Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας συνφορουμιτες. Ας υποθεσουμε οτι εχουμε σε ενα σπιτι μια αντλια θερμοτητας που καταναλωνει 30 amber η μονοφασικη. Λογικα η τριφασικη λοιπον θα καταναλωνει 10 amber σε καθε φαση. Αυτο που θα πληρωσουμε λοιπον στο σπιτι στη μονοφασικη θα ειναι τα 30 αμπερ + την καταναλωση του σπιτιου ας υποθεσουμε 6 αμπερ συνολο 36. Στο τριφασικο υποθετουμε οτι εχουμε λοιπον στη μια φαση 13 αμπερ στην αλλη 12 και στην τριτη 11. Φιλος ηλεκτρολογος λοιπον υποστηριζει οτι στο τριφασικο θα πληρωσουμε το ρευμα μονο της μεγαλυτερης φασης μονο τα 13 αμπερ και οτι θα πληρωσουμε πολυ λιγοτερο. Ισχυει κατι τετοιο; η λεει παπαριες ο ηλεκτρολογος;

Αποστολή από το Lenovo P770 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω σίγουρα, την τριφασική παροχή την βάζουμε όταν πρέπει να εξυπηρετηθούν αρκετά υψηλά φορτία και οχι για να πληρώνουμε λιγότερο. Τώρα στο κόστος, από οτι είχα δει και διαβάσει στους αναλυτικούς υπολογισμούς για τα τιμολόγια και τις χρεώσεις της ΔΕΗ, όταν έχεις 3Φ ρεύμα αυξάνεται μόνο ένα πάγιο που πληρώνουμε στους λογαριασμούς.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ψηφίζω παπαριές. Δεν νομίζω ο μετρητής να κάνει διάκριση στις φάσεις, φαντάζομαι το συνολικό ρεύμα θα μετράει.

• Like 2
Δημοσ.

Ο ηλεκτρολογος επεμενε και ελεγε να παρω οπωσδηποτε τριφασικη αντλια και να κανω την παροχη τριφασικη γιατι το κοστος στους λογαριασμους θα ειναι πολυ μεγαλυτερο στο μονοφασικο. Εμενα παλι δεν μου φαινεται και πολυ λογικο αυτο που λεει. Μηπως εχει δικιο;

Δημοσ.

Ο ηλεκτρολογος επεμενε και ελεγε να παρω οπωσδηποτε τριφασικη αντλια και να κανω την παροχη τριφασικη γιατι το κοστος στους λογαριασμους θα ειναι πολυ μεγαλυτερο στο μονοφασικο. Εμενα παλι δεν μου φαινεται και πολυ λογικο αυτο που λεει. Μηπως εχει δικιο;

Δεν ισχύει κάτι από αυτά που σου είπε.

https://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/TIM01022016/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%93101102015%CE%A1%CF%85%CE%B8%CE%BC01022016.pdf

Μόνο το πάγιο αλλάζει που από 1.52 γίνεται 4.80 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σας συνφορουμιτες. Ας υποθεσουμε οτι εχουμε σε ενα σπιτι μια αντλια θερμοτητας που καταναλωνει 30 amber η μονοφασικη. Λογικα η τριφασικη λοιπον θα καταναλωνει 10 amber σε καθε φαση. Αυτο που θα πληρωσουμε λοιπον στο σπιτι στη μονοφασικη θα ειναι τα 30 αμπερ + την καταναλωση του σπιτιου ας υποθεσουμε 6 αμπερ συνολο 36. Στο τριφασικο υποθετουμε οτι εχουμε λοιπον στη μια φαση 13 αμπερ στην αλλη 12 και στην τριτη 11. Φιλος ηλεκτρολογος λοιπον υποστηριζει οτι στο τριφασικο θα πληρωσουμε το ρευμα μονο της μεγαλυτερης φασης μονο τα 13 αμπερ και οτι θα πληρωσουμε πολυ λιγοτερο. Ισχυει κατι τετοιο; η λεει παπαριες ο ηλεκτρολογος;

α) το τριφασικο μοτερ τραβαει καπου 17/φαση για την ιδια ισχυ και cosφ. 

β) αυτο που χρεωνόμαστε είναι οι kwh και οι συσκευες καταναλώνουν ισχύ και οχι ρευμα.

γ) αυτο που θέλει να μας πει το φιλαράκι σου είναι ουσιαστικά είναι οτι αν εχω τριφασικό σπιτι και βαλω τα φορτία μου 40% στην Α φαση, 30% στη Β και 30% στη C θα πληρώνω μονο το 40% της ενέργειας που καταναλώνω. 

ναι. καλαθατανε.

πσ. η εσυ κατι δε καταλαβες καλα αποσα σου ειπε ή αυτος αλλάζει καριέρα.

• Like 2
Δημοσ.

ή δεν κατάλαβες τι σου είπε ο ηλεκτρολόγος ή δεν είναι ηλεκτρολόγος. η δεη δεν πουλά ρεύμα αλλά ενέργεια, η ίδια ενέργεια οπως και να κατανεμηθεί ανά φάση ίδια είναι η μέτρηση. Καλό είναι αν έχεις τριφασικό να αγοράσεις τριφασική ΑΘ

Δημοσ.

Tα τριφασικά μοτερ καταναλώνουν λιγότερο απο τα μονοφασικά για την ιδια ακριβώς ιπποδύναμη, αρα καλα σου ειπε ο ηλεκτρολόγος, τωρα το τριφασικό εχει μια επιπλέον χρέωσης, αν το ενα υπερκαλύπτει το άλλο οκ, αν οχι τοτε δεν χρειάζεσαι τριφασικό.

• Like 1
Δημοσ.

Tα τριφασικά μοτερ καταναλώνουν λιγότερο απο τα μονοφασικά για την ιδια ακριβώς ιπποδύναμη, αρα καλα σου ειπε ο ηλεκτρολόγος,

ναι, μόνο που ο ηλεκτρολόγος δεν είπε αυτό και οι μονοφασικές ΑΘ δεν έχουν συνήθως μονοφασικούς συμπιεστές αλλά πολυφασικούς

Δημοσ.

Η ηλεκτρολογικη υποδομη στο σπιτι υπαρχει για τριφασικο, και η αντλια δεν εχει αγοραστει ακομα. Αυτο που λειπει ειναι τα 900-1000 ευρω για να μπει το τριφασικο. Η διαφορα στην τιμη θεωρω οτι θα ειναι μικρη 200-300 ευρω. Το θεμα ειναι αν εχει νοημα να γινει σε βαση με τα λεγομενα του ηλεκτρολογου. Αν πληρωνεις τη φαση με τη μεγαλυτερη καταναλωση που και εμενα μου φαινεται κουφο. Οτι ειναι καλυτερο να εχεις τριφασικο δεν το συζηταμε καν, ειδικα με ενεργοβορες συσκευες. Αυτο που εχω σκεφτει ειναι μαλλον να κανω την παροχη 63 αμπερ

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που σου είπε ο ηλεκτρολόγος ή που κατάλαβες εσύ. 

Η κατανάλωση αρχικά μετριέται σε KWh όχι σε Amper (Ένταση ρεύματος) 

Ο μετρητής της ΔΕΗ μετράει το σύνολο της κατανάλωσης και από τις τρεις φάσεις. 

Θα πρέπει να υπολογίσεις τα συνολικά φορτία που θα έχεις μαζί με την αντλία στην περίπτωση του μονοφασικού.

Εαν δηλαδή δουλεύει η αντλία θα μπορείς ταυτόχρονα να ανάψεις το φούρνο ή το σίδερο ή θα σου ρίχνει την ασφάλεια? Πρόσεξέ το.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που σου είπε ο ηλεκτρολόγος ή που κατάλαβες εσύ. 

Η κατανάλωση αρχικά μετριέται σε KWh όχι σε Amper (Ένταση ρεύματος) 

Ο μετρητής της ΔΕΗ μετράει το σύνολο της κατανάλωσης και από τις τρεις φάσεις. 

Θα πρέπει να υπολογίσεις τα συνολικά φορτία που θα έχεις μαζί με την αντλία στην περίπτωση του μονοφασικού.

Εαν δηλαδή δουλεύει η αντλία θα μπορείς ταυτόχρονα να ανάψεις το φούρνο ή το σίδερο ή θα σου ρίχνει την ασφάλεια? Πρόσεξέ το.

Σωστο αλλα τα kWh βγαινουν απο το ρευμα που τραβαει η καθε συσκευη αφου η ταση δεν αλλαζει. Ισως να μην τον εγραψα σαν σωστο ορο στην αρχη, αλλα δε νομιζω οτι ειναι και λαθος. Τωρα για το αν θα αντεχουν αλλες ενεργοβορες συσκευες να παιζουν ταυτοχρονα, θεωρω οτι δεν θα εχω θεμα αφου η αντλια θα ειναι inverter. Αν δω τα σκουρα μπορω να ζητησω αυξημενη παροχη 63 αμπερ χωρις κοστος στη δεη

Δημοσ.

Η ηλεκτρολογικη υποδομη στο σπιτι υπαρχει για τριφασικο, και η αντλια δεν εχει αγοραστει ακομα. Αυτο που λειπει ειναι τα 900-1000 ευρω για να μπει το τριφασικο. Η διαφορα στην τιμη θεωρω οτι θα ειναι μικρη 200-300 ευρω. Το θεμα ειναι αν εχει νοημα να γινει σε βαση με τα λεγομενα του ηλεκτρολογου. Αν πληρωνεις τη φαση με τη μεγαλυτερη καταναλωση που και εμενα μου φαινεται κουφο. Οτι ειναι καλυτερο να εχεις τριφασικο δεν το συζηταμε καν, ειδικα με ενεργοβορες συσκευες. Αυτο που εχω σκεφτει ειναι μαλλον να κανω την παροχη 63 αμπερ

Για να γίνει η παροχή μονοφασική 63αρα πρέπει να έχουν περαστεί 3χ16αρια καλώδια, αν έχεις οκ αλλιώς δεν γίνετε ή θέλεις αλλαγή καλωδίων.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω παραγγείλει τριφασική αντλία θερμότητας 16kw. 

Ρώτησα δύο ηλεκτρολόγους σχετικά με την απαιτούμενη παροχή που θα χρειαστώ για την οικοδομή . Ο ένας μου είπε ότι με καλύπτει το τριφασικό νούμερο 1 ενώ ο άλλος μου είπε χρειάζομαι οπωσδήποτε νούμερο 2. Επειδή η διαφορά κόστους για τη σύνδεση στο δίκτυο του Δεδδηε είναι σημαντική δεν μπορώ να πάρω απόφαση... Η αντλία είναι inverter και αναφέρει ονομαστική μέγιστη παροχή 24.3 αλλά δεν διευκρινίζεται αν είναι ανά φάση. 

Πιστεύετε ότι αν βάλω τριφασική νο1 θα έχω πρόβλημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...