Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Δεν είναι απαραίτητα παράνομο. Μπορεί πολύ εύκολα να το έχει δηλώσει ως 1 διαμέρισμα στην ΔΕΗ και την ΔΟΥ και απλά να σου νοικιάζει ένα "δωμάτιο" του διαμερίσματος.

2. 70/μήνα για ΔΕΗ/Νερό/Κοιν/στα είναι μια πολύ καλά, μη σου πω ότι μπαίνει και μέσα. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να έχεις όλη μέρα θερμοσίφωνο, θέρμανση κτλ.

3. Τα προβλήματα λειτουργικότητας που έχει το σπίτι όμως πρέπει να τα κοιτάξει.

Δημοσ.

Το θεμα εχει και συνεχεια. Το εμαθα χτες. Εχει να πληρωσει κοινοχρηστα παρα πολλους μηνες και οχι μονο τα δικα μου αλλα και στα αλλα 5 διαμερισματα που εχει στο ιδιο κτηριο! Ο διαχειρηστης μου ειπε οτι αν δεν τα πληρωσει μεχρι το τελος του μηνα οπως του υποσχεθηκε θα σταματησει τον ασανσερ. Το διαμερισμα που εχω κοινο ρευμα και οπως φανταζομαι και νερο και επισης ο θερμοσιφωνας μου αναβει απο εκεινους, ειχε υποσχεθει οτι μου βαλει ανεξαρτητο, ειναι αυθαιρετο!!!λαμογιο??? Ναι εχω συμβολαιο που λεει 70εευρω παροχες (κοινοχρηστα, δεη, ευδαπ) και στην εγγυηση εχω πληρωσει συν 70 και για αυτα. Την ημερα που ειδα το σπιτι μου αρεσε. Θα εμπαινα και την επομενη μερα για επεμβαση, ημουν φιλοξενουμενη, δεν ειχα το μυλο η χαζη να αναρωτηθω γιατι πσροχες? Σκεφτηκα οτι ειναι λιγο τσιμπιμενο για αυτα που θα χαλαγα αν πληρωνα μονη μου αλλα λεω δεν πειραζει, θα ειμαι χαλαρη με τη δεη. Λειπω πολλες ωρες αλλα το βραδυ που εχω αναγκη να ξεκουραζομαι θα εχω θερμανση. Τημια ανταλλαγη. Που να φανταστω τι λαμογιο ειναι ο τυπος. Μπηκα σπιτι μου να ξεκουραστω και να μπλεκω σε φασαριες! Και να ειμαι και καλοπληρωτρια!και ξερω και τι αλλο εχει κανει με τη φεη!

Ξεχασα, μαλλον το διαμερισμα που παιρνω ρευμα ειναι αυθαιρετο, δεν υπαρχει στα κοινοχρησα αρα... η δεη ειναι στο δικο μου διαμετισμα? Τι εχει κανει ο τυπος δεν ξερω

Δημοσ.

Εχεις κανει αποδοχη συμβολαιου στο taxisnet?Βασικα εχει κανει αυτος καταχωρηση του συμβολαιου στο taxisnet?Αν ναι τοτε δεν ειναι αυθαιρετο και εχεις μπλεξει.Αλλα επειδη απο αυτα που γραφεις συμπαιρενω οτι αυτο που υπεγραψες (ιδ.συμφωνητικο) αφορα αυθαιρετο κτισμα μαζεψε τα πραγματα σου ενημερωσε τον οτι φευγεις και δρομο και ριξε και καμια καταγγελια στην πολεοδομια και την δεη αφου φυγεις να εχει να σε θυμαται.

Αν το σπιτι που νοικιασες ομως ειναι νομιμο εχεις και εσυ ευθυνες οσον αφορα τη δεη ασχετα με το τι εχεις υπογραψει ,οποτε ξεχνας την καταγγελια στην δεη.Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι ενημερωσε τον οτι θα φυγεις απο το σπιτι .Τωρα αμα εχει δωσει εγγυηση απλα την εχασες ή συμπεριφερσου και εσυ οπως και αυτος ριξε καμια πιστολια κανα ενοικιο και φυγε μετα...

• Like 2
Δημοσ.

Απορώ πάντως πώς ο κόσμος νοικιάζει τέτοια σπίτια

Tα κρύβουν ρε σύ. Εμένα ο άλλος μου είπε έχεις δικό σου ρολόι κτλ και μολις υπέγραψα το συμβόλαιο κι έκανα τη μετακόμιση τότε το κατάλαβα γιατί μου είπε να μη κατεβάζω το γενικό. Και το σπίτι το έψαξα εξονυχιστικά. Δε μου είχε ξανατύχει.

Δημοσ.

Για να τα ξεκαθαρισω λιγο ακομη. Το δικο μου ειναι δωμα και το διπλα κατα πως φαινεται αυθαιρετο. το δικο μου ειναι 20 τ.μ. το αλλο που ειναι ακριβως απεναντι μου γυρω στα 50 με 60 τ.μ. εχουμε 2 πινακες κοινο ρευμα. Η δεη υποθετω οτι ειναι στο ονομα του ιδιοκττητη και αν οντως το διπλανο αυθαιρετο λογικα θα πρεπει να ειναι για το δικο μου δισμερισμα, εγω δηλαδη να τους δινω ρευμα. Τα κοινοχρηστα ειναι για το δικο μου δαιμερισμα οι διπλα δεν υπαρχουν και μαλιστα βγαινει ενα ποσο για καλοριφερ που απο οτι φαινεται, εχουν οι διπλα. Εγω δεν εχω καλοριφερ. Οταν εμαθα οτι ο θερμοσιφωνας αναβει απο τους διπλα!!! Ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι αυτο ριναι προσωρινο και θα μου βαλει ανεξαρτητο κσι μεχρι αυτο να γινει θα μενει μονιμως ανοιχτο. Οταν μιλησα με την κοπελα που μου μενει διπλα, ειναι ζευγαρι, στην αρχη κστσλαβα οτι ενοχληθηκε και μου ειπε οτι θα το αναβουν το βραδυ γιατι πεφτει η ασφαλρια και αν γινει αυτο το πρωι που λριπουν θα υπαρξει προβλημα. Μιλησα με τον ιδιοκτητη και μου ειπε οτι θα μου βαλει ανεξαρτητο και για 2 εβδομαδες μεχρι την ημερομημια που ηταν να ερθει να παρει το ενοικιο εξαφανιστηκε. Στο μεταξυ ειχαν αρχισει και μενα τα προβληματα του να πεφτει το ρελε συχνα. Οταν ηρθε εφερε μαζι του ηλεκτρολογο που αλλαξε απο οτι ειπε μια ασφαλεια στους διπλανους και σε μενα δεν δεν μπορουσε να κανει κατι γιατι δεν επεφτε το ρελε οταν ηταν μπροστα. Εκατσε 1 ωρα περιπου και πραγματι δεν επεφτε. Συνηθως επεφτε μετα απο κανα δυορο λειτουργιας του air condition. Τωρα πια ομως πεφτει και με το που το βαζεις στην πριζα οποτε υπεθεσα οτι φταιει το air condition.Αυτο που ειπατε ομως με την υπερθερμανση με προβληματιζει Οσο για το θερμοσιφωνα χρειαζοταν ειπε μελετη . Τωρα θα μου ξσναρθει για να παρει το ενοικιο. Το διαμερισμα ειναι στη ν.σμυρνη. τρεχοντας θελω να φυγω αλλα ,μολις μετακομησα, εχω τρλλη δουλεια και οπως ειπα καποιο προβλημα με την υγεια μου. Δεν ειναι οτι πιο ευκολο και απο την αλλη με τα μπερδεματα που εχει κανει δεν ξερω τι αλλο θα βγει

Εχω υπογραψει συμφωνητικο, οχι ομως αποδοχη στο taxis. Αυτος δεν ξερω τι εχει κανει. Απο οτι φαινεται το διπλα αυθαιρετο. Εγω γιατι εχω ευθυνη απεναντι στη δεη? Δεν ειναι στο ονομα μου

Δημοσ.

Εγω γιατι εχω ευθυνη απεναντι στη δεη?

Οπως σου ειπα εαν το σπιτι ειναι νομιμο η δεη δεν νοιαζεται για το ποιος ειναι ιδιοκτητης και ποιος ενοικιαστης.Αν σας πιασουν/καταγγειλουν η δεη θα βρει και θα γ....... αυτον που εχει μαζι της συμβολαιο αρχικα και λογικα μαζι με την αστυνομια και τον ρευματοκλεπτη (στην περιπτωση σου ο ιδιοκτητης) αλλα αυτος με την σειρα του θα το παιξει ανηξερος και θα ριξει ευθυνες σε εσενα και σαν λαμογιο απο οτι φαινεται θα σε τρεχει σε τπτ δικαστηρια χωρις λογο.Τωρα εαν τελικα η διπλα κλεβουν ρευμα απο εσενα εκει εχουν αυτοι την ευθυνη.Ζητα απο τον ιδιοκτητη να κανει την διαδικασια στο taxis εαν το κανει αυτο το σπιτι ειναι νομιμο (ειναι ο μονος τροπος για να το μαθεις συντομα και χωρις μπλεξιματα).Επισης βασικο μην του δωσεις ενοικιο χερι με χερι ποτε ξανα ζητα του τραπεζικο λογαριασμο να το βαζεις εκει (εαν τελικα μεινεις σε αυτο το σπιτι)Και φυσικα οπως ειπε ο προηγουμενος μην τον πληρωσεις εαν δεν κανει οτι σου υποσχεθηκε

Δημοσ.

Φυσικα καιειναι παρανομη η ρευματοδοτηση απο μια παροχη σε δυο σπιτια . Ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει δικη σου παροχη.

Μια απειλη για καταγγελια στον ΔΕΔΔΗΕ θα τον συναιτηση.

Αν μαλιστα δεν εχει υποβαλει το μισωβτηριο στο taxis και δεν το εχεις αποδεχτει ειναι αλλη μια φορα παρανομος αλλα εχεις κι εσυ μερος ευθυνης για το οτι δεν το βρηκες στο δικο στου taxis για αποδοχη.

Δημοσ.

Μου ειχε πει οτι δεν τον νοιαζει αν θα το υποβαλλει στο taxis η οχι. Επειδη ξεκινησαν πολυ γρηγορα τα προβληματα και αρχισα να ανησυχω απεφυγα να το αναφερω ξανα μηπως χρειαζοταν να φυγω. Δεν το ηθελα να φυγω αλλα αν χρειζοταν...

Τη δευτερη φορα που ηρθε να παρει το ενοικιο αρχισα μα υποψιαζομαι οτι ειναι λαμογιο. Δεν ειχα μαθει ακομα για τα απληρωτα κοινοχτηστα, μου ειπε οτι χρειαζοταν και τα χρηματα για να βαλέί θερμοσιφωνα , θεωρησα οχι παραλογο το οτι ειναι δυσκολο να βρεθει τι φταιει με το ρελε αφου δεν επεφτε την ωρα που ο ηλεκτρολογος ηταν εκει. Α!συμπτωματικα 2 μερες πριν ερθει να παρει το ενοικιο μαζι με τον ηλεκτρολογο σταματησε να υπαρχει προβλημα με το ρελε και ειπα να κανω λιγο υπομονη να δω τι γινεται. Δεν φαινοταν απο την αρχη λαμογιο , ισα ισα. Ομως ημουν πλεον σε αναμενα καρβουνα γιατι αν αποδυκνιοταν λαμογιο ηταν πολυ σοβαρο θεμα για μενα αυτη αυτη τη στιγμη να μπω σε διαδιακασια ψαχνω για σπιτι . Θα αναγκαστω να μπω , με προβλημα υγειας και στο φουλ της δουλειας, οποτε δεν ρωτησα καθολου για το τι εχει κανει με το συμβολαιο.

1. Εχετε δικιο το ενοικιο στην τραπεζα .

2. Τωρα αν ειναι το δικο μου νομιμο, οπως ειπε ο διαχειριστης και το διπλα αυθαιρετο και αυτοι εχουν νοικιασει το σπιτι πριν απο μενα και ειχαν ρευμα πριν απο μενα πως μπορει να ριξει τις ευθυνες σε μενα? Γιατι θα επρεπε να ξερω οτι καποιος παιρνει ρευμα απο μενα?

3. Ειναι παρανομο να αποδεχτω παροχες εναντι συγκεκριμενου ποσου? Ημουν υποχρεωμενη νομικα να μην το αποδεχτω? Νομικα ,τονιζω. Στο εξωτερικο ξερω οτι γινεται

4. Αν αυτος κανει τωρα αποδοχη στο taxis, αφου του το ζητησω εγω, δεν ειναι πιο δυσκολο να φυγω σε ενα μηνα?

5. Απο τη στιγμη που φευγω πρεπει και που να δηλωσω οτι ειμαι αναγκασμενη να φυγω απο το σπιτι για ολους αυτους τους σοβαρους λογους και οτι φευγω ταδε του μηνος, ωστε να μην με τρεχει μετα και μου ζηταει και απο πανω οτι παραβιασα το συμβολαιο κ.λ.π. ...

Ευχαριστω παντως ετσι και αλλιως για τις συμβουλες. Αρχιζω δυστυχως να ψαχνω ξανα για σπιτι. Κανονικα επρεπε να τον κυνηγησω το τυπο γιατι μου εχει κανει μεγαλη ζημια ηδη και δυστυχως θα την πατησουν και οι επομενοι. Φοιτητες ψαχνει. Με βρηκε 'χαζη', ευαλωτη βασικα, γιατι ηξερε το θεμα της υγειας . Σου λεει οταν αρχισει να καταλαβαινει τι συμβαινει θα ειναι αργα... και το πολυ πολυ να φυγει. Αλλο κοροιδο μετα! Το δωμα ειναι προσεγμενο παροτι μικρο, εχει και τη θεα ,τσιμπας. Εμφανιζεται και σοβαρος επαγγελματιας. Πρεπει να εισαι ψιλιασμενος πολυ και προφανως δεν το νοικιαζει σε ψιλιασμενους!Επιλεγει που θα το νοικιασει

Δημοσ.

Αναγκαζομαι να επανελθω γιατι τα πραγματα σοβαρεψαν πολυ.

Εγινε 'συζητηση' που κατεληξε να φυγω απο το σπιτι τωρα! Του ειπα οτι δεν εχει δικαιωμα να το κανει και αρχισε τις απειλες Δεν ειχα αναφερει τιποτα , φανταστειτε για την κοινη παροχη.

1. Για το θερμοσιφωνα ειπε οτι ειναι μονο υποχρεωμενος να μου προσφερει ζεστο νερο και οχι θετμοσιφωνα. Αυτο σημαινει παροχη αληθευει?

2 για τα απληρωτα κοινοχρηστα το ιδιο οτι αφορα μονο τον ιδιοκτητη και τον επομενο μηνα θα αναλαβει αυτος

3. για το ρελε οτι δεν ειχε τιποτα και αυτα τα βγαζω απο το κεφαλι μου

4. για δηλωση και αποδοχη του συμβολαιου στο taxis οτι εγω δεν ηθελα και οτι θα φαει προστιμο και να το κανουμε για απριλιο. Του ειπα οχι , θα φαινεται οτι ειναι σαν να μην εμενα τους 3 προηγουμενους μηνες. Συμφωνισαμε για μαρτιο και μετα αφου κλεισαμε ξαναπηρε και μου ειπε να φυγω απο το σπιτι. Ημουν ψυ

χραιμη του ειπα οτι θα ηθελα χτες αλλα δεν μπορω να μεινω στο δρομο για δικες του απατεωνιες και του εξηγησα τι ακριβως εχει κανει και αρχισε να απειλει οτι θα με μυνησει για εξιβρυση και με ηχογραφει και αυριο να τα εχω μαζεψει και να φυγω! Ειχα αναφερει οτι μπορω να του κανω ζημια αλλα εμενα με ενδιαφερει να μενω σε ενα σοβαρο σπιτι και να μην εχω μπλεξιματα με οτι αλλο μπορει να προκυψει με τη δεη

5. επισης για τον προηγουμενο μην δεν μου εχει δωσει αποδειξη ενω του ζητησα. Μου ειπε οτι ξεχασε το μπλοκακι και θα τη φερει σε λιγο και μετα τηλεφωνησε οτι εμπλεξε την αλλη εβδομαδα και δεν ηρθε ποτε

Πρεπει να παω σε δικηγορο? Σκεφτομαι τα χρηματα , ειμαι ζορικα να πληρωνω αφου θα φυγω, αλλα ο τυπος ειναι μεγαλο λαμογιο, δεν ξερω τι μπορει να ισχυριστει. Οτι να ναι λεει. Ευχαριστω και παλι. Χρησιμη οποιαδηποτε πληροφορια γιατι φαινεται οτι θα εχω μπλεξιματα με τον τυπο

Δημοσ.

Μην του πληρωνεις τιποτα κλειστου την πορτα και κατσε μεσα μεχρι να σου κανει εξωση που θελει 5-6 μηνες .Αν σου κοψει το  ρευμα πηγαινε με το εστω χειρογραφο συμβολαιο στον ΔΕΔΔΗΕ να στο συνδεσει αμεσα.

Δημοσ.

Αμα εχεις χειρογραφο συμβολαιο απο το σπιτι σε βγαζει μονο με εξωση που θελει αρκετο καιρο οποτε μην αγχωνεσαι.Μπορεις να το ξεκινησεις χαλαρα με μια καταγγελια στην εφορια για αρχη (μη υποβολη συμβολαιου στο taxis)και συνεχιζεις με δικηγορο για τα υπολοιπα που αφορουν την δεη ,την πολεοδομια κτλπ.

Α και μην πληρωσεις κανενα ενοικιο προς το παρον και αν ερθει να στο ζηταει ή εμφανιστει στην πορτα σου παιρνεις την αστυνομια επιτοπου και ερχονται και τον μαζευουν

Υ.Γ. και επειδη το εχω δει το εργο λογω δουλειας αρκετες φορες αν δεν εχεις αλλαξει κλειδαρια αλλαξε ή με την παραμικρη υπονοια οτι ανοιξε το σπιτι ο ιδιοκτητης αμεσως παλι στην αστυνομια (Θεωρηται απο διαταραξη οικιακης ειρηνης εως κλοπη) αναλογως τι θα καταθεσεις μετα

• Like 2
Δημοσ.

Να μην απειλείς και να μην κλείνεις πόρτες κτλ...δεν ξέρεις τί μαλάκας είναι αυτός και τί μπορεί να σου κάνει σαν κοπέλα που είσαι (εκφοβισμό...ενοχλήσεις...κτλ κτλ).

Στην επόμενη επικοινωνία σου ξεκαθάρισε ότι ψάχνεις να βρεις σπίτι και το γρηγορότερο θα φύγεις και θα τον ειδοποιήσεις μόλις συμβεί.

Σε δικηγόρο δεν χρειάζεται να πας...δεν ενδιαφέρεσαι να μείνεις στο σπίτι...ούτε να χεις πάρε δωσε με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη.Αφού και με τα ενοίκια είσαι εντάξει...Φύγε άμεσα...έστω και αν χρειάζεται να σε φιλοξενήσει κάποιος άλλος μέχρι με την ησυχία σου να βρεις το επόμενο σπίτι.

Αν έχεις οικονομικές εκκρεμότητες μην δώσεις φράγκο μέχρι να σου δώσει τις αποδείξεις.Μόλις βρεις και φύγεις κάνε χαρτί διακοπής συμβολαιου.

Δημοσ.

Ευχαρισω παρα πολυ. Ταραχτηκα γιατι ο τυπος εχει τρομερο θρασος και δεν ξερω τι μπορει να ισχυριστει! Δεν ξετετε αν ισχυει αυτο με τις παροχες και τα κοινοχρηστα? Και διακοπη που μπορω να κανω ? Αυτος αποκλειεται να υπογραψει και μετα θα με κατηγορει οτι εφυγα ετσι και σιγα μην μου δωσει και αποδειξη για οτι εχω ηδη πληρωσει. Φιλοξενια δεν γινεται ψαχνω για σπιτι απλα δεν ηθελα παλι κατω απο αναγκη. Ευελπιστω οτι ξερει καταβαθος οτι ειναι καραπαρανομος και αυτα ειναι μονο απειλες για να φυγω να βαλει το επομενο κοροιδο. Ευχαριστω παντως παρα πολυ. Τα σπιτια τελίκά θελουν τρελλη προσοχη!

Να μην απειλείς και να μην κλείνεις πόρτες κτλ...δεν ξέρεις τί μαλάκας είναι αυτός και τί μπορεί να σου κάνει σαν κοπέλα που είσαι (εκφοβισμό...ενοχλήσεις...κτλ κτλ).

Στην επόμενη επικοινωνία σου ξεκαθάρισε ότι ψάχνεις να βρεις σπίτι και το γρηγορότερο θα φύγεις και θα τον ειδοποιήσεις μόλις συμβεί.

Σε δικηγόρο δεν χρειάζεται να πας...δεν ενδιαφέρεσαι να μείνεις στο σπίτι...ούτε να χεις πάρε δωσε με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη.Αφού και με τα ενοίκια είσαι εντάξει...Φύγε άμεσα...έστω και αν χρειάζεται να σε φιλοξενήσει κάποιος άλλος μέχρι με την ησυχία σου να βρεις το επόμενο σπίτι.

Αν έχεις οικονομικές εκκρεμότητες μην δώσεις φράγκο μέχρι να σου δώσει τις αποδείξεις.Μόλις βρεις και φύγεις κάνε χαρτί διακοπής συμβολαιου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...