να υπογραψει το χαρτι που αναφερετε ωστε να μην υσχυριστει στη συνεχεια οτι εφυγα απο δικη μου υπαιτιοτητα.

Ουτε που θα σκεφτομουν να φυγω αν δεν υπηρχε αυτο το σοβαρο θεμα με τη δεη που τελικα μου φανερωσε ποσο απατεωνας ειναι. Δεν κλεβει μονο ρευμα, που απο μονο του ειναι σοβαρο, ζηταει ενα μεγαλο ποσο για παροχες που δεν δινει( τοσο καιρο χωρις θερμανση , χωρις κουζινα, δεν πληρωνει κοινοχρηστα και τελικα σε αναγκαζει εκ των υστερων να βολευτεις ουσιαστικα με μια μπαλαντεζα.και αν παραπονεθεις σου λεει να φυγεις απο το σπιτι και απειλει και απο πανω. Ευχαριστω παρα πολυ ολόυς.

Αν θελετε εξηγησε μου για το θεμα του αυθαιρετου. Εχω κλεισει ραντεβου και με δικηγορο

Εφόσον μιλάμε για οικοδόμημα(σπίτι/κατάστημα/αποθήκη), αυθαίρετο είναι αυτό που χτίστηκε χωρίς να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Επίσης από όσα έχεις γράψει δεν "κλέβει ρεύμα", την συνολική κατανάλωση ρεύματος την επιβαρύνεται κανονικά, ίσως και με το παραπάνω γιατί πιθανότατα η συνολική κατανάλωση υπερβαίνει κάποια κλίμακα. Στην ουσία γλιτώνει μόνο τα πάγια, τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους από τα έξτρα σπίτια που ρευματοδοτεί.

Όσο για την εγγύηση, μπορείς να μην του πληρώσεις το τελευταίο ενοίκιο και να του πεις ότι το συμψηφίζεις με αυτή. Παράνομο είναι αυτό βέβαια, αλλά στην περίπτωση σου δεν βλέπω άλλον τρόπο για να μην τη χάσεις.

Όσο για το ενοίκιο που έδωσες χωρίς να πάρεις απόδειξη, ήταν το μεγαλύτερο λάθος σου, μπορεί να ισχυριστεί πως δεν το πήρε ποτέ.

Καλά ξεμπερδέματα.

Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για οικοδόμημα(σπίτι/κατάστημα/αποθήκη), αυθαίρετο είναι αυτό που χτίστηκε χωρίς να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Επίσης από όσα έχεις γράψει δεν "κλέβει ρεύμα", την συνολική κατανάλωση ρεύματος την επιβαρύνεται κανονικά, ίσως και με το παραπάνω γιατί πιθανότατα η συνολική κατανάλωση υπερβαίνει κάποια κλίμακα. Στην ουσία γλιτώνει μόνο τα πάγια, τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους από τα έξτρα σπίτια που ρευματοδοτεί.

Μέσα μπαίνει, ούτε γλιτώνει πάγια γιατί αυτά μπαίνουν αναλογικά, όπως και τα Δημοτικά Τέλη τα οποία μπαίνουν με βάση τα τετραγωνικά (οπότε εδώ μπορεί να τα έχει δηλώσει όλα ως 1 διαμέρισμα). Μόνο ΕΡΤ παίζει να πληρώνει μία φορά...πέρα βρέχει δηλαδή.

Είναι σαφώς πιο ακριβό 1 Ρολόι / 3000 ΚΒΩ παρά 3 Ρολόγια / 1000 ΚΒΩ.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν εχει λοιπον οικοδομικη αδεια η οχι αλλα φανταζομαι οτι για να ρισκαρει να περνει ρευμα απο διαμερισμα του δευτερου και να δινει ρευμα σε 2 διαμερισματα του τεταρτου δεν το κανει για να γλυτωνει τα παγια κ. Λ.π. που με μια καταγγελια θα τα πληρωσμει και με το παραπανω. Επιπλεον: 60 ευρω το μηνα δεη 120 το διμηνο, για να σου παρεχει ουτε τα αναγκαια, οπως ειπα, και νομικα και ουσιαστικα κλεβει .θα μπορουσα να το καταλαβω , τουλαχιστον αν ενημερωνε απο την αρχη για το τι συμβαινει και ο αλλος το αποδεχοταν. Αλλα οχι ετσι..

Τωρα για το αν ειναι παρανομο με ολα αυτα να κλεισω την εγγυηση με τον τελευταιο μηνα μου ακουγεται και σαν αστειο.

Εχετε δικιο σχετικα με την αποδειξη. Ξεχασε το μπλοκακι ειπε και θα την φερει μεσα στην εβδομαδα και οπως και με ολα τα αλλα εξαφανιστηκε μετα. Δεν ειχα καταλαβει ακομα και το τι παιζει... βλακεια μου ομως εχετε δικιο.

Ελπιζω να καταλαβει οτι ειναι τυχερος που θελω να φυγω απο το σπιτι αμεσα . Τρια χρονια θα μπορουσα να μεινω και αν το τραβηξω με καταγγελιες κ.λ.π. θα μπλεξει ασχημα. Δεν νομιζω οτι η δεη θα συμφωνησει με τα μη κλοπης. Μπηκα στο σπιτι μου να ξεκουραστω αν ομως με αναγκασει τι ειχαμε τι χασαμε! Λυπαμαι τον επομενο

Προσοχη υπερβολικη με τα συμβολαια και εξονυχιστικο ελενχο στο σπιτι!

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Μέσα μπαίνει, ούτε γλιτώνει πάγια γιατί αυτά μπαίνουν αναλογικά, όπως και τα Δημοτικά Τέλη τα οποία μπαίνουν με βάση τα τετραγωνικά (οπότε εδώ μπορεί να τα έχει δηλώσει όλα ως 1 διαμέρισμα). Μόνο ΕΡΤ παίζει να πληρώνει μία φορά...πέρα βρέχει δηλαδή.

Είναι σαφώς πιο ακριβό 1 Ρολόι / 3000 ΚΒΩ παρά 3 Ρολόγια / 1000 ΚΒΩ.

Αυτό που γράφεις προϋποθέτει ότι στο ένα ρολόι έχει δηλώσει συνολικά τα τετραγωνικά και των τριών διαμερισμάτων, δεν ξέρουμε όμως αν είναι έτσι.

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς δεν το κάνει για να γλιτώσει λεφτά από το ρεύμα αλλά για βγάλει από τα τρία ενοίκια πολλά παραπάνω από όσα θα έβγαζε αν εισέπραττε ένα.

Δημοσ.

Η λογικη λεει οτι το κανει γιατι ,αν δεν κανω λαθος η ts ειπε οτι το σπιτι ειναι δωμα, το 90% παρομοιων σπιτιων ειναι αυθαιρετα οποτε ειναι αδυνατο να παρουν ρευμα απο την δεη.Επισης η μη δηλωση της ενοικιασης στο taxis σιγουρα ειναι υποπτη .Τέλος η ηλεκτροδοτηση διαφορετικων σπιτιων/διαμερισματων απο μια παροχη δεη ειναι παρανομη και θεωρειται ρευματοκλοπη .

Δημοσ.

Μαλλον με το διπλα απο το δωμα εχει προβλημα. ο διαχειρηστης το χαρακτηρισε αυθαιρετο και δεν υπαρχει στα κοινοχρηστα αντιθετα με το δικο μου που υπαρχει. Το παιζει χαλαρος με το taxis και ειπε οτι θα κανει αλλα παταει στο οτι ειχα κατα λαθος βαλει ενα μηδενικο παραπσνω στο α.φ.μ. στο συμβολαιο και δεν μπορουσε να κανει... του εστειλα μυνημα οτι ειχε ενημερωθει. νομιζω οτι μπορει ετσι και αλλιως να κανει μεχρι και αυριο χωρις προστιμο.

Το θεμα δεν ειναι εκει. Ο ανθρωπος παιρνει ρευμα απο διαμερισμα του δευτερου και το δινει σε 2 ξεχωριστα σπιτια στον 4 οροφο με κοινο θερμοσιφωνα. Φανταζομαι οτι αυτο οπως και να λεγεται ειναι παρανομο.

Το χειροτερο ομως ειναι οτι το κανει εν αγνοια του ενοικιαστη, που σημαινει οτι τον κανει συνενοχο εν αγνοια του, κατι που μπορει να ειναι πολυ σοβαρο! Εκει ειναι η μεγαλη του απατη.

Και επιπλεον βγαζει απο αυτο με το παραπανω! Μην αναφερω ξανα τι μπορουσε να προσφερει σε σχεση με τη δεη. Δεν πληρωνε κοινοχρηστα,απειλες για διακοπη του ασανσερ, την καθαριστρια την εκοψαν. Για να μην μπω τι τραβηξα με το κουδουνι της κεντρικης εισοδου ,2 μηνες χωρις κουδουνι στον 4! Και αλλα να μην κουρασω . Προσπαθουσε να βγαλει και απο τη μυγα ξυγκι και μολις δισμαρτυρηθηκα τσαμπουκας και φυγε! Ετσι αρχισα να το ψαχνω το θυμαστε?

Αυτο που με προβληματιζει ειναι το θρασος του ακομα και τωρα! Η απαντηση του και μαλίστά γραπτη σε μυνημα οτι δεν θα πληρωσει τον ηλεκτρολογο για δηθεν ηλεκρτολογικα προβληματα που παρουσιαζω! Και πληρωμη ενοικιου στο σπιτι, οπως απαιτει το συμβολαιο, καθετως ετσι! Και οτι νοικιασα διαμερισμα και οχι ξενοδοχειο!

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα , νοικιάζω το ισόγειο μιας μεζονέτας ( το έχει μετατρέψει σε ξεχωριστό σπίτι 75τμ-ξεχωριστή είσοδος απο το δικό της επάνω ) απο πάνω μένει η ιδιοκτήτης στην υπόλοιποι μεζονέτα αλλα 110τμ .

θελω να ρωτήσω , ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει μόνο ένα και εμένα το διαμέρισμα το έχει με έναν ηλεκτρονικό μετρητή κατανάλωσης  στον πίνακα. 

ο λογαριασμός όταν έρχεται τον μοιραζόμαστε δια του 2

Επειδή δεν γνωρίζω , είναι παράνομο να υπάρχει ένα ρολόι; 

Επεξ/σία από UpToDate_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...