giwrgos555 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, em0vskangoura είπε Συνεπώς λες ότι δεν συμφέρει? Θα σε σύμφερε εαν κατοικούσες νόμιμα στην Εσθονία τώρα με εταιρεία εκεί και να μένεις εδώ είναι ριψοκίνδυνο η ΑΑΔΕ πλέον δεν αστειέυεται.Το 2016 είχαν εντοπίσει παρόμοιους στην Βουλγαρία και τους ''πήδηξαν'' στους φόρους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) να ρωτησω κατι ποιο τεχνικο; επειδη λογω συνθηκων δουλευω απο το σπιτι (ιντερνετ απλα πραγματα οχι stream και ζοομ/σκαιπ) δεν εχω ιντερνετ σταθερης. Εχω ντατα wind πακετο15gb θα με φτασει; ποιες εναλλακτικες υπαρχουν ; θελω να αποφυγω να βαζω ιντερνετ/σταθερη γραμμη με παγιο ρουτερ κοκ μιας και σπιτι υπο κανονικες συνθηκες δε το χρησιμοποιω Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από vamvakoolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christos4 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε να ρωτησω κατι ποιο τεχνικο; επειδη λογω συνθηκων δουλευω απο το σπιτι (ιντερνετ απλα πραγματα οχι stream και ζοομ/σκαιπ) δεν εχω ιντερνετ σταθερης. Εχω ντατα wind πακετο15gb θα με φτασει; ποιες εναλλακτικες υπαρχουν ; θελω να αποφυγω να βαζω ιντερνετ/σταθερη γραμμη με παγιο ρουτερ κοκ μιας και σπιτι υπο κανονικες συνθηκες δε το χρησιμοποιω λογικά ναι, αλλά χωρίς να ξέρουμε τη φύση της δουλειάς είναι δύσκολο να το πει κάποιος με ακρίβεια. αν κανεις hot spot το κινητό να το ορίσεις αντίστοιχα στο pc έτσι ώστε να μην κάνει πχ updates το pc εφόσον δε θελεις σταθερό ίντερνετ, η καλύτερη επιλογή είναι να πάρεις τώρα τα 15 gb και αν χρειαστει βαζεις κανα πακέτο έξτρα. υπάρχουν και κάτι λύσεις με στικάκι, αλλά παίζει να θέλουν συμβόλαιο. τσεκαρε στις σελίδες των παρόχων μήπως έχουν βγάλει τίποτα χωρίς συμβόλαιο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για την απαντηση χρησιμοποιω οντως ως χοτσποτ το κινητο. Φρικαρα γιατι εκανα καταναλωση περιπου 5 gb την ημερα! Δουλευω 8 ωρες (απλη χρηση ιντερνετ πχ ποστς) και 1-2 ωρες στο σκαιπ βιντεο κληση ειναι αυτο νορμαλ; το κομπιουτερ ειναι εταιρικο και δε μπορω να πειραξω απντειτς ηδη απο τα 15 γβ εχω μολις 8 και δε ξερω τι να κανω τις επομενες εβδομαδες! βαση πλεον νομου δε μπορω να αγορασω πλεον ουτε νεα σιμ/ συνδεση Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από vamvakoolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g5080 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Στις 18/3/2020 στις 6:28 ΜΜ, em0vskangoura είπε Καλησπέρα, Με ενδιαφέρει και εμένα το topic. Έχει βγάλει κανείς άκρη με λογιστές στην Ελλάδα και με ιδρυση εταιρίας στην Εσθονία μέσω e-residency (https://e-resident.gov.ee/) ? Φαινεται οτι ειναι μια πολυ καλη λυση για ησυχο κεφαλι και λιγοτερη φορολογια, αλλά στην πραξη δεν εχω βρει καποιον/α να το εχει κανει. Στις 18/3/2020 στις 6:57 ΜΜ, giwrgos555 είπε Εάν είσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας έχει την δυνατότητα η Ελλάδα να θεωρήσει εικονική την εταιρεία και να σου επιβάλλει φόρο και να εισπράξει την διαφορά του φορολογικού συντελεστή Ελλάδας-Εσθονίας. Στις 18/3/2020 στις 9:07 ΜΜ, giwrgos555 είπε Θα σε σύμφερε εαν κατοικούσες νόμιμα στην Εσθονία τώρα με εταιρεία εκεί και να μένεις εδώ είναι ριψοκίνδυνο η ΑΑΔΕ πλέον δεν αστειέυεται.Το 2016 είχαν εντοπίσει παρόμοιους στην Βουλγαρία και τους ''πήδηξαν'' στους φόρους. Καλησπέρα, Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα αυτό. Ξεκινώ απομακρυσμένη δουλειά με εταιρεία που βρίσκεται στην Ε.Ε. και κοιτώ τι με συμφέρει από φορολογικά. @giwrgos555 Η επιλογή μεταφοράς φορολογικών σε άλλη χώρα δεν είναι νόμιμη;;; ακόμα και χωρίς φυσική παρουσία σου, αλλά με ένα νομικό πρόσωπο όπως μία εταιρεία. @em0vskangoura , έμαθες κάτι περισσότερο για αυτό το θέμα; Ποιόν θα έπρεπε να βρω για να αναλάβει φορολογικά τέτοιας φύσεως; λογιστή, φοροτεχνικό ή κάτι άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwrgos555 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, g5080 είπε Καλησπέρα, Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα αυτό. Ξεκινώ απομακρυσμένη δουλειά με εταιρεία που βρίσκεται στην Ε.Ε. και κοιτώ τι με συμφέρει από φορολογικά. @giwrgos555 Η επιλογή μεταφοράς φορολογικών σε άλλη χώρα δεν είναι νόμιμη;;; ακόμα και χωρίς φυσική παρουσία σου, αλλά με ένα νομικό πρόσωπο όπως μία εταιρεία. @em0vskangoura , έμαθες κάτι περισσότερο για αυτό το θέμα; Ποιόν θα έπρεπε να βρω για να αναλάβει φορολογικά τέτοιας φύσεως; λογιστή, φοροτεχνικό ή κάτι άλλο; Η επιλογή μεταφοράς της έδρας σε άλλη χώρα είναι δυνατή μόνο αν έχεις και δραστηριότητες στην άλλη χώρα.Δηλαδή οι πολυεθνικές μπορούν και γλυτώνουν φόρο γιατί δραστηριοποιούνται σε πάρα πολλές χώρες οπότε μπορούν να μεταφέρουν έσοδα που έχουν βγάλει σε χώρες με υψηλή φορολογία σε χώρες με χαμηλή φορολογία (Ελβετία,Βουλγαρία,Κύπρο κτλ) μέσω δικτύου θυγατρικών εταιρειών γιατί εκείνες έχουν τους πόρους να το κάνουν και φυσικά τους νομικούς συμβούλους και τους λογιστές να τους συμβουλέψουν πως θα γίνει αυτό αλλά έχουν πολλές φορές το άλλοθι οτι δραστηριοποιούνται και σε εκείνες τις χώρες οπότε δεν μπορεί καμία ΑΑΔΕ και κανένα IRS να τους πείς οτι έκανες την θυγατρική αυτή για να αποφύγεις δόλια φόρο.Οταν όμως μεταφέρεις την έδρα σε χώρα μόνο και μόνο για να αποφύγεις φόρο χωρίς να δραστηριοποιήσε εκεί όπως συνέβει με πολλές επιχειρήσεις που φύγαν απο Ελλάδα προς τρίτες χώρες κυρίως Βουλγαρία και Κύπρο γιατί είναι έδαφος της Ε.Ε και πιο βατό νομικό δίκαιο απο χώρες της Καραϊβικής και του Ειρηνικού εκεί το ελληνικό κράτος έχει τα νομικά εργαλεία που είναι κυρίως οι διημερείς συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας και τα σύμφωνα κατανόησης μεταξύ των φορολογικών αρχών να ελέγξει αν η εκεί εταιρεία δραστηριοποιούτε οικονομικά στην χώρα άρα βγάζει τζίρο εκεί.Αν δεί οτι δεν βγάζει τζίρο μπορεί να θεωρήσει την εκεί εταιρεία εικονική και να επιβάλλει την διαφορά φόρου που υπάρχει μεταξύ του εκεί και του εδώ συντελεστή δηλαδή αν υποθέσουμε οτι η Βουλγαρία έχει 10% συντελεστή και εδώ έχουμε 28% μπορεί το ελληνικό κράτος να αφαιρέσει το 10% που πληρώθηκε στην βουλγαρική εφορία και να επιβάλλει το υπόλοιπο 18% στην Ελλάδα οπότε εκεί σου έρχεται μια η άλλη γιατί πάλι τον ίδιο φόρο πληρώνεις.Αυτό έγινε την προηγούμενη περίοδο της κρίσης επάγγελμα για τις φορολογικές αρχές της Ελλάδας όπου ελέγχαν εταιρικά αυτοκίνητα και εταιρείες ελλήνων στο εξωτερικό και βρίσκαν παπάδες και κάναν κατασχέσεις και βάζαν φόρους και προσαυξήσεις γενικότερα τους πήγαν τρένο. Τώρα στο ερώτημα τι χρειάζεται για να αναλάβει τέτοιους είδους πράγματα δικηγόρο ή λογιστή; Θα σε συμβούλευα και τα δύο γιατι αφένως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ξέρει τι δουλειά του άλλου.Πάντα ο σωστός επιχειρηματίας πρέπει να έχει και εναν λογιστή-φοροτεχνικό και έναν δικηγόρο για να τον συμβουλεύει για πάσης φύσεως ζητήματα. Η εξ αποστάσεως εργασία με εταιρεία του εξωτερικού κατά κύριο λόγο ασκείται ως ελεύθερος επάγγελμα εκεί δεν υφίσταται νομικός χαρακτήρας οι ελεύθεροι επαγγελματίες στερούνται νομικής προσωπικότητας ως επιτηδευματίας εκεί φορολογήσε κανονικά ώς φορολογικός κάτοικος Ελλάδας δηλαδή στην χώρα που κάνεις φορολογική δήλωση με συντελεστή φορολογίας νομικών προσώπων δηλαδή 28% που νομίζω απο του χρόνου πέφτει στο 24%.Αλλά τέλος πάντων καλό είναι να απευθυνθείς σε έναν καλό δικηγόρο με μεγάλη γνώση και εξειδίκευση σε φορολογικά και εταιρικά θέματα.Δεν γνωρίζω απο που είσαι αλλά αν μένεις Αθήνα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο γραφέιο δικηγορικό πολλά χρόνια τώρα στο κέντρο της Αθήνας στείλε μου ΠΜ να σου πώ ποιό είναι αν και νομίζω αν ψάξεις θα βρείς πολλά γραφεία με αντίστοιχη εμπειρία. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από giwrgos555 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
em0vskangoura Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, g5080 είπε @em0vskangoura , έμαθες κάτι περισσότερο για αυτό το θέμα; Όχι φίλε μου σταμάτησα να το κοιτάω τελείως γιατί φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά όπως έχουν σχολιάσει και άλλοι πριν εμπεριέχει ρίσκο ή στην καλύτερη θα πληρώσεις τους ίδιους φόρους εν τέλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g5080 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Ευχαριστώ για τις απάντήσεις σας! Δεν έχω βρει ακόμα κάποια λύση αλλά απ' ότι φαίνεται ο συνδυασμός φορολογικών με άλλη χώρα έχει δύσκολη οργάνωση και βιωσιμότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Στις 19/3/2020 στις 4:55 ΜΜ, vamvakoolas είπε να ρωτησω κατι ποιο τεχνικο; επειδη λογω συνθηκων δουλευω απο το σπιτι (ιντερνετ απλα πραγματα οχι stream και ζοομ/σκαιπ) δεν εχω ιντερνετ σταθερης. Εχω ντατα wind πακετο15gb θα με φτασει; ποιες εναλλακτικες υπαρχουν ; θελω να αποφυγω να βαζω ιντερνετ/σταθερη γραμμη με παγιο ρουτερ κοκ μιας και σπιτι υπο κανονικες συνθηκες δε το χρησιμοποιω Σοβαρά τώρα, θέλεις να κανείς επι μόνιμης βάσης τηλεεργασια, και δεν θέλεις να βάλεις σταθερό Ίντερνετ; Υποχρέωση σου απέναντι στην εταρια είναι να έχεις αξιόπιστο Ίντερνετ και να μην βασίζεσαι σε καρτοκινητες... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Σοβαρά τώρα, θέλεις να κανείς επι μόνιμης βάσης τηλεεργασια, και δεν θέλεις να βάλεις σταθερό Ίντερνετ; Υποχρέωση σου απέναντι στην εταρια είναι να έχεις αξιόπιστο Ίντερνετ και να μην βασίζεσαι σε καρτοκινητες... Βασικά αν δεν είσαι μπλοκάκιας/ελεύθερος επαγγελματίας είναι καλό η εταιρεία να σου προσφέρει τα σωστά υλικά (είτε είναι ίντερνετ είτε είναι λάπτοπ) για να κάνεις τη δουλειά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Speculoos είπε Βασικά αν δεν είσαι μπλοκάκιας/ελεύθερος επαγγελματίας είναι καλό η εταιρεία να σου προσφέρει τα σωστά υλικά (είτε είναι ίντερνετ είτε είναι λάπτοπ) για να κάνεις τη δουλειά σου. ακριβως! Αν και ζητησα με .... για να κλεισω το θεμα απο τη μερια μου μιας και η περιοχη που ημουν δεν ειχε κεραιες κινητης αρα αδυναμο σημα αρα χαμηλες ταχυτητες/αποσυυνδεσεις τελικα βρηκα λυση απο το FON στο μοντεμ ενος γειτονα. Δεν ειναι και ακριβο μιας και το χρησιμοποιησα για ενα μηνα Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2020 από vamvakoolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Ξεθάβω το θέμα για την εξής ερώτηση. Υπάρχει κάποια υποχρέωση του εργοδότη στο προσωπικό που εργάζεται με καθεστώς τηλεεργασιας; πχ κονδύλι θέρμανσης/ίντερνετ κτλ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christos4 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, li@m είπε Ξεθάβω το θέμα για την εξής ερώτηση. Υπάρχει κάποια υποχρέωση του εργοδότη στο προσωπικό που εργάζεται με καθεστώς τηλεεργασιας; πχ κονδύλι θέρμανσης/ίντερνετ κτλ Στην χώρα που ζούμε, αν δεν σου κόψουν από τον μισθό γιστι δεν έχεις να πληρώνει βενζίνη, μάλλον πρέπει να είσαι χαρούμενος 😝 Δεν έχω ακούσει κάποια εταιρεία να δίνει κάποιο σχετικό επίδομα. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι αν υπάρχει θα είναι η εξαίρεση και θα είναι πολυεθνική που λειτουργεί με της συνθήκες της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα. Βάσει νομοθεσίας πάντως αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smpt Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) το laptop και πολύ είναι, δυστυχώς Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από smpt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχω ακούσει τίποτε παρόμοιο, ούτε καν στο εξωτερικό σε πολύ μεγάλες εταιρίες. Λαπτοπ (ενδεχόμενος κινητό), οι συνήθεις παροχές. Βασικά δεν έχω ακούσει ούτε καν να γίνεται θέμα συζήτησης. Το μόνο που παίζει είναι φοροελάφρυνση μέχρι ενός ποσού, αλλά αυτό παρέχεται από το κράτος, όχι από την εταιρία. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από Papakaliati Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα