redarmada Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Καλησπερα παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας γυρω απο το θεμα υδροψυξης. Καταρχην το Tower ειναι το 780Τ της Corsair στο οποιο θελω να φτιαξω μια custom υδροψυξη για τον CPU (ισως 6700k) και για την GPU. Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε τι parts ακριβως χρειαζομαι επειδη δεν εχω ιδιαιτερη γνωση γυρω απο αυτο απλα θελω μια ποιοτικη υδροψυξη με budget εως €500-€550.
Dinosfan Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 ριξε μια ματια εδω + 110 για μπλοκ καρτας γραφικων.. 1
redarmada Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και για την βοηθεια πραγματικα!εαν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου δωσεις την σελιδα να κανω παραγγελια;Επισης το μπλοκ για την gpu ειναι ιδιο για ολες; πχ εαν αγορασω μια gpu υλοποιηση της Gigabyte θα εχω καποιο προβλημα; η θελει μονο reference;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και για την βοηθεια πραγματικα! εαν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου δωσεις την σελιδα να κανω παραγγελια; Επισης το μπλοκ για την gpu ειναι ιδιο για ολες; πχ εαν αγορασω μια gpu υλοποιηση της Gigabyte θα εχω καποιο προβλημα; η θελει μονο reference; Πριν προχωρησεις σε αγορα για Block για καρτα σκεψου το καλα , τα full cover εχουν πολυ μικρη μεταπωλητικη αξια και φευγουν δυσκολα ειδικα για καρτες 1-3 χρονια πριν , τα full cover ειναι ξεχωριστο για καθε καρτα και ξεχωριστο για την καθε υλοποιηση της καρτας εφοσον αυτη δεν χρησιμοποιει reference Pcb , Μια ενδιαμεση λυση ειναι τα block της alphacool που στην ουσια ειναι ενα Block μονο για τον πυρηνα πανω σε μια τεραστια παθιτικη ψυκτρα για vrm ram και οτι αλλο θελει ψυξη πανω σε μια καρτα Οσο για καταστηματα απο Ελλαδα εγω προτιμω το eworld.com.gr , αλλα επισης μεγαλη ποικιλια εχει και το eshop 1
redarmada Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Πριν προχωρησεις σε αγορα για Block για καρτα σκεψου το καλα , τα full cover εχουν πολυ μικρη μεταπωλητικη αξια και φευγουν δυσκολα ειδικα για καρτες 1-3 χρονια πριν , τα full cover ειναι ξεχωριστο για καθε καρτα και ξεχωριστο για την καθε υλοποιηση της καρτας εφοσον αυτη δεν χρησιμοποιει reference Pcb , Μια ενδιαμεση λυση ειναι τα block της alphacool που στην ουσια ειναι ενα Block μονο για τον πυρηνα πανω σε μια τεραστια παθιτικη ψυκτρα για vrm ram και οτι αλλο θελει ψυξη πανω σε μια καρτα Οσο για καταστηματα απο Ελλαδα εγω προτιμω το eworld.com.gr , αλλα επισης μεγαλη ποικιλια εχει και το eshop Ποιο ειναι αυτο το block της Alphacool για την gpu φιλε μου;
Whitefanged Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Ποιο ειναι αυτο το block της Alphacool για την gpu φιλε μου; http://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/gpu-water-blocks/gpu-full-cover/?p=1 Εξ' όσων γνωρίζω δεν τα φέρνει κάποιο μαγαζί Ελλάδα. Ίσως το eworld επειδή αγοράζει από aquatuning. Δεν θα σου πρότεινα αυτό το block πάντως αν το θέλεις για κάρτα που καταναλώνει αρκετό ρεύμα όπως 290, 290X, 390, 390X, 980, 980ti μιας και για να ψυχθούν αποτελεσματικά τα vrm's και οι μνήμες χρειάζεται http://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/gpu-water-blocks/gpu-spare-parts-accessories/17700/alphacool-nexxxos-luefterhalterung-80mm-luefter-fuer-gpx-solo-und-gpx-fullcover-kuehler?c=2652 Επείσης, αν το πάρεις, πάρε ένα μεταλλικό καπάκι http://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/gpu-water-blocks/gpu-spare-parts-accessories/19296/alphacool-nexxxos-gpx-solo-cover-metall-black-nickel?c=2652 γιατί αυτό που έχει το block είναι πλαστικό και σε αρκετούς πολυμερίζεται γρήγορα και σπάει/ραγίζει. 1
redarmada Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Η Δουλεια που εχει κανει ο τυπος εδω πως σας φαινεται;χωρος για σκληρους δισκους ομως δεν υπαρχει.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 http://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/gpu-water-blocks/gpu-full-cover/?p=1 Εξ' όσων γνωρίζω δεν τα φέρνει κάποιο μαγαζί Ελλάδα. Ίσως το eworld επειδή αγοράζει από aquatuning. Δεν θα σου πρότεινα αυτό το block πάντως αν το θέλεις για κάρτα που καταναλώνει αρκετό ρεύμα όπως 290, 290X, 390, 390X, 980, 980ti μιας και για να ψυχθούν αποτελεσματικά τα vrm's και οι μνήμες χρειάζεται http://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/gpu-water-blocks/gpu-spare-parts-accessories/17700/alphacool-nexxxos-luefterhalterung-80mm-luefter-fuer-gpx-solo-und-gpx-fullcover-kuehler?c=2652 Επείσης, αν το πάρεις, πάρε ένα μεταλλικό καπάκι http://www.aquatuning.co.uk/water-cooling/gpu-water-blocks/gpu-spare-parts-accessories/19296/alphacool-nexxxos-gpx-solo-cover-metall-black-nickel?c=2652 γιατί αυτό που έχει το block είναι πλαστικό και σε αρκετούς πολυμερίζεται γρήγορα και σπάει/ραγίζει. με το block της 390x παντως δεν ειχα θεμα να το παιξω και passive η θερμοκρασιες ηταν ιδιες με την ψυκτρα της sapphire (nitro) για το καπακι δεν το γνωριζα και ως τωρα δεν εχω θεμα Για το συστημα της υπογραφης που ετοιμαζω την παραγγελεια θα παρω απο την αρχη το καπακι Οσο για την αγορα του Block μιλα με το eworld μπορει να σου φερει οτι υπαρχει στo http://www.aquatuning.de/
Whitefanged Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 χωρος για σκληρους δισκους ομως δεν υπαρχει. Λογικά οι σκληροί ή ssd είναι πίσω από το m/b. Το 780Τ πρέπει να έχει σχεδόν 3 εκατοστά κενό από πίσω αν δεν κάνω λάθος. με το block της 390x παντως δεν ειχα θεμα να το παιξω και passive η θερμοκρασιες ηταν ιδιες με την ψυκτρα της sapphire (nitro) Είχες μετρήσει την θερμοκρασία των vrm και των μνημών με το cooler της nitro να σπρώχνει αέρα και είχες την ίδια με passive το alphacool? Ψιλοαδύνατον μου φαίνεται. για το καπακι δεν το γνωριζα και ως τωρα δεν εχω θεμα Για το συστημα της υπογραφης που ετοιμαζω την παραγγελεια θα παρω απο την αρχη το καπακι Εμένα το καπάκι ράγισε στους έξι μήνες. Προσφέρθηκαν να μου το αντικαταστήσουν αλλά επειδή βαριόμουν την διαδικασία, το πλάκωσα στη σιλικόνη και του έστρωσα και αδιάβροχη pantex ταινία από πάνω και νταμάρωσε. Ούτως ή άλλως δεν φαίνεται και νιώθω πιο σίγουρος κι από να έβαζα καινούριο. Νιώθω υπερτυχερός φυσικά που το είδα να δακρύζει και το πρόλαβα, γιατί αν έσπαγε θα μου είχε κάνει το pc ενυδρείο. Να αναφέρω επίσης ότι το μπλοκ μου, είχε και μια ακόμη κακοτεχνία. Δύο από τις τρύπες στο μπλοκ ήταν περίπου μισό χιλιοστό δεξιότερα από τις αντίστοιχες στο pcb της κάρτας. Επειδή δεν κούμπωνε με τίποτα, τους έστειλα φώτο και ζήταγα οδηγίες, πιστεύοντας ότι κάνω εγώ κάτι λάθος, αλλά τελικά μου είπαν να τους το στείλω πίσω. Φυσικά επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω τη διαδικασία διεύρυνα με τρυπάνι τις τρύπες πάνω στο pcb έτσι ώστε να ταιριάξει το μπλοκ. H συνολική εμπειρία που είχα με το συσκεκριμένο μπλοκ με αποτρέπει από το να το προτείνω σε άλλους. Οσο για την αγορα του Block μιλα με το eworld μπορει να σου φερει οτι υπαρχει στo http://www.aquatuning.de/ Για να τερματίσω το lvl γκρίνιας για απόψε, να πω ότι πριν δυο χρόνια περίπου, που είχα βάλει στο eworld μια μεγάλη παραγγελία με πράγματα που δεν είχε ετοιμοπαράδοτα ή δεν ανέφερε καν στο site, με είχε στο περίμενε για δύο μήνες μέχρι που βαρέθηκα και τα πήρα μόνος μου από το aquatuning. Από τότε του έριξα γενικά μαύρο με εξαίρεση αν έχει κάτι μικρής αξίας ετοιμοπαράδοτο που βαριέμαι να το περιμένω από αλλού.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Λογικά οι σκληροί ή ssd είναι πίσω από το m/b. Το 780Τ πρέπει να έχει σχεδόν 3 εκατοστά κενό από πίσω αν δεν κάνω λάθος. Είχες μετρήσει την θερμοκρασία των vrm και των μνημών με το cooler της nitro να σπρώχνει αέρα και είχες την ίδια με passive το alphacool? Ψιλοαδύνατον μου φαίνεται. Mε τον ανεμηστηρα της nitro χωρις custom profile ναι η θερμοκρασιες ειναι ιδιες (διαφορες στο +/- 3) Εμένα το καπάκι ράγισε στους έξι μήνες. Προσφέρθηκαν να μου το αντικαταστήσουν αλλά επειδή βαριόμουν την διαδικασία, το πλάκωσα στη σιλικόνη και του έστρωσα και αδιάβροχη pantex ταινία από πάνω και νταμάρωσε. Ούτως ή άλλως δεν φαίνεται και νιώθω πιο σίγουρος κι από να έβαζα καινούριο. Νιώθω υπερτυχερός φυσικά που το είδα να δακρύζει και το πρόλαβα, γιατί αν έσπαγε θα μου είχε κάνει το pc ενυδρείο. Να αναφέρω επίσης ότι το μπλοκ μου, είχε και μια ακόμη κακοτεχνία. Δύο από τις τρύπες στο μπλοκ ήταν περίπου μισό χιλιοστό δεξιότερα από τις αντίστοιχες στο pcb της κάρτας. Επειδή δεν κούμπωνε με τίποτα, τους έστειλα φώτο και ζήταγα οδηγίες, πιστεύοντας ότι κάνω εγώ κάτι λάθος, αλλά τελικά μου είπαν να τους το στείλω πίσω. Φυσικά επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω τη διαδικασία διεύρυνα με τρυπάνι τις τρύπες πάνω στο pcb έτσι ώστε να ταιριάξει το μπλοκ. H συνολική εμπειρία που είχα με το συσκεκριμένο μπλοκ με αποτρέπει από το να το προτείνω σε άλλους. Εγω στην καρτα που περασα το block δεν ειχα κανενα θεμα μπηκε κουτι , το κακο με την sapphire ειναι οτι κανει αλλαγες στο pcb και δεν το αναφερει πουθενα - πχ εστω κατι του τυπου rev 1 -2-3 κτλ) Για να τερματίσω το lvl γκρίνιας για απόψε, να πω ότι πριν δυο χρόνια περίπου, που είχα βάλει στο eworld μια μεγάλη παραγγελία με πράγματα που δεν είχε ετοιμοπαράδοτα ή δεν ανέφερε καν στο site, με είχε στο περίμενε για δύο μήνες μέχρι που βαρέθηκα και τα πήρα μόνος μου από το aquatuning. Από τότε του έριξα γενικά μαύρο με εξαίρεση αν έχει κάτι μικρής αξίας ετοιμοπαράδοτο που βαριέμαι να το περιμένω από αλλού. Για αυτο δεν περνω θεση εγω οτι πηρα ποτε δεν ειχα θεμα , και αρκετες φορες του εχω ζητησει πραγματα απο aquatunning το πολυ σε 12-15 μερες τα εχω στα χερια μου 1
fallen4ngel Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ο Γιαννης είναι εξυπηρετικοτατος μπορώ να πώ. Μόνο μία φορά είχα μεγάλη καθυστέρηση αλλά είχε πρόβλημα με το site και χάθηκαν παραγγελίες (πριν 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά) οπότε ο φίλος αν έπεσε σε εκείνη την περίοδο όντως μπορεί να έκανε 2 μήνες. Κατά τα άλλα το μαγαζί είναι λίρα 100. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα