Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Έχω μια απορία επειδή σε λίγες μέρες αλλάζω σύνδεση παρόχου και πάω στη Vodafone από την wind  επειδή το τηλέφωνο είναι ντούμπλεξ με το πάνω διαμέρισμα της μητέρας μου και επειδή η Vodafone το τηλέφωνο είναι μέσω από ρουτερ ενώ στην wind όχι απλά συνδεόταν από την πρίζα τηλέφωνου το ρουτερ και το τηλέφωνο …… πώς να έχει τηλέφωνο η μητέρα μου στο πάνω όροφο αφού το ρουτερ θα είναι κάτω;;;;;; μήπως θα πρέπει να ακυρώσω την σύνδεση με την Vodafone;;;;;; η δεν θα έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με το τηλέφωνο πάνω;;;;;;;;

Δημοσ.

ξερεις πως ειναι η καλωδίωση στις πριζες τηλεφωνου?

λογικα ετσι οπως τα λες θα πρεπει να εχεις ενα καλωδιο το οποιο απο εκει που θα βαλεις το ρουτερ εχει επικοινονια με καποια πριζα στο σπιτι της μητερας σου.σωστα?

Δημοσ.

καλημερα
2 κολπακια που δουλευουν
το ρουτερ θα εχει λογικα phone 1 kai 2 επισης οι καλωδιοσεις μεταξυ οροφων συνδεονται οποτε εχουμε και λεμε
λυση 1 πριζα -> σπλιτερ -> ρουτερ -> phone 1 συσκευη τηλεφωνου και βαζεις καλωδιο απο phone 2 και το γυρνας στο σπλιτερ στην εισοδο phone ετσι σου γυρναει το σημα στην καλωδιοση σου και εχει τηλεφωνο σε ολες τισ πριζες σου

λυση 2 αντικατασταση πριζας με διπλη 2 γραμμων περνεις την καλωδιοση της εισαγωγης την βαζεις στην μια εξοδο ολα τα υπολοιπα καλωδια στην δευτερη και παμε πριζα νο1 ->ρουτερ -> phone 1 συσκευη τηλεφωνου καλωδιο απο το phone 2 στη πριζα νο2

διαλεγεις και περνεις

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άρα θα πρέπει να δώσει με το ρούτερ κατευθείαν στην πρίζα και θα δώσει σε όλα τα τηλέφωνα? Μην ξεχάσεις να βγάλεις όλα τα φίλτρα από τα τηλέφωνα όπως είχες με την, wind διότι δεν χρειάζονται.

Δημοσ.

Οι δύο όροφοι επικοινωνονυ μεταξυς τους εννοωντας με τη Wind το τηλέφωνο ήταν ίδιο σε όλους τους ορόφους του σπιτιού??Αν ναι άνοιξε μια πρίζα και δες πόσα ζευγάρια έχει μέσα.Απλά η πρίζα που θα είναι το μόντεμ θα είναι και η κεντρική πλεόν που σημαίνει αλλαγή θέσης μόντεμ αλλαγή και στην ένωση στα καλώδια

Δημοσ.

Άρα θα πρέπει να δώσει με το ρούτερ κατευθείαν στην πρίζα και θα δώσει σε όλα τα τηλέφωνα? Μην ξεχάσεις να βγάλεις όλα τα φίλτρα από τα τηλέφωνα όπως είχες με την, wind διότι δεν χρειάζονται.

ειτε με τον ενα τροπο ειτε με τον αλλο κανει επιστροφη απο το phone 2 στο δικτυο ο πιο σωστος ειναι ο 2ος τροπος προσοχη ομως ολα αυτα πρεπει να γινουν στην κεντρικη πριζα

Δημοσ.

Μπορει καποια απο τις phone να μην εχει τονο η να εχει τριτονο. Οποτε εκει παιζεις με την μια απο τις δυο. Αν γυρισει το voip μαζι με το dsl στο αλλο σπιτι πρεπει να βαλει φιλτρο.

Για αυτο καλο ειναι νσ γινει αλλαγη στον κατανεμητη και τα δυο ζευγη ραζιμ να μην ειναι ενωμενα, αλλα το ενα να φερνει στο σπιτι του φιλου μας το dsl και το αλλο να γυρνα στο αλλο σπιτι σκετο voip. Διπλη πριζα δεν χρειαζεται. Απλα αν εχει τονο μονο μια απο τις phone θα πρεπει να παρει εναν απλο τηλεφωνικο διακλαδωτη.

Αν θελει να συνδεσει δηλαδη και σε αυτον τηλεφωνο που λογικα θελει.

Δημοσ.

Με μπερδέψατε ομολογώ αρκετά. Ίσως γιατί είμαι αρχάριος!!!!! Τα δυο σπίτια τώρα επικοινωνούν με μια γραμμή. Η γραμμή είναι στο πάνω όροφο της μητέρας μου! Εγώ μένω από κάτω (δικά μας διαμερίσματα είναι ) και από το κουτί στο τοίχο ένωσα ένα ΝΕΟ καλώδιο τηλεφώνου και το πέρασα από τις σωληνώσεις στο κάτω διαμέρισμα κόβοντας την παροχή στο δικό μου του πολιού τηλεφώνου και ενώνοντας το νέο από το πάνω όροφο. Έτσι είχα ντούπλεξ τηλέφωνο στους ορόφους και έκανα την δουλειά μου…. Τώρα τι μπορώ να κάνω;;;; που βάζω του μόντεμ-ρουτερ;;;; και από εκεί, τι τηλέφωνο συνδέω;;;;;;

τι πρέπει να αγορασω;;;;;;;;

Δημοσ.

Ποιο κουτί στον τοίχο και ποιες σωληνώσεις;

Εφόσον είσαι σε πολυκατοικία πρέπει κάπου στο ισόγειο να υπάρχει ένα ντουλαπάκι, που είναι ο γενικός κατανεμητής. Εκεί θα παίξεις.

Εδώ είναι μία φωτογραφία εσκαλίτ/κατανεμητή από το φορουμ adslgr.com:

katanemitis.jpg

Εφόσον που λες ότι έχετε κοινή γραμμή με το πάνω διαμέρισμα της μητέρας σου, τα ραζίμ σας είναι στην ίδια θέση πάνω στην ρεγκλέτα. Εσύ μου λες ότι τράβηξες καινούρια καλώδια μέσα από σωληνώσεις. Πώς το έκανες αυτό; Μέσα από τα σπιράλ με ατσαλίνες πέρασες καινούρια ραζίμ; Και γιατί να το κάνεις αυτό; Καταρχήν σε ποιο διαμέρισμα είναι η συνδρομή; Έστω ότι είναι σε σένα. Οπότε τώρα στην δική σου θέση στην ρεγκλέτα είναι τέσσερα ζεύγη ραζίμ, δύο δικά σου και δύο από το πάνω διαμέρισμα της μητέρας σου. Η μητέρα σου λογικά δεν έχει συνδρομή σε κάποια εταιρεία και παίρνει από εσένα. Οπότε σε πρώτη φάση, θα πάρεις τα δύο ζεύγη της και θα τα βάλεις εκεί που ήταν πριν, δηλαδή στην παλιά θέση στην ρεγκλέτα, την δικιά της, όπως ήταν πριν το αλλάξεις. Οπότε η μητέρα σου δεν θα έχει τηλέφωνο.Μετά από τα δύο ζεύγη τα δικά σου το ένα θα το έχεις στην δικιά σου ρεγκλέτα σαν παροχή. Το άλλο σαν επιστροφή για την μητέρα σου, οπότε θα πρέπει να πάει στην δικιά της ρεγκλέτα. Όσον αφορά μέσα στο σπίτι σου, αυτό που πρέπει να γίνει είναι το εξής: αν έχουν τόνο και τα δύο phone του modem θα πρέπει από το phone1 να δώσεις στο σταθερό σου και από το phone2 να δώσεις στην μητέρα σου. Το πρώτο καταλαβαίνεις πώς γίνεται. Για το δεύτερο θα πρέπει να εργαστείς με τον τρόπο που φαίνεται στο thread αυτό, με δύο ενωμένα τηλεφωνικά καλώδια:

http://www.insomnia.gr/topic/600638-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1%CF%82/

Τώρα αν έχεις τόνο μόνο σε μία από τις δύο phone, και θες να δώσεις και πάνω και σε σένα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και επιπλέον ένα τηλεφωνικό διακλαδωτή, για να συνδέσεις και το δικό σου σταθερό.

Δημοσ.

Και γιατί να μην αγοράσει ένα ασύρματο τηλέφωνο με διπλή βάση να έχει την μια στο ρουτερ και την άλλη πάνω για να μπορεί να το φορτίσει

Δημοσ.

Αν πιάνει ας το κάνει. Από την άλλη γιατί όλοι προτιμούν ενσύρματους συναγερμούς στα σπίτια του ή γιατί όλα τα εργοστάσια έχουν ενσύρματα PLC. Αξιοπιστία υποθέτω. Άλλο ο χαλκός άλλο ο αέρας. Αλλά εφόσον πιάνει σήμα, έχετε δίκιο κύριε Χίο μπορεί να ξεμπλέξει έτσι πολύ γρήγορα.

Δημοσ.

Έχω περάσει με ασταλινα  έξτρα καλώδιο από το διαμέρισμα της μητέρας μου στο σπίτι μου (στο κάτω όροφο), έτσι είχα ντούπλεξ στους δυο ορόφους σε όλες τις πρίζες των δυο διαμερισμάτων.

Είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δύσκολο να πάω εκεί που είναι ο διανεμητής του κεντρικού καλωδίου του ΟΤΕ γιατί θα πρέπει να κάνω τον ακροβάτη συν ότι γίνεται χαμός στα καλώδια και θα πρέπει να έχω ανάλογο όργανο που δεν έχω!

Κατά αρχήν βασικό επειδή η Vodafone  ΔΕΝ μου δίνει μοντεμ-ρουτερ (επειδή το κάνω με την τιμή των 21 και όχι των 23 ευρώ που περιλαμβάνει ρουτερ συν το κόστος κάπου στα 36 ευρώ για την αλλαγή παροχου) τι  μόντεμ –ρουτερ πρέπει να αγοράσω;;;; (κάποιο οικονομικό ) σε συγγενικό μου πρόσωπο που έχει την ίδια εταιρία είδα ότι το μόντεμ ρουτερ έχει δυο υποδοχές για τηλέφωνο για τα δυο φεύγουν σε ανάλογα δωμάτια…..

Το ίδιο θα πρέπει να κάνω και εγώ;;;; με την διαφορά ότι το ένα θα πηγαίνει σε μένα και το άλλο στον άλλο όροφο της μητέρας μου;;;;; στα άλλα δωμάτια του διαμερίσματος που έχουν συσκευή τηλεφώνου, τι θα κάνω;;;;;;

Να πάρω διπλή πρίζα και από εκεί να συνδέσω το ρουτερ και να βάλω έξτρα καλώδιο μέσα από τις σωληνώσεις για τα άλλα δωμάτια και στον όροφο της μητέρας μου;;;;;;

ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα να περάσω με ατσαλινα νέα καλώδια και ανάμεσα στους ορόφους και …..ανάμεσα στα δωμάτια του σπιτιού μου.

Τι να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί και φυσικά είμαι μόνος μου και κανείς από τους δικούς μου δεν ξέρει…..

Δημοσ.

Τι ατσαλίνες φίλε μου; Όλη η καλωδίωση είναι εκεί και περιμένει. Εσύ απλά χαλάς χρόνο και χρήμα με τα νέα καλώδια.

Καταρχήν βγάλε το καλώδιο που έβαλες, δεν υπάρχει λόγος. Όλα γίνονται από τον κατανεμητή και δεν χρειάζεται να κάνεις ταυτοποίηση με wire tracer ή πολύμετρο για να βρεις τις γραμμές σας διότι πολύ απλά τα γράφει πάνω ο κατανεμητής πού πηγαίνει πού. Αν δεν τα γράφει πάλι δεν χρειάζεσαι κάποιο όργανο, μπορείς να κάνεις άλλα κόλπα. Δηλαδή, είσαι σε επικοινωνία με κάποιο άτομο από το σταθερό σου και παίρνεις μία άλλη συσκευή και δοκιμάζεις θέσεις πάνω στις ρεγκλέτες μέχρι να ακούσεις τον φίλο σου. Άλλος τρόπος είναι να βραχυκλωνείς τα ραζίμ στις ρεγκλέτες του κατανεμητή και να καλείς βηματικά τον αριθμό σου μέχρι να δεις ότι τον έθεσες προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Όσον αφορά τί router θα πάρεις, θα πρέπει να υποστηρίζει ευρυζωνική τηλεφωνία:

http://www.skroutz.gr/s/7318536/TP-LINK-Vr200v-Archer-Vr200v.html

Το πώς θα στείλεις το voip στην μητέρα σου στο είπα πριν. Μέσω κατανεμητή. Το δεύτερο ζεύγος το δικό σου το χρησιμοποιείς σαν επιστροφή στην ρεγκλέτα της μητέρας σου με καθαρό voip.

Το πώς θα έχεις εσύ στις υπόλοιπες πρίζες σου καθαρό voip είναι θέμα που έχει να κάνει με την εσωτερική σου καλωδίωση. Δηλαδή αν πας στην κεντρική πρίζα, πόσα ζεύγη κατεβαίνουν κάτω; Κατεβαίνουν δύο ζεύγη ραζίμ; Αν ναι, τότε οι ενώσεις είναι σε μπουάτ μέσα στον τοίχο ψηλά. Συνεπώς το δεύτερο ζεύγος που έκανες επιστροφή στην μητέρα σου θα πηγαίνει και στις άλλες πρίζες σου. Έτσι όμως δεν μπορείς να διορθώσεις τα bridge taps του ζεύγους που έχεις ορίσει ως παροχή, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Αν βλέπεις παραπάνω από δύο ζεύγη, πάει να πει ότι οι επιστροφές για τις υπόλοιπες πρίζες σου κατεβαίνουν μέχρι κάτω. Αν είναι τρία ζεύγη είναι συνδεσμολογία "από την μία στην άλλη", αν είναι περισσότερα είναι αστέρας, ή μπορεί να είναι και μικτή.Οπότε εκεί στα ακριανά pins του rj11 της κεντρικής που συνέδεσες το δεύτερο ζεύγος ραζίμ της επιστροφής για την μητέρα σου, συνδέεις και τις επιστροφές για τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού σου.

Αλλά τώρα όλα αυτά είναι υποθέσεις. Πού ξέρουμε εμείς πώς είναι ο κατανεμητής σου, πόσα ζεύγη ραζίμ μπαίνουν σε σένα από τον κατανεμητή, πώς είναι δομημένη η εσωτερική σου καλωδίωση, από πού πέρασες το καλώδιο με την ατσαλίνα, πόσες πρίζες έχεις σπίτι σου και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται ώστε να βοηθήσουμε. Λίγες φωτογραφίες από μέρους σου θα έριχναν φως στο τούνελ.

Επίσης δεν χρειάζεσαι διπλή πρίζα, αν δεις το thread που σου έστειλα πριν τα τέσσερα pins της τηλεφωνικής πρίζας αρκούν για να κάνεις δουλειά σου. Αν πάρεις διπλή ναι μεν τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, αλλά θα χαλάσεις τζάπα χρήματα και θα έχεις και τέσσερα αχρησιμοποιήτα πινάκια, δύο σε κάθε rj11 της διπλής που θα πάρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά αρχήν φίλε ΜΟΝΟ ένα ζευγάρι καλώδιο έρχεται σε μένα από έξω από το σπίτι και από εκεί με άλλο ΕΞΤΡΑ καλώδιο που έριξα με ατσαλινα το πήγα στη μητέρα μου….. τώρα σας γραφώ φυσικά από την δουλειά μου (στο σπίτι δεν έχω ακόμη ιντερνετ…  και δεν μπορώ να σας βγάλω Φώτο την παλιά μου πρίζα που είναι με φυσέκι για να δείτε ότι τελικά μόνο δυο είναι τα αρχικά καλώδια) δεν κατεβαίνουν 2 ζευγάρια καλώδια από τον ΟΤΕ….. τι κάνω;;;;;

Το μοντεμ ρουτερ γιατί βγαίνει τόσο ακριβό;;;;; δεν είναι γύρω στα 20-30 ευρώ;;;; συγγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά δεν γνωρίζω. Δεν κάνουν τα παλιά μόντεμ ρουτερ;;;;

Επεξ/σία από 1kost1
Δημοσ.

Αν κατεβαίνουν μόνο δύο καλώδιο κόκκινο-μπλε, πάει να πει ότι ,αν έχεις και άλλες πρίζες, οι ενώσεις είναι σε κουτιά διακλώδωσης.

Θα υποθέσω ότι το καλώδιο που τράβηξες με την ατσαλίνα συνδέει τις κεντρικές σας πρίζες. Δηλαδή δεν έχει να κάνει με κατανεμητή. Τώρα πώς βρήκες τέτοιο σπιράλ, να συνδέει τα δύο διαμερίσματα δεν ξέρω, αλλά αυτό μου έδωσες να καταλάβω. Τί καλώδιο τράβηξες αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Έστω ότι τράβηξες τηλεφωνικό. Θα μπορούσες να έχεις τραβήξει ζεύγος ραζίμ ή και ethernet. Ας υποθέσουμε απλό τηλεφωνικό. Από τον κατανεμητή έρχεται σε σένα μόνο ένα ζευγάρι ραζίμ που φέρνει το dsl μέσα. Αυτό το ζευγάρι πάει στην κεντρική σου πρίζα και στις υπόλοιπες μέσω μπουάτ. Συνεπώς, όπως είπα δεν μπορείς να δώσεις καθαρό voip στην υπόλοιπες για να αποφύγεις Bridge Taps. Αναγκαστικά θα πρέπει να στείλεις μέσω της Phone1 του router το voip μαζί με το dsl ως εξής:

Παίρνεις ένα διπλό πριζάκι. Στο πρώτο rj11 συνδέεις στα κεντρικά pins την παροχή. Η παροχή σου αφού έχεις ευρυζωνική τηλεφωνία είναι καθαρό dsl, υψηλές συχνότητες μόνο. Στο πρώτο λοιπόν rj11 θα συνδέσεις το Modem-Router. Καταρχήν θα πρέπει να δεις αν έχουν τόνο και οι δύο έξοδοι Phone του Modem. Έστω ότι έχουν και οι δύο τόνο. Στην Phone1 βάζεις το σταθερό σου και από την Phone2 θα τραβήξεις τηλεφωνικό καλώδιο και θα το συνδέσεις στο δεύτερο rj11. Στο δεύτερο rj11 στα κεντρικά pins θα συνδέσεις το ζεύγος που τράβηξες για να πάει στην μητέρα σου. Οπότε αυτή τώρα θα έχει καθαρό voip. Αυτό που έχει μείνει είναι οι υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού σου, που τώρα έχουν σκέτο dsl. Δεν μπορείς εκεί να βάλεις δεύτερο modem να σου γεννά άλλο χαμηλής συχνότητας voice σήμα. Πρέπει στην παροχή σου να στείλεις και την έξοδο του Phone2. Οπότε βραχυκυκλώνεις τα pins των δύο rj11 στο διπλό πριζάκι. Τώρα σε όλες τις υπόλοιπες πρίζες που θα θες να βάλεις τηλέφωνο, θα πρέπει να βάζεις και ένα dsl filter για να κόβεις τις υψηλές συχνότητες του dsl. Σημείωσε ότι δεν το έχω δοκιμάσει να μπλέξω ποτέ έξοδο voip με αρχικό dsl σήμα, αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να δουλέψει. Το τελευταίο βραχυκύκλωμα είναι για να δώσεις τηλέφωνο στις υπόλοιπες πρίζες του δικού σου σπιτιού. Αν δεν έχεις σκοπό να βέλεις κάτι εκεί απλά μην το κάνεις.

Αν τώρα δεν έχουν τόνο και οι δύο έξοδοι του Modem, ενδεχομένως να μπορείς να το μοντάρεις αυτό από το Modem. Να σου δίνουν φωνή και οι δύο Phone. Αν δεν έχει τέτοια επιλογή στο δεύτερο rj11 θα βάλεις έναν απλό τηλεφωνικό διακλαδωτή. Αν για παράδειγμα, έχει μόνο η Phone1, από την Phone1 στην μία υποδοχή του διακλαδωτή με τηλεφωνικό καλώδιο και το σταθερό σου στην άλλη υποδοχή του διακλαδωτή.  Και να το ξανατονίσω αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις τηλέφωνο στις άλλες πρίζες, δηλαδή στις πρίζες που δεν υπάρχει το Modem, καλό θα ήταν να αποφύγεις να μπλέξεις έξοδο Phone με dsl. Αν το κάνεις πες αν δούλεψε. Λογικά δεν θα πρέπει να σου δημιουργήσει πρόβλημα γιατί μιλάμε για διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων, υψηλά το dsl και χαμηλά το Phone. Αλλά και να δουλέψει θα σου τρώει πολύ ταχύτητα internet. Δεν μιλάμε βέβαια για VDSL που εκεί θα σε είχε καταστρέψει απλά. Ακόμα όμως και στο ADSL θα σου φάει πολύ ταχύτητα αν αποφασίσεις να στείλεις πάνω dsl και όχι σκέτο voice. Για αυτό λέω το τελευταίο βραχυκύκλωμα άστο, μην το κάνεις.

Όλα αυτά βασίστηκαν σε υποθέσεις, λόγω του γεγονότος ότι δεν μας παρέχεις επαρκείς πληροφορίες, πολλές από τις οποίες ενδεχομένως να μην κατέχεις ακόμα, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και τα λοιπά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...