Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά,

έχω ένα παλιό τροφοδοτικό, 85+, πολλά watt (το είχα για το server και τα χρειαζόταν σε σύνολο)

αν θυμάμαι καλά (δεν κατέχω και πολλά από ρεύματα οπότε δεν ξέρω αν τα λέω σωστά), παλαιότερα είχα διαβάσει ότι μερικές κάρτες γραφικών τραβάνε πολλά ampere και ότι δεν αρκούσε να κοιτάξεις αν το τροφοδοτικό σου είχε αρκετά watt αλλά και το πόσα ampere έδινε στο rail της κάρτας

το πρώτο που θέλω να ρωτήσω είναι πώς το βρίσκω αυτό; που μπορώ να κοιτάξω για να δω πόσα ampere θέλει μια κάρτα υποψήφια για αγορά; μπορώ κάπως να το συμπεράνω από τα βασικά specs; είναι ψιλοστάνταρ για τις σημερινές κάρτες και πόσο είναι;

ευχαριστώ

Δημοσ.

Δες ποια κάρτα θες να πάρεις, διάβασε reviews για την κατανάλωση της και πάρε ένα ποιοτικό τροφοδοτικό. Γενικά ένα καλό 550αρι μπορεί να τροφοδοτήσει οποιοδήποτε σύστημα με ΜΙΑ κάρτα γραφικών. Σπάνια θα χρειαστεί 650αρι (πχ R9 290/R9 390) κι αυτό για να έχει αέρα το τροφοδοτικό, όχι ότι δε την σηκώνει το 550αρι. Εξαρτάται βέβαια αν σκοπεύεις να κάνεις overclocking σε cpu/gpu.

• Like 1
Δημοσ.

αχ... εγώ ρωτάω για ampere και σεις απαντάτε αλλαντάλλων...

τι ποιοτικό τροφοδοτικό να πάρω ρε παιδιά;

δεν έγραψα ότι έχω ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ SERVER ΠΟΛΛΩΝ WATT & ΑΠΟΔΟΣΗΣ 85+;

αυτό τι είναι δηλαδή, δεν είναι ποιοτικό και μου λέτε να πάρω κανά 'ποιοτικό';

εγώ ρωτάω για συγκεκριμένη προδιαγραφή που μπορεί να μην τη καλύπτει όχι επειδή είναι για πέταμα το τροφοδοτικό αλλά επειδή όταν βγήκε υπήρχαν άλλα standard, το τροφοδοτικό 200 ευρώ κάνει να πούμε...

διάβασα καμμιά 10αριά reviews καρτών γραφικών, πού είδες να αναφέρει πόσα ampere τραβάνε οι κάρτες;

Δημοσ.

εγώ ρωτάω για συγκεκριμένη προδιαγραφή που μπορεί να μην τη καλύπτει όχι επειδή είναι για πέταμα το τροφοδοτικό αλλά επειδή όταν βγήκε υπήρχαν άλλα standard, το τροφοδοτικό 200 ευρώ κάνει να πούμε...

διάβασα καμμιά 10αριά reviews καρτών γραφικών, πού είδες να αναφέρει πόσα ampere τραβάνε οι κάρτες;

ποσα amperage ειναι το τροφοδοτικο σου ?

τεσπα επειδη ειναι και αργα στο περιπου θελεις 400watt και 20amps για μια 960

και 500watt 30amps για μια 970 π.χ και η amd θελουν 3-5amps παραπανω ..αναλογως την καρτα παντα..

Δημοσ.

Aλλαντάλλων είναι το νήμα σου εδώ μιας και ανήκει ουσιαστιά στο hardware γενικά.

Για την ερώτησή σου τώρα συγκεκριμένα ένα 85-άρι τροφοδοτικό δεν κάνει για καμία σημερινή κάρτα γραφικών και ένας πίνακας με γενναιόδωρα δεδομένα wattage εδώ: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...