trad Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Καλησπέρα. Η ερώτηση είναι η εξής και απευθείνετε σε άτομα με πολύ σφαιρικές γνώσεις στον προγραμματισμό: :arrow: Ξεκίνησα με C και έχω εμβαθύνει πολύ.Συνέχισα με Visual C++ (6) και περπάτησα αρκετά, ώσπου κάποιος μου μίλησε για JAVA. Διάβασα αρκετά JAVA και μπορώ να πω ότι είναι δυνατή αλλά εγώ δεν την γουστάρω (ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΚΟΥΩ JAVA ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ). Ας αφήσουμε την php απ' έξω. :arrow: Θέλω να βουτήξω (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ) με τα μούτρα σε μια γλώσσα προγραμματισμού και να εμβαθύνω. Αυτή θέλω να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: - Δεν μας ενδιαφέρουν οι web-based εφαρμογές (να 'ναι καλά η php) - ΑΜΙΓΩΣ Αντικειμενοστρεφής (Κληρονομικότητα, πολλαπλοί constructors...κλπ κλπ) - Σχετικά εύκολη (Java... :evil: :evil: :evil: ). Αυτό το κριτήριο και να μην ισχύει δεν πειράζει αν ισχύουν όλα τ' άλλα. - Ύπαρξη εύχριστου και "δυνατού" περιβάλλοντoς εργασίας (Visual), και ποιό προτείνετε? - Συνεργασία με βάσεις δεδομένων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 1500 ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΗΜΑΡΤΟΝ (Java... :evil: :evil: ) Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για C# και Delphi. Περ' όλα αυτά πριν αποφασίσω είπα δεν ρωτάω και στο insomnia να πάρω μία -> (τρόπος του λέγειν...) γνώμη παραπάνω?... Λοιπόν, ευχαριστώ προκαταβολικά...
Γηρυόνης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 > - Συνεργασία με βάσεις δεδομένων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 1500 ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΗΜΑΡΤΟΝ (Java... ) Αυτό που λες είναι μεγάλη κοτσάνα αλλά τέλως πάντων, άλλο είναι το θέμα μας. Αν ασχοληθείς με Windows κάτσε στη C# αν όχι πήγαινε στη C++.
trad Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Μιλάω για Applets... Και ΑΜΑ τα καταφέρεις... Ή μήπως δεν είναι έτσι?...
Leibniz Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Plaka plaka h perl kanei ola auta pou zhtas -Den einai mono web-based -OOPerl yparxei kai se ebook -Paneukolh sth mathisi. -Yparxei kai ena tool visual perl ektos apo to gnwsto module Tk kai einai kai cross-platform -Vaseis dedomenwn = piece of cake Alla siga mh th thes.
drm Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Εγώ προτείνω Delphi ή C# ( με τον C# Builder της Borland) - Όχι δεν τα παίρνω από την Borland, απλά μου αρέσουν τα περιβάλλοντα που φτιάχνε....
Leibniz Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Η Perl παράγει exe? http://www.indigostar.com/perl2exe.htm lol
alkisg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Βασικά για ΜΕΓΑΛΕΣ εφαρμογές σε Delphi θα συναντήσεις πρόβλημα (περιορισμένη συλλογή components / κώδικα ΤΡΙΤΩΝ, μόνο ένας πατέρας για κάθε object αν και μπορείς να έχεις όσα interfaces (και constructors) θέλεις). Η C# δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει σαν γλώσσα, η σκέτη C++ ασχολείται με πολλές "σπαστικές" λεπτομέρειες οπότε θα σου πρότεινα C++ Builder της Borland. Είναι RAD (Rapid Application Development) και σε βάσεις και σε φόρμες, αλλά αν κάποια στιγμή το χρειαστείς μπορείς και να κατεβείς "πολύ χαμηλά" με τον κώδικα αλλά και να χρησιμοποιήσεις χιλιάδες έτοιμα components / functions κτλ.
random Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Θέλω να βουτήξω με τα μούτρα σε μια γλώσσα προγραμματισμού και να εμβαθύνω. Αυτή θέλω να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: θελεις να μαθεις απλα για να μαθαινεις, για ερευνητικούς σκοπούς ή να χρησιμέψουν κάπου αυτες οι γνώσεις; - Δεν μας ενδιαφέρουν οι web-based εφαρμογές (να 'ναι καλά η php) τοτε γιατι επιασες τα applet? - ΑΜΙΓΩΣ Αντικειμενοστρεφής (Κληρονομικότητα, πολλαπλοί constructors...κλπ κλπ) Java δε σ αρεσει, ισως η C++ αλλα την 'ξέρεις', δεν αφησες τιποτα... modula? ruby ? Smalltalk ; Eiffel ; Αν σκοπευεις να τη βγαλεις σε ενα πανεπιστημιο κανοντας ερευνα, οκ... Τι σημασια εχει αν ειναι Αντικειμενοστρεφής? Τι δουλειά σου την κάνεις; Μαθαίνεις τη γλώσσα, και υλοποιείς κάτι χειροπιαστό σε εύλογο χρονικό διάστημα; Την κάνεις με τέτοιο τρόπο που -όσο αυτο ειναι δυνατόν- περνάς και καλά ταυτόχρονα? (πχ. προσωπικά με Cobol, μπορεί να είναι και αποτελεσματική εκει που πρέπει, και εύκολη, αλλα ειναι σκέτη αγγαρεία..) - Σχετικά εύκολη (Java... :evil: ). μπορείς να ασχοληθεις με scripting (perl, python, vbscript, ruby, klp), ευκολες, ουτε compilers, ουτε μπελάδες... λιγο στην ταχυτητα πέφτουμε...ε; αλλα ειναι και object(-like) & easy!!! Εύκολη και ΑΜΙΓΩΣ Αντικειμενοστρεφής τι την ψάχνεις? κατ αρχην υπάρχει μια πλάνη, οτι οσες ειναι εύκολες δεν κάνουν για πολλές και για πολλες ή δύσκολες δουλειές. Αυτο ειναι εν μερη αληθινο αλλα αληθινο ειναι επισης οτι ΚΑΜΙΑ γλώσσα δεν τα κανει όλα, με όποιο τρόπο θέλουμε. Δηλαδή το τι δεν κάνουν οι VB6, Delphi7, στα πλαίσια του πρακτικού λογισμικού και πρέπει να καταφύγεις σε Java, C, C++, C#, και τέτοιες "αγνές" γλώσσες, πρέπει να to ψάξεις αρκετά. ή πχ, την λειτουργικότητα ενος java applet πως θα την κάνεις με C++ ; θα εφεύρεις πάλι τον τροχό? 2ον, δεν μπορω να καταλάβω πως "εμβάθυνες" σε C, και ασχολήθηκες με C++, και μετα απο αυτους τους εφιάλτες (pointers, αστερίσκος πριν το variable, asteriskos meta to var, asteriskos μέσα/έξω απο παρένθεση !!, printf-my-ass!!!), ειναι δυνατον να σου φαινεται δύσκολη η Java ? κι εμενα μου φαίνεται ζόρικη η java σε οτι εχει να κανει με objects (γιατι συντακτικά, αν τη δεις σαν procedural, ειναι όντως πανεύκολη), αλλα πριν απο αυτό ειχα ασχοληθει μόνο με basic, pascal kai sql. Απο γειτονιες της C ούτε απ' έξω δεν περνάω... - Ύπαρξη εύχρηστου και "δυνατού" περιβάλλοντoς εργασίας (Visual), και ποιό προτείνετε? εύχρηστα: VS 6, VS.net, Oracle Forms (αλλα τοτε δεν σ ενδιαφέρει η γλώσσα, αλλα το εργαλείο, γιατι αμα τα μάθεις καλά αυτα όλα τα αλλα θα σου φαίνονται δύσκολα). Για τη java δεν υπαρχουν εύχρηστα. An δεν ξερεις λιγο τη γλώσσα δεν θα φτιαξεις ούτε message box. Αλλα έχει δυνατά: jbuilder, jdeveloper, Sun Studio, κ.ά. - Συνεργασία με βάσεις δεδομένων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 1500 ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΗΜΑΡΤΟΝ (Java... :evil: όλες οι γλωσσες με "πληθυσμό" πάνω απο 1000 προγραμματιστες παίζουν με βάσεις, και για να πουμε και το άλλο, υπευθυνος για τους "drivers" των βάσεων ειναι οι κατασκευαστες των βάσεων, όχι οι κατασκευαστές των γλωσσών. με odbc/jdbc μπαινεις παντού πλέον. Αν δεν θέλει η ταδε βαση να παιξει με μια δημοφιλή γλώσσα, ποτε της να μην παίξει, θα πάρουμε άλλη βάση, δεν θα μάθουμε άλλη γλωσσα. Οσες γραμμες κωδικα θέλει η VB για να πάρει ενα record απο Αccess, άλλες τόσες θελει και η java για να παρει ενα record απο οποιαδηποτε βάση. Αλλο αν με την εγκατάσταση των VB/Access o Βασιλακης σου φυτεύει ολα τα απαραιτητα paths και registry entries στο pc, χωρις να σου δινει και λογαριασμο τι κανει και πού, Ενω η java περιμενει απο εσενα να τα σεταρεις - για να ξερεις και τι κανεις ,τέλως παντων για να συνδεθεις σε μια βάση. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για C# και Delphi κι εγώ το ίδιο! C# = μια java που παίζει σε Visual studio, και σετάρεται πιο ευκολα σε Windows, αλλα οχι και πιο εύκολη απο τη java, προς Θεού! δεν ειναι ουτε πιο δύσκολη: είναι ΙΔΙΑ!! Delphi = μια πολυ καλύτερη VB. που σύντομα θα ειναι και .NET τελικά το θέμα ειναι τι θελεις να κάνεις, και με τί όρους? θέλεις να φτιάξεις windows apps με ευκολο και γνωριμο interface για τον απλο χρήστη, με απροβλημάτιστες εγκαταστασεις, και να βρίσκεις ευκολα συνεργάτες για ομαδικα project? και δεν πολυασχολήσαι με λεπτομερειες όπως πνευματικα δικαιωματα, άδειες χρήσεις, κλπ (ευτυχώς σε αυτό, ακόμα στην Ελλαδάρα ζούμε!) ; VBasic !! Θέλεις να φτιάξεις εφαρμογή με database, που να δουλέυεται ταυτόχρονα απο 50+ βάλε χρήστες, και να είσαι απολύτως νόμιμος (δηλ. να πληρώσεις για db server, λειτουργικά, αδεια εργαλείων προγραμματισμού, app server, κλπ..?) Για κανε το λογαριασμό σε πακετάκι (Windows Server, VStudio, MS SQL, IIS), και κανε το ίδιο για (Linux server, MySQL, Apache, και δώρο εργαλεία και java-τσάμπα)... θελεις να φτιάχνεις command line tools ή demos που να τρέχουν σε χρόνο dt, και να διυλίζουν τον κώνωπα, και δεν σε ενδιαφέρει αν κανεις δεν θα μπορει να συνεργαστεί μαζί σου (γιατι δεν θα σε καταλαβαίνουν), αφου μπορείς μονος σου να φτιάξεις πρόγραμμα? ASSEMBLY ! Και οσο για το web, ναι καλό το php (asp/jsp.. όλα τα xSP), αλλα ελα κάνε client validation, και data entry με javascript να γελάσουμε. Εκει να δεις σπαγγετι! σκέτη καρμπονάρα γινεται ο κωδικας. Γι' αυτο υπάρχουν τα applet. τι προτείνω? φτιάξε ενα window app, με τρια κουμπιά, που να τραβάει 1 γραμμη απο μια βάση, μέσω δικτύου, και να βγαζει ενα message('Hello!'), σε 4-5 εργαλεία (VB, Java, C#, Perl/TK, Delphi, και οσα ειπωθηκαν εδω). Να δούμε με ποιό θα διασκεδασεις περισσότερο. οουφφφ! κουράστηκα. πάω να γράψω λίγη assembly μπας και περάσει η ώρα...
trad Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 random ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση, ήταν πραγματικά πολύ βοηθητική και -θετικά μιλώντας- διασκεδαστική. Έχω όμως κάποιες παρατηρήσεις -αν μου επιτρέπεις...-. θελεις να μαθεις απλα για να μαθαινεις, για ερευνητικούς σκοπούς ή να χρησιμέψουν κάπου αυτες οι γνώσεις; Μάλλον για να χρησιμέψουν. τοτε γιατι επιασες τα applet? Τα applets ρα ανέφερα επειδή μου είπε ένας φίλος ότι η Java δεν έχει κανένα πρόβλημα με dbs. Απλώς, αναφορικά, και εγώ είπα ότι όταν πάει το πράμα σε applets, και θέλεις να βάλεις στο χορό και db τότε... "Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ" όπως μου είπε ένας καθηγητής μου που θεωρείται -και είναι- πόλύ χωμένος με τη Java. Τέλος πάντων, ας μη μίνουμε σε αυτό. Μιλάμε για stand-alone. Γράψε λάθος. Τι σημασια εχει αν ειναι Αντικειμενοστρεφής? Τι δουλειά σου την κάνεις; Βασικά, έχω υιοθετήσει μια διαδικασία προγραμματισμού -Unified Process- η οποία είναι 100% Οbject-Οriented και αφού γουστάρω και σχεδιάζω καλύτερα με αυτήν, δεν θέλω να πάω, πίσω, σε δομιμένο σε καμία περίπτωση. Τώρα... αν δεν είναι ΑΜΙΓΩΣ, εντάξει δεν χάλασε ο κόσμος. Κάποια βασικά όμως τα θέλω. Πχ, και η php υποστηρίζει ΟΟ και όντως έτσι την μεταχειρίζομει. Έρχονται όμως στιγμές που -αν και δεν την συμπαθώ όπως ανέφερα- λέω ότι στο επίπεδο του Object-Oriented programming, η JAVA δεν έχει αντίπαλο, μακαρι η php να είχε έστω το 40% των υποστηριζόμενων απο την Java τρόπων προγραμματισμού, πάντα για στο OO κομμάτι. Ας είναι και ψευδο-αντικειμενοστρεφής. No problem. Θα μου πεις άλλα έγραψες στην αρχή. Απλώς έδοσα βάση σε όσα μου έγραψες. Γι' αυτό άλλωστε άνοιξα το forum. Για να ακούσω, να μάθω, να επηρεαστώ και να αποφασίσω. μπορείς να ασχοληθεις με scripting Για να μην ψάχνω, βαριέμαι, αν θέλεις ανέφερε 2 κουβέντες για τις δυνατότητες της perl. 2ον, δεν μπορω να καταλάβω πως "εμβάθυνες" σε C, και ασχολήθηκες με C++, και μετα απο αυτους τους εφιάλτες (pointers, αστερίσκος πριν το variable, asteriskos meta to var, asteriskos μέσα/έξω απο παρένθεση !!, printf-my-ass!!!), ειναι δυνατον να σου φαινεται δύσκολη η Java ? Οι pointers μου αρέσουν και δεν ζορίζομαι να δουλέψω με αυτούς. Εκεί ακριβώς ήταν και το πρόβλημα... Η Java τους έβαλε στην άκρη και ησύχασε. Έλα όμως που εγώ ξεκίνησα ανάποδα... C# = μια java που παίζει σε Visual studio, και σετάρεται πιο ευκολα σε Windows, αλλα οχι και πιο εύκολη απο τη java, προς Θεού! δεν ειναι ουτε πιο δύσκολη: είναι ΙΔΙΑ!! Συμφωνώ 1000%. Είναι 100% απομίμηση, αλλά έχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι υποστηρίζεται απο τη Microsoft. To κακό είναι ότι υποστηρίζεται απο τη Microsoft... Εντάξει δεν είναι πιο εύκολη, γι' αυτό και λόγω της ομοιότυτας (τι ομοιότητα... φωτοτυπία είναι!) ούτε πήγα αλλά και πολύ δύσκολα θα πάω εκεί. Άσε που σε 3 χρόνια μπορεί να τους ^%$σει να βγάλουν την C%, μετά την C@ κοκ και που να τρέχεις πάλι... Και μη μου πεις ότι άμα μάθεις την μία πας εύκολα στην άλλη. Ρώτα τους φανατικούς της C++ και thw VB για το .ΝΕΤ... Delphi = μια πολυ καλύτερη VB. που σύντομα θα ειναι και .NET Προς τα 'κει πάει η δουλειά... Για κανε το λογαριασμό σε πακετάκι (Windows Server, VStudio, MS SQL, IIS), και κανε το ίδιο για (Linux server, MySQL, Apache, και δώρο εργαλεία και java-τσάμπα)... Το "κόλπο" (Linux server, MySQL, Apache, και δώρο εργαλεία και java-τσάμπα & php) το έχω ασπαστεί 100% και δεν με κουνάει τίποτα απο 'κει... Πάμε όμως σε stand-alone να δούμε λίγο τι γίνεται. Μάλλον πάμε για Delphi ή Perl (βλέπε Leibniz-alkisg...) Ευχαριστώ για τη βοήθεια. ΥΓ. Leibniz, κανα βιβλιαράκι και τα βασικά εργαλεία παίζουν πουθενά στο Internet? Free δεν είναι? (Ρωτάω)
Γηρυόνης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Τα applets ρα ανέφερα επειδή μου είπε ένας φίλος ότι η Java δεν έχει κανένα πρόβλημα με dbs. Απλώς' date=' αναφορικά, και εγώ είπα ότι όταν πάει το πράμα σε applets, και θέλεις να βάλεις στο χορό και db τότε... "Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ" όπως μου είπε ένας καθηγητής μου που θεωρείται -και είναι- πόλύ χωμένος με τη Java. Τέλος πάντων, ας μη μίνουμε σε αυτό. Μιλάμε για stand-alone. Γράψε λάθος. [/quote'] Προφανώς ο καθηγητής σου είναι σκράπας. Όσο για το Visual περιβάλλον γιατί είναι ανάγκη να είναι visual; Από MS "developers" που προτιμούνε ως program input το ποντίκι αντί του πληκτρολόγιου έχουμε χορτάσει...
trad Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Η Αφού για 'σένα που υπογράφεις με "Java Hellenic User Group http://www.javahellug.org" είναι εύκολη η σύνδεση JAVA applet-db, τότε θα πρέπει να είναι για όλο τον κόσμο... Και για να τελειώνουμε, 1000 συγνώμη, γράψε λάθος! Όλα τα μπορεί η JAVA. Δικό μου το λάθος. Μπορούμε να το τελειώσουμε το θέμα με την JAVA? Δεν την γουστάρω βρε αδερφέ! ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΘΕΣ "ΚΑΚΩΣ"? 1000 ΚΑΚΩΣ θα πω εγώ! Μπορεί στο μέλλον να το μετανοιώσω. Δεν αποκλείεται. Προς το παρόν αυτή η "γκόμενα" (σόρυ για την έκφραση) είναι πανέμορφη, είναι θεά, δεν παίζεται, πρώτη μούρη στις πασαρέλες και τις τηλεοράσεις, αλλά εμένα κάτι με χαλάει στα φάτσα της...ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
Γηρυόνης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Με παρεξήγησες. Δεν αναφέρομαι στο πόσο εύκολη είναι ή όχι η Java, ούτε στο αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις (επιλογή σου είναι στο κάτω κάτω) αλλά στο γεγονός ότι "καθηγητής" (και καλά) σου που θεωρείται χωμένος στη Java λέει τέτοιες μπαρούφες για μία απλή σύνδεση σε κάποια βάση δεδομένων. Αυτή τη θεματική ενότητα τη διαβάζουνε και άλλοι και καλό θα είναι να δίνουμε τη σωστή εικόνα για κάποια τεχνολογία, αυτός είναι και ο σκοπός της παρέμβασής μου και όχι να βγάλω τη Java καλύτερη (ή χειρότερη) γλώσσα από τη Haskel για παράδειγμα. Όσο για τις γλώσσες είπα τη γνώμη μου πιο πάνω... Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με MS προϊόντα τότε πήγαινε στη C# (αν και αφού δε σου αρέσει η Java πιθανώς δε θα σου αρέσει και η C#) διαφορετικά C++.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 To κακό με τις γλώσσες προγραμματισμού είναι ότι μοιάζουν σαν να είναι αδερφάκια από την ίδια μάνα και διαφορετικό πατέρα. Κινούνται όλες πάνω-κάτω στο ίδιο μοτίβο και πρέπει να βρεθεί κάποιος Αινστάιν να φτιάξει μία που να είναι πραγματική καινοτομία. Παλιότερα είχα ακούσει (ίσως είναι και ράδιο αρβύλα) για κάποια γλώσσα που σχεδιαζόταν με βάση τα ελληνικά. Παραμύθι μου φαίνεται αλλά προσωπικά έχω βαρεθεί όλα αυτά τα if...then... else που μας τυραννάνε το καθένα με διαφορετική ετικέτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.