Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια εταιρια να θιξουμε με i7 3χρονων ειμαι και αφορμη για αναβαθμιση δεν εχω γιατι ειναι οι διαφορες απο τους καινουργιους μικρες.Αλλοι που εχουν το μικροβιο της αναβαθμισης/overclock σε αυτους να πεις οτι τους θιγεις την εταιρια.

Το μονο οπως ειπα που ειναι για κραξιμο με τους skylake ειναι που ανεβηκαν πολυ οι τιμες,ειδικα και σε πιο φθηνους i5 σε σχεση με παλια.Το ολο καλο της υποθεσης ειναι οτι πεσανε οι τιμες στις μνημες.

Εστω λοιπον οτι εγινε αυτο που λες.Τον επιστρεφεις πισω στο καταστημα οπως τον πηρες,σου δινουν τα χρηματα σου πισω και αγοραζεις τον καταλληλο.Τι το ψειριζουμε το θεμα δεν καταλαβαινω.

το ψειριζουμε γιατι απο haswell σε skylake ξαφνικα αποφασισε να θελει διαφορετικη μητρικη στους xeon skylake,απορια μου γιατι το σχολιασες απλα και μονο για να θιξεις οτι εθεσα τους προβληματισμους μου ,δλδ επειδη σε σε ενδιαφερει το θεμα κραζεις καποιον που ασχολειται....

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ξεχνας οτι η intel-microsoft ηταν η ιδια εταιρια πριν λιγα χρονια φανταζομαι ,

Εχεις καποιο λινκ η εστω κατι για να εξηγησεις τι εννοεις? Απο που και ως που ηταν η ιδια εταιρια?

Δημοσ.

Προσπαθησα με προσοχη να καταλαβω το θεμα αλλα ειλικρινα αδυνατω.Το προβλημα ειναι οτι οι xeon θελουν αλλες μητρικες στους skylake?Αν ναι,γιατι αγοραζεις intel φιλε μου.Η ιντελ και καθε ιντελ ειναι κολοσος και καλως κακως intel rules!!!Δεν ειναι ουτε φιλανθρωπικο ιδρυμα ουτε μη κυβερνητικη οργανωση,στοχος της ειναι το κερδος.Και εγω αν ημουν η ιντελ τα ιδια και χειροτερα θα εκανα αφου θελω να πολλαπλασιασω τα κερδη μου και αφου παιζω μπαλιτσα μονος μου πλεον μεχρι το αντιπαλο δεος με συναγωνιστει.Αλλιως υπαρχει και ο δρομος της AMD που προσφερει αυτα που μπορει και μαλιστα σε πολυ καλες τιμες.Απλα και κατανοητα!Και μην με χαρακτηρισετε funboy,εχουν περασει απο τα χερια μου τα παντα,ιντελ,amd,ati,nvidia!Τωρα αν γινεται λογος για κραξιμο,δεν θα πω κλαψα,δικαιωμα του καθενος οπως δικαιωμα ειναι και η αδιαφορια σε κατι που θεωρειται ασημαντο για χ,ψ λογους!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αντι να αναρωτηθεις τι παιζει λες αυτο ,ε λοιπον ανηκουν στον ιδιο ομιλο, αν σε καλυψα .... ωστοσο θα το διορθωσω θα βαλω και μια παυλα να μην σε ενοχλει

δεν ανηκουν στον ιδιο ομιλο , δεν εχουν σχεση ως εταιριες

και  επισης μην σοκαριστεις αν μαθεις οτι μαλλον σε ΚΑΜΙΑ Εκδοση των xeon απο καταβολης των xeon, οι xeon δεν επαιζαν στο μεσαιων δυνατοτητων chipset της εποχης τους. * δεν ξερω τι εγινε με το 1150 γιατι δεν επεσε στα χερια μου ποτε.

αλλα 478-775-1156-1155 και 1151 σιγουρα δεν μπαινουν xeon χωρις τροποποιησεις (μπαινουν με κολπα στο 775) 

** Βρηκα οτι καποιοι xeon 1150 ειναι συμβατοι με καποιες μητρικες αλλα δεν ειναι γενικος κανονας. 

ελπιζω να μην σε σοκαρε η αληθεια ...

Επεξ/σία από conkal
  • Like 2
Δημοσ.

και  επισης μην σοκαριστεις αν μαθεις οτι μαλλον σε ΚΑΜΙΑ Εκδοση των xeon απο καταβολης των xeon, οι xeon δεν επαιζαν στο μεσαιων δυνατοτητων chipset της εποχης τους. * δεν ξερω τι εγινε με το 1150 γιατι δεν επεσε στα χερια μου ποτε.

αλλα 478-775-1156-1155 και 1151 σιγουρα δεν μπαινουν xeon χωρις τροποποιησεις (μπαινουν με κολπα στο 775) 

** Βρηκα οτι καποιοι xeon 1150 ειναι συμβατοι με καποιες μητρικες αλλα δεν ειναι γενικος κανονας. 

ελπιζω να μην σε σοκαρει η πραγματικοτητα

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/xeon/xeon-e3-1200-lga1155-socket-specifications-and-guidelines.html

και αυτο παει μεχρι τους skylake που αποφασισαν να θεσουν διαφορετικο chip , cs232 ενω το socket παραμενει το ιδιο ,απο οτι φαινεται διαβασες 2-3 αρθρα και ηρθες να την πεις σε καποιον που ειχε xeon απο sandy bridge....

Δημοσ.

επειδη τωρα το ψαχνω υπαρχουν xeon που μπαινουν χωρις κολπα ειναι socket 775 οχι 771 http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Xeon/L3360.html ή χρειαζεται πατεντα και δω?

Δημοσ.

επειδη τωρα το ψαχνω υπαρχουν xeon που μπαινουν χωρις κολπα ειναι socket 775 οχι 771 http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Xeon/L3360.html ή χρειαζεται πατεντα και δω?

στις σειρες 1150 και 1155 βγηκαν xeon για το socket χωρις καμια πατεντα, στην σειρα 1151 ομως αλλαξαν την ιδεολογια τους και χρειαζεται η μητρικη να εχει ενα ειδικο κυκλωμα cs232,c236 με αποτελεσμα ολες οι μεχρι τωρα μητρικες αν και εχουν το ιδιο socket να μην μπορουν να διαβασουν τους xeon

• Like 1
Δημοσ.
forgotten, on 26 Mar 2016 - 09:45 AM, said:

στις σειρες 1150 και 1155 βγηκαν xeon για το socket χωρις καμια πατεντα, στην σειρα 1151 ομως αλλαξαν την ιδεολογια τους και χρειαζεται η μητρικη να εχει ενα ειδικο κυκλωμα cs232,c236 με αποτελεσμα ολες οι μεχρι τωρα μητρικες αν και εχουν το ιδιο socket να μην μπορουν να διαβασουν τους xeon

Αν ειχες κατσει και μελετησει όλα αυτά που εχεις γραψει δεν θα την ειχες πατησει , αλλα ειπαμε βλέπουμε καναδυο videos και παιρνουμε διπλωμα "τεχνικου".

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειχες κατσει και μελετησει όλα αυτά που εχεις γραψει δεν θα την ειχες πατησει , αλλα ειπαμε βλέπουμε καναδυο videos και παιρνουμε διπλωμα "τεχνικου".

φιλαρα , αν ειναι καθε φορα που κατεβαινει μιας εταιριας κατι αλλο καθομαι να μελετω εως τις λεπτομερειες τι παιζει αλλη δουλεια δεν θα εκανα, και να σου πω για στησιμο υπολογιστη δεν χρειαζομαι τεχνικο ,μια χαρα εστησα pc και μονος μου και που σαι στηνω pc εδω και 10 χρονια , εχω φιλους μου πανεπιστημιου πληροφορικης που δεν ασχολουνται το ιδιο και ποτε δεν με ειρωνευτηκαν για τις γνωσεις μου ,αλλα πισω απο τα πληκτρολογια ειναι ευκολο να μιλα κανεις

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήθελες xeon ας πήγαινες σε 2011-3, τώρα οι locked 4 πύρηνοι xeon είναι απλά για γέλια, ενας 6700 είναι απείρως καλύτερως, τί ακριβώς θέλεις να κάνεις με το σύστημα σου?

Απο την στιγμή που στήνεις τα μηχανήματα σου μόνος σου βλέπεις και τι είναι συμβατό με τι δεν καταλαβαίνω το νόημα, δεν υπάρχει δεν ασχολούμαι ή ασχολύμαι λίγο ή ασχολείσαι με κάτι ή όχι, όταν ασχολείσαι οφείλεις και να ενημερώνεσαι, καταλαβαίνω οτι μορεί να μπερδεύτηκες για την συματότητα έκανες ενα λάθος και σπάστηκες οκ αλλά μεχρι εκεί.

Επίσης η intel κλείδωσε το o/c στους xeon απο το σοκετ 2011, τί να κάνουμε να αρχίσουμε να τον κλαίμε το μακαρίτη?

Δημοσ.

εγω παντως δινω ενα δικιο στο φιλο ..οποιοσδηποτε θα μπορουσε να την πατησει ετσι απλα με το θεμα..

δεν ειναι ολοι ιδικοι και να λιωνουν στο ψαξιμο κλπ κλπ

βλεπεις ενα xeon ωραιος... τι θελει ? 1151 εγινε...παραγγελνεις και σου βγαινει το πακετο μετα...

και ενας φιλος μου παραδειγμα χτες το ιδιο μου ειπε...α ρε συ γιατι να μη παρω ενα 

xeon π.χ ... αφου και αυτος σε 1151 μητρικη ειναι ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ήθελες xeon ας πήγαινες σε 2011-3, τώρα οι locked 4 πύρηνοι xeon είναι απλά για γέλια, ενας 6700 είναι απείρως καλύτερως, τί ακριβώς θέλεις να κάνεις με το σύστημα σου?

εχω παρει μητρικη που τον ξεκλειδωνει,ουσιαστικα ομως οι xeon ειναι ι7 xωρις καρτα γραφικων κατι που με βολευει μια και ποτε δεν χρησιμοποιησα την ενσωματωμενη , και ειναι και κατασκευασκευασμενοι για 24/24 on  και ουσιαστικα ασχολουμαι με προγραμματα giis και καποτε gaming απλα η διαφορα μεταξυ ι7 και xeon που πηρα ειναι χαωτικη (130ε). απλα αγανακτησα με την νεα πατεντα

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ.

εγω παντως δινω ενα δικιο στο φιλο ..οποιοσδηποτε θα μπορουσε να την πατησει ετσι απλα με το θεμα..

δεν ειναι ολοι ιδικοι και να λιωνουν στο ψαξιμο κλπ κλπ

βλεπεις ενα xeon ωραιος... τι θελει ? 1151 εγινε...παραγγελνεις και σου βγαινει το πακετο μετα...

και ενας φιλος μου παραδειγμα χτες το ιδιο μου ειπε...α ρε συ γιατι να μη παρω ενα 

xeon π.χ ... αφου και αυτος σε 1151 μητρικη ειναι ...

Αν δεις οτι η μητρικη σου δεν υποστηριζεται αλλα δεν το λεει πουθενα αυτο,τοτε πολυ απλα την επιστρεφεις πισω παιρνεις τα χρηματα σου και αγοραζεις αλλη.Το ιδιο και αν εχεις ηδη την μητρικη και αγοραζεις τον xeon αλλα στην πορεια βλεπεις οτι δεν τον υποστηριζει.Τον επιστρεφεις πισω,παιρνεις τα χρηματα σου και αγοραζεις κατι αλλο.

εχω παρει μητρικη που τον ξεκλειδωνει,ουσιαστικα ομως οι xeon ειναι ι7 xωρις καρτα γραφικων κατι που με βολευει μια και ποτε δεν χρησιμοποιησα την ενσωματωμενη , και ειναι και κατασκευασκευασμενοι για 24/24 on  και ουσιαστικα ασχολουμαι με προγραμματα giis και καποτε gaming απλα η διαφορα μεταξυ ι7 και xeon που πηρα ειναι χαωτικη (130ε). απλα αγανακτησα με την νεα πατεντα

Δηλαδη αυτος δεν ειναι I7???Και κοστιζει μολις 20ευρω παραπανω απο τον Xeon περιπου https://www.skroutz.gr/s/7327665/Intel-Core-i7-6700-Box.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...