Melinas 1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Πριν 3 μηνες νοικιασα ενα σπιτι 20τ.μ. Το ενοικιο ηταν 150 ευρω το μηνα συν 70 ευρω παροχες(δεη νεροκαι κοινοχρηστα! Στην αρχη ζητησε 50 και αφου καταλαβε οτι ηθελα το σπιτι το ανεβασε. Εκανα τη μεγαλη βλακεια και δεν ρωτησα γιατι πσροχες και να μην πληρωνω μονη μου. Ομως την επομενη θα εμπαινα για ενχειρηση και η χαζη δεν το σκεφτηκα. Μου φανηκαν πολλα αλλα ειπα οτι ενταξει δεν θα εχω προβλημα με την θερμανση και το καλοκαιρι, ειναι δωμα, θα μπορω να χρησιμοποιω ανετα το air condition. Μου αρεσε και το σπιτι ειχα και αναγκη να τακτοποιηθω με την επεμβαση... και ξεκιναει ο εφιαλτης... ο θερμοσιφωνας αναβει απο τους γειτονες.... κοινο ρευμα! Μου ειπε να μην ανησυχω θα τον εχουν ολη μερα ανοιχτο και συντομα θα μου βαλει δικο μου. 3 μετα δεν εχει κανει απολυτως τιποτα! Για 2 μηνες το ρελε να πεφτει σε ανυποψιαστες στιγμες με αποτελεσμα το βραδυ που δεν το καταλαβαινα να μου βγαζει εκτος το ψυγειο και να μην εχω και το κλιματιστικο.Δουλευω ολη μετα και ουσιαστικα το βραδυ χρησιμοποιω το σπιτι μου. Δεν εκανε τιποτα. Μεχρι μια εβδομαδα πριν που ανακαλυψα οτι φταιει το κλιματιστικο που τωρα πια εχει βγει off,αρα δεν εχω και θερμανση. Μου ειπε οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να το φτιαξει. Επισης ανακαλυψα οτι επειδη το ρευμα ειναι μονοφασικο και υπερφορτομενο απο τους γειτονες δεν αντεχει πολυ φορτιο( κουζινα, πλυντηριο και δεν ξερω αν αντεχει και θερμοσιφωνα ξεχωριστο) Ηθελα να ρωτησω αν ειναι παρανομο να μου νοικιαζει σπιτι με κοινη παροχη ρευματος απο διπλανο διαμερισμα για να δω και πως θα κινηθω. Εχω ξεχωριστο πινακα, ρευμα ομως κοινο. Επισης χτες εμαθα οτι εχει να πληρωσει κοινοχρηστα ενα χρονο και ο διαχειρηστης απειλησε οτι αν δεν πληρωθουν θα κοψει το ασανσερ. Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας, αν ξερει καποιος υπευθυνα
De@th L0rd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Πριν 3 μηνες νοικιασα ενα σπιτι 20τ.μ. Το ενοικιο ηταν 150 ευρω το μηνα συν 70 ευρω παροχες(δεη νεροκαι κοινοχρηστα! Στην αρχη ζητησε 50 και αφου καταλαβε οτι ηθελα το σπιτι το ανεβασε. Εκανα τη μεγαλη βλακεια και δεν ρωτησα γιατι πσροχες και να μην πληρωνω μονη μου. Ομως την επομενη θα εμπαινα για ενχειρηση και η χαζη δεν το σκεφτηκα. Μου φανηκαν πολλα αλλα ειπα οτι ενταξει δεν θα εχω προβλημα με την θερμανση και το καλοκαιρι, ειναι δωμα, θα μπορω να χρησιμοποιω ανετα το air condition. Μου αρεσε και το σπιτι ειχα και αναγκη να τακτοποιηθω με την επεμβαση... και ξεκιναει ο εφιαλτης... ο θερμοσιφωνας αναβει απο τους γειτονες.... κοινο ρευμα! Μου ειπε να μην ανησυχω θα τον εχουν ολη μερα ανοιχτο και συντομα θα μου βαλει δικο μου. 3 μετα δεν εχει κανει απολυτως τιποτα! Για 2 μηνες το ρελε να πεφτει σε ανυποψιαστες στιγμες με αποτελεσμα το βραδυ που δεν το καταλαβαινα να μου βγαζει εκτος το ψυγειο και να μην εχω και το κλιματιστικο.Δουλευω ολη μετα και ουσιαστικα το βραδυ χρησιμοποιω το σπιτι μου. Δεν εκανε τιποτα. Μεχρι μια εβδομαδα πριν που ανακαλυψα οτι φταιει το κλιματιστικο που τωρα πια εχει βγει off,αρα δεν εχω και θερμανση. Μου ειπε οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να το φτιαξει. Επισης ανακαλυψα οτι επειδη το ρευμα ειναι μονοφασικο και υπερφορτομενο απο τους γειτονες δεν αντεχει πολυ φορτιο( κουζινα, πλυντηριο και δεν ξερω αν αντεχει και θερμοσιφωνα ξεχωριστο) Ηθελα να ρωτησω αν ειναι παρανομο να μου νοικιαζει σπιτι με κοινη παροχη ρευματος απο διπλανο διαμερισμα για να δω και πως θα κινηθω. Εχω ξεχωριστο πινακα, ρευμα ομως κοινο. Επισης χτες εμαθα οτι εχει να πληρωσει κοινοχρηστα ενα χρονο και ο διαχειρηστης απειλησε οτι αν δεν πληρωθουν θα κοψει το ασανσερ. Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας, αν ξερει καποιος υπευθυνα Στη ΔΕΗ κατευθείαν και μην ειδοποιήσεις καν τον ιδιοκτήτη γιατί ούτως ή άλλος μεγάλο @ φαίνεται. Κάνε την ανήξερη στη ΔΕΗ και πες τους ότι όταν δεν έχουν οι διπλανοί ρεύμα δεν έχεις κι εσύ. Και ναι είναι παράνομο. Με τέτοιο μαλάκα είχα μπλέξει κι εγώ ως φοιτητής. Το κατάλαβα όταν ήρθε το ρεύμα μια φορά πολύ. 4
Joshua21 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ηθελα να ρωτησω αν ειναι παρανομο να μου νοικιαζει σπιτι με κοινη παροχη ρευματος απο διπλανο διαμερισμα για να δω και πως θα κινηθω. Εχω ξεχωριστο πινακα, ρευμα ομως κοινο. Πιστεύω πως θέτεις λάθος το ερώτημα. Έχετε φτιάξει κάποιο χαρτί που να αναφέρει τα 70€ για ΔΕΗ νερό και κοινόχρηστα? Μόνο τότε θα μπορούσες να ισχυριστείς πως "σου νοικιάζει σπίτι με κοινή παροχή ρεύματος από διπλανό διαμέρισμα", το οποίο σίγουρα ΕΙΝΑΙ παράνομο. Εσύ από τη μεριά σου πρέπει να κάνεις νέα σύμβαση παροχής ρεύματος με τη ΔΕΗ.
11demian111 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ή μάλλον να αλλάξει σπιτι. Για ποια περιοχή μιλάμε?
livefreeordie Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 καταρχας να σηκωθεις να φυγεις απο εκει αμεσως! ειναι απαραδεκτος. κι επισης ειναι εντελως παρανομο αυτο που κανει. 3
mylo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ναι είναι παράνομο. Ναι βρες άλλο σπίτι και μην εμπιστεύεσαι κανέναν ότι θα το φτιάξω... Ναι κάνε καταγγελία άμεσα
solton57010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Πρωτα φυγε και μετα κανε καταγγελια.Γιατι εαν εχεις υπογραψει συμβολαιο για το σπιτι εισαι και εσυ υπευθυνη , στην ουσια κλεβεις ρευμα απο το διπλανο σπιτι. 1
mylo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Απορώ πάντως πώς ο κόσμος νοικιάζει τέτοια σπίτια 4
arxaggelos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Εσύ από τη μεριά σου πρέπει να κάνεις νέα σύμβαση παροχής ρεύματος με τη ΔΕΗ.Αν το ρολόι είναι ένα και μοναδικό και ανήκει στο διπλανό σπίτι δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει χωριστή σύμβαση έτσι κι αλλιώς. Οι δίπλα το ξέρουν όλο αυτό; Γιατί αν πέφτει το ρεύμα και από δικές σου συσκευές πιθανότατα επηρεάζονται και αυτοί.
11demian111 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Απορώ πάντως πώς ο κόσμος νοικιάζει τέτοια σπίτιαΌταν δεν υπάρχει κάτι άλλο διαθέσιμο...
DIGITHEOS Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ενα τυπικο σπιτι εχει 35 αμπερ γενικη ασφαλεια,απο αυτην φευγουν οι επιμερους καταναλωσεις η καθεμια με την δικια της ασφαλεια ,αμα τα βαλουμε κατω οτι δουλευει ενας θερμοσιφωνας 4000 watt/230 volt =18 αμπερ ,μια κουζινα 2000 watt/230 volt= 9 αμπερ αμεσως-αμεσως παμε στα 27 αμπερ χωρις να βαζω μεσα τα αναμενα φωτα ,το αιρκοντισιον αν υπαρχει διπλα, και χωρις να βαζω μεσα οτι καις εσυ,ο αυτοματος δεν πεφτει απο βλαβη ,πεφτει απο υπεφορτωση για να μην καειτε,και φυσικα ειναι καραπαρανομο.......
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Αν το ρολόι είναι ένα και μοναδικό και ανήκει στο διπλανό σπίτι δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει χωριστή σύμβαση έτσι κι αλλιώς. Γιατί να μην μπορεί? Η ΔΕΗ αυτό ακριβώς θέλει, ξεχωριστή σύμβαση για κάθε σπίτι. Όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο διαθέσιμο... Δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος, υπάρχουν χιλιάδες ξενοίκιαστα σπίτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα