Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους σας.Εχει αρκετό καιρό που ψαχνόμουν με τον προγραμματισμό και πλέον εχω αποφασίσει με τι θέλω να ασχοληθώ.Πιο συγκεκριμένα , με ενδιαφέρει ο τομέας του game developing.Εχω καποιες βασικες γνωσεις απο C,Java,HTML αλλα θα ήθελα να μάθω C# καθώς ασχολούμαι με την Unity μηχανή γραφικών.Δυστυχώς όμως δεν εχω βρεί κάποιο βιβλίο το οποίο να μπορεί να με οδηγήσει σε ενα καλό αποτέλεσμα.Ξέρω βέβαια πως ο προγραμματισμός απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση αλλα μιας και είμαι έφηβος θεωρώ πως εχω οτι πρέπει για να ξεκινήσω.Για να μην πολυλογώ λοιπόν θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο ελληνικό είτε αγγλικό.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! :-D

• Moderators
Δημοσ.

Απ' αυτά όσα θες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσουν. Αρχικά αν δεν έχεις κάποιο προγραμματιστικό υπόβαθρο (και δεν εννοώ να έχεις δει 2-3 tutorials σε C-Java-HTML) να ξέρεις ότι θα δυσκολευτείς περισσότερο στην αρχή, κι αυτό γιατί θα πρέπει να μάθεις πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ και να συνεχίσεις βλέποντας (και προφανώς κάνοντας) διάφορα απλά πράγματα στο Unity, αυξάνοντας όσο πας τη δυσκολία.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα βιβλία για να μάθει κάποιος αρχάριος προγραμματισμό έχουν πεθάνει. Θεωρώ πολύ πιο εύκολο και εποικοδομητικό να διαβάσεις άρθρα-tutorials που θα σε πάνε βήμα-βήμα παράλληλα με κώδικα. Τα βιβλία είναι για να μάθεις πράγματα πιο εξειδικευμένα και προχωρημένα όσο προχωράς.

Κάποια εξαιρετικά βιβλία είναι:

• Game Engine Architecture του Jason Gregory. Δε μπορώ να το προτείνω αρκετά. Σε 1000 σελίδες έχει μέσα τα πάντα (προφανώς περιληπτικά).
  • Real-time Collision Detection του Christer Ericson.
  • The Art of Game Design του Jesse Schnell. Ένα καθαρά μη-τεχνικό βιβλίο που ασχολείται με το design (και όχι το development) ενός παιχνιδιού.

Σε αυτή τη φάση, το μόνο που μπορώ να σου προτείνω από αυτά τα 3 είναι το τρίτο (το οποίο δεν ασχολείται καν μ' αυτό που θες) που, αν ασχοληθείς με το game development, μόνο κακό δε θα σου κάνει να το διαβάσεις. Τα άλλα δύο θα σου πέσουν αρκετά βαριά (έως και αχώνευτα) αν τώρα κάνεις τα πρώτα σου βήματα. Τα έβαλα όμως εδώ για να έχεις υπ' όψη σου αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σ' αυτόν τον κλάδο. Μπορείς να βρεις και τα 3 σε PDF απ' το θείο και να τους ρίξεις μια ματιά.

Δημοσ.

Γειά σε όλους σας.Εχει αρκετό καιρό που ψαχνόμουν με τον προγραμματισμό και πλέον εχω αποφασίσει με τι θέλω να ασχοληθώ.Πιο συγκεκριμένα , με ενδιαφέρει ο τομέας του game developing.Εχω καποιες βασικες γνωσεις απο C,Java,HTML αλλα θα ήθελα να μάθω C# καθώς ασχολούμαι με την Unity μηχανή γραφικών.Δυστυχώς όμως δεν εχω βρεί κάποιο βιβλίο το οποίο να μπορεί να με οδηγήσει σε ενα καλό αποτέλεσμα.Ξέρω βέβαια πως ο προγραμματισμός απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση αλλα μιας και είμαι έφηβος θεωρώ πως εχω οτι πρέπει για να ξεκινήσω.Για να μην πολυλογώ λοιπόν θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο ελληνικό είτε αγγλικό.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! :-D

https://unity3d.com/learn/tutorials/topics/scripting

εδω εισαι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...