froulis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα. Η παλια μου οθόνη μου κάνει "νερα" και ηρθε η ώρα να πάρω καινούργια. Η χρήση που κάνω είναι browsing (κατα το μεγαλύτερο κομμάτι), office - word, πιο αραια καμια ταινια. Απο παιχνίδια, πολυ σπάνια και μονο κανα πανάρχαιο παιχνίδι. Η απόσταση της οθόνης απο την καρέκλα που κάθομαι είναι 60 - 70 cm. Έχω μια παλια 17" την οποίο φέρνω πιο κοντα απο την απόσταση που σας έγραψα. Μετα απο διάβασμα των σχετικών post, και αφου αποφάσισα πως για να παρεις μια καλη οθόνη πρέπει να δώσεις κάποια λεφτα, κατέληξα ότι θέλω να έχει IPS panel. Οι απορίες μου είναι οι πρακάτω:1. Μήπως είναι μεγάλο το μέγεθος των 24" για την απόσταση που έχω απο την οθόνη?2. Έχω δει αυτήν την οθόνη DELL ULTRASHARP U2412M 24'' FULL HD BLACK για την οποία διάβασα καλές κριτικές. Είναι η κατάλληλη για τη χρήση που θέλω ή θα έχω πρόβλημα ? (στο word πχ?)3. Διάβασα σε κάποιο site ότι οθόνη με pixel size κατω απο 0,28mm δημιουργεί πρόβλημα (κουράζει όταν διαβάζεις κείμενο). Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι.Για χρήση browsing, θα αντιμετωπίζω πρόβλημα με την οθόνη που ανέφερα? Με ενδιαφέρει να είναι ξεκούραστη στο διάβασμα και να μπορώ να τη χρησιμοποιώ άνετα. Άλλωστε οθόνη αγοράζω μια φορά στα 15 χρόνια.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
XMorsX Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. 1) Οι 23"-24"-25" δεν ειναι μεγαλες για την αποσταση σου, ειναι ιδανικες. Και 27" θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις, αν και αρχικα μπορει η μεταβαση να σε προβληματισει. 2) Η U2412M ειναι ξεπερασμενη πλεον οποτε και αδιαφορη. Στα 180 ευρω απο amazon βρισκεις την Acer G257HL, στα 270 ευρω την Dell P2416D και στα 280 ευρω την HP 27xw. Αυτες ειναι οι καλυτερες οθονες που μπορεις να βρεις κατα τη γνωμη μου για τις αναγκες και το budget σου (κρινοντας απο την τιμη της U2412M στο σκρουτζ). 3) Δε ξερω σε τι ακριβως μεγεθος αντιστοιχει. Σιγουρα δε θα αγορασεις 4Κ οθονη κατω απο 32" ιντσες. Απο εκει και περα, τα 1080p και 1440p ειναι καλα σε ολα τα μεγεθη που βγαινουν, αναλογα με την αποσταση θεασης και τις προτιμησεις. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2016 από XMorsX
froulis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ. Οπότε προτείνεις να κοιτάξω κάποια απο αυτες που αναφέρεις. Γιατί όμως είναι ξεπερασμένη η συγκεκριμένη ; Εννοώ, αν είναι καλη οθόνη, ξεκούραστη και με καλα χαρακτηριστικά γιατί να είναι ξεπερασμένη ; Το 4Κ δεν με ενδιαφέρει ουτος ή άλλως (τουλλάχιστον στην παρούσα φάση). Ευχαριστώ παντως για την απάντησή σου. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2016 από froulis
XMorsX Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Οπότε προτείνεις να κοιτάξω κάποια απο αυτες που αναφέρεις. Γιατί όμως είναιξεπερασμένη η συγκεκριμένη ; Εννοώ, αν είναι καλη οθόνη, ξεκούραστη και με καλα χαρακτηριστικά γιατί να είναι ξεπερασμένη ; Το 4Κ δεν με ενδιαφέρει ουτος ή άλλως (τουλ΄΄αχιστον στην παρούσα φάση). Ευχαριστώ παντως για την απάντησή σου. Παρακαλω. Ειναι ξεπερασμενη διοτι ουτε ξεκουραστη ειναι ουτε καλα χαρακτηριστικα εχει. Χρησιμοποιει pwm dimming χαμηλης συχνοτητας που καταστρεφει την κινηση και σε καποιους προκαλει προβληματα υγειας οπως πονοκεφαλους και κοπωση ματιων καθως επισης εχει και εξαιρετικα grainy coating που σημαινει μειωμενη καθαροτητα και θολoυρες στις ανοιχτες αποχρωσεις. Φυσικα οι παραπανω οθονες που προτεινα δεν εχουν τετοια θεματα.
froulis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Σ' ευχαριστώ πολύ άλλη μια φορά. Όλα αυτά που αναφέρεις ως μειονεκτήματα της οθόνης είναι σημαντικά για τη χρήση που τη θέλω. Πρωτίστως με ενδιαφέρει να είναι ξεκούραστη στη χρήση της, οπότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω κάτι άλλο. Τώρα απο τις επιλογές τις οποίες αναφέρεις, φαντάζομαι οτι ποιοτικά είναι όλες εντάξει (αλλιώς δεν θα τις πρότεινες θα μου πεις). Το λέω γιατί η DELL θεωρητικα έχει καλή ποιότητα (και εγγύηση), αλλά αν και οι άλλες έχουν καλή ποιότητα τότε δεν "κολλάω" στην μάρκα. Θα ρίξω μια ματιά για τις προτάσεις σου. Ευχαριστώ και πάλι.
XMorsX Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Σ' ευχαριστώ πολύ άλλη μια φορά. Όλα αυτά που αναφέρεις ως μειονεκτήματα της οθόνηείναι σημαντικά για τη χρήση που τη θέλω. Πρωτίστως με ενδιαφέρει να είναι ξεκούραστη στη χρήση της, οπότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω κάτι άλλο. Τώρα απο τις επιλογές τις οποίες αναφέρεις, φαντάζομαι οτι ποιτικά είναι όλες εντάξυ (αλλιώς δεν θα τις πρότεινες θα μου πεις). Το λέω γιατί η DELL θεωρητικα έχει καλή ποιότητα, αλλά αν και οι άλλε έχουν καλή ποιότητα τότε δεν "κολλάω" στην μάρκα. Θα ρίξω μια ματιά για τις προτάσεις σου. Ευχαριστώ και πάλι. Παρακαλω. Οι Dell δεν εχουν καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο τις αλλες, ουτε καλυτερο quality control. Εχουν ομως την καλυτερη εγγυηση. Απο αυτες που προτεινα, η acer δεν φημιζεται για την εγγυηση της, αλλα εφοσον η αγορα γινει απο το αμαζον σε καλυπτει αυτο για οποιοδηποτε προβλημα. Η HP επισης δεν εχει κακη φημη οσον αφορα την υποστηριξη των προιοντων της. Απο εκει και περα, αν αποφασισεις να κινηθεις σε μια απο αυτες που προτεινα, οι βασικες διαφορες τους ειναι οι παρακατω: -η acer ειναι matte 25" 1080p -η dell ειναι light matte 24" 1440p -η hp ειναι σχεδον glossy 27" 1080p -μπορεις να βαλεις και στο παιχνιδι την Dell U2515H, light matte 25" 1440p, αλλα κοστιζει ~350 ευρω Οσο πιο ελαφρυ coating τοσο καλυτερη η εικονα αλλα και μεγαλυτερες οι αντανακλασεις. Το matte coating παντα ειναι καλυτερα να ειναι ελαφρυ παντως. Μεγαλη αναλυση σημαινει πιο "κοφτερη" εικονα και μεγαλυτερο real-estate αλλα και μικροτερα στοιχεια. Γενικα σε συμφερει, οσο εισαι ικανος να την δουλεψεις ανετα χωρις να κανεις upscaling. Οι ταινιες προτιμουν τα 1080p, αλλα η διαφορα ειναι μικρη για καποιον που δεν το κανει κυρια χρηση. Τις σειρες τις βλεπεις και στα 720p που κανει καλυτερο scaling στα 1440p ετσι κι αλλιως.
froulis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Το βασικό που με προβληματίζει απο τις οθόνες που προτείνεις είναι το μέγεθος. Έιναι πάνω σε γραφείο (τραπέζι που έχει μόνο τον υπολογιστή) και δεν ξέρω αν θα είναι υπερβολικό το μέγεθος αυτό. Να σημειώσω ότι τώρα δουλεύω με μια πανάρχαια 17" (TN panel φυσικά), οπότε φοβάμαι μήπως οι 24" είναι ήδη μεγάλο μέγεθος. Οι 25" ακόμα περισσότερο, Καλά για 27" δε νομίζω ότι θα μπορούσα να τη συνηθίσω. Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αυτά τα μεγέθη (περίπου 24", αν υπάρχουν και πιο μικρές που να αξίζουν κανένα πρόβλημα) ευχαρίστως να την ακούσω , ανεξάρτητα με τη μάρκα της οθόνης. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2016 από froulis
XMorsX Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Το βασικό που με προβληματίζει απο τις οθόνες που προτείνεις είναι το μέγεθος. Έιναι πάνω σε γραφείο (τραπέζι που έχει μόνο τον υπολογιστή) και δεν ξέρω αν θα είναι υπερβολικό το μέγεθος αυτό. Να σημειώσω ότι τώρα δουλεύω με μια πανάρχαια 17" (TN panel φυσικά), οπότε φοβάμαι μήπως οι 24" είναι ήδη μεγάλο μέγεθος. Οι 25" ακόμα περισσότερο, Καλά για 27" δε νομίζω ότι θα μπορούσα να τη συνηθίσω. Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αυτά τα μεγέθη (περίπου 24", αν υπάρχουν και πιο μικρές που να αξίζουν κανένα πρόβλημα) ευχαρίστως να την ακούσω , ανεξάρτητα με τη μάρκα της οθόνης. Οι 23"-24"-25" ανηκουν στην ιδια ταξη μεγεθους. Αυτο ειναι το στανταρ μεγεθος για 1080p αναλυση στα 40-60 εκατοστα. Για 1440p ειναι 27" ιντσες, αλλα δουλευονται ανετα και στις 24", ειδικα αν η αποσταση εδεν ξεπαρνα το μισο μετρο. Η τωρινη σου οθονη εχει μικροτερη αναλυση απο τις παραπανω, οποτε και δεν αφηνει την ιδια αισθηση. Η 27" 1080p απο την αλλη αφηνουν την πιο κοντινη αισθηση στην τωρινη σου οθονη, καθως εχουν το μικροτερο pixel density, ειναι ιδανικη αν εχεις πανω απο 60-70 ποντους αποσταση. Oπως και να εχει δε θα σε προβληματισουν, μετα απο λιγη ωρα χρησης θα ξεχασεις πως ηταν να δουλευεις σε 17".
bazzil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Για την δουλειά που θέλεις να κάνεις μια 24άρα είναι ότι καλύτερο. Στην αρχή θα σου φανεί τεράστια. Η 25 έχει λίγο περισσότερο χώρο οπότε μιας και δουλεύεις word θα μπορείς να εμφανίζεις 2 κείμενα στην ίδια εικόνα με πλαϊνή εργαλειοθήκη χωρίς οριζόντια μπάρα κύλισης. Στην 24άρα αν έχεις και πλαϊνή εργαλειοθήκη ανοιχτή εμφανίζει οριζόντια μπάρα. Αν δεν σε ενδιαφέρει η ανάλυση τότε μια 27αρα με 1920 x 1080 θα σου είναι αρκετά ξεκούραστη
froulis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Τελικά μετά απο την όλη συζήτηση καταλήγω στην Dell U2515h. Ο υπολογιστής μου έχει τη μητρική ASUS P8Z77 V-LX και επεξεργαστή τον Intel I3-3220T και δεν έχω βάλει κάρτα γραφικών. Η οθόνη θα αποδίδει σωστά ή θα χρειαστώ κάρτα γραφικών ; (θα ήθελα να αποφύγω το να βάλω κάρτα γραφικών). Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2016 από froulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα