Προς το περιεχόμενο

Απομακρυσμένη Εργασία (Remote/Telecommute)

siropio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγγλια που μενω ισως οι πολυ μεγαλες εταιρειες σου πληρωνουν παραπανω χρηση ιντερνετ ή οτι αλλο θελουν, αλλα εξαρταται απο την εταιρεια, δεν υπαρχουν standard επιδοματα για τετοια πραγματα.

Επεξ/σία από Iris_89
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τις χώρες που έχω άμεση και μακρόχρονη εμπειρία (Ιρλανδία, Βέλγιο) δεν υπάρχει κάποια νόμιμη υποχρέωση για την παροχή κάποιου έξτρα πριμ για την κάλυψη αναγκών του home office πέρα φυσικά από την παροχή του κατάλληλου υλικού για να γίνει η δουλειά σωστά. Στις περισσότερες περιπτώσεις στο συμβόλαιο υπάρχει μέσα στα διάφορα πριμ κάτι μικρό της τάξης των 100/150 ευρώ ως home allowance, δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να το διαπραγματευτείς. Μπορώ άμεσα να μάθω τι καθεστώς ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (πχ Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία) για home office θέσεις δε φαντάζομαι όμως μεγάλες διαφορές.

• 3 μήνες μετά...

Πάντως εν Ελλάδι, υπάρχει μεγάλη πολυεθνική με 1000+ εργαζομένους, που ζήτησε από τους υπαλλήλους της να πάνε τους λογαριασμούς του σταθερού για να τους πληρώσει η εταιρία

Μου έκανε όντως εντύπωση...

42 λεπτά πριν, mindreader είπε

Καπου διαβασα οτι το ελληνικο δημοσιο, ετοιμαζει θεσμοθετημενα, μονιμους τηλεργαζομενους δημοσιους υπαλληλους....

Καλά τώρα, τέτοιοι υπάρχουν από γενέσεως του ελληνικού κράτους, σιγά το νέο 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Καλά τώρα, τέτοιοι υπάρχουν από γενέσεως του ελληνικού κράτους, σιγά το νέο 

Facebook:

Αναφορά σε κείμενο

Facebook Starts Planning for Permanent Remote Workers
https://www.nytimes.com/2020/05/21/technology/facebook-remote-work-coronavirus.html

Ελληνικό Δημόσιο:
- Hold my beer...

Επεξ/σία από DownUNDERground

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα σε όλους! Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα γενικότερα η δουλειά από το σπίτι για να είμαι κοντά στα παιδιά και σκεφτόμουν να αναζητησω δουλειά σε εταιρεία εκτός Ελλάδας για καλύτερες αποδοχές τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

Συνδυάζεται η δουλειά από το σπίτι με οικογένεια (έχω 1 νήπιο και 1 μωρό);

Δουλεύοντας για εταιρεία στο εξωτερικό έχεις 2 επιλογές, Μπλοκακι η ικα; Από τι εξαρτάται;

Για μπλοκακι διάβασα ότι κρατείται γύρω στο 50% για σχέση εξαρτημένης εργασίας τύπου ικα τι ποσοστό περίπου (εφορία+ασφαλιστικό).

Πώς διαχειρίζεται η διαφορά ώρας;

Ευχαριστώ πολύ!!!

• Like 1

Στις 9/3/2021 στις 11:23 ΜΜ, mindreader είπε

Καπου διαβασα οτι το ελληνικο δημοσιο, ετοιμαζει θεσμοθετημενα, μονιμους τηλεργαζομενους δημοσιους υπαλληλους....

Γατάκια.

Η Ελλάδα έχει "θεσμοθετήσει" τους δημοσίους υπαλλήλους που δε πηγαίνουν στη δουλειά τους 200 χρόνια τώρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/3/2021 στις 5:04 ΜΜ, AristidisZ είπε

Πάντως εν Ελλάδι, υπάρχει μεγάλη πολυεθνική με 1000+ εργαζομένους, που ζήτησε από τους υπαλλήλους της να πάνε τους λογαριασμούς του σταθερού για να τους πληρώσει η εταιρία

Μου έκανε όντως εντύπωση...

Ελληνική εταιρία (όχι μικρή, 850+ άτομα) στη οποία εργάζομαι αρκετό καιρό , από πέρυσι τον Μάρτη που είμαστε σπίτι για εργασία μας πληρώνει το internet κάθε μήνα (πάγιο στάνταρ πόσο 40 ευρώ για όλους) + διάφορες εκπτώσεις σε καταστήματα για εξοπλισμό.

Μια χαρά τίμιοι εργοδότες υπάρχουν και στην Ελλάδα, απλά είναι η μειοψηφία 

Επεξ/σία από morgoth_gr
  • Like 3

Στις 22/3/2021 στις 6:20 ΠΜ, elia22gr είπε

Καλημέρα σε όλους! Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα γενικότερα η δουλειά από το σπίτι για να είμαι κοντά στα παιδιά και σκεφτόμουν να αναζητησω δουλειά σε εταιρεία εκτός Ελλάδας για καλύτερες αποδοχές τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

Συνδυάζεται η δουλειά από το σπίτι με οικογένεια (έχω 1 νήπιο και 1 μωρό);

Δουλεύοντας για εταιρεία στο εξωτερικό έχεις 2 επιλογές, Μπλοκακι η ικα; Από τι εξαρτάται;

Για μπλοκακι διάβασα ότι κρατείται γύρω στο 50% για σχέση εξαρτημένης εργασίας τύπου ικα τι ποσοστό περίπου (εφορία+ασφαλιστικό).

Πώς διαχειρίζεται η διαφορά ώρας;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Καλημέρα,

Για το συνδυασμό με οικογένεια σίγουρα στην αρχή θα σε δυσκολέψει αλλά μετά θα βρεις τους ρυθμούς σου. Είναι σημαντικό να έχεις ένα χώρο μέσα στο σπίτι για την δουλειά για να μπορείς να κάνεις τις συναντήσεις και να δουλεύεις συγκεντρωμένος. Αλλά αν είσαι μόνος στο σπίτι και πρέπει να προσέχεις και τα 2 παιδιά είναι πολύ δύσκολο.

Για το εξωτερικό δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει με ικα, μόνο με μπλοκάκι σαν ελεύθερος επαγγελματίας ξέρω ότι μπορεί να γίνει. Αλλά αν έχεις έως 3 εργοδότες μπορείς να φορολογηθείς σαν μισθωτός οπότε αυτό έχει πολύ μεγάλη ελάφρυνση στην φορολογία σου αφού έχεις το αφορολόγητο και γλυτώνεις και την προκαταβολή φόρου.

Όσων αφορά την ασφάλιση θα έχεις ΕΦΚΑ όπου τώρα μπορείς να επιλέξεις το ποσό που θα δίνεις, και υπάρχουν και ελαφρύνσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Παλαιότερα που ήταν ποσοστό του εισοδήματος η ασφάλιση ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Λογικά ΦΠΑ δεν θα έχεις, εγώ που δουλεύω για Αμερικάνικη εταιρία δεν έχω ΦΠΑ, για ευρωπαϊκή δεν είμαι σίγουρος. Οπωσδήποτε χρειάζεσαι κάποιον λογιστή για τα φορολογικά.

Η διαφορά ώρας εξαρτάται από την τοποθεσία των συναδέλφων σου και του υπεύθυνου που θα έχεις. Καλό είναι να έχετε κάποιες κοινές ώρες εργασίας. Υπάρχουν και εταιρίες που απαιτούν να δουλεύεις σε ωράριο ΗΠΑ αλλά αυτό δεν βολεύει και τόσο. Ανάλογα με την θέση μπορείς να συνεννοηθείς να δουλεύεις ως πιο αργά ή πιο νωρίς το πρωί συγκεκριμένες ώρες της εβδομάδας. Η Ελλάδα βολεύει σαν ζώνη ώρας γιατί υπάρχουν λογικές ώρες εργασίας και από ανατολικά και από δυτικά. Αλλά καλό είναι να είσαι ευέλικτος με το ωράριο εργασίας.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα σας,

Μου έγινε πρόταση για δουλειά εξ αποστάσεως από μία Ιταλική εταιρεία. Η προτεινόμενη σύμβαση θα είναι με "μπλοκάκι" και θα πρέπει να κάνω έναρξη ατομικής επιχείρησης. Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες του αντικειμένου, ποια είναι τα κόστη πάνω στην αμοιβή. Θα πληρώνω ΦΠΑ; Επίσης όσοι το έχουν κάνει πως φορολογούνται; Σαν μισθωτοί ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες;

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Στις 24/3/2016 στις 10:55 ΠΜ, testtesttest είπε

Στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πια) δεν πληρωνεις φορολογια, αλλα ασφαλιση.

Επισης αν εισαι μισθωτος ΙΚΑ εξαιρεισαι απο τις εισφορες ΟΑΕΕ, επομενως δεν πληρωνεις διπλα.

Άλλαξε αυτό!

Εγώ πληρώνω και θα πληρώνω τις μα____ες του ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ πια) για έτη που δούλεψα με ΦΟΥΛ ένσημα και μεροκάματα το μήνα σε γραφείο!

Έχω πάει αλλού και ακόμα θα τα πληρώνω, μέχρι το 2023..

Τρέλλλλα..

Στις 15/4/2021 στις 1:25 ΜΜ, darkmatinee είπε

Καλημέρα σας,

Μου έγινε πρόταση για δουλειά εξ αποστάσεως από μία Ιταλική εταιρεία. Η προτεινόμενη σύμβαση θα είναι με "μπλοκάκι" και θα πρέπει να κάνω έναρξη ατομικής επιχείρησης. Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες του αντικειμένου, ποια είναι τα κόστη πάνω στην αμοιβή. Θα πληρώνω ΦΠΑ; Επίσης όσοι το έχουν κάνει πως φορολογούνται; Σαν μισθωτοί ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες;

Για το ΦΠΑ δεν είμαι σίγουρος, λογικά δεν θα έχεις. Από USA ξέρω ότι δεν έχεις. Μπορείς να φορολογηθείς σαν μισθωτός αν έχεις μέχρι 3 εργοδότες, έχεις έδρα το σπίτι σου και έχεις έγγραφη σύμβαση. Αλλά σίγουρα βρες κάποιον λογιστή να σε βοηθήσει και να αναλάβει τις δηλώσεις ΦΠΑ κτλ.

• 3 μήνες μετά...
Στις 15/4/2021 στις 1:25 ΜΜ, darkmatinee είπε

Καλημέρα σας,

καποια ιδεα για τηλεργασια ξερουμε.......,   τι ψαχνουν οι εταιρειες? γιατι με πωλησεις δυσκολα βγαινουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...