Προς το περιεχόμενο

C# ή κάτι άλλο? ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ...

trad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα!

Ομολογώ οτι παρακολουθω το ποστ με ιδιατερο ενδιαφέρον! Δεν μπηκα στην πειρασμο να μπω ενεργά..έχω αποφασισει με τα την α.b εποχή να ειμαι λιγο πιο εγκρατής....χεχεχεχε! Στο θεμα μας!

Α πρωτου αρχησω...αγαπητε random..τα σέβη μου..το ποστ ηταν κατι παραπανω απο καλό.

Λοιπόν φιλε trad εγω διαβασα το post σου και μετα εβγαλα το εξης συμπερασμα! Εισαι φοιτητής σου αρεσει να ασχολεισαι με προγραμματισμο...εχεις καποια γνωση C ..(ισως οχι τοσο καλη C++) ..μην νευριαζεις ακομα...απλα σου λεω τι μου εδωσες να καταλαβω... πηγες να κανεις μερικες standalone εφαρμογές σε windows ..ειδες απο την C++ τι γινεται..και λες ...δεν παμε καλα, σωστα? σιγουρα υπαρχει καλυτερο..αλλιως θα ειχες παρει το MFC και το WinAPI32 και θα διαβαζες..Λοιπον ξερεις οτι υπαρχει η VB ..αλλα λες..καλα μαλακιες..εγω ξερω κατι παραπανω μπορω κατι καλυτερο...σωστα? ε πιανει τοτε μια αναγκη να αναζητησεις μια γλωσσα που θα σου κανει τα εξης:

. θα σου προσφερει την δυναμη της C++

.Θα ειναι πιο ευκολη απο την C++ .

.θα εχει το status μια πραγματικης γλωσσας . και καλα hardcore Και οχι vanilla VB

. παραλληλα ομως θα σου δινει την δυνατοτητα να φιαχνεις ευκολα γραφικο περιβαλλον

-Θα παιζει κυριως στα windows!

Εκει λοιπον απο μονος σου...λες τις 2 απαντησεις...(μερικες αλλες σου ξεφυγαν).Java και C# .

Παρολα αυτα..για καποιο λογο ....αρχιζεις και δινεις στον αναγνωστη σου την εντυπωση οτι υπαρχει ενα μικρο κολληματακι με την Java! Μαγκια σου...και οπως ΠΟΛΥ σωστα και συντομα σου απαντησε ο Γυρηονης απο πανω ..'[με το ποστ σου περιγραφεις την C# εχει ολα εκεινα που θα ηθελες να κανεις..και ζητας'! Παρολα αυτα εμμενεις σε καποιες γενικοτητες περι applet και DB. που σωστα σου εξηγουν οτι δεν ειναι αληθεια... θα οφειλες να ξερεις οτι ODBC ειναι δημιουργια της MS ουστιαστικα και οτι ειναι σεβαστο και implementarismeno απο πολλες γλωωσες με διαφορους τροπους ..και φυσικα και απο την Java! ο κωδικα πανω κατω ειναι ιδιος!

Α να πουμε εδω οτι πραγματι...η Java ειναι πολυ ωραια γκομενα..κανει πολλα πραγματα (οχι τα παντα) δηλαδη σου εκπληρωνει σε μεγαλο βαθμο ολες σου τις φαντασιωσεις...και εχει και μια μαγκια που δεν εχει η C# . H Java ειναι γκομενα που γουσταρει να κυκλοφορει..με την ιδια ευκολια και δεκτικοτητα και στο Μεγαρο..και στα σκυλαδικα ..και στα Club της παραλιακης.,..ενω η C# δεν ξερει τιποτα αλλο εκτος απο τα σκυλαδικα της γυρω περιοχης (το επιασες το υπονουμενο? ).χεχεχεχεχε

Παρατηρω επισης στα ποστ σου μια βαρεμαρα?

Για να μην ψάχνω, βαριέμαι, αν θέλεις ανέφερε 2 κουβέντες για τις δυνατότητες της perl.

Ετσι θα ανακαλυψεις και θα αποφασισεις για την γλωσσα η την τεχνολογια που να συντροφεψει στα επομενα βραδυα σου? δηλαδη ...λες στον φιλο η στον γνωστο σου...ρε συ...επειδη βαριεμαι δεν μου βρισκεις μια γκομενα..η checkare καμια...και με πισεις θα την κοιταξω.... (το πιασες το υπονουμενο)?

H συμβουλη της ημερας λοιπον!

βαλε στο μηχανημα σου .Net (o θεος μαζι σου αν δεν ειναι Win2003) και βαλε και Java! Κατεβασε και οτι IDE σου αρεσει..και αρχησε να παιζεις! φιαξε μια εφαρμογη που διαβαζει ενα αρχειο και φορτωνει μια βαση...οτι δηποτε...δες λοιπον ποια γλωσσα σου αρεσει..πως συμπεριφερεται το εκαστωτε περιβαλλον....τι σε δυσκολευει...και τι δεν σου αρεσει!

και μετα..ελα να μοιραστεις τις εμπειριες σου ...με ολους τους αλλους..που μπορει ο X να το εχει κανει..o Y να εχει κανει κατι αλλο κτλ κτλ!

Το να καθωμαστε να λεμε οτι ναι το να συνδεθεις σε μια βαση με την Java ειναι 7 γραμμες ..-> οχι δεν σεπιστευω ο φιλος μου λεει οτι ειναι δυσκολο-> μα οχι σου λεω ειναι ευκολο...ε δεν προκειται να βγαλεις και τιποτα!

Καλη δυναμη!

Δημοσ.

Όχι, δεν είμαι φοιτητής που απλά σχολούμε με τη C. Το τι είμαι τώρα... δεν έχει σημασία. Έχω δουλέψει αρκετά τη C++, σε βαθμό που θα μπορούσα κάλιστα να μείνω σ' αυτήν σε περίπτωση που θα "βαριόμουνα" να ψάξω για κάτι άλλο. Έχω πειραματιστεί με την JAVA (όχι σε τρελά επίπεδα) και δε μ' άρεσε. Τι δε μ' άρεσε? Οπως όλα τα καλά σ' αυτόν τον μάταιο κόσμο, πρέπει να δόσεις κάτι παραπάνω για να τα αποκτήσεις, αρκεί να σου κάνουν το "κλικ" που λένε. Για διάφορους πρακτικούς και μη λόγους αυτό δεν συναίβει στην περίπτωσή μας.

Τώρα για τη VB , αφού ξεκίνησα τη C++, μελέτησα Object-Oriented προγραμματισμό γιατί να πάω σε VB??? Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος.

- Γιατί μπήκα τότε σε τάτοιες διαδικασίες αναζήτησης?

- Γιατί έχει κανα χρόνο που ασχολούμαι με php. Αυτή η γλώσσα με γοήτευσε. Είναι εύκολη, αλά όχι και αδύναμη. Κάποιες φορές που στη δουλειά μου ζητήθηκε να κάνω μια stand-alone εφαρμογή με τις Χ-Υ προδιαγραφές και δούλευα (παιδευόμουνα) με C++, ερχόταν στιγμές και περιπτώσεις πάνω στον προγραμματισμό που αφού βαριαναστέναζα, έλεγα "γιατί Θεέ μου να μην φτιάχνει και stand-alone προγραμματάκια η php!"

Στο μεταξύ, μ' έχει πιάσει απο καιρό η φαγούρα να το "γυρίσω" σε C#.

Συνδυασμός των 2? -> "Δε ρωτάω..." είπα "...πρώτα να πάρω γνώμες απο εκείνο το ωραίο το site που μαζεύονται κάποιοι άνθρωποι με γνώσεις (όχι απαραίτητα ΠΑΡΑΠΑΝΩ αλλά ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ απ' αυτά που κατέχω)?" Και να το! Άνοιξα αυτό το τόπικ.

Και έβαλα στον πρόλογο και ακείνο το λάθος (δεν θα αμφισβητήσω κάποιον που δηλώνει ότι δουλεύει και έχει εμπειρία σε JAVA, δεν έχω λόγο να το κάνω). Ω Τι ΜΕΓΑ σφάλμα Θεέ μου! Τι μέγα ΣΦΑΛΜΑ! Και τι δεν γράφτηκε...

Μέχρι και την ανάλυση της ζωής μου μου΄έκανες φίλε javanidhs (δεν πιστεύω να έχεις καμιά σχέση με Java ε?... :D ), μέσα απο καλώδια τηλεφώνου. Τι να πω... μάλλον θα έβγαλες συμπεράσματα απο τον γραφικό μου χαρακτήρα :D .

Τέλος πάντων... ανάθεμα κι αν μιλάμε για αυτό που ρώτησα. Τώρα πραγματικά άρχισα να βαριέμαι... αυτό το τόπικ. Και επειδή η γλώσσα προγραμματισμού τελικά δεν είναι γκόμενα... (τι σόι γκόμενα θα ήταν άλλωστε άμα την "χρησιμοποιούσαν" μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μαζί με μένα :D ) λέω να πάω για καμιά μπύρα με καμιά αληθηνή γκόμενα τώρα. Όσο για την γλώσσα... λέω να κάνω κανα "μπανιστήρι" επι τόπου την ώρα του σεξ (θα κάνω και ερωτήσεις :D :D .Πρωτοτυπία για μπανηστιρτζή... :D ) σε κανα-δυο φίλους με διαφορετικές "ερωμένες" :D. ή μπορεί να διαβάσω και κανα Άρλεκιν (ξέρεις... wrox, pearson, idg, prentice hall...) και να διαλέξω :D

Δημοσ.

πραγματι πηγαινε για καμια μπυρα..γιατι στις γλωσσες σε βλεπω λιγο αναποφασιστο!........θα παω να κανω παρεα στον random που σκοεωνει την ωρα του στην assembly! ..τι java c# και μαλακιες..... αχχχχχ

Δημοσ.

Δεν διάβασα όλα τα posts αλλά θέλω να πω οτι η java θεωρήται εύκολη γλώσσα (η δικιά μου άποψη:οτι είναι όντως). Αν σκοπός σου είναι μόνο προγραμματισμός στα windows τότε θα έλεγα c#.

Δημοσ.

1. αφού ξεκίνησα τη C++' date=' μελέτησα Object-Oriented προγραμματισμό γιατί να πάω σε VB??? Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος.

2. Γιατί έχει κανα χρόνο που ασχολούμαι με php. [/quote']

1. σε παραπεμπω στο αρχικο μου ποστ: για να εχεις αποτελέσματα. γι μενα η μεγαλυτερη ικανοποίηση στον προγραμματισμό ειναι όταν πατας το μαγικο κουμπακι "Compile + RUN", και πετάγεται το hello world, αντι για το "error in line 99982763..."

ρε κωδικό-παιδες καφενοκουβεντα κανουμε, μην τσακωθούμε...

αν θελαμε επιστημονικες αναλυσεις, αντι να γραφουμε κατεβατα, θα σου εδινα 100 λινκς απο το google που απαντουν στο "what's the best lang"

Εχω κι εγω στο sig μου το λινκ του javahellug, αλλα οχι για να υπονοήσω οτι java is the best, αλλα απλα για να το βλέπουν μερικοι και να επισκεπτονται το site, tipota parapanω.

Ξερω οτι και η java μπορει να κανει client server, FAT desktop app, αλλα θα αυτοκτονησω πριν (ξανα-)κάνω κατι τέτοιο. Το ιδιο και σε C/C++/C#.

VB,Delphi,Oracle Forms και αγιος ο Θεός!!

sto 1o post sou: "Η ερώτηση είναι η εξής και απευθείνετε σε άτομα με πολύ σφαιρικές γνώσεις στον προγραμματισμό: ...... και έχω εμβαθύνει πολύ"

λοιπον, εγω δεν εχω εμβαθύνει σε καμια γλώσσα, αλλα εχω κατεβασει tools, ξεφυλίσει docs, και γραψει πεντε γραμμες σε καμια 20αρια γλώσσες, Am I qualified?

και μαλλον καλά έκανα. Στη δουλειά που είμαι, οταν πηγα στην συνεντευξη ρώτησα τι εργαλεια χρησιμοποιούν, και τι γλώσσες, και μου τα μάσαγαν... (σχεδον όλοι τα μασάνε, αν σου πουν Εδω είμαστε VB ή Java-Shop κατι δεν πάει καλά..)

Τελος πάντων λέω, Εγω γράφω ξεκαθαρα στο βιογραφικο, με Τι εχω ασχοληθεί. Αν αυτοί με βάλουν να γραφω C ή VB, ας πρόσεχαν. Να με στέιλουν σε σχολείο... (και μετά πάω αλλού, απο πορτοκαλιές αλλο τίποτα).

Τελικά, η ερωτηση μου δεν ειχε νόημα. καθε πελάτης εχει τις ιδιατερότητες του, και για καθε ενα αποφασίζεις τι τεχνολογία θα δουλέψεις, και αν κάτι γίνεται με τον Α τρόπο (που δεν τον πολυγουστάρεις),

αποφασίζεις αν αξιζει τον χρόνο και την προσπαθεια να μαθεις την Α γλώσσα, ή να ψάξεις παντού πως μπορείς να το κανεις μεσω Λαμίας με τον Β τρόπο (που γουσταρεις ή ξέρεις)..

Ας γίνουμε όλοι Σφαιρικοί, και να αφήσουμε τις Εμβαθύνσεις για όσους έχουν συμφέροντα

Δημοσ.

Egw pisteuw pws ama matheis mia sovarh glwssa (px C++, JAVA) kala kai embathyneis panw se autin, meta mporeis na asxolitheis me opoiadipote glwssa brethei mprosta sou. Tha kaneis ereuna, tha deis to documentation, tha deis ta methods klp, kai tha mporeis na programmatiseis. Apla den ginesai programmatistis apo ti mia stigmi stin alli, xreiazetai xrono, ypomonh kai thelisi.

VB exei kseperastei pleon, kai fysika den einai glwssa programatismou, einai tis plakas. Kammia sxesi me OO programming.

H VB.net einai teleiws diaforetiki glwssa.

PHP kai mySQL xrisimopoioun olo kai perissotera sites at the moment, opote an asxolitheis me web development tha prepei na ta ksereis. Vevaia an kaneis Oracle SQL, i mySQL tha sou fainetai poly ligh.

H JAVA dimiourgithike me skopo to networking. Twra gia to poso eukola mporeis na access mia DB mesa apo java, ena swing frame kai 30 seires kwdika kanoun ti douleia tous. Episis JAVA exei apsogo documentation, blepeis online ola ta methods k ta packages pou mporeis na xrisimopoieiseis, opote einai thema empeirias to na ftiaxneis grigora kati kalo.

Gia sovara windows applications fysika C++, to ultimate tool. Mporei na einai dyskolh, alla ama ti matheis... :wink:

H microsoft me tin C# paei na xtypisei tin sun kai ti JAVA. Einai akomi poly kainouria glwssa gia na krithei, alla ama exeis to visual studio .net, leei na asxolitheis mazi tis gia na xeis ti dikia sou apopsh.

H texnologia proxwraei kathe mera, px merikes apo tis glwsses pou xrisimopoiousan 5-6 xronia prin, den asxoleitai kanenas mazi tous twra.

An kapoios thelei na einai programmatistis, tha prepei synexws na emploutizei tis gnwseis tou, kai na asxoleitai fysika.

Den eimai expert (don't shoot :P), spoudazw comput.science, kai autes einai oi empeiries mou apo 2 xronia programming sto uni.

Δημοσ.
Και επειδή η γλώσσα προγραμματισμού τελικά δεν είναι γκόμενα... (τι σόι γκόμενα θα ήταν άλλωστε άμα την "χρησιμοποιούσαν" μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μαζί με μένα :D )

Μία πολύ δημοφιλής γκόμενα :D :D :D

random:

>Στη δουλειά που είμαι, οταν πηγα στην συνεντευξη ρώτησα τι εργαλεια

>χρησιμοποιούν, και τι γλώσσες, και μου τα μάσαγαν... (σχεδον όλοι τα

>μασάνε, αν σου πουν Εδω είμαστε VB ή Java-Shop κατι δεν πάει καλά..)

Γιατί το λες αυτό;

Δημοσ.

καλά μην το παιρνεις τις μετρητοίς..

αν πας να δουλεψεις στη sun μπορει να σου πούνε "εδω εχει μονο τζαβα", οκ.

ή αν πας σε μεταπωλητή/integrator πχ. ms hellas.

λεω για περιπτωση που πας σε soft-house, μηχανογραφηση εταιρειας/ιδρυματος, κλπ, συνηθως exoyme σκοπο να λυσουμε προβληματά σε εύλογο χρονο/χρήμα, όχι να "τα λύσουμε με την xLang, xBase, xAppserver γιατι αυτη ξερουμε αυτην εμπιστεύομαι..".

Αναλογως το θεμα θα επιλεξουμε εργαλεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...